Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Πως μπορούμε να αρωματίσουμε με βότανα το αλάτι μας

Αλάτι αρωματισμένο με βότανα για υπέροχες υγιεινότατες γεύσεις
Αλάτι, το άλας της γης, ο λευκός χρυσός, που στην αρχαιότητα η αξία του ήταν τέτοια που το χρησιμοποιούσαν ως μέσω συναλλαγής.
Ένα προϊόν το οποίο είναι πολύ στενά συνδεδεμένο με τις ζωές των λαών,
με τις συνήθειές τους,
με τις παραδόσεις τους,
με τις θρησκείες τους.
Όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτισμοί το χρησιμοποιούσαν στις τελετουργίες τους τροφοδοτώντας με αυτή τους την τακτική
προλήψεις,
λαϊκές ρήσεις,
γνωμικά,
κατάρες,
παραβολές....
read more:https://botanologia.gr/alati-aromatismeno-me-votana-gia-yperoches-ygieinotates-geyseis/

Το μεγάλο πείραμα της Φινλανδίας με την τεχνητή νοημοσύνη

Μέχρι πριν από ένα χρόνο, η 59χρονος οδοντίατρος Jaana Partanen δεν είχε ιδέα τι σημαίνουν οι όροι «μηχανική μάθηση» ή τι είναι τα «νευρωνικά δίκτυα». Τώρα πια όμως περνάει τα βράδια της μαθαίνοντας βασικές αρχές προγραμματισμού και σκέφτεται πώς να εφαρμόσει την τεχνητή νοημοσύνη στη δουλειά της.

Πρόκειται για μία από τις δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις ανθρώπων που δεν είναι εξειδικευμένοι στην τεχνολογία, αλλά συμμετέχουν σε ένα μεγάλο πείραμα που έχει ξεκινήσει η Φινλανδία, ώστε να στρέψει την οικονομία της προς εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και υψηλής τεχνολογίας. Η λογική του πειράματος είναι απλή: Ξεκινάς εκπαιδεύοντας το 1% του πληθυσμού (δηλαδή 55.000 ανθρώπους), τις βασικές αρχές της τεχνητής νοημοσύνης και σταδιακά χτίζεις πάνω σε αυτή τη βάση, τα επόμενα χρόνια.
Το πρόγραμμα «1 τοις 100» που ξεκίνησε να διδάσκεται ως πανεπιστημιακό μάθημα με ελεύθερη πρόσβαση, εκτελείται τώρα σε εθνικό επίπεδο με την υποστήριξη ιδιωτικών εταιρειών και της κυβέρνησης.

Για το Ελσίνκι υπάρχει επίσης ένα σαφές οικονομικό κίνητρο για την κατάρτιση μεγάλου αριθμού Φινλανδών στα βασικά στοιχεία της τεχνητής νοημοσύνης: Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτρέψει στη Φινλανδία να παραμείνει ανταγωνιστική, εν μέσω του συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και μετά την ταχεία πτώση της Nokia που περνάει δύσκολες στιγμές.

Καθώς οι δύο υπερδυνάμεις ανταγωνίζονται για την τεχνολογική υπεροχή, η Φινλανδία γνωρίζει ότι είναι δεν μπορεί να τις ξεπεράσει στις πρώτες ύλες. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσει να ανταγωνιστεί το Πεκίνο ή την Ουάσινγκτον, όσον αφορά την ανάπτυξη της βασικής τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι, η Φιλανδία φιλοδοξεί να καταλάβει μια θέση, ως παγκόσμιος ηγέτης στις πρακτικές εφαρμογές της, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Mika Lintilä.

Βάζοντας στόχους
Όπως πολλές ιδέες στη φιλελεύθερη σκανδιναβική χώρα, αυτή δεν προέρχεται από την κυβέρνηση.
Ξεκίνησε από ένα γραφείο σε κοντινή απόσταση από το υπουργείο Οικονομίας της χώρας, σε ένα σύγχρονο κτίριο που μοιράζεται το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι και η συμβουλευτική υπηρεσία Reaktor.

Το πανεπιστήμιο και η εταιρεία αποφάσισαν να ξεκινήσουν το δωρεάν μάθημα τον περασμένο Μάιο με σκοπό την «υποστήριξη της δημοκρατίας», σύμφωνα με τον επιστήμονα υπολογιστών Teemu Roos, τον εγκέφαλο πίσω από αυτό.

