Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Κίνηση για την Ελευθερία: Συγκέντρωση για την Ελευθερία, Σάββατο 4/12, στο Θησείο.

Αλλαγή τόπου σημερινής 
συγκέντρωσης
Η κυβερνηση, αν και η επίσκεψη του Πάπα ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, ανακοίνωσε την διημερη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε ζώνη απαγόρευσης συγκεντρώσεων και πορειών.
Αν και γνώριζαν ότι υπήρχαν προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, ενάντια στην υποχρεωτικοτητα, όχι τυχαια, ανακοίνωσαν στο παρά πέντε τις απαγορεύσεις. Και ο νοων νοειτω.
Κανένας όμως παπας δεν θα τους σώσει από το κύμα της οργής των πολιτών. 
Δεν κάνουμε πίσω. Αποφασίστηκε ολες οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στο παρκο Ελευθερίας, θα πραγματοποιηθούν στο Θησείο, την ίδια ώρα (Σάββατο 16:00)
Κίνηση για την Ελευθερια
Συγκέντρωση για την Ελευθερία, Σάββατο 4/12, Πάρκο Ελευθερίας
Υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων, που ναρκοθετούν απερίφραστα το Σύνταγμα μας και μια σειρά από διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής μαζί με τους Υγειονομικούς κατά της Υποχρεωτικότητας για την διεκδίκηση της Ελευθερίας όλων μας.
Θα ακολουθήσει πορεία προς την Πρεσβεία της Αυστραλίας, υπό τη διεθνή κραυγή αγωνίας και το κάλεσμα για την ημέρα αυτή, που ενώνει όμως πλέον όλες τις χώρες. 
Ελάτε να ενωθούμε.

Για να διεκδικήσουμε πίσω την Ελευθερία και τη Δημοκρατία για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
Οι ομάδες
-. Ελληνικό τμήμα Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Ελευθερία (World Freedom Alliance Greece)
-. Resistance GR
-. Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας
-. Έλληνες Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία
-. Φωνή Ελευθερίας και Παγκόσμιας Συμμαχίας
-. Ελληνική Ιατρική Συμμαχία για την Ελευθερία (Greek Medical Freedom Alliance)
-. Ελληνικό Τμήμα Αστυνομικών για την Ελευθερία (Police for Freedom)
https://worldfreedomalliance.org/gr/

Ο Ψευδάργυρος (zinc) εναντίον του κορονοϊού (COVID-19): Πως προστατεύει και ποιες τροφές μας τον παρέχουν

