Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Ένα ρόφημα που απογειώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα-Κουρκούμι και τζίντζερ

Κουρκούμι και τζίντζερ-
Όλο και περισσότερες έρευνες υποστηρίζουν την άποψη, ότι η φλεγμονή είναι στο επίκεντρο των περισσότερων χρόνιων εκφυλιστικών παθήσεων όπως οι αρθρίτιδες,οι καρδιαγγειακές παθήσεις,ο διαβήτης,το Alzheimer,κάποιες μορφές καρκίνου ακόμα και οι ημικρανίες,οι πόνοι στην πλάτη κ.α
Επίσης είναι γνωστό ότι τα τρόφιμα μπορούν ή να προκαλούν ή να αναστέλλουν τις φλεγμονές στο σώμα μας,καθώς οι φλεγμονώδεις καταστάσεις είναι επιζήμιες,διότι εμποδίζουν τη θεραπεία και την επιστροφή στην ισορροπία του οργανισμού μας....
read more:https://botanologia.gr/koyrkoymi-kai-tzintzer-mia-syntagi-poy-apogeionei-to-anosopoiitiko-mas-systima/

Επικοινωνούν μαζί μας εξωγήινοι;-Μυστηριώδη ραδιοσήματα – FRBs – από το βαθύ διάστημα

Αστρονόμοι στην Αυστραλία ανίχνευσαν μέσα σε ένα χρόνο άλλες 20 μυστηριώδεις γρήγορες «εκρήξεις» ραδιοκυμάτων (Fast Radio Bursts-FRB), που προέρχονταν από τα βάθη του διαστήματος.
Μεταξύ των σημάτων που εντοπίσθηκαν, είναι οι πιο κοντινές και πιο φωτεινές FRB που έχουν ποτέ βρεθεί.
Μετά τη νέα ανακάλυψη, που έγινε με τη διάταξη ραδιοτηλεσκοπίων ASKAP (Australia Square Kilometer Array Pathfinder) στη Δυτική Αυστραλία, σχεδόν διπλασιάσθηκε ο αριθμός των γνωστών FRB, οι οποίες ήταν 34 από τότε που έγινε η πρώτη ανακάλυψη το 2007.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αστρονόμο δρα Ράιαν Σάνον του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Σουίνμπερν και του Διεθνούς Κέντρου Ερευνών Ραδιοαστρονομίας (ICRAR), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", δήλωσαν ότι οι νέες ραδιοεκπομπές «έρχονται από την άλλη πλευρά του σύμπαντος και όχι από τη γαλαξιακή μας γειτονιά».
Οι FRB, που ταξιδεύουν δισεκατομμύρια έτη φωτός στο χωροχρόνο για να φθάσουν στη Γη, προέρχονται από όλα τα σημεία του ουρανού και διαρκούν μόλις ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Οι αστρονόμοι έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες των μυστηριωδών σημάτων – FRBs – που προέρχονται από ένα μακρινό γαλαξία, τα οποία εντοπίστηκαν και συλλέχθηκαν από ένα τηλεσκόπιο στον Καναδά.
Η ακριβής φύση και προέλευση των “εκλάμψεων”από τα  ραδιοκύματα δεν είναι ακόμα γνωστή.
Μεταξύ των δεκατριών-13- νέων γρήγορων (ακαριαίων ή στιγμιαίων,όπως η λάμψη από ένα φλας) ραδιοφωνικών εκρήξεων, γνωστών ως FRBs, ήταν και ένα πολύ ασυνήθιστο επαναλαμβανόμενο σήμα, το οποίο προέρχεται από την ίδια μακρινή-1,5 δις έτη φωτός μακριά μας-πηγή.
Ένα τέτοιο ίδιο γεγονός έχει αναφερθεί άλλη μία φορά μόνο πιο πριν από ένα διαφορετικό τηλεσκόπιο.

Το μυστήριο οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη δεδομένων,δεδομένου ότι οι αστρονόμοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά τα FRBs το 2007, και από τότε μόνο περίπου 60 έχουν παρατηρηθεί. Τώρα, αυτοί οι αριθμοί αναπτύσσονται γρήγορα. Σύμφωνα με δύο νέα άρθρα που δημοσιεύθηκαν σήμερα στο περιοδικό Nature , οι επιστήμονες που εργάζονται στο ραδιοτηλεσκόπιο CHIME  στους λόφους της Βρετανικής Κολούμπια ανίχνευσαν 13 νέα FRBs σε διάστημα δύο μηνών.