Χωρίς να απαιτεί να έχει κανείς γνώσεις κώδικα, το μάθημα εισάγει τα βασικά στοιχεία της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά δεν προτίθεται να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά πρωτοποριακών προγραμματιστών. Αντίθετα, θέλει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ευκαιρίες και τους κινδύνους της πνευματικής ιδιοκτησίας μεταξύ των ανθρώπων που δεν είναι εξειδικευμένοι στην επιστήμη των υπολογιστών, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν για τον εαυτό τους τι είναι επωφελές και πού θέλουν η κυβέρνησή τους επιχορηγήσει.

Για να μην μείνει το μάθημα απαρατήρητο το πανεπιστήμιο και η Reaktor σκέφτηκαν να το προωθήσουν συνδέοντάς το με έναν φιλόδοξο στόχο: Μερικοί από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας προσχώρησαν σε αυτό και ανακοινώθηκε ότι μέχρι τα τέλη του 2018, το μάθημα σε συνδυασμό με άλλες προσπάθειες της βιομηχανίας θα οδηγούσε τουλάχιστον το 1% του πληθυσμού της Φινλανδίας στο να έχει εκπαιδευτεί στην τεχνητή νοημοσύνη.

Γρήγορα, η πρωτοβουλία άρχισε να γίνεται πραγματικότητα. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, περισσότερες από 250 εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία που ονομάζεται «Η πρόκληση της Τεχνητής Νοημοσύνης». Ο κολοσσός Stora Enso της βιομηχανίας χαρτιού για παράδειγμα δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει 1.000 από τους υπαλλήλους του στην τεχνητή νοημοσύνη. Τεχνολογικές εταιρείες όπως Elisa και Nokia δήλωσαν ότι θα εκπαιδεύσουν όλο το προσωπικό τους.
Πέραν των εταιρικών προσπαθειών, περισσότεροι από 10.500 άνθρωποι είχαν αποφοιτήσει από το πρόγραμμα εκπαίδευσης μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Reaktor.

Καθώς η πρωτοβουλία άρχισε να ανθίζει, κυβερνητικοί αξιωματούχοι την παρατήρησαν και την αγκάλιασαν επισήμως. Το υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας και οι φορολογικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι θα εκπαιδεύσουν επίσης το προσωπικό τους, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Φιλανδίας έδωσε το «πτυχίο» στους πρώτους φοιτητές που αποφοίτησαν. Μεταξύ των αποφοίτων ήταν και η οδοντίατρος Jaana Partanen, η οποίος ταξίδεψε μάλιστα πάνω από τρεις ώρες για να συμμετάσχει στην τελετή.

Το μάθημα τώρα διδάσκεται και στα φιλανδικά και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι αυτό θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των συμμετεχόντων.
Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο του 2017, η Φινλανδία έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που έθεσε σε εφαρμογή μια εθνική στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη. Σε μια δεύτερη έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018, η κυβέρνηση εκτιμά ότι περίπου το 1 εκατομμύριο του πληθυσμού της θα χρειαστεί τελικά να ενημερώσει τις δεξιότητές του στον κρίσιμο αυτό τομέα.
Ταυτόχρονα, η Φινλανδία σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Εσθονία και τη Σουηδία για να γίνει το πρώτο «εργαστήριο» εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης της Ευρώπης.

tvxs.gr

Η ισορροπία και η αρμονία είναι το κλειδί για την υγεία μας,

 
Η βελτίωση της ζωής και η βελτίωση του τρόπου διαβίωσης όλων των ανθρώπων είναι ο μόνος τελικός στόχος και η έρευνα και οι προσπάθειες έχουν σημασία μόνο όταν έχουν θετικό αντίκτυπο στις ανθρώπινες ζωές.
Η ισορροπία και η αρμονία είναι το κλειδί για την υγεία μας,γιατί όπως είναι γνωστό υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής,
ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας.
Το σώμα μας για να παράγει έργο χρειάζεται ενέργεια,η οποία πρέπει να ρέει ελεύθερα και απρόσκοπτα και να διαπερνά όλες τις πλευρές της ζωής μας,κάθε οργανικό μας σύστημα.
Έτσι πρέπει να εξετάζουμε ένα φάσμα θεμάτων που προχωρούν πέρα από τα συνηθισμένα.
Ένα από αυτά,η διατροφή μας πρέπει να έχει τέτοια ποιότητα ώστε να επιτρέπεται στο σώμα να αυτοανανεώνεται,...
read more:https://botanologia.gr/somatiki-psychiki-kai-koinoniki-eyexia-einai-oi-synistoses-tis-ygeias-mas/