Ο ψευδάργυρος είναι ένα βασικό μέταλλο που απαιτείται από το σώμα για να λειτουργήσει το ανοσοποιητικό σύστημα, για την επούλωση και την αποκατάσταση, την παραγωγή κυττάρων και τη δραστηριότητα των ενζύμων, τη σύνθεση πρωτεϊνών και πολλές άλλες πτυχές του κυτταρικού μεταβολισμού.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μικροθρεπτικό στοιχείο ,καθώς το σώμα δεν διαθέτει ειδικό σύστημα αποθήκευσης ψευδαργύρου και πρέπει να  λαμβάνεται  είτε με την διατροφή   είτε ως συμπλήρωμα καθημερινά.
Η επάρκεια ψευδαργύρου στον οργανισμό φαίνεται να θωρακίζει το αναπνευστικό σύστημα έναντι των ιογενών λοιμώξεων και πιθανόν και από τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
Ομάδα ερευνητών από την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Γερμανία αξιολόγησαν ήδη δημοσιευμένα στοιχεία για τον ρόλο του ψευδαργύρου στην πρόληψη και θεραπεία των ιογενών λοιμώξεων και της πνευμονίας, με προεκτάσεις και στις επιπλοκές που προκαλεί ο SARS-CoV-2 στην υγεία του ανθρώπου.
Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τον μεταβολισμό και τη λειτουργία του αναπαραγωγικού, του πεπτικού και του νευρικού συστήματος, αλλά και του ανοσοποιητικού
Ειδικά σε ότι αφορά το τελευταίο ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για τον πολλαπλασιασμό και την ωρίμανση των λευκών αιμοσφαιρίων (ορισμένα εξ αυτών μπορούν και «τρώνε» μικροοργανισμούς, ενώ άλλα παράγουν αντισώματα). Επίσης εμπλέκεται στη ρύθμιση της φλεγμονής. 
Άρα σε φυσιολογικά επίπεδα ο ψευδάργυρος υποστηρίζει την αντίσταση του οργανισμού σε φλεγμονώδεις και λοιμώδεις ασθένειες.
Eρευνητές αξιολόγησαν στοιχεία από ήδη δημοσιευμένες μελέτες για τη χρήση σκευασμάτων που περιείχαν ψευδάργυρο με στόχο την αύξηση της ανοσίας και την πρόληψη των ιογενών λοιμώξεων, περιλαμβανομένης της νόσου COVID-19. Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ο ψευδάργυρος μπορεί να επιβραδύνει τη δουλειά της πολυμεράσης RNA (ένα ένζυμο που συνθέτει μόρια ιικού RNA) των κορωνοϊών και καταστέλλει την εξάπλωσή τους στο σώμα. 
Μια από τις ουσίες που διεγείρει την κυτταρική απορρόφηση του ψευδαργύρου, η χλωροκίνη, έχει ήδη χορηγηθεί σε ασθενείς με SARS-CoV-2.
Παρατηρήσεις από την ανάπτυξη άλλων ιών, όπως οι ρινοϊοί, δείχνουν ότι μια αύξηση των επιπέδων του ψευδαργύρου στα κύτταρα καταστέλλει τον πολλαπλασιασμό (αναπαραγωγή) του ιού και διεγείρει την παραγωγή α-ιντερφερόνης, η οποία έχει αντι-ιική δραστηριότητα.
Επιπροσθέτως, η ανεπάρκεια ψευδαργύρου θεωρείται ένας από τους παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωσης πνευμονίας αυξάνοντας την επιρρέπεια σε μολυσματικούς παράγοντες και τη διάρκεια της νόσησης. 
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα φάρμακα που περιέχουν ψευδάργυρο συντελούν στη μείωση της σοβαρότητας και της διάρκειας των συμπτωμάτων και στη μείωση της συχνότητας της πνευμονίας.
Ο ψευδάργυρος επίσης έχει ρόλο στην ρύθμιση της φλεγμονής. Διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι τα ιόντα ψευδαργύρου έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μειώνοντας την βλάβη στους ιστούς των πνευμόνων σε περιβάλλον πνευμονίας. 
Ο ψευδάργυρος βοηθά επίσης το σώμα να προστατευθεί από βακτήρια. Και η βακτηριακή πνευμονία συχνά συνυπάρχει στους ασθενείς με δευτεροπαθείς ιογενείς λοιμώξεις.
Μάλιστα, πρόσφατη μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε την επίδραση του ψευδαργύρου στον κίνδυνο σοβαρής νόσησης και την ανάγκη μηχανικού αερισμού σε ασθενείς με νόσο COVID-19.
Επομένως η επάρκεια ψευδαργύρου  μπορεί να μειώσει την πιθανότητα αναπνευστικών λοιμώξεων, πνευμονίας και επιπλοκών. 
Ενώ εμμέσως φαίνεται ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικός και έναντι του νέου κορωνοϊού, χωρίς όμως οι ερευνητές να είναι ακόμα έτοιμη να προβούν σε σχετικές συστάσεις.
 Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο.
Παρόλο που ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι πάνω από το 1/3 του πληθυσμού δεν λαμβάνουν επαρκή ποσότητα αυτού του μετάλλου. 
Η συνιστώμενη ημερήσια δόση για τον ψευδάργυρο διαφέρει σε άνδρες και γυναίκες και είναι περίπου 5.5-9.5 mg για τους άνδρες και 4-7 mg για τις γυναίκες.
Ο υπερβολικός ψευδάργυρος στη διατροφή μπορεί να μειώσει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει τον χαλκό, οπότε δώστε προσοχή στην πρόσληψη.
Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που περιέχουν ψευδάργυρο. 8 διατροφικές πηγές ψευδαργύρου  είναι οι ακόλουθες:
1. Στρείδια
Μια μερίδα μαγειρεμένων στρειδιών περιέχει τουλάχιστον 26mg ψευδαργύρου – με τα ακατέργαστα στρείδια να περιέχουν ακόμη περισσότερο.
2. Κρέας – μοσχάρι, αρνί και κοτόπουλο
Το κρέας είναι μια λαμπρή πηγή ψευδαργύρου και άλλων θρεπτικών συστατικών όπως ο σίδηρος – που είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο στο αίμα.
Το κοτόπουλο περιέχει 7.5mg ψευδαργύρου ανά 250g
Το αρνί που τρέφεται με χόρτο περιέχει 3,87 mg ψευδαργύρου ανά 113g
Το βόειο κρέας περιέχει 4.09mg ανά 113g.
3. Βρώμη
Μισή κούπα βρώμης περιέχει 3.10mg ψευδαργύρου.
4. Σπόροι
Οι σπόροι είναι μια τέλεια προσθήκη στη δίαιτα κάποιου και εκτός από καλή πηγή ψευδαργύρου, είναι μια άριστη πηγή καλών λιπαρών.
Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν 2,79mg ανά 1/4 φλυτζανιού και οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν 2,79mg ανά 1/4 φλιτζανιού.
5. Σπαράγγια
Μια μερίδα σπαραγγιών (1 φλιτζάνι) περιέχει 1.08 mg ψευδαργύρου.
6. Σπανάκι
Μια μερίδα (1 κούπα) έχει 1.37mg ψευδαργύρου.
7. Μανιτάρια
Τα μανιτάρια περιέχουν από 0.79mg έως 0.96mg ψευδαργύρου ανά 1/2 κούπα.
8. Κάσιους
Μια μερίδα κάσιους περιέχει 2.31mg ανά 1/4 της κούπας.