«Γνωρίζοντας ότι αυτό είναι άλλη μία υπόνοια, ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα εκεί έξω», δήλωσε ο Ingrid Stairs, αστροφυσικός από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC).
“Και με περισσότερους αναμεταδότες και περισσότερες πηγές διαθέσιμες για μελέτη, ίσως μπορέσουμε να καταλάβουμε αυτά τα κοσμικά παζλ – από πού προέρχονται και τι τα προκαλεί”.

Οι μυστηριώδεις γρήγορες «εκρήξεις» ραδιοκυμάτων είναι από τα πιο μυστηριώδη φαινόμενα του σύμπαντος, και μερικοί έχουν προτείνει ότι θα μπορούσαν να προέρχονται από εξωγήινη τεχνολογία - Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τι τις προκαλεί και δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι η πηγή τους διαθέτει απίστευτα ισχυρή ενέργεια, ισοδύναμη με όση απελευθερώνει ο Ήλιος μας μέσα σε 80 χρόνια.
Το παρατηρητήριο CHIME, που βρίσκεται στην κοιλάδα Okanagan της Βρετανικής Κολομβίας, αποτελείται από τέσσερις ημικυλινδρικές κεραίες μήκους 100 μέτρων, οι οποίες σαρώνουν ολόκληρο τον βόρειο ημισφαίριο του ουρανού κάθε μέρα.
Το τηλεσκόπιο ξεκίνησε να  λειτουργεί πέρυσι, ανιχνεύοντας ήδη 13 ραδιοφωνικές εκρήξεις –κοσμικά φλας,όπως τα ονομάζουν χαριτολογώντας οι αστρονόμοι- συμπεριλαμβανομένης αυτής η οποία επαναλαμβάνεται.
Η έρευνα έχει πλέον δημοσιευθεί στο περιοδικό Nature .

“Κοίτα! Βλέπουμε FRB “, δήλωσε ο Deborah Good, ένας αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ του Καναδά, σε συνάντηση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον στις 7 Ιανουαρίου.

“Ανακαλύψαμε έναν δεύτερο επαναλαμβανόμενο σήμα και οι ιδιότητές του είναι πολύ παρόμοιες με του πρώτου επαναλαμβανόμενου σήματος”, δήλωσε ο Shriharsh Tendulkar από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά.
“Αυτό μας λέει περισσότερα για τις ιδιότητες αλλά και τον αριθμό των επαναλαμβανόμενων σημάτων.”
Τα FRBs είναι μικρές, φωτεινές λάμψεις από ραδιοκύματα, που έρχονται σε μας από την άλλη  άκρη του κόσμου.

Αυτά τα εξαιρετικά πολύπλευρα, υπερφυσικά ραδιοσήματα διαρκούν μόνο μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου και πιστεύεται ότι προέρχονται από δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά, αν και η ακριβής πηγή τους είναι άγνωστη. Οι εξωγήινοι δεν έχουν αποκλειστεί.

Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει περίπου 60 γρήγορες ραδιοφωνικές εκρήξεις και δύο οι οποίες επαναλήφθηκαν. 
Πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να είναι χιλιάδες FRBs στον ουρανό κάθε μέρα.
Υπάρχουν ορισμένες θεωρίες για το τι θα μπορούσε να τις προκαλεί.
Όπως η θεωρία των δύο αστέρων νετρονίων οι οποίοι συγχωνεύονται, η θεωρία ενός αστέρα νετρονίων με πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο που γυρίζει πολύ γρήγορα, και, μεταξύ μιας μειοψηφίας παρατηρητών, η θεωρία του εξωγήινου διαστημοπλοίου.

Μεταξύ αυτών των πρόσφατα ληφθέντων σημάτων είναι επτά εκλάμψεις που καταγράφηκαν στα 400 megahertz – η χαμηλότερη συχνότητα FRBs που ανιχνεύτηκε μέχρι τώρα – και, για δεύτερη μόνο φορά, ανιχνεύτηκε ένα FRBs που το οποίο να αναβοσβήνει επανειλημμένα, έξι φορές στη σειρά.