Οι χρήσιμοι ηλίθιοι


Ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μία χώρα-ζόμπι, με χρεοκοπημένο το δημόσιο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Το κωμικοτραγικό είναι πως η κυβέρνηση προσπαθεί να διασώσει τις τράπεζες, για να τους πουλήσει κρατικά ομόλογα – αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να προσφύγει στις αγορές.
Ορισμένα πράγματα είναι τόσο αυτονόητα που δεν υπάρχει λόγος να διαθέτει κανείς εξειδικευμένες γνώσεις για να τα καταλάβει – όπως το ότι στην Ελλάδα έχουν πέσει ήδη οι τίτλοι τέλους, αφού πρόκειται για την πλέον χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία, σε όλους τους τομείς. Εν τούτοις, αρκετοί ισχυρίζονται πως η κατάσταση της οικονομίας έχει βελτιωθεί, επειδή προφανώς εθελοτυφλούν – χωρίς να συνειδητοποιούν πως με τον τρόπο αυτό παίζουν το ρόλο του χρησίμου ηλιθίου του συστήματος.

Δηλαδή του διεφθαρμένου κομματικού-πελατειακού κράτους που όχι μόνο έχει καταφέρει να επιβιώσει, αλλά ζει πλουσιοπάροχα εις υγεία των κορόιδων που το συντηρούν – παρά το ότι σε αυτό ακριβώς οφείλεται η μετατροπή της Ελλάδας σε μία χώρα-ζόμπι. Εν τούτοις, όπως πολύ σωστά λέγεται, δεν μπορείς ποτέ να ξυπνήσεις κάποιον που προσποιείται ότι κοιμάται – οπότε είναι ανόητο να το προσπαθείς.

Ένα δεύτερο αυτονόητο είναι η συμφωνία με τα Σκόπια – την οποία ασφαλώς δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς για να κρίνει εάν είναι συμφέρουσα ή όχι, αφού το πρωτεύον είναι η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, η οποία δεν έπρεπε καν να συζητείται από κανέναν. Εν προκειμένω, προφανώς είμαστε αντιμέτωποι με μία μοναδική στη μακραίωνη ιστορία μας προδοσία – ενώ όποιος συμμετέχει σε μία προδοσία προφανώς είναι προδότης.

Αυτονόητο είναι επίσης το ότι οι Γερμανοί, οι οποίοι ανέκαθεν αγαπούσαν την προδοσία αλλά ποτέ τους προδότες, αμείβουν «αδρά» όλους όσους υπηρετούν τα συμφέροντα τους – πόσο μάλλον όταν είναι τόσο μεγάλα και κρίσιμα, όπως στο θέμα των Σκοπίων, όπου τους δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσουν το πανάρχαιο όραμα τους: την πρόσβαση τους σε μεγάλα ενεργειακά αποθέματα και σε αγωγούς, μέσω των οποίων θα καταφέρουν στο μέλλον να ανεξαρτητοποιηθούν ενεργειακά από τη Ρωσία.

Στο σημείο αυτό δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για να κατανοήσει κανείς πως εάν η Ρωσία κλείσει την ενεργειακή στρόφιγγα προς τη Γερμανία, η χώρα αφενός μεν θα παγώσει, αφετέρου θα καταστραφεί η βιομηχανία της σε χρόνο μηδέν – οπότε ασφαλώς τη συμφέρει να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις στην κυβέρνηση, για να κλείσει τα μάτια των χρησίμων ηλιθίων, όλων εμάς δηλαδή, καθώς επίσης να εξαγοράσει τους ψήφους που υπολείπονται με μερικές εκατοντάδες χιλιάρικα.

Οφείλουμε βέβαια να γνωρίζουμε πως ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της Γερμανίας είναι η διατήρηση φακέλων για τα πάντα – έτσι ώστε να μπορεί να εκβιάζει αυτούς που έχει δωροδοκήσει, όταν της χρειαστεί. Επομένως είναι ανόητο να αναρωτιόμαστε πως καταφέρνει να επιβάλλει τις εντολές της στις κυβερνήσεις – οι οποίες, όταν σκύβουν δουλικά το κεφάλι, ισχυρίζονται πως δήθεν δεν υπήρχε άλλη λύση, θεωρώντας τους Πολίτες εντελώς ηλιθίους.

