Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Από dimobio.gr : Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Τετάρτη 14/7

Από dimobio.gr:
Αγαπητοί φίλοι,
ύστερα από μήνες όπου παρακολουθούμε τις προσπάθειες διαχωρισμού των πολιτών και καταπάτησης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συναντηθήκαμε με άλλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στα τρέχοντα θέματα και αποφασίσαμε να δράσουμε από κοινού. Αναγνωρίζοντας τις διαφορετικές αφετηρίες και πολιτικές τοποθετήσεις που μπορεί να έχει η κάθε ομάδα, και με βάση την ανάγκη συσπείρωσης απέναντι σε μία πολιτική κατάσταση που βάλλει εναντίον του Ανθρώπου πρώτα και κύρια, αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες δράσεις από κοινού με αποκλειστικό μας θέμα την αναδυόμενη δυστοπία, την επιβολή των εμβολιασμών και την επιχειρούμενη κατάργηση της αυτοδιάθεσης του ανθρώπινου σώματος.
Στο πλαίσιο αυτό, και με αφορμή καλέσματα από διάφορες ομάδες, άτυπες ή μη, αποφασίσαμε να καλέσουμε και να συμμετάσχουμε από κοινού σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 14 Ιουλίου, αλλά και σε όλες τις πλατείες των πόλεων της χώρας, προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στον επαπειλούμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό και τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη.
Η προσπάθεια από νεοσύστατα πολιτικά κόμματα να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκέντρωση δεν μας αφορά.
Για μας, το κοινό κάλεσμα ομάδων με κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά αποτελεί μία νίκη στο πλαίσιο της ενότητας και της αλληλεγγύης.
Καλούμε τους πάντες να πλαισιώσουν την προσπάθεια αυτή, να εκτυπώσουν το κείμενο και να το μοιράσουν, και να συναντηθούν στις πλατείες προκειμένου να συνενωθούν μεταξύ τους, και στη συνέχεια να δικτυωθούν και μαζί μας.
Αν συμφωνείτε με την προσπάθεια αυτή, ενημερώστε τους συνανθρώπους σας.
Σε κάθε περίπτωση, σας καλούμε να μην φοβόσαστε, να μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς, και να μην αφήσετε να σας επιβάλλουν τι θα βάλετε στο σώμα σας. 
Η αυτοδιάθεση του σώματός μας είναι ιερή, και κάθε προσπάθεια καταπάτησής του δεν γίνεται για το κοινό καλό.
Από πόσα ρατσιστικά διαχωριστικά και τόνους υγειονομικού φασισμού χτίζεται το “τείχος ανοσίας”;
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζούμε υπό τη σκιά μιας πανδημικής βιοτρομοκρατίας: ο ιός εκκίνησε από την επαρχία της Γιουχάν και στρατολογήθηκε αμέσως στα χακί σε όλες τις πολεμικές βάσεις ανά την υφήλιο. 
Έγινε ο «αόρατος εχθρός» και ο ηγεμόνας ανά χώρα κήρυξε τον «πόλεμο» εναντίον του, ορίζοντας την ίδια στιγμή την κατάσταση εξαίρεσης που θα του επέτρεπε αφ’ενος να εξαιρέσει τα πάντα από τις ζωές μας, αφετέρου να μας τις επιστρέψει με φειδώ.
Σε αυτό το σκηνικό πολέμου αναστείλαμε τη ζωή μας μέσω αλλεπάλληλων και αναποτελεσματικών λοκνταουν, προκειμένου να την «προστατεύσουμε». 
Καθηλωθήκαμε-Μείναμε σπίτι με επιδόματα, με δανεικά, με ενδοοικογενειακή βία, με σωματική/ψυχική εξάντληση, με τηλεργασία, με τηλεκπαίδευση και ψηφιακή βιοασφάλεια, με καθήλωση σε οθόνες και ψηφιακές επαφές, με ανάπτυξη και επιδείνωση νοσημάτων (πέραν του κοβιντ) χωρίς περίθαλψη στο μονοθεματικό ΕΣΥ και όταν βγήκαμε από το καβούκι μας περίμενε η πλήρης αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων και ωραρίων, τα «ρεπό», η πανεπιστημιακή αστυνομία, τα λουκέτα, η επισφάλεια, η ανεργία και τα υπερσύγχρονα και υπεροργανωμένα Εμβολιαστικά Κέντρα.
