Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Έκρηξη κατασχέσεων καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων από την Εφορία

Τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια αποτελούν το 97,4% του συνόλου των κατασχέσεων εις χείρας τρίτων 
- Μόνο οι πλειστηριασμοί μειώθηκαν λόγω πανδημίας

Έκρηξη των κατασχέσεων της Εφορίας καταγράφουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το 2021, καθώς φαίνεται πως η πανδημία δεν πτόησε τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Μόνο οι πλειστηριασμοί μειώθηκαν λόγω της αναστολής που αποφασίστηκε στο πλαίσιο των μέτρων της πανδημίας, ενώ συνεχίστηκαν κανονικά οι υπόλοιπες κατασχέσεις καταθέσεων, ενοικίων, μισθών, συντάξεων και χρημάτων εις χείρας τρίτων.
Για φέτος, η κατάσταση είναι χειρότερη για τους οφειλέτες του δημοσίου με ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς η Εφορία έχει επιδοθεί σε μπαράζ λήψης αναγκαστικών μέτρων, λόγω της εκρηκτικής αύξησης κάθε μήνα των ληξιπροθέσμων χρεών.
Ειδικότερα, την 31η /12/ 2021 ο αριθμός οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθε σε 3.996.871. Η φορολογική διοίκηση μπορεί να λάβε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης μόνον για 1.951.507 από αυτούς.
Έκρηξη κατασχέσεων
Παράλληλα, η ΑΑΔΕ αποκαλύπτει ότι την περασμένη χρονιά ασκήθηκαν από τα Ελεγκτικά Κέντρα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος 253.083 οφειλετών  (έναντι 210.415 το 2020). Οις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, όπως τραπεζικών λογαριασμών, ενοικίων κλπ., παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συχνότητα, αντιπροσωπεύοντας το 90,9%.
Οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων αυξήθηκαν κατά 21,8% και ανήλθαν σε 230.145. Οι παραγγελίες κατάσχεσης αυξήθηκαν κατά 11,7% και διαμορφώθηκαν σε 6.934, οι υποθήκες αυξήθηκαν κατά 36,7% και διαμορφώθηκαν σε 9.481.
Επίσης, μεγάλη αύξηση κατά 46,5% παρουσίασαν οι ποινικές διώξεις εναντίον των οφειλετών του δημοσίου.
Από την άλλη πλευρά οι πλειστηριασμοί λόγω της αναστολής τους από 07.11.2020 μέχρι 05.04.2021 εμφανίζονται μειωμένοι κατά 79,8% και περιορίστηκαν σε 620 από 3.065 που είχαν γίνει το 2020.
Ακόμη, από τις επιχειρησιακές δράσεις της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης (ΕΜΕΙΣ), ως Ειδική Αποκεντρωμένη Υπηρεσία, που είναι αρμόδια για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεγάλων οφειλετών, τη λήψη στοχευμένων δράσεων - μέτρων είσπραξης και τη διαχείριση χαρτοφυλακίου οφειλών ανεπίδεκτων είσπραξης, εισπράχθηκαν συνολικά το 2021, 523,53 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 0,2% έναντι του 2020.
Το συνολικό χαρτοφυλάκιο της ΕΜΕΙΣ για το 2021, περιλάμβανε 4.550 υποθέσεις μεγάλων οφειλετών (άνω του 1,5 εκατ. ευρώ). Από την παρακολούθηση των υποθέσεων και τη λήψη όλων των αναγκαστικών μέτρων, οι εισπράξεις ανήλθαν σε 522,9 εκατ. ευρώ. Επίσης το 2021 εισπράχθηκαν 640.700 ευρώ, μέσω των στοχευμένων δράσεων είσπραξης (ανεξαρτήτως οφειλής).
Περαιτέρω, το 2021 χαρακτηρίστηκαν ως ανεπίδεκτες είσπραξης 99 υποθέσεις της ΕΜΕΙΣ, ύψους κεφαλαίου 906,4 εκατ. ευρώ.
read more:sofokleousin.gr

Είναι χρέος μας να είμαστε όλοι εκεί για τη Σοφία, το Νίκο, τη Ζωή, τον Λάμπρο, την Ειρήνη και τον Περικλή.

Alexandros Michos
https://www.facebook.com/alexandros.michos.31/posts/5301368746562012  
Αύριο δεν θα είναι νύχτα, δεν θα έχει φώτα μόνο φως. 
Δεν θα χει επώνυμους, αύριο  λεγόμαστε όλοι Σοφία, Νίκος, Ζωή, Λάμπρος, Ειρήνη, Περικλής. 
Για το αυριανό δεν έχει μιλήσει κανένα κανάλι, δεν είναι είδηση (πολυ χαιρόμαστε γι'αυτό), είναι το αυτονόητο. 
