Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Πώς υποδουλώνει κάποιος έναν λαό

photo:ntina
Στο παρόν κείμενο παρουσιάζονται συνοπτικά αυτά που μπορεί να κάνει κάποιος προκειμένου να υποδουλώσει έναν λαό. Πρώτα εξαγοράζει τους ηγέτες του.
Αν αρνηθούν να εξαγοραστούν τους αντικαθιστά με άλλους που θα ενεργούν σαν πειθήνια όργανά του.
Πρόθυμοι υπάρχουν πολλοί.
Στη συνέχεια παραμυθιάζει τον λαό ότι επιτέλους θα γίνει μέλος της εκλεκτής οικογένειας των πολιτισμένων λαών, θα κατακτήσει μια αξιοζήλευτη θέση και θα ζήσει μέρες ευημερίας. Αυτό είναι δαπανηρό και χρονοβόρο.
Απαιτεί προπαγάνδα, ιδεολογική τρομοκρατία, γεωπολιτικές, οικονομικοπολιτικές και ιστορικές αναλύσεις, υποσχέσεις, επίκληση κινδύνων, συναισθηματικά φορτισμένες ομιλίες που αναφέρονται στην ειρήνη, την ελευθερία, την αληλλεγγύη και την ισότητα που είναι δήθεν θεμελιώδεις αξίες της οικογένειας στην οποία καλείται να γίνει μέλος, καθώς και κάποια χρόνια για να πειστεί ο λαός ότι αυτό είναι το ιστορικό του πεπρωμένο και δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Κατόπιν δίνει στον λαό που θέλει να υποδουλώσει κάποια ψίχουλα ώστε να πιστέψει ότι όσα του υποσχόταν δεν ήταν κούφια λόγια.
Το αντάλλαγμα για αυτά τα ψίχουλα είναι ο λαός να σταματήσει να παράγει, ώστε να είναι απόλυτα εξαρτημένος απ’ τις άλλες χώρες.
Η παραγωγή όμως, για να μην υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις, δεν μπορεί να σταματήσει απότομα.
Αυτό πρέπει να γίνει σταδιακά και να συνοδεύεται από οικονομικές αναλύσεις που να εξηγούν την αναγκαιότητα αυτής της ενέργειας.
Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνει κάποιος για να υποδουλώσει έναν λαό είναι να τον συκοφαντήσει.
Αυτό είναι επίσης δαπανηρό και χρονοβόρο και χρειάζεται τη συστράτευση πολλών δυνάμεων, από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες μέχρι διανοούμενους και καλλιτέχνες. Όλοι αυτοί πρέπει να προπαγανδίζουν διαρκώς την άποψη ότι ο λαός που πρόκειται να υποδουλωθεί αποτελείται από ανθρώπους που είναι τεμπέληδες και λιάζονται όλη μέρα περιμένοντας τους άλλους να τους βοηθήσουν.
Ότι ζουν εις βάρος των άλλων λαών.
Ότι αυτά τα ψίχουλα που πήραν ήταν αμύθητα πλούτη, με τα οποία αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν ζωή χαρισάμενη αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Όλα αυτά πρέπει να λέγονται άλλοτε δημόσια και επίσημα και άλλοτε ανεπίσημα και σε κλειστούς κύκλους και στη συνέχεια να διαρρέονται από δημοσιογράφους.
Επειδή όμως όπως είναι φυσικό τέτοιες δηλώσεις προκαλούν αντιδράσεις, όσοι τις κάνουν πρέπει μερικές φορές να τις ανακαλούν ζητώντας συγγνώμη ή να κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις στις οποίες θα εξηγούν ότι παρανοήθηκαν  τα λεγόμενά τους.
Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτές τις συκοφαντίες πρέπει να τις πιστέψει ο λαός που πρόκειται να υποδουλωθεί και να αισθάνεται ένοχος.
Στη χώρα που ζει πρέπει να είναι πανταχού παρούσα, άλλοτε ως κυρίαρχη και άλλοτε ως “αιρετική”, η άποψη ότι όλα όσα λέγονται εις βάρος του λαού δεν είναι συκοφαντίες αλλά η πικρή αλήθεια που πρέπει να αποδεχτεί αν θέλει να προκόψει. Παντού, απ’ το κοινοβούλιο και τις έγκριτες εφημερίδες μέχρι τα πηγαδάκια στις δημόσιες υπηρεσίες και το τελευταίο καφενείο πρέπει να υποστηρίζεται η άποψη που συνοψίζεται στις παρακάτω φράσεις:
Είμαστε τεμπέληδες και απατεώνες”,
Έχουμε τη διαφθορά στο αίμα μας”,
Μας αξίζουν όσα παθαίνουμε”,
Δεν είμαστε λαός, δεν θα εκπολιτιστούμε ποτέ”,
Ζούμε με τα χρήματα των άλλων”.
Κάποια χρήσιμα τρικ για να πετύχει αυτή η εκστρατεία λάσπης είναι να γενικεύονται μεμονωμένες περιπτώσεις και να χαρακτηρίζονται όσοι διαφωνούν βολεμένοι.
Αυτό που πρέπει να κάνει στη συνέχεια κάποιος που θέλει να υποδουλώσει έναν λαό είναι να τον ταπεινώσει.
Να του ζητήσει χωρίς περιστροφές το αίμα του, τη γη του, τον αέρα του και τις θάλασσές του.
Πετώντας το προσωπείο του φίλου και συμμάχου, που του είναι πλέον άχρηστο, γίνεται απόλυτα κυνικός ώστε να προκαλέσει δέος. Το επόμενο βήμα, που είναι αλληλένδετο, είναι να τρομοκρατήσει τον λαό ζητώντας του να διαλέξει ανάμεσα στην υποταγή και την καταστροφή.
Έχει φροντίσει από πριν να κάνει την εναλλακτική επιλογή πολύ δύσκολη ώστε η υποταγή να φαντάζει μονόδρομος.
Τέλος, αναγκάζει τον λαό να αποδεχτεί τους όρους του και τον συγχαίρει για τη φρόνιμη στάση που επέδειξε.
Τον αφήνει να ηρεμήσει για λίγο καιρό μέχρι το επόμενο χτύπημα.