Όταν κλείσαμε την πόρτα της επίπλαστης σπιτικής βιοασφάλειας, άνοιξε η πόρτα του εμβολιαστικού κέντρου, των φαρμακείων, προκειμένου να προμηθευόμαστε υποχρεωτικά σελφ τεστ διαρκώς για να αποδείξουμε μέσα στην παράνοια ότι δεν έχουμε κανένα σύμπτωμα, οι απειλές απόλυσης από τα αφεντικά αν δεν έχει προγραμματιστεί ραντεβού εμβολιασμού, διπλές μάσκες παντού με κάθετη ιατρικοποιημένη παρέμβαση σε κάθε ανάσα μας. 
Οι σελφι με τη σύριγγα και τα χρωματιστά πιστοποιητικά παραβίασης προσωπικών δεδομένων και ιατρικού απορρήτου έγιναν η νέα κανονικότητα χτίζοντας τη νέα «καθαρή», «αμιγή» ταυτότητα, παραπέμποντάς μας σε σκοτεινές ναζιστικές ιδεολογίες.
Τώρα πια που βγήκαμε «έξω» πλέον έχει προστεθεί δίπλα στον αόρατο ιογενή εχθρό, ο ορατός εσωτερικός εχθρός: οι ανεμβολίαστοι, ως «εγωκεντρικά» και «ανεύθυνα», «μη αλληλέγγυα» υποκείμενα που δεν δέχονται στη νέα θρησκεία τον κοσμικό αγιασμό. 
Το αίτημα για «συλλογική ανοσία» με πειραματικά εμβόλια αμφίβολης αποτελεσματικότητας και ασφάλειας, που ούτε οι φαρμακευτικές τους δεν εγγυώνται τη μη μετάδοση του ιού και νόσηση όσων τα προτιμήσουν, έγινε το νέο λάβαρο σταυροφορίας σε όλο το πολιτικό φάσμα. Οι σοβαρές και βαριές βλάβες μέχρι και οι θάνατοι από αυτά έγιναν μια στατιστική μονάδα ανάξια πένθους, αφού «τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων» και ας ανεβοκατέβαιναν τα ηλικιακά κριτήρια. 
Τα ατομικά δικαιώματα της αυτοδιάθεσης του σώματος έγιναν μπροστά στο κοινωνικό αίτημα του «τείχους ανοσίας» πολυτέλεια με εγωκεντρική χροιά και η συλλογική ανοησία και διαστρέβλωση είχε ήδη επιτευχθεί.
Όμως, σε αυτό το δυστοπικό σημείο που θα βρεθούμε από τις 15 Ιουλίου, το πολεμικό σκηνικό εμφυλίου αποκτά πρώτη φορά μετά το Γ’ Ράιχ ειδική σήμανση. 
Οι «καθαροί από κοβιντ»/«αμιγείς» χώροι θα φιλοξενούν «καθαρούς από κοβιντ»/«αμιγείς» πελάτες και η νέα ευγονική καθαρότητα θα ξαναζωντανέψει.
Οι κοινωνικές σχέσεις θα διαχωρίζονται πριν πάνε για καφέ, οι εργασιακές σχέσεις θα αποδιοργανώνονται ακόμα πιο πολύ υπό τον εκβιασμό έμμεσων ή άμεσων ιατρικών πράξεων, το σύστημα υγείας θα ιδιωτικοποιείται ολοένα και περισσότερο και οι φαρμακευτικές εταιρείες θα αυξάνουν το τζίρο τους στα χρηματιστήρια, γελώντας με το ανέκδοτο για απελευθέρωση της πατέντας.
Ο πόλεμος δεν είναι με τον ιό, θα ήταν γελοίο να αναπαράγουμε μια τέτοια ορολογία. 
Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να έρθουμε σε αντιπαράθεση με μικροοργανισμούς που χρήζουν αποτελεσματικού και οργανωμένου συστήματος υγείας με αποτελεσματική και ασφαλή θεραπευτική αντιμετώπιση.
Σε αυτή τη βιοτρομοκρατία αυτή τη στιγμή απειλούμαστε από έναν γνωστό και διαρκώς παρόντα και μεταλλασσόμενο με διάφορες μορφές ιό: Αυτόν του φασισμού, του ρατσισμού, των διακρίσεων, των αποκλεισμών, των διαιρέσεων και της νέο ναζιστικής-ευγονικής φαντασίωσης «καθαρών ταυτοτήτων».
Δεν ήρθαμε τώρα από την απέναντι πλευρά, ήμασταν πάντα εδώ για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας μέχρι να τσακίσουμε και τις τελευταίες όψεις/μεταλλάξεις του.
– Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής
(dimobio.gr)
– CONTRA DYSTOPIA
(contradystopia.gr)
– Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία
(eyewideopen.org)
– World Freedom Alliance – Greece
– Φωνή Ελευθερίας Και Παγκόσμιας Συμμαχίας

Και ξαφνικά η επιστήμη κάνει μια επαναστατική ανακάλυψη που αλλάζει όλα τα δεδομένα. Δεν μπορεί να υπάρξει ανοσία αγέλης (σχεδόν εξαφάνιση του ιού) με τον SARS-CoV-2.

