Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Τον δέκατο ένατο αιώνα, η ευλογιά ερήμωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Αυτή την εποχή, ένα βοτανικό παρασκεύασμα, που προέρχεται από το σαρκοφάγο φυτό Sarracenia purpurea , ανακηρύχθηκε ως επιτυχημένη θεραπεία για τις λοιμώξεις από την ευλογιά.


από το χρονολόγιο της:Evangelou Marianna - https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10224225746304079&id=1615085099

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΦΥΤΟ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ 1850 ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΣΤΟ

Chicago Medical Journals
ΤΟ 2012 ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΤΟ.
In Vitro Characterization of a Nineteenth-Century Therapy for Smallpox
''Τον δέκατο ένατο αιώνα, η ευλογιά ερήμωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Αυτή την εποχή, ένα βοτανικό παρασκεύασμα, που προέρχεται από το σαρκοφάγο φυτό Sarracenia purpurea , ανακηρύχθηκε ως επιτυχημένη θεραπεία για τις λοιμώξεις από την ευλογιά.
Η εργασία που περιγράφεται χαρακτηρίζει τη δράση κατά του ιού της ευλογιάς που σχετίζεται με αυτό το βοτανικό εκχύλισμα έναντι του ιού της δαμαλίτιδας, του ιού της ευλογιάς των πιθήκων και του ιού της ευλογιάς, του αιτιολογικού παράγοντα της ευλογιάς.
Η εργασία μας καταδεικνύει τον in vitro χαρακτηρισμό της Sarracenia purpurea ως του πρώτου αποτελεσματικού αναστολέα της αντιγραφής του ιού της ευλογιάς στο επίπεδο της πρώιμης ιικής μεταγραφής.
Με την ανανεωμένη απειλή λοιμώξεων που σχετίζονται με τον ιό ευλογιάς, τα αποτελέσματά μας δείχνουν Sarracenia purpurea μπορεί να λειτουργήσει ως ένα άλλο αμυντικό μέτρο έναντι των λοιμώξεων από τον ιό Orthopox .''
Εισαγωγή
Στα τέλη του 1800, οι Ινδιάνοι Micmac της Νέας Σκωτίας διακήρυξαν την ύπαρξη μιας βοτανικής θεραπείας για την ευλογιά.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Χέρμπερτ Μάιλς, Βοηθός Χειρουργός του Βασιλικού Πυροβολικού, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας ευλογιάς «ένα παλιό κολοκυθάκι που πήγαινε ανάμεσά τους και η θεραπεία των περιπτώσεων με (βοτανικό) έγχυμα… ήταν τόσο επιτυχής ώστε να θεραπεύσει κάθε περίπτωση». .
Αυτό το βοτανικό έγχυμα περιγράφηκε αργότερα ως προερχόμενο από το σαρκοφάγο φυτό Sarracenia purpurea [1] , [2] .
Το 1892, ο Charles Millspaugh περιέγραψε ότι οι ιθαγενείς Αμερικανοί της ανατολικής Βόρειας Αμερικής χρησιμοποιούσαν το S. purpurea ως κατάπλασμα κατά της ευλογιάς και παρείχε «το μεγαλύτερο φάρμακο που είναι γνωστό για τη φοβερή μάστιγα» [3] .
Ο CG Logie, Χειρουργός-Ταγματάρχης της Βασιλικής Φρουράς των Ιπποειδών, θεράπευσε άνδρες μολυσμένους από variola στο σύνταγμά του και διαπίστωσε ότι το S. purpurea «φαινόταν να σταματά την ανάπτυξη των φλυκταινών, σκοτώνοντας, σαν να λέγαμε, τον ιό από μέσα, αλλάζοντας έτσι την χαρακτήρα της ασθένειας και εξάλειψη της αιτίας του κοίλωμα» [4] .
Ωστόσο, οι υποτιθέμενες φαρμακευτικές ιδιότητες του S. purpurea έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί.
Πριν από την ανθρώπινη ανάπτυξη, το S. purpurea , γνωστό και ως Huntsman's Cup, Side-saddle flower ή Indian Pitcher Plant, ήταν ευρέως διανεμημένο από το Λαμπραντόρ έως τη Φλόριντα κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού της Βόρειας Αμερικής και δυτικά μέχρι το Ουισκόνσιν και τη Μινεσότα [13] , [14. ] .
Το S. purpurea είναι ένα εντομοφάγο φυτό, τα φύλλα του οποίου σχηματίζουν κύπελλα και γεμίζουν με νερό για να συλλάβουν έντομα.
Οι επιδημίες ευλογιάς έχουν εμφανιστεί στον ανθρώπινο πληθυσμό εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά η φυσική ασθένεια θεωρείται πλέον εξαλειφθείσα.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη ανησυχία ότι ο ιός της variola μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράγοντας βιοτρομοκρατίας [30] .
Επιπλέον, ο σχετικός ιός της ευλογιάς των πιθήκων αντιπροσωπεύει μια αναδυόμενη απειλή για τον ανθρώπινο πληθυσμό [19] , [30] .
Σε αυτό το χειρόγραφο παρουσιάζουμε την «επανανακάλυψη» και τον χαρακτηρισμό του S. purpurea ως αποτελεσματικού αναστολέα της αναπαραγωγής του ιού Orthopox .
EΔΩ ΣΕ ΒΑΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου