Συντάκτης: |
όσοι ακολουθούσαν μια περισσότερο φυτοφαγική διατροφή, είχαν κατά μέσο όρο 20% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου |
Λιγότερο κίνδυνο να πάθουν καρδιά ή εγκεφαλικό, έχουν οι άνθρωποι που είναι σε μεγάλο βαθμό φυτοφάγοι, σε σχέση με όσους τρώνε κατά προτίμηση τροφές ζωικής προέλευσης, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή.
Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία σχετικά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής 451.250 Ευρωπαίων από δέκα χώρες, ηλικίας 35 έως 70 ετών χωρίς κάποια χρόνια πάθηση, επί 12 έτη κατά μέσο όρο και όπως διαπιστώθηκε, όσοι ακολουθούσαν μια περισσότερο φυτοφαγική διατροφή, είχαν κατά μέσο όρο 20% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου, σε σχέση με όσους ήσαν οι λιγότερο φυτοφάγοι.
Η επικεφαλής της έρευνας, Καμίλ Λασάλ σε δήλωσή της αναφέρει: «Αντί κανείς να αποφεύγει δραστικά τα ζωικής προέλευσης τρόφιμα, το να υποκαταστήσει απλώς ένα μέρος από το κρέας που τρώει, με φυτικής προέλευσης τροφές, μπορεί να αποτελέσει ένα απλό και χρήσιμο τρόπο για να μειώσει την καρδιαγγειακή θνησιμότητα».