από το χρονολόγιο του dr. κωνσταντίνου Φαρσαλινού:
https://www.facebook.com/konstantinos.farsalinos.37/posts/23404064522784
Και ξαφνικά η επιστήμη κάνει μια επαναστατική ανακάλυψη που αλλάζει όλα τα δεδομένα.
Δεν μπορεί να υπάρξει ανοσία αγέλης (σχεδόν εξαφάνιση του ιού) με τον SARS-CoV-2. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει από εδώ και πέρα ο αριθμός των κρουσμάτων, πρέπει να επικεντρωθούμε στον αριθμό των νοσηλειών, των διασωληνώσεων και των θανάτων.
Όχι, δεν παρουσιάζω την αυθαίρετη και ψεκασμένη εκτίμηση που είχα κάνει στις 22 Φεβρουαρίου 2021 σε εκπομπή του George Sachinis (https://tinyurl.com/7f8njud6). Εγώ τότε έλεγα πράγματα από τη φαντασία μου ότι ο ιός θα γίνει ενδημικός και θα παραμείνει ως πρόβλημα όπως παραμένει και ο ιός της γρίπης.
Τώρα μιλάμε για νέες επιστημονικές ανακαλύψεις, που απλά έτυχε να τις έχω φανταστεί πριν λίγους μήνες. Και μάλιστα ανακαλύψεις που παρουσιάστηκαν σε ένα από τα πλέον πολυφωνικά και αντικειμενικά μέσα ενημέρωσης, τόσο από Έλληνα όσο και από Αμερικανό επιστήμονα.
Όλο αυτό το διάστημα μετά την φαντασιόπληκτη εκτίμησή μου, είδαμε πληθώρα ειδικών να παρουσιάζουν διαγράμματα εμβολιασμών και εξαφάνισης των κρουσμάτων, είδαμε άλλους τόσους ειδικούς να προτείνουν και να χειροκροτούν υποχρεωτικότητες και εκβιασμούς σε νέους και σε παιδιά (σήμερα προτάθηκε η υποχρεωτικότητα σε παιδιά από 12 ετών και άνω, από επιστήμονα!), και φυσικά βλέπαμε ως κεντρικό σύνθημα την εξαφάνιση του ιού από τον πλανήτη το γαλαξία και ολόκληρο το σύμπαν. Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε επίσης έναν διαγωνισμό συνθημάτων στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τα εμβόλια, που στην αρχή σε κάνει να απορείς που τόσοι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ του χιούμορ και της γελοιότητας, και στη συνέχεια παραδίνεσαι ψάχνοντας να βρεις όχι τείχος ανοσίας αλλά τοίχο από σκυρόδεμα για να αναπαύσεις με φόρα το κρανίο σου. Λυπηθείτε μας!!!
Όταν το Ευρωπαϊκό CDC πριν από λίγες ημέρες συστήνει τον άμεσο και όσο το δυνατόν οριζόντιο εμβολιασμό των ατόμων που έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από COVID, και να μειωθεί το διάστημα αναμονής από την 1η μέχρι τη 2η δόση (https://tinyurl.com/8jcryake), εμείς δεν ασχολούμαστε καθόλου με τους ηλικιωμένους (πλήρως ανεμβολίαστοι σε απαράδεκτα υψηλό ποσοστό), και εκβιάζουμε υγιείς νέους και παιδιά που έχουν απειροελάχιστο κίνδυνο.
Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί αποφασίζουν και για τους άνω των 60 ετών να προχωρήσουν σε αλλαγή από το AstraZeneca της 1ης δόσης σε mRNA για τη 2η δόση, και μάλιστα σε συντομότερο χρονικό διάστημα μεταξύ των δόσεων (https://tinyurl.com/hfuumwje - σελίδα 14). Φαίνεται να επικαλούνται τόσο το ζήτημα των θρομβώσεων όσο και το ζήτημα της καθυστέρησης αρκετών εβδομάδων από την 1η στη 2η δόση για το AstraZeneca. Ένα μεσοδιάστημα που έχει προκύψει από μελέτη που θα προτιμούσα να μην ξαναχαρακτηρίσω (το είχα σχολιάσει παλαιότερα: https://tinyurl.com/ch5fc9za)
Η αξιοπιστία, η ειλικρίνεια και η ευθύτητα αποτελούν αναντικατάστατα εργαλεία για τη δημόσια υγεία και για τη διαχείριση μιας κρίσης. Ψέμα στη δημόσια υγεία δεν είχε ποτέ όφελος, και στο τέλος το πληρώνεις ακριβά (https://tinyurl.com/jbudrdyp). Είναι κατανοητό γιατί η αξιοπιστία έχει πιάσει πάτο και γιατί σχεδόν κανείς πλέον δεν δίνει σημασία σε όσες κραυγές ακούγονται. Αντί αυτό να γίνει κατανοητό και αποδεκτό, συνεχίζουν στην ίδια τακτική, με τους ίδιους ανθρώπους, και φυσικά εισπράττουν την ίδια αδιαφορία και αποδοκιμασία.
Στο τέλος θα κριθεί, με ξεκάθαρο και ισοπεδωτικό τρόπο, ποιος βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Και τότε θα κάνουμε ως κοινωνία το λογαριασμό για τις καταστροφές, τα αίτια και τους υπεύθυνους…

Υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.

Το 1948, σε μια ριζική απόκλιση από προηγούμενους ορισμούς, o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(ΠΟΥ) αναγκάστηκε να προτείνει έναν ορισμό που αποσκοπούσε υψηλότερα: σύνδεση της υγείας με την ευημερία, όσον αφορά τη “σωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία, και όχι απλώς την απουσία ασθενειών και αναπηρίας”.

Αν και ορισμένοι θεώρησαν ότι ο ορισμός αυτός ήταν καινοτόμος και επικρίθηκε ως αόριστος, υπερβολικά ευρύς, και δεν ερμηνεύθηκε ως μετρήσιμος και παρόλο που για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρήθηκε ουτοπία και οι περισσότερες συζητήσεις για την υγεία επέστρεψαν στην πρακτικότητα του βιοϊατρικού μοντέλου, σήμερα έχει καθιερωθεί και οι περισσότεροι μελετητές του θέματος “υγεία” ενστερνίστηκαν και καθιέρωσαν τον ορισμό:
“Υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευημερίας και ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας”

    Στη συνέχεια ένα άρθρο από την ιστοσελίδα botanologia.gr
Τα βότανα στο διάβα των αιώνων και η πολύτιμη δύναμή τους
Η σχεδόν μυστηριώδης θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και η ιδιότητά τους να καταπραΰνουν τον πόνο είναι γνωστή πριν από την ανακάλυψη της γραφής.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι βοτανολόγοι και βοτανοθεραπευτές είχαν μια θαυμάσια ιδέα την οποία και πραγματοποίησαν – έβαζαν τα βότανα μέσα σε λίπος και τα άφηναν στον ήλιο.
Με τη ζέστη, τα αρώματα των βοτάνων εκλύονταν – ελευθερώνονταν – και συγχωνεύονταν με τη λιπαρή ουσία.
Με τον τρόπο αυτό οι αρχαίοι αυτοί γιατροί – βοτανολόγοι παρασκεύαζαν αλοιφές, καταπλάσματα και στερεά αρώματα.
Οι Μινωίτες είχαν τα βότανα στην καθημερινότητά τους και μεταξύ άλλων χρησιμοποιούσαν τον κρίνο,
τη μυρτιά,
τον κρόκο τον ήμερο,
τη μαντζουράνα,
την ίριδα,
το μάραθο,
τον ασπάλαθο, τον άνηθο,
τη Μήκωνα την υπνοφόρο,
τον κέδρο, το κυπαρίσσι, το ελαιόλαδο!
Οι Σουμέριοι ένας από τους αρχαιότερους λαούς του κόσμου γνώριζαν τις θεραπευτικές ιδιότητες 200 περίπου φυτών όπως του θυμαριού,
του κρόκου,
της ρίγανης,
του μάραθου.
Τον 16ο και τον 17ο αιώνα δημοσιεύτηκαν πολλά βοτανολόγια που σκοπό είχαν να βοηθήσουν όσους ασχολούνταν με τη βοτανοθεραπεία στον προσδιορισμό και στη χρήση των φωτών και των βοτάνων.
Ο κορυφαίος Άγγλος γιατρός Nicholas Culpeper μας κληροδότησε ένα…
read more:https://botanologia.gr/ta-votana-sto-diava-ton-aionon-kai-i-polytimi-dynami-toys/