Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Βότανα για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Τα βότανα στη διαχείριση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης
1) χαμομήλι
Και ξεκινάω με το θεσπέσιο χαμομήλι.
Το χαμομήλι χρησιμοποιείται παραδοσιακά για πολλές γαστρεντερικές παθήσεις, ανάμεσα στις οποίες και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμιση.
Όσα άτομα υποφέρουν από παλινδρόμιση πρέπει οπωσδήποτε να έχουν στη διατροφή τους ροφήματα με χαμομήλι.
Το χαμομήλι το κάνουμε έγχυμα και μπορούμε να πίνουμε δύο με τρις φορές την ημέρα.
2) τζίντζερ 
Μία ανασκόπηση διερεύνησε την επίδραση του τζίντζερ στα παιδιά με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και διαπίστωσε ότι βοήθησαν πολύ στη μείωση των συμπτωμάτων.
Το πολύτιμο τζίντζερ δείχνει ισχυρές δυνατότητες για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης με λίγες, έως ελάχιστες ανεπιθύμητες παρενέργειες.
3) λεμόνι
Ανισοροποίες του πεπτικού μας συστήματος που προλαμβάνει ή θεραπεύει το λεμόνι είτε ως χυμός, είτε ως ρόφημα, είτε ως αιθέριο έλαιο είναι:
η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD)
οι καούρες,
η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD)
Μελέτες έχουν δείξει ότι το D-limonene αυξάνει τη γαστρική κινητικότητα και προκαλεί μείωση της ναυτίας...
read more:https://botanologia.gr/votana-gia-ti-gastrooisofagiki-palindromisi/