H αίτηση αυτή κατατέθηκε ήδη στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά και είναι επιτέλους καιρός οι δικηγορικοί σύλλογοι να τιμήσουν το θεσμικό τους ρόλο και να λάβουν θέση για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας και του προστίμου των 100 ευρώ.Προς
Το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
Α Ι Τ Η Σ Η
1) Βασίλειου Παπανικολάου, δικηγόρου Πειραιά με ΑΜ/ΔΣΠ 2391.
2) Παρασκευής Θεοχαράτου, δικηγόρου Πειραιά με ΑΜ/ΔΣΠ 2520.
3) Δημήτριου Μπελαντή, δικηγόρου Αθηνών με ΑΜ/ΔΣΑ 13652.
4) Παυλίνας Κοντογεωργοπούλου, δικηγόρου Πειραιά με ΑΜ/ΔΣΠ 1967.
5) Παναγιώτας Τσέλιου, δικηγόρου Αθηνών με ΑΜ/ΔΣΑ 27325.
6) Παναγιώτας Πρωτονοταρίου, δικηγόρου Αθηνών με ΑΜ/ΔΣΑ 23070.
7) Ιωάννη Γκινοσάτη, δικηγόρου Αθηνών με ΑΜ/ΔΣΑ 18464.
8) Αθανασίας Μιχελή, δικηγόρου Αθηνών με ΑΜ/ΔΣΑ 21918.
______________________________
Ως δικηγόροι, ως μέλη κάποιοι εξ ημών του Συλλόγου Σας και ως εκπρόσωποι της οργάνωσης πολιτών «Κίνηση για την Ελευθερία», σας υποβάλλουμε την παρούσα αίτηση, με την οποία ζητάμε, στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου σας, να λάβετε θέση επί του εξής ζητήματος:
Όπως είναι γνωστό, ισχύει ήδη διάταξη περί επιβολής προστίμου εκατό ευρώ μηνιαίως στα άτομα άνω των εξήντα ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Κατά την άποψή μας, αλλά και πολλών συνταγματολόγων, η διάταξη αυτή είναι αντισυνταγματική για τους κάτωθι λόγους:
Διότι παραβιάζει την αρχή της αξίας του ανθρώπου, περιορίζοντας υπέρμετρα το δικαίωμα προσωπικής επιλογής, αυτοδιάθεσης του σώματος και προηγούμενης συναίνεσης σε ιατρική πράξη.
Διότι παραβιάζει την αρχή της ισότητας, εισάγοντας αδικαιολόγητες διακρίσεις εις βάρος της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση.
Διότι δεν είναι πρόσφορο μέσο για τη φερόμενη προστασία ούτε της δημόσιας υγείας ούτε της υγείας των συγκεκριμένων ατόμων, αφού πρόκειται για ένα καθαρά εισπρακτικό και τιμωρητικό μέτρο.
Διότι το πρόστιμο των εκατό ευρώ είναι υπερβολικά επαχθές σε σχέση με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνουν οι περισσότεροι των υποχρέων, το οποίο ανέρχεται στα πεντακόσια περίπου ευρώ μηνιαίως, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην επιτυγχάνεται καμία «υγειονομική προστασία» αλλά να υποβαθμίζεται ραγδαία το βιοτικό και ταυτόχρονα υγειονομικό επίπεδο των συγκεκριμένων ανθρώπων και εν τέλει να καταδικάζονται σε θάνατο δι’ ασιτίας.
Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό, ο εμβολιασμός καθίσταται επί της ουσίας καταναγκαστικός – υποχρεωτικός, κατά παράβαση του με αριθμό 2361/2021 Ψηφίσματος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (αναφορικά με τον εμβολιασμό των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας λόγω του κορωνοϊού SARS-Cov 2), και των άρθρων 2, 5 και 12 της Σύµβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώµατα και τη Βιοϊατρική (άλλως «Σύμβαση του Οβιέδο» της 4ης Απριλίου του 1997), η οποία ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με το ν. 2619/1998 (Α΄ 132).
Κατόπιν αυτών και δεδομένου ότι πρόκειται περί θέματος ιδιαίτερης νομικής και κοινωνικής σημασίας, ζητούμε να λάβετε θέση, την οποία να δημοσιοποιήσετε στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου σας.
Οι Αιτούντες