Ο αγώνας όμως αυτών των ανθρώπων για το αυτονόητο θα έπρεπε να είναι είδηση και θα φροντίσουμε εμείς γι'αυτό. 
Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι. 
Αύριο θα είμαστε εκει !!!! 
Γι'αυτους, για εμάς, για το Αύριο!!!
~~~~~~~~~~~~

'Ελενα Τζουμπελίδου https://www.facebook.com/elena.tzoubelidou/posts/2170691726417166

"Τράβα χάρε το δρεπάνι, αν μπορείς και αν τολμάς...δε νικάς τον Μακρυγιάννη, δεν πεθαίνει ο Παλαμάς"!!!                                               
Ζωή, Ειρήνη, Σοφία, Λάμπρο, Περικλή, Νίκο, εσείς, τολμάτε

Poster: Ε. Ντοκ


Επτά μήνες το σύστημα ποντάριζε σε διάλυσή λόγω κόπωσης, ανέχειας & ψυχ. εξουθένωσης υγειονομικών


Από συστάσεως του υγειονομικού κινήματος σχεδόν από την επόμενη ημέρα της βάναυσης εκδίωξης των αλύγιστων υγειονομικών από την εργασία τους, το διεφθαρμένο καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των συνεργατών της που υπονομεύει σταθερά το μέλλον του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και τη βιωσιμότητα της μικρομεσαίας ιδιωτικής ιατρικής επιχείρησης, προσπάθησε με την κοινή μέθοδο του ωμού τραμπουκισμού και της τρομοκράτησης να διαλύσει αυτό το νεοσυσταθέν σώμα.
Σύντομα το σύστημα κατανόησε ότι δεν έχει να κάνει με ανθρώπους κοινής κοπής που πέφτουν εύκολα θύματα εξόφθαλμων υπονομεύσεων.

Επτά μήνες μετά και ενώ το σύστημα ποντάριζε στην διάλυσή μας λόγω φυσικής κόπωσης, ανέχειας και ψυχικής εξουθένωσης, διαπιστώνει έντρομο ότι το δίκτυο των υγειονομικών Αττικής που εν τω μεταξύ απαριθμεί 38 νοσοκομεία, δομές και το ΕΚΑΒ, με αμείωτη ένταση συνεχίζει απτόητο την όχληση. Το δίκτυο έχοντας στο ενεργητικό του, στα πλαίσια της κινηματικής και ακτιβιστικής δράσης, πολυάριθμες πορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις ακόμα και πανελλαδικής εμβέλειας, επιδιώκει παράλληλα την επαφή με βουλευτές από όλα τα κόμματα, με φορείς θεσμικούς και συνδικαλιστικούς, με άλλες βαλλόμενες και μη ομάδες, εντάσσοντας παράλληλα στην ατζέντα του και πληθώρα άλλων νόμιμων δραστηριοτήτων που δεν υπάρχει χρεία να αναλυθούν.

Υποθέτουμε ότι το ποτήρι ξεχείλισε για την κυβέρνηση με την πανελλαδική συσπείρωση των υγειονομικών έξω από το υπουργείο Υγείας καθώς και με την απόφαση συναδέλφων να προχωρήσουν από 21/3 σε απεργία πείνας μπροστά από το υπουργείο.

Η κίνηση της απεργία πείνας, παρόλο που μανιωδώς αποσιωπήθηκε από τα συστημικά μέσα, κατάφερε εν τέλει να διαπεράσει το τείχος της λογοκρισίας και να γνωστοποιηθεί, δημιουργώντας μεγάλη ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Μετά και την εσφαλμένη υπόθεση ότι με την κοινοποίηση της απόφασης περί παράτασης των αναστολών εις το διηνεκές, θα έμπαινε φρένο στην ενεργητικότητά μας, υπό την πίεση των νεότερων επιδημιολογικών και ιατρικών δεδομένων που αποδομούν καθημερινά το αφήγημα και δεδομένου ότι παρελθόντος του εξαμήνου των αναστολών η απόφαση του ΣτΕ περί “συνταγματικά ανεκτής” αναστολής χωρίς ευρώ μισθό μένει μετέωρη καθώς και υπό τη σκιά μιας διαφαινόμενης άτυπης προεκλογικής περιόδου, το σύστημα απεργάζεται πλέον άλλους τρόπους διάλυσης του κινήματος. Γι αυτό το σκοπό μεταχειρίζεται τα πιο δόλια μέσα που διαθέτει: τη διαβολή και τη διάσπαση.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εν μέρει σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες την διακίνηση μιας λασπολογίας διόλου ραφιναρισμένης. Μέσω μονομερούς προβολής μιας διάστασης του αγώνα, απαξίωσης και ισοπέδωσης της συνολικής ως τώρα προσφοράς του κινήματος, ανάδειξης και ηρωοποίησης μεμονωμένων συναγωνιστών αλλά ακόμα και ονομαστικής αναφοράς(!) σε συναγωνιστές που σταμπάρονται ως δήθεν αντιμαχόμενοι την “κακή πολιτική” του κινήματος, επιχειρείται η διάλυση της συνοχής των υγειονομικών. Εφαρμογή στην ουσία της ίδιας συνταγής του διαίρει και βασίλευε που εφάρμοσε το ολοκληρωτικό κράτος για να διαλύσει τη συνοχή της κοινωνίας καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Στην ως άνω τακτική περιλαμβάνεται και η στοχοποίηση συναδέλφων ιατρών με αποδόμηση του επιστημονικού τους προφίλ, στην οποία συνεισφέρουν μετά προθυμίας και κάποιοι άλλοι “συνάδελφοι” με βαρύγδουπους τίτλους.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν επί του παρόντος το τοπίο μιας φτηνής και ιδιαίτερα εξόφθαλμης προβοκάτσιας που δεν υποδηλώνει τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι το σύστημα έχει χάσει την υπομονή του και σπασμωδικά πλέον παίζει τα χαρτιά του.