Τα FRBs είναι πολύ σύντομης διάρκειας αλλά πολύ μεγάλης ισχύος παλμοί ενέργειας, που αποτελούν τα πιο φωτεινά «φλας» του σύμπαντος, καθώς λάμπουν με την ένταση 100 ήλιων. 
Επειδή είναι ραδιοκύματα, παραμένουν πλήρως αόρατοι από τα ανθρώπινα μάτια και είναι δυνατό να ανιχνευθούν μόνο από ραδιοτηλεσκόπια.
Έχουν προταθεί διάφορες εξηγήσεις για την προέλευσή τους, όπως ότι είναι εκρήξεις πολύ μακρινών υπερκαινοφανών αστέρων (σούπερ-νόβα), ακτινοβολία από ταχέως περιστρεφόμενα άστρα νετρονίων (πάλσαρ) ή σήματα…εξωγήινων. 
Σύμφωνα με ερευνητές της Αυστραλίας, οι γρήγορες ραδιοφωνικές εκρήξεις που συλλέγονται από τα ραδιοτηλεσκόπια έχουν διπλασιαστεί, με τις πιο πρόσφατες εκρήξεις να είναι πολύ πιο φωτεινές και πλησιέστερες  από όσες έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.
Οι γρήγορες ραδιοφωνικές εκρήξεις που εντοπίζονται προέρχονται από πολύ μακρινές γαλαξιακές γειτονιές και απέχουν πολύ από τη δική μας
Προς το παρόν, κανείς δεν ξέρει με σιγουριά.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina 09-01-2019

Δυο από τις πιο ισχυρές αφροδισιακές τροφές - μέλι και σοκολάτα

Αλήθεια γιατί «μήνας του μέλιτος»; και
γιατί ο Μοντεζούμα ο αρχηγός των Αζτέκων έπινε μόνο τσοκολάτλ-σοκολάτα-ένα ρόφημα από κακάο αρωματισμένο με βανίλια και μπαχαρικά παρασκευασμένο έτσι ώστε να έχει την πυκνότητα και τη ρευστότητα του μελιού;
Λοιπόν,πριν από πολλούς-πολλούς αιώνες έδιναν στο καινούργιο ζευγάρι να πιει μέλι με κρασί.
Έτσι επί ένα μήνα στην αρχή της κοινής τους ζωής το ζευγάρι μαζί  με άλλα τρόφιμα τα οποία τα χαρακτήριζαν οι αφροδισιακές ιδιότητες γεύονταν ένα θαυμάσιο ρόφημα με μέλι και κρασί για να βελτιώσουν την ερωτική τους αντοχή και,όπως σωστά μαντέψαμε, ο μήνας αυτός ονομάστηκε μήνας του μέλιτος....
read more:https://botanologia.gr/sokolata-kai-meli-dyo-apo-tis-pio-ischyres-afrodisiakes-trofes/

Η ελιά και τα φύλλα της και η πολύτιμη βοήθειά τους στην αντιμετώπιση της χοληστερίνης

Tα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά ακούμε την λέξη χοληστερίνη.
Ακόμα και νεαρά άτομα ακούμε να λένε ότι έχουν ανεβασμένη χοληστερίνη.
Tα αίτια λίγο-πολύ είναι γνωστά.
Oι βασικοί κλασικοί τρόποι αντιμετώπισης και αυτοί επίσης είναι γνωστοί.
Eκείνο που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι η μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν οι διατροφικές συνήθειες, όπως η μεσογειακή διατροφή,τα βότανα και ιδιαίτερα τα φύλλα της ελιάς στην ισορροπία της  χοληστερίνη στο αίμα μας......
read more:https://botanologia.gr/ta-fylla-tis-elias-kai-i-polytimi-voitheia-toys-stin-antimetopisi-tis-cholisterinis/

Ισχυρό ανοσοποιητικό με κατάλληλη διατροφή

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα -ως γνωστόν -είναι το σύστημα ασφαλείας του οργανισμού μας.
Σε μιά περίοδο λοιπόν όπως είναι ο χειμώνας είναι σημαντικό να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην θωράκισή σου,να το ενισχύσουμε και να το ισχυροποιήσουμε με την κατάλληλη διατροφή.
Με ισχυρό ανοσοποιητικό δεν θα φοβόμαστε ούτε ιούς,
ούτε μολύνσεις,
ούτε γρίπη.
Και ας ξεκινήσουμε με τροφές που είναι σύμμαχοι του ανοσοποιητικού μας...
read more:https://botanologia.gr/anosopoiitiko-systima-as-to-thorakisoyme-en-opsei-toy-cheimona/