Ένα επόμενο αυτονόητο είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αφενός μεν είναι «ήξεις-αφήξεις» στο θέμα της ονομασίας, αφού δεν τάσσεται καθαρά εναντίον της χρήσης της λέξης «Μακεδονία», αφετέρου δηλώνει σε όλους τους τόνους πως θα σεβαστεί τη συμφωνία που θα ψηφιστεί – οπότε ασφαλώς θεωρεί τους ψηφοφόρους της χρήσιμους ηλιθίους που είτε αδυνατούν να κάνουν λογικούς συνειρμούς, είτε τους αρέσει να προσποιούνται πως κοιμούνται, για να διατηρούν τα προσχήματα.

Συνεχίζοντας, το πόσο χρήσιμους ηλιθίους θεωρεί η ΝΔ τους Έλληνες φαίνεται από πολλές άλλες πλευρές. Εν πρώτοις από το ότι, συγκαλύπτει την αγωγή που έχει καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς εναντίον της, σχετικά με το ποσόν που της οφείλει – τα 160 εκ. € περίπου, από τα 250 εκ. € που χρωστάει με βάση τον ισολογισμό της.

Επί πλέον από τον ανόητο χαρακτηρισμό της κυβέρνησης, εκ μέρους των φιλικά προσκείμενων της ΜΜΕ, ως «αντιμνημονιακή συμμορία» που πρέπει να ηττηθεί – όταν γνωρίζει πολύ καλά πως είναι η πρώτη κυβέρνηση που εφαρμόζει στην Ελλάδα τα μνημόνια βασιλικότερα του βασιλέως, «παράγοντας» μεγαλύτερα πλεονάσματα, από αυτά που απαιτούν οι δανειστές. Προφανώς θέλει να κρύψει τη συμμετοχή της στο έγκλημα που διαπράχθηκε το βρώμικο 2012 – όπου βέβαια δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοκληρώνοντας, θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε πολλά άλλα που τεκμηριώνουν πως όλοι εμείς οι Έλληνες θεωρούμαστε χρήσιμοι ηλίθιοι, τόσο από τα πολιτικά κόμματα, όσο και από τους Γερμανούς – οι οποίοι αναφέρουν καθαρά στις εφημερίδες τους ότι, η Ελλάδα είναι πλέον μία αποικία (ευρωπαϊκή βέβαια και όχι γερμανική, για να τηρούν τα προσχήματα), χωρίς κανένα δικαίωμα ελεύθερης λήψης αποφάσεων. Πιστεύουμε όμως πως δεν ωφελεί, αφού είμαστε σίγουροι ότι, κανένας Έλληνας δεν αμφιβάλλει – καθώς επίσης πως είναι ένα αυτονόητο συμπέρασμα.

analyst.gr

Τα Μεγα-δεδομένα συναντούν τον Big Brother στην Κίνα

Τα Μεγα-δεδομένα συναντούν τον Big Brother στην Κίνα ή
Πώς το Black Mirror εφαρμόζεται στην Κίνα

Της Μαριάνθης Πελεβάνη

Tο περιοδικό Economist το χαρακτήρισε το σύστημα ως «το πρώτο ψηφιακό απολυταρχικό κράτος στον κόσμο». Οι περισσότεροι εκτός Κίνας, αναγνώρισαν το σενάριο του επεισοδίου «Nosedive» της σειράς Black Mirror, που προβάλλεται από το Netflix κι ακόμη πιο πολλοί το φουτουριστικό δυστοπικό όραμα του Big Brother.

Η ιστορία, ή μάλλον η πραγματικότητα έχει ως εξής. Τον Ιούνιο του 2014, το κρατικό συμβούλιο της Κίνας δημοσίευσε ένα έγγραφο με την ονομασία «σχέδιο κατασκευής συστήματος κοινωνικής εκτίμησης/ βαθμολόγησης». Το μακροσκελές έγγραφο παρουσίαζε μια ιδέα εφαρμογής ενός συστήματος (Social Credit System) που θα συνέλεγε τα ηλεκτρονικά δεδομένα των πολιτών της Κίνας, για την αξιολόγηση κάθε πολίτη σε επιμέρους τομείς της ζωής του, της καθημερινότητάς του, με απώτερο σκοπό την αξιολόγηση της συμμόρφωσής του με το καθεστώς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της le monde diplomatique, η κυβέρνηση έχει δώσει άδεια σε οκτώ ιδιωτικές εταιρείες να βρουν συστήματα και αλγόριθμους για τα αποτελέσματα της κοινωνικής πίστωσης. Έτσι, το σύστημα «κοινωνικής πιστοληπτικής ικανότητας» της Κίνας, που θα αποδίδει ένα συνεχώς ανανεωμένο σκορ σε κάθε άτομο με βάση τις παρατηρούμενες συμπεριφορές, που σχεδιάστηκε για να ελέγχει τη συμπεριφορά δίνοντας στο κράτος την δυνατότητα να επιβάλει τιμωρίες και να δίνει ανταμοιβές, είναι γεγονός.