nikosfountas.gr

centerforfamilymedicine.com

"Utopia". H κοινωνία που οι πολίτες αστυνομεύονται μεταξύ τους με τα κινητά τηλέφωνα - πόσο κοντά ή πόσο μακρυά είμαστε;

A man lives in a society where citizens police each other with their mob...
UTOPIA: H κινηματογραφική δυστοπία του καταξιωμένου σκηνοθέτη Κώστα Νίκα 
Το δυστοπικό φιλμ Utopia του βραβευμένου Αυστραλού, ελληνικής καταγωγής, σκηνοθέτη Κώστα Νίκα, γυρίστηκε το 2016 και κυκλοφόρησε το 2019.
Είναι ανάμεσα στις επίσημες επιλογές μιας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες προβολής ταινιών, της Omeleto.
Το Utopia κέρδισε δύο διεθνή βραβεία και συμμετείχε σε περισσότερα από δέκα κορυφαία φεστιβάλ ταινιών, ανάμεσα τους και το  παγκοσμίου φήμης UTOPIALES στη Γαλλία, ως μία από τις 35 καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας για το 2020.
Μισή χιλιετία μετά από την απόπειρα του Τόμας Μορ να περιγράψει την ιδανική κοινωνική συνθήκη, ο σκηνοθέτης Κώστας Νίκας συνοψίζει σε μια μικρού μήκους ταινία που, εικαστικά τουλάχιστον, διατρέχει την ιστορία του κινηματογράφου, την δυστοπία της εξουσίας της τεχνολογίας πάνω στον άνθρωπο. 
Η «Utopia» του καταξιωμένου ελληνοαυστραλού σκηνοθέτη είναι ένα είδος συμπυκνωμένου κοινωνικού σχολίου και παράλληλα μια αναφορά σε ένα όχι τόσο μακρινό μέλλον.
Σε ένα εύστοχο σχόλιο του ο Derek Horne περιγράφει την UTOPIA ως μια ταινία «εφυή και σατιρική που εξισορροπεί απόλυτα το συναρπαστικό οπτικό ύφος με την επιβλητική φιλοσοφική και ανθρωπιστική αφήγηση.
Η πλοκή της ιστορία ήταν εντελώς απρόβλεπτη. 
Ποτέ δεν ξέρεις προς τα που θα κατευθύνει τον θεατή»

