Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

΄Έκλαψα γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω πιά

και μ'αρέσει να πιστεύω
αλλά, τώρα, μπορώ να αγαπήσω με πάθος,
χωρίς όμως πίστη,
χωρίς να πιστεύω σε τίποτα
και αυτό σημαίνει ότι τώρα μπορώ να αγαπήσω ανθρώπινα
έκλαψα γιατί από τώρα θα αρχίσω να κλαίω λιγότερο
έκλαψα γιατί έχασα την οδύνη και
δεν έχω ακόμα συνηθίσει να ζω χωρίς οδύνη
Anaïs Nin
Γαλλίδα συγγραφέας
παθιασμένη
ταξιδεύτρια και 
διηγηματογράφος-δοκιμιογράφος που 
ξόδεψε πάνω από 40 χρόνια, στο μεγάλο ταξίδι της αυτογνωσίας κι έγινε πασίγνωστη για τούτο ακριβώς
Πίστευε πως την ελευθερία, μας τη χαρίζει μόνο το μακρύ κι επίπονο ταξίδι προς την αυτογνωσία
   "Είναι εντάξει για μια γυναίκα, να 'ναι πάνω απ' όλα άνθρωπος. Εγώ ήμουν πρωτίστως γυναίκα.
Τα συστήματα είναι φθαρτά, έτσι νιώθω, πως οι μεγάλες αλλαγές θα προέλθουν από μεγάλη συλλογικήν αλλαγή στις ανθρώπινες συνειδήσεις".
   "Πιστεύω μόνο στη φωτιά. 
Φωτιά. 
Ζωή. 
Ούσα μέσα στη φωτιά, έβαλα φωτιά και σ' άλλους. 
Ποτέ θάνατος. 
Φωτιά και ζωή. 
Παιγνίδια".
Ο Henry Miller και η Anaïs Nin συναντήθηκαν, 
ερωτεύτηκαν, 
αγαπήθηκαν. 
Τραγούδησαν τη συνάντησή τους.
Εξακολούθησαν για καιρό να αλληλογραφούν, να μοιράζονται πολλά, να είναι αλληλέγγυοι. 
Η Anaïs Nin δεν έλαβε ποτέ τη δύσκολη απόφαση να αφήσει τον σύζυγό της, τον Χιου Γκίλερ. 
Ακόμα κι όταν κάποτε παντρεύτηκε κρυφά έναν άλλον, τον μουσικό, 
τυπογράφο και δασονόμο Rupert Pole, και έζησε μαζί του (κατά διαστήματα) για είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, δεν έπαψε να πείθει τον Γκίλερ ότι δεν είχε κανέναν δεσμό, απλώς ταξίδευε για μήνες στην άλλη άκρη των Ηνωμένων Πολιτειών για να εμπνευστεί, να συλλέξει υλικό, να γράψει. 
Μάλιστα, διαζεύχτηκε τον Pole, επίσης στα κρυφά, όταν την απείλησαν οι φορολογικές περιπλοκές της διγαμίας. 
Ο  Henry Miller, απεναντίας, για χάρη της Anaïs Nin πραγμάτωσε δεκάδες και εκατοντάδες φορές τη ρήση του Ludwig Wittgenstein "Από εδώ που είμαστε, πρέπει να πάμε εκεί όπου είναι η Απόφαση", και έκανε τα πάντα για να κρατήσει ζωντανό το όνειρο μιας ζωής μαζί της, μιας ζωής που θα τους επέτρεπε να είναι μαζί είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. 
Και είναι σπαρακτικές οι επιστολές του, στις οποίες διαλαλεί τη λαχτάρα του να ζήσουνε μαζί. 
Επί ματαίω!

anais nin
henry & june                                                                                                                                 ntina

Επιστολή στήριξης της ΔΕΥΔΗΒ στον καθηγητή φαρμακολογίας Κo Δημήτρη Κούβελα

Διεπιστημονική ένωση  υπερασπιστής  δημοκρατίας και της βιοηθικής
Προς: τον ιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο
Επιστολή στήριξης της ΔΕΥΔΗΒ στον καθηγητή φαρμακολογίας
κo δ. Κούβελα