Ήδη το σύστημα βαθμολόγησης «κοινωνικής πίστης» δοκιμάζεται ευρέως πριν εφαρμοστεί σε εθνικό επίπεδο και τα χρυσά αστέρια ή αντίθετα τα μαύρα σημάδια έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν δημόσιες και ιδιωτικές συμπεριφορές.

Από το περασμένο καλοκαίρι, λέξεις όπως η τιμιότητα και η αξιοπιστία εμφανίστηκαν σε αφίσες προπαγάνδας που συνοδεύουν μια αυξανόμενη ομάδα δημόσιων και ιδιωτικών μηχανισμών που αξιολογούν τους πολίτες, τους υπαλλήλους, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, ανταμείβουν το καλό και τιμωρούν τους κακούς.

Μέχρι το 2020, οι Κινέζοι αξιωματούχοι σκοπεύουν να έχουν περίπου 626 εκατομμύρια κάμερες παρακολούθησης που θα λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι κάμερες αυτές, μεταξύ άλλων, θα τροφοδοτούν πληροφορίες στο εθνικό «σύστημα κοινωνικής βαθμολόγησης».

Όταν αυτό το σύστημα, όταν θα είναι έτοιμο, προβλέπεται σε δύο χρόνια, θα καταχωρεί σε κάθε άτομο στην Κίνα ένα σκορ που θα ενημερώνεται διαρκώς με βάση τις παρατηρούμενες συμπεριφορές. Για παράδειγμα, αν κάποιος διασχίσει παράνομα το δρόμο, και καταγραφεί στις κάμερες, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της βαθμολογίας του.

Στις επαρχίες όπου εφαρμόζεται οι κάμερες ανιχνεύουν σιδηροδρομικούς σταθμούς για να εντοπίσουν τους «most wanted» εγκληματίες της Κίνας. Οι οθόνες δείχνουν τα πρόσωπα των περαστικών και απαριθμούν τα ονόματα των ανθρώπων που δεν πληρώνουν τα χρέη τους. Σαρωτές αναγνώρισης προσώπου προστατεύουν τις εισόδους σε συγκροτήματα κατοικιών. Παράλληλα παρακολουθούν τη χρήση του διαδικτύου, τις επικοινωνίες, τη διαμονή στα ξενοδοχεία και τα ταξίδια με τρένα και αεροπλάνα, ακόμη και τα ταξίδια με αυτοκίνητο σε συγκεκριμένες περιοχές, τις φιλικές σχέσεις, κ.λπ.

Δεδομένου ότι οποιοσδήποτε έχει πετάξει σκουπίδια κινδυνεύει να χάσει τρία σημεία, δεν υπάρχουν τσιγάρα ή κενά κουτιά στους δρόμους της πόλης ή στα λεωφορεία. Λόγω των πολυάριθμων φωτογραφικών μηχανών υψηλής τεχνολογίας που κατασκευάζει το Hik Vision – ένας παγκόσμιος ηγέτης στην παρακολούθηση βίντεο, του οποίου κύριος μέτοχος είναι η κινεζική κυβέρνηση – η αστυνομία δεν χρειάζεται να παρακολουθεί αυτοπροσώπως. Η διέλευση ενός δρόμου στην πόλη Rongcheng δεν είναι πλέον μια πρόκληση: οι οδηγοί σταματούν για πεζούς, ένα σπάνιο περιστατικό στην Κίνα. Εάν αποτύχουν, η ποινή είναι σκληρή: ένα πρόστιμο 50 γιουάν, τρία σημεία από την άδεια οδήγησης.