Στην UTOPIA ένας άντρας επιστρέφει στην χώρα του για να βρει μια κοινωνία όπου οι πολίτες αστυνομεύονται μεταξύ τους με τα κινητά τους τηλέφωνα και όπου υπάρχει περισσότερη ελευθερία μέσα στη φυλακή παρά έξω από αυτήν. 
Είναι απελπισμένος και ανίκανος να ξεφύγει από το πλέγμα της εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης που είναι ταυτόχρονα εξωτερική και εσωτερικευμένη, ώσπου η γενναία πράξη μιας γυναίκας του δίνει την ελευθερία του.
"Ήθελα να κάνω μια ταινία πάνω στο πνεύμα των καιρών (zeitgeist)", λέει ο Κώστας Νίκας και προσθέτει "ένα σχόλιο εμμονή του κινητού τηλεφώνου και στην τεχνολογική εισβολή που συχνά αποβαίνει εις βάρος της ιδιωτικής ζωής, της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του περιβάλλοντος".
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι WilliamGabriel, Adam Hatzimanolis, Magdalena Stamos και Barbara Gouskos. 
Αν και ο Νίκας συνέλαβε την ιδέα του Utopia πριν από μια δεκαετία, τα βασικά θέματα με τα οποία καταπιάνεται η ταινία είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επίκαιρα και περιγράφουν καίρια το "πνεύμα της εποχής".
"Όλοι βιώσαμε την πανδημία, τώρα ήρθε η ώρα να δούμε πώς μπορεί να μοιάζει το μέλλον μας", ανέφερε ο παραγωγός Aaron Bush.
Σε αντίθεση με άλλες δυστοπικές ιστορίες στις οποίες οι κυβερνήσεις ταυτίζονται με τον "Μεγάλο Αδελφό" και ασκούν έλεγχο και εξουσία μέσω μιας κάθετης ιεραρχικής σχέσης με τους πολίτες της, ο Νίκας παρουσιάζει μια εκδοχή όπου η ιεραρχική σχέση έχει γίνει οριζόντια.
"Σήμερα, μέσω της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας, εμείς οι ίδιοι γινόμαστε οι «Big Brother. 
Στο Utopia πηγαίνω ένα βήμα παραπέρα δείχνοντας ότι οι πολίτες έχουν κίνητρα να συμμορφωθούν με το κράτος, μέσω ενός συστήματος ανταμοιβών και τιμωριών. 
Πρόκειται για μια πολύ πιο επικίνδυνη κοινωνία, όπου εμείς οι ίδιοι γινόμαστε ο εχθρός μας. Μπορείς να πολεμήσεις έναν εξωτερικό εχθρό, αλλά πώς να πολεμήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό;" αναφέρει ο Νίκας.
Οι κάτοικοι έχουν υποχρεωτικά εγκατεστημένες ηλεκτρικές συσκευές παρακολούθησης στα σπίτια τους, προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να ελέγχουν τους παραβατικούς πολίτες και να επιβάλλουν τα ανάλογα πρόστιμα. 
Το μόνο ασφαλές μέρος στα σπίτια των ανθρώπων είναι το μπάνιο, καθώς είναι το μοναδικό μέρος όπου δεν υπάρχουν κάμερες....
Αλήθεια πόσο μακρυά είμαστε από μια τέτοια κοινωνία; 
Μήπως είμαστε ήδη στο κατώφλι της;
Η ταινία ...
και

Τον δέκατο ένατο αιώνα, η ευλογιά ερήμωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Αυτή την εποχή, ένα βοτανικό παρασκεύασμα, που προέρχεται από το σαρκοφάγο φυτό Sarracenia purpurea , ανακηρύχθηκε ως επιτυχημένη θεραπεία για τις λοιμώξεις από την ευλογιά.


από το χρονολόγιο της:Evangelou Marianna - https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10224225746304079&id=1615085099

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΦΥΤΟ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ 1850 ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΣΤΟ

Chicago Medical Journals
ΤΟ 2012 ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΤΟ.
In Vitro Characterization of a Nineteenth-Century Therapy for Smallpox
''Τον δέκατο ένατο αιώνα, η ευλογιά ερήμωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Αυτή την εποχή, ένα βοτανικό παρασκεύασμα, που προέρχεται από το σαρκοφάγο φυτό Sarracenia purpurea , ανακηρύχθηκε ως επιτυχημένη θεραπεία για τις λοιμώξεις από την ευλογιά.
Η εργασία που περιγράφεται χαρακτηρίζει τη δράση κατά του ιού της ευλογιάς που σχετίζεται με αυτό το βοτανικό εκχύλισμα έναντι του ιού της δαμαλίτιδας, του ιού της ευλογιάς των πιθήκων και του ιού της ευλογιάς, του αιτιολογικού παράγοντα της ευλογιάς.
Η εργασία μας καταδεικνύει τον in vitro χαρακτηρισμό της Sarracenia purpurea ως του πρώτου αποτελεσματικού αναστολέα της αντιγραφής του ιού της ευλογιάς στο επίπεδο της πρώιμης ιικής μεταγραφής.
Με την ανανεωμένη απειλή λοιμώξεων που σχετίζονται με τον ιό ευλογιάς, τα αποτελέσματά μας δείχνουν Sarracenia purpurea μπορεί να λειτουργήσει ως ένα άλλο αμυντικό μέτρο έναντι των λοιμώξεων από τον ιό Orthopox .''
Εισαγωγή
Στα τέλη του 1800, οι Ινδιάνοι Micmac της Νέας Σκωτίας διακήρυξαν την ύπαρξη μιας βοτανικής θεραπείας για την ευλογιά.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Χέρμπερτ Μάιλς, Βοηθός Χειρουργός του Βασιλικού Πυροβολικού, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας ευλογιάς «ένα παλιό κολοκυθάκι που πήγαινε ανάμεσά τους και η θεραπεία των περιπτώσεων με (βοτανικό) έγχυμα… ήταν τόσο επιτυχής ώστε να θεραπεύσει κάθε περίπτωση». .
Αυτό το βοτανικό έγχυμα περιγράφηκε αργότερα ως προερχόμενο από το σαρκοφάγο φυτό Sarracenia purpurea [1] , [2] .
Το 1892, ο Charles Millspaugh περιέγραψε ότι οι ιθαγενείς Αμερικανοί της ανατολικής Βόρειας Αμερικής χρησιμοποιούσαν το S. purpurea ως κατάπλασμα κατά της ευλογιάς και παρείχε «το μεγαλύτερο φάρμακο που είναι γνωστό για τη φοβερή μάστιγα» [3] .
Ο CG Logie, Χειρουργός-Ταγματάρχης της Βασιλικής Φρουράς των Ιπποειδών, θεράπευσε άνδρες μολυσμένους από variola στο σύνταγμά του και διαπίστωσε ότι το S. purpurea «φαινόταν να σταματά την ανάπτυξη των φλυκταινών, σκοτώνοντας, σαν να λέγαμε, τον ιό από μέσα, αλλάζοντας έτσι την χαρακτήρα της ασθένειας και εξάλειψη της αιτίας του κοίλωμα» [4] .
Ωστόσο, οι υποτιθέμενες φαρμακευτικές ιδιότητες του S. purpurea έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί.
Πριν από την ανθρώπινη ανάπτυξη, το S. purpurea , γνωστό και ως Huntsman's Cup, Side-saddle flower ή Indian Pitcher Plant, ήταν ευρέως διανεμημένο από το Λαμπραντόρ έως τη Φλόριντα κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού της Βόρειας Αμερικής και δυτικά μέχρι το Ουισκόνσιν και τη Μινεσότα [13] , [14. ] .
Το S. purpurea είναι ένα εντομοφάγο φυτό, τα φύλλα του οποίου σχηματίζουν κύπελλα και γεμίζουν με νερό για να συλλάβουν έντομα.
Οι επιδημίες ευλογιάς έχουν εμφανιστεί στον ανθρώπινο πληθυσμό εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά η φυσική ασθένεια θεωρείται πλέον εξαλειφθείσα.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη ανησυχία ότι ο ιός της variola μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράγοντας βιοτρομοκρατίας [30] .
Επιπλέον, ο σχετικός ιός της ευλογιάς των πιθήκων αντιπροσωπεύει μια αναδυόμενη απειλή για τον ανθρώπινο πληθυσμό [19] , [30] .
Σε αυτό το χειρόγραφο παρουσιάζουμε την «επανανακάλυψη» και τον χαρακτηρισμό του S. purpurea ως αποτελεσματικού αναστολέα της αναπαραγωγής του ιού Orthopox .
EΔΩ ΣΕ ΒΑΜΜΑ