Καθώς η αλαζονεία του και ο σαδισμός του μεγαλώνουν, η επόμενη απαίτησή του μπορεί να είναι να θυσιάζονται κάθε χρόνο τα πρωτότοκα παιδιά κάθε οικογένειας στον βωμό του Μαμωνά.

Αντίο Ελλάς.Καλώς ήρθες...Ελαδέξ!

φοτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
«Αν κάποιος χαμογελάει όλη την ώρα, μάλλον πουλάει κάτι που δεν λειτουργεί»,George Carlin, 1936-2008, Αμερικανός κωμικός.
Το πιο δυσεύρετο σήμερα σε αυτή την χώρα είναι οι άνθρωποι που ακόμα μπορούν να σκέπτονται και να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν και να κρίνουν τις εξελίξεις.
Αυτό ήταν και το επιτήδευμα της όλης μνημονιακής ιστορίας. Ένας λαός κατακτάται ολοκληρωτικά όταν του κόβεις την δυνατότητα να σκέπτεται και στο τέλος του αφαιρείς και την ταυτότητα, στην προκειμένη περίπτωση την ελληνορθόδοξη ταυτότητας του. Εδώ η ευθύνη βαραίνει και την εγκληματικά ανύπαρκτη εκκλησιαστική ιεραρχία.
Αλλά να έρθουμε στο παρών.
Είχαμε δυο βαριές επιλογές.
Η μια ήταν μια πρόσκαιρη καταστροφή που όμως θα μας έδινε σταδιακά την δυνατότητα να ορθοποδήσουμε και να κυβερνήσουμε εμείς την χώρα μας αξιοποιώντας τον τεράστιο φυσικό της πλούτο και η δεύτερη επιλογή, μια μόνιμη καταστροφή χωρίς καμία ελπίδα να ορθοποδήσουμε ποτέ, καθώς μας προβίβασαν σε «υπηκόους» της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης που αδίστακτη πλέον θα λεηλατήσει τον εθνικό μας πλούτο και με την δική μας έγκριση.
Το εντυπωσιακό είναι ότι κάποιοι πανηγύρισαν ανακουφισμένοι για την επιτέλους συμφωνία που μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε ένα νόμισμα που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να το «χωνέψουμε», άλλωστε γι’ αυτό μας έριξαν εκεί μέσα.
Και τώρα τι γίνεται ;
Πρώτο και καλύτερο επίτευγμα της ιστορικής συμφωνίας είναι ότι
καταργείται ο αγροτικός κόσμος της χώρας. Το ΟΓΑ είναι πλέον παρελθόν και οι αγρότες θα γίνουν… ελεύθεροι επαγγελματίες με όλες τις φόροληστρικές υποχρεώσεις αυτή της εξέλιξης. Αντίο ελληνική επαρχία, αντίο αγροτική παραγωγή.
Δεύτερο.
Καταργούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς το ΦΠΑ εκτινάζεται στα ύψη, οι φόροι θα «πνίξουν» όποιον ρομαντικό ακόμα θα επιμένει να κρατά μικρές επιχειρήσεις προς όφελος φυσικά των μεγάλων ευρωπαϊκών καταστημάτων-θηρίων, που θα κατασπαράξουν ότι έχει απομείνει από την μεσαία επιχειρηματική τάξη.
Τρίτο.
Καταργείται το κράτος γιατί πρέπει να μην υπάρχει κρατικός μηχανισμός δημοσίων… υπάλληλων-«κηφήνων».
Τέταρτο.
Η άμυνα της χώρας μπαίνει σε… λογιστικό έλεγχο λες και οι εξωτερικές απειλές θα αντιμετωπιστούν με… λογιστικούς ισολογισμούς!!!
Και τέλος το κυριότερο,
η χώρα μπαίνει υποθήκη για τα αργύρια του ευρώ, εξ’ αιτίας όλων αυτών των εγχώριων πολιτικών προδοτών που μας κορόιδεψαν με τον χειρότερο τρόπο.