Οι πελάτες με καλές αξιολογήσεις λαμβάνουν ειδικά προνόμια και πρόσβαση σε προσοδοφόρα χρηματοοικονομικά προϊόντα καθώς και την πλατφόρμα δανεισμού Huabei που ανήκει στην Alipay. Σύμφωνα με την Global Times, μια εφημερίδα που ανήκει στην κυβέρνηση, μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2018, οι Αρχές είχαν παρεμποδίσει άτομα να επιβιβαστούν σε 11.14 εκατομμύρια πτήσεις και σε 4.25 εκατομμύρια σιδηροδρομικές μεταφορές υψηλών ταχυτήτων.

Σε πολλές αγροτικές περιοχές, το πρόγραμμα Sharp Eyes επιτρέπει στους ανθρώπους να συνδέουν τις τηλεοράσεις ή τα smartphones τους με κάμερες παρακολούθησης στην είσοδο των χωριών τους. Στα μικρά χωριά γύρω από το Rongcheng, η κοινωνική πίστη είναι ακόμα πιο ενεργή. Εκατό χωριά έχουν ήδη μια πλατεία κοινωνικής πίστης, όπου οι φωτεινές πινακίδες δείχνουν λεπτομέρειες των εντολών και των εικόνων των πολιτών που έχουν κερδίσει ή χάσει πόντους τον περασμένο μήνα.

Ο Hou Yunchun, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Αναπτυξιακής Έρευνας του Κρατικού Συμβουλίου, είπε σε μια συνάντηση στο Πεκίνο το Μάιο πως το σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί έτσι ώστε «οι άνθρωποι με χαμηλό σκορ να χρεοκοπούν».

Στη μαύρη λίστα
Ενδεικτικά… Εάν η βαθμολογία τους φθάσει τα 600, μπορούν να πάρουν ένα δάνειο Just Spend μέχρι 5.000 γιουάν για να το χρησιμοποιήσουν για να ψωνίσουν στο διαδίκτυο. Φτάνοντας 650 βαθμούς, μπορούν να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο χωρίς να αφήσουν μια κατάθεση. Δικαιούνται επίσης ταχύτερα check-in στα ξενοδοχεία και χρήση του VIP check-in στο Beijing Capital International Airport. Εκείνοι με περισσότερους από 666 βαθμούς μπορούν να λάβουν δάνειο μετρητών μέχρι 50.000 γιουάν. Αν έχουν περισσότερα από 700 μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ταξίδια στη Σιγκαπούρη χωρίς δικαιολογητικά. Και στα 750, λαμβάνουν ταχεία εφαρμογή σε μια πολυπόθητη θεώρηση βίζας Σένγκεν.

Στον ιστότοπο microblogging του Weibo, οι δράστες περιγράφουν τις κυρώσεις τους και τη δημόσια ταπείνωση. Οι εταιρείες απαγορεύονται να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις υποβολής προσφορών, ενώ τα άτομα δεν είναι σε θέση να κλείσουν δωμάτια στα ξενοδοχεία, να αγοράσουν εισιτήρια για τρένα μεγάλης ταχύτητας ή αεροπορικά ταξίδια για ένα χρόνο. Η πληρωμή και η απομάκρυνση του ονόματος από τη λίστα γίνεται επείγουσα προτεραιότητα.

Το Sesame Credit προσφέρει ήδη συμβουλές για να βοηθήσει τα άτομα να βελτιώσουν την κατάταξή τους, συμπεριλαμβανομένης της προειδοποίησης σχετικά με τα μειονεκτήματα των φίλων του, σε κάποιον που έχει χαμηλό σκορ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην άνοδο των συμβούλων σκορ, οι οποίοι θα μοιραστούν συμβουλές για το πώς θα κερδίσουν πόντους ή οι σύμβουλοι φήμης που θα είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν συμβουλές εμπειρογνωμόνων για το πώς να βελτιώσουν στρατηγικά την κατάταξή τους ή να ξεφύγουν από τη μαύρη λίστα εμπιστοσύνης.