     Η Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής συστάθηκε τον Μάρτιο του 2021 προκειμένου να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο μέσω επιστημονικών ερευνών, εκθέσεων και παρεμβάσεων για τα κρίσιμα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της βιοηθικής. 
Η ανάγκη αυτή έχει αναδειχθεί από την ίδια την κοινωνία και την ανησυχία των πολιτών για τις απειλές άρσης της συναίνεσης σε ιατρική πράξη (απειλές που έχουν ήδη υλοποιηθεί στην περίπτωση των υποχρεωτικών αυτοδιαγνωστικών τεστ και του «Διαβατηρίου Ανοσίας»), καθώς και για την επαπειλούμενη επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών, η οποία είναι δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης και εφαρμόζεται πιλοτικά στον κλάδο των υγειονομικών για να εφαρμοστεί εν συνεχεία σε ολόκληρη την κοινωνία.
     Η εφαρμογή ενός νέου εμβολίου με καινούργια τεχνολογία σε τόσο μεγάλη κλίμακα θα όφειλε να έχει προκαλέσει τον σκεπτικισμό κάθε εχέφρονος ανθρώπου και ιδιαίτερα επιστήμονα. 
Όλοι οι γιατροί γνωρίζουμε φάρμακα και εμβόλια που εγκρίθηκαν, κυκλοφόρησαν και αποσύρθηκαν είτε ως αναποτελεσματικά είτε ως επικίνδυνα. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ένα φάρμακο ή εμβόλιο σε τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα. 
Αντί αυτή η εμπειρία να αξιοποιηθεί έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν τα εν λόγω τα εμβόλια με φειδώ, σαν ένα όπλο εκεί που έπρεπε, τα βαφτίσαμε, μετά από τους πολιτικούς και οι γιατροί, «πανάκεια». 
Η «τεκμηρίωση» ωφέλειας είναι αστεία σε σύγκριση με το ρίσκο αυτής της γενετικής-ανοσολογικής παρέμβασης που επιβάλλεται στο σύνολο του πληθυσμού και στο οικοσύστημα. 
Δεν νομίζετε ότι είναι τρομακτική ευθύνη; 
Ποια μέτρα παίρνονται για να διαπιστωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα προβλήματα και παρενέργειες;
     Ποια φαρμακοεπαγρύπνηση γίνεται; Ενδιαφέρθηκαν οι Ιατρικοί Σύλλογοι να ενημερώσουν τουλάχιστον τα μέλη τους τί είναι αυτή και πως γίνεται; 
Οι παιδίατροι και οι κτηνίατροι που κάνουν εμβόλια γνωρίζουν —και το κάνουν υποχρεωτικά— να επικολλούν στα βιβλιάρια την ετικέτα που αναγράφει το όνομα του σκευάσματος, την παρτίδα και την ημερομηνία λήξης. 
Δεν ξέρουμε κανένα κέντρο εμβολιασμού που να έδινε αυτά τα στοιχεία στους εμβολιαζόμενους. 
Τα στοιχεία αυτά όμως είναι αναγκαία για να συμπληρωθεί κάρτα φαρμακοεπαγρύπνησης ώστε, αν προκύψει οποιαδήποτε παρενέργεια, να δηλωθεί. 
Άρα, με αυτή την παράλειψη μπορούμε να πούμε ότι έμπαιναν δυσκολίες στη δήλωση και καταγραφή σοβαρών παρενεργειών. 
Δεν ειπώθηκε ποτέ από τους ειδικούς δημόσια ποιες παρενέργειες δηλώνονται και πώς ενώ για κάθε σοβαρή παρενέργεια που έπαιρνε δημοσιότητα έσπευδαν να δηλώσουν την επιστημονική τους άποψη για μη συσχέτιση, επενδεδυμένη με το κύρος του ακαταδίωκτου. 
Αναγκάστηκε σε παραίτηση για το θέμα αυτό ο κ. Βλαχογιαννόπουλος και κανένας Ιατρικός σύλλογος δεν εξέφρασε το παραμικρό ενδιαφέρον για το θέμα, σαν να επρόκειτο για προσωπικό ζήτημα και όχι για ζήτημα που αφορούσε την κοινωνία. 
Ποιά είναι η θέση σας ως Ιατρικού Συλλόγου για τα προαναφερθέντα ζητήματα;