Το γελοίο της νέας εθνικής τραγωδίας είναι πως κάποιοι μιλούν ότι ήρθε η ώρα για ανάπτυξη της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας όταν όλα όσα έγιναν από τότε που μας έχωσαν παράνομα σε αυτό το «κλαμπ», συνέτειναν ακριβώς στο να καταστραφεί η παραγωγική δομή της χώρας γιατί οι Έλληνες προορίζονταν εξ αρχής να είναι τα γκαρσόνια των ευρωπαϊκών «τεράτων». Τέρμα στην ελληνική παραγωγή και όνειρα θερινής νυκτός η ανάπτυξη, άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια ποτέ δεν υπήρχε τέτοια προοπτική.
Αλλά υπάρχει και το τελευταίο. Αποχαιρετήστε τις λίστες, ξεχάστε το «οι κλεφτές στην φυλακή», αποχαιρετίστε τα όνειρα τιμωρίας των νταβατζήδων, των κάθε λογής πολίτικων απατεώνων, γιατί απλούστατα τώρα απαιτείται… «εθνική ομοψυχία» για την Ενωμένη υπό… διάλυση Ευρώπη!!! Αυτό είναι ίσως και η μόνη ελπίδα, αν τελικά ο λαός μας «καταπιεί» χωρίς αντίσταση όλα αυτά τα «ωραία», made by Germany, δηλαδή η καταρευση αυτού του σαπιου οικοδομήματος. Η τάση να αυξηθούν οι διαλυτικές δυνάμεις αυτού του ευρωπαϊκού «τέρατος» από ένα συνεχή πολλαπλασιασμό των αδιεξόδων του, είναι σίγουρο πως θα αυξάνονται όσο περνά ο καιρός από εδώ και πέρα.
Θα κλείσω αυτό το άρθρο από ένα δάσκαλο του σημερινού πρωθυπουργού :
 «’Οταν αφήσεις το λαό να πεθαίνει στους δρόμους, να κουρελιαστεί ψυχικά και σωματικά, και λες έπειτα πως θα κάνεις στον κατάλληλο καιρό εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, είσαι ένας συνειδητός απατεώνας και συνεργάτης του εχθρού. Γιατί είναι σα να λες ότι θα βάλεις ένα κουφάρι να πολεμήσει»,
Δημήτρης Γληνός, («Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ», Αθήνα 1944)
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Γλέζος: Ο λευκός καπνός ήταν από τις στάχτες της Ελλάδας

Με σκληρή ανακοίνωση η Κίνηση Ενεργοί Πολίτες του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, σχολιάζεται η συμφωνία που φέρνει πίσω ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ο λευκός καπνός της Συνόδου, ήταν από τις στάχτες της Ελλάδας, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Για μια συμφωνία που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.
Για μια συμφωνία ντροπή.
Για ένα πραξικόπημα.
Η εμπιστοσύνη χάθηκε.
Χάθηκε κάθε εμπιστοσύνη στην Ευρώπη.
Στην Ευρώπη της Γερμανίας, των αγορών, των πραξικοπημάτων, του σκληρού ευρώ, των αντιδημοκρατικών θεσμών.
Η ιστορία ξεκίνησε.
Και χαμογελάει ειρωνικά στους σημερινούς νικητές…».

μπηκαν στην πολη οι οχτροι

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές
την πρώτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
αδέρφια πήραν οι οχτροί
κι εμείς κοιτούσαμε τις κοπελιές
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε στα σκοτεινά
την τρίτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί
κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
μοιράσαν δώρα οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά
την πέμπτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
σαν κάθε μέρα
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δήμητρα Γαλάνη