Με τον ίδιο τρόπο που μπορούν να αγοραστούν τα Likes στο Facebook και οι followers στο Twitter, τα άτομα θα πληρώσουν για να χειραγωγήσουν το σκορ τους. Επί του παρόντος, το Sesame Credit δεν τιμωρεί άμεσα τους ανθρώπους επειδή είναι «αναξιόπιστοι» – είναι πιο αποτελεσματικό να κλειδώνετε τους ανθρώπους με απειλές για καλή συμπεριφορά. Αλλά ο επικεφαλής διευθυντής Hu Tao, επικεφαλής του Sesame Credit, προειδοποιεί τους ανθρώπους ότι το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε “οι αναξιόπιστοι άνθρωποι δεν θα μπορούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο, δεν θα μπορούν να δανειστούν χρήματα ή ακόμη και δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά”.Έχει μάλιστα αποκαλύψει ότι η Sesame Credit έχει προσεγγίσει το Γραφείο Εκπαίδευσης της Κίνας για να μοιραστεί μια λίστα με τους μαθητές της που εξαπάτησαν στις εθνικές εξετάσεις, για να τους κάνουν να πληρώσουν στο μέλλον για την ανιδιοτέλεια τους.

Για παράδειγμα, τα άτομα με χαμηλές βαθμολογίες θα έχουν χαμηλότερες ταχύτητες στο διαδίκτυο, περιορισμένη πρόσβαση σε εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα ή γήπεδα και την κατάργηση του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης στο εξωτερικό. Τα αποτελέσματα θα επηρεάσουν τις αιτήσεις μίσθωσης ενός ατόμου, την ικανότητά του να πάρει ασφάλεια ή ένα δάνειο, ακόμη και παροχές κοινωνικής ασφάλισης. Οι πολίτες με χαμηλές βαθμολογίες δεν θα προσληφθούν από ορισμένους εργοδότες και θα απαγορευτούν από την απόκτηση ορισμένων θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων υπηρεσιών, της δημοσιογραφίας και των νομικών τομέων, όπου βεβαίως πρέπει να θεωρήσετε αξιόπιστος.

«Το δώρο της ασφάλειας»
«Ένα αίσθημα ασφάλειας είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να δώσει μια χώρα στον λαό», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος Xi Jinping στην εθνική τηλεόραση τον Οκτώβριο του 2017.

Ωσότου το πρόγραμμα ολοκληρωθεί και η ζωή γίνει ένας ατελείωτος διαγωνισμός δημοτικότητας, με όλους να αγωνίζονται για την υψηλότερη βαθμολογία που μπορούν να επιτύχουν μόνο μερικοί, οι παραδοσιακές μέθοδοι καταστολής κι ελέγχουν κάνουν τη δουλειά τους.

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα δεκάδες ακτιβιστές, αρκετοί εξ αυτών μέλη της πανεπιστημιακής ελίτ, συνελήφθησαν διότι συμμετείχαν σε δημόσιες εκδηλώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της εταιρείας Jasic. Οι συλλήψεις τούτες κατά τα φαινόμενα αποτελούν τμήμα μίας κυβερνητικής εκστρατείας ενάντια στις κοινωνικές αντιδράσεις σπουδαστών που αυτοπροσδιορίζονται ως μαρξιστές.

Η εταιρεία Jasic είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής μηχανημάτων συγκόλλησης, της οποίας οι εργαζόμενοι προσπαθούν να αυτοοργανωθούν με στόχο να απαιτήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, έχοντας στο πλευρό τους και τους φοιτητές. Πιο πρόσφατα, οι φοιτητές επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις συνθήκες εργασίας σε εργοστάσια που προμηθεύουν εξαρτήματα στην Apple και έδειξαν αλληλεγγύη στους ανθρακωρύχους, που αξιώνουν αποζημιώσεις για ασθένειες οι οποίες σχετίζονται με τις συνθήκες του επαγγέλματός τους.

tvxs.gr
nostimonimar.gr

Ο βόρειος μαγνητικός πόλος της Γης μετακινείται γρήγορα προς τη Σιβηρία

Ο βόρειος μαγνητικός πόλος της Γης μετακινείται ασυνήθιστα γρήγορα από τον Καναδά προς τη Σιβηρία και προβληματίζει τους επιστήμονες

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η ασυνήθιστα γρήγορη μετακίνηση του βορείου μαγνητικού πόλου, ο οποίος απομακρύνεται συνεχώς από τον Καναδά, κινούμενος ολοένα και ανατολικότερα προς τη Σιβηρία.
Ενώ το 1900 βρισκόταν κάπου στην ξηρά του ανατολικού Καναδά, σήμερα πια βρίσκεται κάπου στον Αρκτικό Ωκεανό, αρκετά χιλιόμετρα βόρεια του γεωγραφικού βορείου πόλου (οι δύο πόλοι δεν ταυτίζονται).

