Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Το 30% των εμβολίων της BioNTech-Pfizer ήταν πιθανότατα εικονικά (placebo)


Άρθρο του Robert Κogon, που δημοσιεύτηκε την 1/7/2023 από το Brownstone Institute.
      Για να παραφράσουμε τα ευρήματα των Γερμανών επιστημόνων σχετικά με τη διακύμανση των παρτίδων της Pfizer-BioNTech, φαίνεται ότι η καλή παρτίδα ήταν κακή (μία σοβαρή παρενέργεια για κάθε 400 δόσεις), η κακή ήταν πολύ κακή (μία σοβαρή παρενέργεια για κάθε 10 δόσεις) και η πολύ καλή ήταν αλατούχο διάλυμα
     Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν εκπληκτικά στοιχεία για το ότι ένα σημαντικό μέρος των παρτίδων του εμβολίου Pfizer-BioNTech Covid-19 που αναπτύχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί στην πραγματικότητα να αποτελούνταν από εικονικά φάρμακα (placebo) - και ως εκ τούτου δεν υποβλήθηκαν καν σε έλεγχο ποιότητας από τη γερμανική υπηρεσία, η οποία ήταν καταρχήν υπεύθυνη για την έγκριση της κυκλοφορίας τους.
     Οι επιστήμονες, ο Δρ. Gerald Dyker, καθηγητής Οργανικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Ρουρ στο Μπόχουμ, και ο Δρ. Jörg Matysik, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, αποτελούν μέρος μιας ομάδας πέντε γερμανόφωνων επιστημόνων που έχουν αναδείξει δημόσια ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια του εμβολίου BioNTech (όπως είναι γνωστό στη Γερμανία) τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. 
     Πρόσφατα εμφανίστηκαν στην διαδικτυακή εκπομπή «Punkt.Preradovic» της Γερμανίδας δημοσιογράφου Milena Preradovic για να συζητήσουν τη μεταβλητότητα των διάφορων παρτίδων. 
Η αφετηρία τους ήταν η πρόσφατη μελέτη στη Δανία που έδειξε μια τεράστια διαφοροποίηση στις ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με διαφορετικές παρτίδες του εμβολίου Pfizer-BioNTech, ή BNT162b2 σύμφωνα με την επιστημονική κωδική ονομασία του. Το παρακάτω διάγραμμα από τη μελέτη της Δανίας απεικονίζει αυτήν την διαφοροποίηση.
     Δείχνει ότι οι παρτίδες που χρησιμοποιούνται στη Δανία, οι οποίες αντιπροσωπεύονται από τα σημεία στο γράφημα, ουσιαστικά χωρίζονται σε τρεις ομάδες. 
     Οι «πράσινες παρτίδες» που συγκεντρώνονται γύρω από την πράσινη γραμμή έχουν ένα μέτριο, ή μετρίως υψηλό επίπεδο, ανεπιθύμητων ενεργειών που σχετίζονται με αυτές. 
Στη συζήτηση με την Preradovic, ο Gerald Dyker παίρνει το παράδειγμα του πράσινου σημείου πιο δεξιά.
     Όπως εξηγεί, αντιπροσωπεύει την παρτίδα που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο στη Δανία, με λίγο πάνω από 800.000 δόσεις να έχουν χορηγηθεί. 
Αυτές οι 800.000 δόσεις σχετίζονται με περίπου 2.000 ύποπτες ανεπιθύμητες παρενέργειες, γεγονός που δίνει ένα ποσοστό αναφοράς μίας ύποπτης ανεπιθύμητης παρενέργειας ανά περίπου 400 δόσεις. 
Όπως το θέτει ο Dyker, «Αυτό δεν είναι καθόλου μικρό ποσοστό, εάν το αντιπαραβάλλουμε με αυτό που γνωρίζουμε για τα εμβόλια κατά της γρίπης». 
Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Dyker, οι πράσινες παρτίδες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 60% του δείγματος της Δανίας.
     Στη συνέχεια, υπάρχουν οι «μπλε παρτίδες» συγκεντρωμένες γύρω από την μπλε γραμμή, οι οποίες προφανώς συνδέονται με ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ανεπιθύμητων ενεργειών. 
Όπως σημειώνει ο Dyker, δεν χορηγήθηκαν περισσότερες από 80.000 δόσεις οποιασδήποτε από τις μπλε παρτίδες στη Δανία – υποδηλώνοντας ότι αυτές οι ιδιαίτερα κακές παρτίδες μπορεί ίσως να αποσύρθηκαν αθόρυβα από την αγορά από τις αρχές δημόσιας υγείας. 
     Ωστόσο, αυτές οι παρτίδες είχαν έως και 8.000 ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με αυτές. 
Οκτώ χιλιάδες από τις 80.000 δόσεις θα έδιναν ποσοστό αναφοράς μίας ύποπτης ανεπιθύμητης παρενέργειας για κάθε δέκα δόσεις – και ο Dyker σημειώνει ότι ορισμένες από τις μπλε παρτίδες συνδέονται πράγματι με ποσοστό αναφοράς τόσο υψηλό όσο μία ύποπτη ανεπιθύμητη ενέργεια για κάθε έξι δόσεις !
     Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Dyker, οι μπλε παρτίδες αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% του συνολικού αριθμού δόσεων που περιλαμβάνονται στη μελέτη της Δανίας. Ωστόσο, σχετίζονται με σχεδόν το 50% από τους 579 θανάτους που καταγράφηκαν στο δείγμα.
     Τέλος, έχουμε τις «κίτρινες παρτίδες» συγκεντρωμένες γύρω από την κίτρινη γραμμή, η οποία, όπως φαίνεται παραπάνω, μόλις που εξέχει από τον άξονα Χ. 
Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Dyker, οι κίτρινες παρτίδες αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του συνόλου. 
Ο Dyker σημειώνει ότι οι παρτίδες αυτές περιλαμβάνουν περίπου 200.000 χορηγούμενες δόσεις που σχετίζονται με κυριολεκτικά μηδενικά ύποπτα ανεπιθύμητα συμβάντα.
     Όπως το θέτει ο Dyker, κάποιοι «κακοπροαίρετοι» παρατηρητές μπορεί να παρατηρούσαν ότι «έτσι μοιάζουν τα εικονικά φάρμακα (placebo)». 
     Και οι κακοπροαίρετοι παρατηρητές μπορεί να έχουν δίκιο. 
Γιατί οι Dyker και Matysik συνέκριναν τους αριθμούς των παρτίδων που περιέχονται στη μελέτη της Δανίας με τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες για τις παρτίδες που εγκρίθηκαν για κυκλοφορία και έκαναν την εκπληκτική ανακάλυψη ότι σχεδόν καμία από τις αβλαβείς παρτίδες, σε αντίθεση με τις πολύ κακές και όχι και τόσο κακές παρτίδες, δεν φαίνεται ότι έχει υποβληθεί σε οποιεσδήποτε δοκιμές ποιοτικού ελέγχου.
     Χωρίς να το γνωρίζουν οι περισσότεροι παρατηρητές, είναι ακριβώς ο γερμανικός ρυθμιστικός οργανισμός, το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI), ο οποίος είναι, κατ' αρχήν, υπεύθυνος για τον ποιοτικό έλεγχο όλων των προμηθειών των εμβολίων Pfizer-BioNTech στην ΕΕ. (Το ινστιτούτο πήρε το όνομά του από τον Γερμανό ανοσολόγο και βραβευμένο με Νόμπελ Paul Ehrlich, όχι φυσικά από τον ομώνυμο καθηγητή βιολογίας του Στάνφορντ.)
     Αυτό αντανακλά το γεγονός ότι ο πραγματικός νόμιμος κατασκευαστής του εμβολίου, καθώς και ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας στην ΕΕ, είναι η γερμανική εταιρεία BioNTech και όχι ο πιο γνωστός Αμερικανός συνεργάτης της Pfizer. 
     Οι Dyker και Matysik διαπίστωσαν ότι το PEI είχε δοκιμάσει και είχε εγκρίνει για κυκλοφορία όλες τις πολύ κακές «μπλε» παρτίδες, την συντριπτική πλειοψηφία των όχι και τόσο κακών «πράσινων» παρτίδων, αλλά σχεδόν καμία από τις αβλαβείς «κίτρινες» παρτίδες - σαν το PEI να γνώριζε εκ των προτέρων ότι αυτές οι παρτίδες δεν ήταν προβληματικές. 
     Αυτό φαίνεται στην παρακάτω διαφάνεια από την παρουσίαση του Dyker κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην εκπομπή Punkt.Preradovic.
 Ο τίτλος λέει: «Ποιες παρτίδες από τη μελέτη της Δανίας έλεγξε και ενέκρινε το Ινστιτούτο Paul Ehrlich για κυκλοφορία;»
     Στη στήλη του PEI καθενός από τους πίνακες, "ja" σημαίνει, φυσικά, ότι η παρτίδα ελέγχθηκε, "nein" σημαίνει ότι δεν ελέγχθηκε. Σημειώστε ότι μόνο η πρώτη παρτίδα στον «κίτρινο» πίνακα ελέγχθηκε.
     Η περιγραφή κάτω από αυτόν τον πίνακα λέει: «Το PEI εν πολλοίς δεν θεώρησε ότι ο έλεγχος των αβλαβών «κίτρινων παρτίδων» ήταν απαραίτητος».
     Όπως το έθεσε ο Dyker, με αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση, «αυτό θα υποστήριζε την αρχική υποψία ότι ίσως στην πραγματικότητα είναι κάτι σαν εικονικό φάρμακο».
     Ή, εν συντομία, για να παραφράσουμε τα ευρήματα των Γερμανών επιστημόνων σχετικά με τη μεταβλητότητα των παρτίδων Pfizer-BioNTech, φαίνεται ότι το καλό ήταν κακό, το κακό ήταν πολύ κακό και το πολύ καλό ήταν αλατούχο διάλυμα.
(Η πλήρης συνέντευξη στην εκπομπή Punkt.Preradovic με τους Gerald Dyker και Jörg Matysik είναι διαθέσιμη  εδώ  στα γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους. Οι παραπάνω μεταφράσεις είναι του συγγραφέα.)
Robert Kogon είναι το ψευδώνυμο ενός ευρέως γνωστού οικονομικού δημοσιογράφου, μεταφραστή και ερευνητή που εργάζεται στην Ευρώπη.  
περισσότερες πληροφορίες και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στην πηγή του άρθρου:nikosmaris.substack.com