Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Άλλος ένας ακόμη μονόλιθος εμφανίστηκε μυστηριωδώς

Οι τουρκικές αρχές ερευνούν την εμφάνιση ενός νέου μυστηριώδους μονόλιθου που εντοπίστηκε στο νοτιοανατολικό μέρος της χώρας.
Το μεγάλο μεταλλικό αντικείμενο ανακάλυψε ένας αγρότης την Παρασκευή, στην επαρχία Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Πάνω του είναι λαξευμένο το ρητό: «Κοίτα τον ουρανό αν θες να δεις το φεγγάρι».
Ο μονόλιθος έχει ύψος περίπου 3 μέτρα ύψος και ένα μέτρο πλάτος και βρίσκεται κοντά στο Γκιομπεκλί Τεπέ, το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο έχει μεγαλιθικές δομές που χρονολογούνται από την 10η χιλιετία π.Χ., χιλιάδες χρόνια πριν από το Stonehenge. Το αντικείμενο φυλάσσεται από ένοπλη αστυνομία, καθώς οι τουρκικές αρχές ερευνούν την πιθανή προέλευσή του.
Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την Κυριακή ότι δυνάμεις της χωροφυλακής έψαχναν στοιχεία εξετάζοντας πλάνα κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης της περιοχής και έκαναν έρευνες σε οχήματα που εικάζεται ότι μπορούσαν να μεταφέρουν τον μονόλιθο.
Ο μονόλιθος που εμφανίστηκε στην Τουρκία δεν είναι ο πρώτος. Τους τελευταίους μήνες σε πολλές χώρες έχουν εμφανιστεί και άλλοι μυστηριώδεις μονόλιθοι και μάλιστα, μερικοί έχουν εξαφανιστεί. Ο πρώτος εμφανίστηκε στην έρημο της Γιούτα τον Νοέμβριο και ακολούθησαν άλλοι στις ΗΠΑ, την Κολομβία, τη Ρουμανία και τις Κάτω Χώρες.
Τον Δεκέμβριο, ένας άλλος μονόλιθος εμφανίστηκε στην κορυφή ενός λόφου στο Γκλάστονμπερι στη Μ. Βρετανία ο οποίος έφερε την επιγραφή «Not Banksy». Αργότερα τον ίδιο μήνα, εντοπίστηκε ένας άλλος μονόλιθος σε θεματικό πάρκο στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας.
«Ξέρει κανείς τι είναι ή από πού προέρχεται; Εμείς πραγματικά δεν ξέρουμε», έγραψαν οι υπεύθυνοι του πάρκου.
Οι θεωρίες ότι πίσω από αυτό το φαινόμενο κρύβονται καλλιτέχνες, εξωγήινοι ή στελέχη μάρκετινγκ, αφθονούν. Το γεγονός ότι κάποιοι μονόλιθοι εξαφανίστηκαν γρήγορα, έχει προκαλέσει πολλές θεωρίες σχετικά με την προέλευσή τους και την ταυτότητα τους.
Ορισμένοι έχουν αναφερθεί στην ομοιότητά του με το πρωτοποριακό έργο του Τζον ΜακΚράκεν, ενός Αμερικανού καλλιτέχνη που έζησε για λίγο στο Νέο Μεξικό και πέθανε το 2011. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του καλλιτέχνη έχουν δώσει αμφιλεγόμενες και αντιφατικές εξηγήσεις.
Σύμφωνα με άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας «New York Post», την ευθύνη για τον μονόλιθο στην Καλιφόρνια ανέλαβε μια καλλιτεχνική κολεκτίβα, γνωστή ως The Most Famous Artist,η οποία μάλιστα προσφέρεται να φτιάξει και άλλους, για 45.000 δολάρια.

«Βόμβα» από καθηγητή του Χάρβαρντ: «Το 2017 μας επισκέφτηκαν εξωγήινοι»

Επισκέφτηκαν εξωγήινοι ποτέ τον πλανήτη μας; Ναι, είναι η απάντηση και μάλιστα το 2017, όπως αναφέρει ο καθηγητής του Harvard, Avi Loeb!
Ο Loeb, ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με τον Στέφεν Χόκινγκ, αναφέρει στο νέο του βιβλίο, με τίτλο «Extra-terrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth», πως το 2017 ο αστεροειδής Oumuamua που πέρασε από το σύστημα της Γης, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από... διαστημόπλοιο!
Ο αστεροειδής Oumuamua, έκανε την εμφάνισή του στο ηλιακό μας σύστημα τον Οκτώβριο του 2017 και η αλήθεια είναι πως είχε προβληματίσει αρκετά τους επιστήμονες καθώς παρουσίαζε ασυνήθιστη κίνηση ενώ είχε τα χαρακτηριστικά τόσο ενός κομήτη, όσο και ενός αστεροειδή.
Τώρα, ο Loeb, μιλώντας στην Daily Mail, τόνισε πως τελικά ο Oumuamua ήταν αυτό που πίστευαν αρκετοί λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας: «Το να πιστεύουμε πως είμαστε μόνοι μας είναι εγωιστικό. Δεν είμαστε τίποτα το ιδιαίτερο. Ο Oumuamua δεν φωτογραφήθηκε ποτέ από κοντινή απόσταση. Μάθαμε πως υπήρχε μόνο όταν μας επισκέφτηκε».
Μάλιστα, το πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς αναφέρθηκε στη θεωρία των αρχαίων εξωγήινων: «Αν μπορέσουμε να βρούμε αποδείξεις για τις τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν στη Γη και σε πόσο σύντομο χρονικό διάστημα αυτές αναπτύχθηκαν, τότε μπορούμε να καταλάβουμε πως ήταν και εκείνοι στη Γη».
πηγή:newsbomb.gr