Η συνοχή, η ομοψυχία, η αλληλεγγύη, η αφοσίωση σε έναν κοινό αγώνα εμπνευσμένο από ανώτερα ιδανικά και ανεπηρέαστο από κομματικές αντιλήψεις αλλά και μικροκομματικές λογικές, σε συνδυασμό με τον αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα του κινήματος, είναι το μυστικό της αντοχής στο χρόνο.

Το γεγονός ότι το σύστημα μάς αντιμάχεται με τόση λύσσα, είναι το κατεξοχήν τεκμήριο ότι το κίνημα βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Διαφορετικά θα μας είχαν αφήσει ανενόχλητους και αμέριμνους να βαδίζουμε αργά και σταθερά προς ένα φυσικό τέλος…

Μετά τιμής

Οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας

Υγειονομικοί σε Αναστολή, απ΄ όλη την Ελλάδαekabugeiaanastoles.wixsite.com

Η φαντασία δεν είναι κατάσταση: είναι η ίδια η ανθρώπινη ύπαρξη - William Blake

''πως ξέρεις αν το πουλί που διασχίζει τον αέρα δεν είναι ένας απέραντος κόσμος φιληδονίας, σφαλιστός στις πέντε αισθήσεις σου;" William Blake

Πες το με ένα ποίημα: Κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές είναι γιατί τ’ ακούς γλυκότερα,

            

Κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές
είναι γιατί τ’ ακούς γλυκότερα, κι η φρίκη
δεν κουβεντιάζεται γιατί είναι ζωντανή
γιατί είναι αμίλητη και προχωράει·
Στάζει τη μέρα στάζει στον ύπνο
μνησιπήμων πόνος
Σεφέρης


σε κάποιο δρόμο, σε κάποια γέφυρα, ήταν κάποιο φωτογράφοι ποιητές του φωτός

...στα δρομάκια της Μονμάρτης...

''γιατί ποτέ δεν κυκλοφορούσα χωρίς την μηχανή μου, και γιατί ο δρόμος προσφέρει μόνιμα θέαμα για ένα ανήσυχο πνεύμα'' μας λέει ο κορυφαίος ουμανιστής φωτογράφος...
Willy Ronis - στις γέφυρες του Συκουάνα...
photos and photographers...
''Η φωτογραφία δεν αποτυπώνει μόνο την όψη μιας πόλης που αλλάζει: αντικατοπτρίζει και τις αλλαγές στο βλέμμα, στη σκέψη και στις προτιμήσεις των φωτογράφων, είναι ταυτόχρονα βιομηχανικό προϊόν και μέσον καλλιτεχνικής έκφρασης'' ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΠΑΡΙΣΙ Jean-Claude Gauttand...
τζαζ...
Μάιλς Ντέηβις και Ζυλιέτ Γκρεκό...
1945
...και Παρίσι...
San Zermen de Pre...
η συνοικία των μποέμ...
στα υπόγεια αντηχούσαν ήχοι μιάς μουσικής που στο διάβα της θα παρέσυρε τα πάντα...
αυτός ο εραστής των απλών ανθρώπων...
των μικρών μαγαζιών...
των καναλιών...
των λαϊκών μπαρ...
και συνεχίζει ο Willy Ronis:
''ποτέ μου δεν έβγαλα μιά φωτογραφία από κακία,
ποτέ δεν ήθελα να κάνω τους ανθρώπους να φαίνονται αστείοι,
είχα πάντοτε μεγάλο σεβασμό στα πρόσωπα που φωτογράφιζα'
 ntina