     Για ενημέρωση σχετικά με το ποια περιστατικά χρήζουν καταγραφής και δήλωσης, σας παραθέτουμε την παραπομπή στον σύνδεσμο του VAERS https://vaers.hhs.gov/faq.html, καθώς και από το Εudravigilance https://www.adrreports.eu/en/covid19_message.html, τα “COVID-19 important messages: Important information to consider before looking at ADR reports for the COVID-19 vaccines”.
     Στα παραπάνω είναι σαφές ότι καταγράφεται και δηλώνεται ως παρενέργεια (ADR) κάθε σοβαρό σύμβαμα μετά τον εμβολιασμό που οδηγεί σε νοσηλεία, αναπηρία, θάνατο καθώς και σοβαρή νόσηση από τον Sars–Cov-2 . 
Η αξιολόγηση, για το αν οι αναφερόμενες παρενέργειες σχετίζονται αιτιολογικά με το εμβόλιο είναι αντικείμενο διεξοδικής έρευνας που γίνεται στη βάση δεδομένων όπου συγκεντρώνονται τα στοιχεία.
     Βάσει των προαναφερομένων, η άποψη του κ. Κούβελα για καταγραφή κάθε θανάτου και σοβαρού, επικίνδυνου για την ζωή συμβάματος μετά από εμβολιασμό σαν ύποπτη παρενέργεια του εμβολίου η οποία οφείλει να καταγραφεί στο σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης είναι μέσα στους κανόνες που ορίζει το VAERS και το Eudravigilance. 
Εσείς καθώς και η Καρδιολογική Εταιρεία που γνωμοδότησε, αγνοείτε το ποιοι είναι οι κανόνες καταγραφής στο σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης, και αυτό είναι απόδειξη για το τί είδους φαρμακοεπαγρύπνηση γίνεται στη χώρα μας.
     Εάν είχατε παρακολουθήσει τη διαδικασία αιτιολογικού συσχετισμού των εμβολίων με τις διάφορες σοβαρές παρενέργειες, όπως θρομβώσεις, μυοκαρδίτιδες, περικαρδίτιδες, σύνδρομο τριχοειδικής διαφυγής, κτλ. 
Θα είχατε αντιληφθεί ότι αυτές χαρακτηρίστηκαν ως αιτιολογικά σχετιζόμενες με το εμβόλιο ύστερ’ από ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο εθεωρείτο ότι απλώς σχετίζονται κατά μη αποσαφηνισμένο τρόπο. 
Όταν συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία που χρειάζονταν, χαρακτηρίστηκε ο συσχετισμός αιτιολογικός και απαιτήθηκε από τις κατασκευάστριες εταιρείες να τα προσθέσουν στο φύλλο που συνοδεύει το εμβόλιο σαν παρενέργειες. 
Αν σήμερα κάνετε μία αναζήτηση στον παρακάτω σύνδεσμο, θα βρείτε πολλές επιπλέον δηλωμένες παρενέργειες στο στάδιο που εξετάζεται ακόμα ο αιτιολογικός τους συσχετισμός με τα εμβόλια: https://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/EPAR/comirnaty#safety-updates-section
     Συνεπώς, ο ισχυρισμός της Καρδιολογικής Εταιρείας ότι δεν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Κούβελας επειδή δεν γράφεται ως παρενέργεια στο SPC δεν έχει έρεισμα, διότι αυτό έπεται, εφόσον το φύλο αναθεωρείται ανάλογα με τα αποτελέσματα της φαρμακοεπαγρύπνησης – όπως προαναφέρθηκε για τις θρομβώσεις, μυοκαρδίτιδες κτλ. που προστέθηκαν τον Ιούνιο και Ιούλιο.
     Η διαδικασία αυτή έχει εκτεθεί δημοσίως πολλές φορές από τον κ. Κούβελα, ο οποίος λόγω ειδικότητας είναι ο πλέον αρμόδιος, και δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητή από κάποιον που έχει σχέση με την ιατρική, αρκεί να μην τον τυφλώνει η προκατάληψη. 
Ενόψει αυτών, θα μπορούσε να αναστραφεί το κατηγορητήριο και να επιρριφθεί στον Ιατρικό Σύλλογο αμέλεια και παράκαμψη ουσιωδών διαδικασιών η οποία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία αναρίθμητων ανθρώπων.
 Και σε κάθε περίπτωση οι διώξεις για έκφραση άποψης και μάλιστα από επιστημονικά όργανα προαναγγέλλουν δυσοίωνες εποχές.
ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥΣ.
Αθήνα 30-8-2021