Οι πυξίδες καθίστανται περιττές, καθώς ο μαγνητικός βορράς μετακινεί 55 χιλιόμετρα το χρόνο – και οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα γιατί συμβαίνει.

Η κίνηση του βορείου μαγνητικού πόλου, η οποία οφείλεται στις μετακινήσεις του λιωμένου σιδήρου στον καυτό πυρήνα της Γης, είναι τόσο γρήγορη, που οι ειδικοί στον γεωμαγνητισμό από όλο τον κόσμο αναγκάζονται να προχωρήσουν εσπευσμένα σε κάτι ασυνήθιστο: στην αναθεώρηση του Παγκόσμιου Μαγνητικού Μοντέλου στις 15 Ιανουαρίου.
“Η θέση του βόρειου μαγνητικού πόλου φαίνεται να κυβερνάται από δύο μεγάλα στρώματα μαγνητικού πεδίου, το ένα κάτω από τον Καναδά και το άλλο κάτω από τη Σιβηρία”, δήλωσε ο Phil Livermore, γεωμαγνητιστής στο Πανεπιστήμιο του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Το στρώμα της Σιβηρίας φαίνεται να κερδίζει τον ανταγωνισμό.”
Το εν λόγω Μοντέλο περιγράφει το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας και αποτελεί το θεμέλιο της σύγχρονης πλοήγησης, από τα συστήματα των πλοίων ως το Google Maps στα κινητά τηλέφωνα. Η τελευταία αναθεώρηση του μοντέλου είχε γίνει το 2015 και η επόμενη προγραμματιζόταν για το 2020, όμως θα επισπευσθεί εξαιτίας της απρόσμενα γρήγορης κίνησης του μαγνητικού πόλου του Βορρά, κάτι που έχει ως συνέπεια το μοντέλο να εμφανίζει πλέον ολοένα μεγαλύτερο σφάλμα.
“Το σφάλμα αυξάνεται συνεχώς”, δήλωσε στο”Nature” ο Arnaud Chulliat,γεωμαγνητιστής στο Πανεπιστήμιο του Colorado Boulder και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) με τους ειδικούς να αναρωτιούνται τι συμβαίνει.
Σύμφωνα με το”Nature” , ένας γεωμαγνητικός παλμός κάτω από τη Νότια Αμερική το 2016 μετατόπισε το μαγνητικό πεδίο απροσδόκητα. Αυτό επιδεινώθηκε από την κίνηση του βόρειου μαγνητικού πόλου. “Το γεγονός ότι ο πόλος μετακινείται γρήγορα κάνει την περιοχή πιο επιρρεπής σε μεγάλα λάθη”, δήλωσε ο Chulliat.

Το μαγνητικό πεδίο της Γης έχει μετακινηθεί απροσδόκητα και οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι γιατί

Οι επιστήμονες της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ και της Βρετανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, που παρακολουθούν συνεχώς το φαινόμενο, σύμφωνα με το “Nature”, συνειδητοποίησαν ότι έχει επιταχυνθεί πολύ, με αποτέλεσμα το Παγκόσμιο Μαγνητικό Μοντέλο να είναι πια τόσο ανακριβές, ώστε ξεπερνά το αποδεκτό όριο για τα σφάλματα πλοήγησης.
Η θέση του βόρειου μαγνητικού πόλου -που υπολογίστηκε για πρώτη φορά το 1831 από τον Τζέιμς Κλαρκ Ρος- «περιπλανιέται» με απρόβλεπτο τρόπο, κάτι που έχει ανέκαθεν γοητεύσει εξερευνητές και επιστήμονες. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η κίνηση του πόλου έγινε πιο γρήγορη, από περίπου 15 χιλιόμετρα ετησίως έως τότε, σε 55 χιλιόμετρα το χρόνο. Το 2001 για πρώτη φορά ο πόλος εισήλθε στον Αρκτικό Ωκεανό, ενώ το 2018 διέσχισε τη νοητή Διεθνή Γραμμή Ημερομηνίας (International Date Line), περνώντας έτσι από το δυτικό στο ανατολικό ημισφαίριο και βάζοντας «πλώρη» ολοταχώς για τη Σιβηρία.
Προς το παρόν, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα γιατί έχει επιταχυνθεί τόσο δραματικά η κίνηση του βορείου μαγνητικού πόλου.

πηγή και αναφορές:
cnn.gr
newsweek.com
express.co.uk