Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Σαλάτα με ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες

Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή και η θρέψη είναι που δίνουν στο σώμα μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.
Για να έχουμε τη σωστή θρέψη από τη διατροφή μας, θα πρέπει να καταναλώνουμε το μεγαλύτερο μέρος των ημερήσιων θερμίδων μας από:
φρέσκα φρούτα,
φρέσκα λαχανικά,
μυρωδικά βότανα
μπαχαρικά,
ολικής αλέσεως δημητριακά,
όσπρια,
ξηρούς καρπούς
άπαχες πρωτεΐνες.
Και να μία από τις σαλάτες μου.
Όπως πολλές φορές σας έχω πει, οι σούπες και οι σαλάτες συγκαταλέγονται στις μαγειρικές μου αδυναμίες και τις περισσότερες φορές δεν ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη συνταγή, αλλά “υποτάσσομαι” στη φαντασία μου και στην έμπνευση της στιγμής!!!
Υπήρξαν στιγμές που μπορεί να γύρισα ουκ ολίγα μαγαζιά για να βρω κάποιο λαχανικό ή να έκανα μια βόλτα μέχρι το κοντινότερο σε μένα βουναλάκι για να βρω άγριο σκόρδο ή άγριο πράσο!!!...
read more:https://botanologia.gr/salata-me-ischyres-antioxeidotikes-antiflegmonodeis-kai-antikarkinikes-idiotites/

Τρέμουμε τον καρκίνο, αλλά του μοιάζουμε δυστυχώς...

Αυτό που χαρακτηρίζει τα κακοήθη κύτταρα, είναι ότι…
Δεν Σέβονται Τα Περιθώριά Τους.
Δηλαδή, ένα καρκίνωμα του ήπατος μπορεί να εισβάλει στο νεφρό, ή σ’ ένα άλλο όργανο, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν καθόλου τα όρια του άλλου οργάνου.
Επίσης, αυτό που χαρακηρίζει τα κακοήθη κύτταρα είναι ότι
Δεν Σέβονται Τους Κανόνες Της Φύσης.
Πολλαπλασιάζονται, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τι συμβαίνει γύρω τους, ότι δηλαδή χρειάζονται και τα άλλα όργανα ουσίες για να τραφούν,
Και Έτσι Δημιουργούν Μεταστάσεις,πετιούνται σε άλλα όργανα πολύ μακριά, και φτιάχνουν εκεί κοινωνικές δικές τους, ομάδες.
Ας δουμε, πως συμπεριφέρεται ο άνθρωπος μέσα στον Κόσμο Δηλαδή, και ο άνθρωπος δεν σέβεται τον δικό του κοινωνικό χώρο, και προσπαθεί να επεκταθεί στους χώρους άλλων είτε γειτόνων, είτε άλλων εθνών.
Δεν σέβεται σύνορα.
Δεν σέβεται κανόνες, και προσπαθεί να πολλαπλασιάσει τα υπάρχοντά του, δηλαδή να αυξηθεί ό ίδιος, χωρίς να σκεφθεί κάν εάν μένει οτιδήποτε υπόλοιπο γιά άλλους.
Βλέπουμε ότι ο άνθρωπος, προχωρώντας έτσι, διώχνει τα ζώα, διώχνει τα πάντα, αδιαφορεί για τη φυση, και ζεί σήμερα από τον Ισημερινό μέχρι τον Νότιο και τον Βόρειο Πόλο.
Αυτά, είναι χαρακτηριστικά.
Κοινώς τρόπος εξέλιξης.
Το ανησυχητικό για τον ¨άνθρωπο¨και τα καρκινικά κύτταρα είναι ότι στο τέλος, αυτοκαταστρέφονται.
Ειναι τόσο αδηφαγα, και λαίμαργα, που στο τέλος καταστρέφουν και τον ξενιστή τους καταστρέφουν τον άνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα καταστρέφονται και τα ίδια.
Αυτό, ακριβώς, συμβαίνει με τον τρόπο, με τον οποίο συμπεριφέρονται οι άνθρωποι σήμερα.
Το βλέπουμε καθημερινά .
Ειναι τόσο αδηφάγοι, που θα έχουν το ίδιο τέλος με την κακοήθεια στο σώμα τους, θα αυτοκαταστραφούν..
Αυτά ελέχθησαν από τον κ. Νίκο Ζαμπόγλου, Ιατρό-Καθηγητή Ογκολογίας και διευθυντή της πανεπιστημιακής ογκολογικής κλινικής του Οφενμπαχ στη Γερμανία, στην Εκπομπή «Μάνος-Σεμπάστιαν-Φλόϊντ» Του Χρήστου Μιχαηλίδη, Την Παρασκευή 08/05/2009, στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας..
Πολύ καιρό πριν φτάσουμε στο σημείο μηδέν, Σεπτεμβριο 2012, να μιλάμε για απόλυτο εκμηδενισμό αρχών, και αξιών στην ελληνική κοινωνία…
Και Ίσως Να επρόκειτο για τον πλέον επιτυχημένο παραλληλισμό Μιας, φύσει θανατηφόρας ασθενείας, Φόβο Και Τρόμο Των Απανταχού Ψοφοδεών πλήν εξόχως αλαζόνων Ιθαγενων,
με την συμπεριφορά των στο σύγχρονο κόσμο θα μου πείτε πώς και θυμήθηκα τέτοια πράγματα τώρα.
Αφορμή μου έδωσε η απόλυτη υποκρισία των ελληνικού κοπυράιτ αοιδών, που με τους σκοτεινού προφίλ μάνατζερ-συζύγους τους, φοροδιεφευγαν εκατομμύρια, εις βάρος των ναρκωμένων απ τα τυχάρπαστα καψουροτράγουδα αυτοχθόνων απανταχού χειροκροτητων των υπανθρώπων της νύχτας…
Τώρα αν υπάρχει ελπίς σωτηρίας...θα μας δείξει το μέλλον...
Posted on 10 Σεπτεμβρίου, 2012 by kosmaser