Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Γαλάτσι-τελικός Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Οδηγίες πρόσβασης στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου
Πρόσβαση με Αστική Συγκοινωνία: Εξυπηρετούν τα λεωφορεία 608 & 444.
Ενδεικτική διαδρομή για πρόσβαση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: https://goo.gl/maps/we7X3s7Nzvw
Ενδεικτική διαδρομή για πρόσβαση από το λιμάνι του Πειραιά:  https://goo.gl/maps/dhwEGAWNv2U2
για περισσότερες πληροφορίες:wrohellas.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

«Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ»: Πότε ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ", μέσω του οποίου ενισχύονται επενδύσεις για ενεργειακή θωράκιση κατοικιών, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση, που θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, περιλαμβάνει και παραρτήματα με τη λίστα των απαιτούμενων δικαιολογητικών για διαμερίσματα, μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, τα έντυπα των προτεινόμενων παρεμβάσεων και της ολοκλήρωσης των έργων, η υπεύθυνη δήλωση του ωφελούμενου και του αναδόχου, κ.α.
Υπενθυμίζεται ότι τα ποσοστά ενίσχυσης κλιμακώνονται μέχρι 70 %, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση ενώ υπάρχει δυνατότητα χορήγησης δανείου με επιδοτούμενο (άτοκο) δάνειο διάρκειας 4 - 6 ετών.
Οι εργασίες που ενισχύονται είναι:
αντικατάσταση κουφωμάτων,
τοποθέτηση - αναβάθμιση θερμομόνωσης,
αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης - ψύξης και σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων ανά αίτηση ωφελούμενου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας κύριας χρήσης
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.
πηγή του άρθρου:cnn.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

επειδή μου αρέσουν-πήλινο στον φούρνο με ελληνικά τυριά και δαμάσκηνα

Το σκοτύρι Ιου είναι ένα πικάντικο κρεμώδες τυρί με βελούδινη υφή

υλικά για 4 άτομα
100 γρ. φέτα, χονδροσπασμένη
100 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη, χονδροκομμένο
100 γρ. ταλαγάνι, χονδροκομμένο
100 γρ. σκοτύρι Ιου
200 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
50 γρ. κίτρινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
50 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
20 γρ. πιπεριές κέρατο (όχι καυτερές), ψιλοκομμένες
1 πρέζα θυμάρι, τριμμένο
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
300 γρ. ντομάτες, σε ροδέλες
εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τυριά,
τα δαμάσκηνα,
τις πιπεριές,
το θυμάρι,
το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε πήλινο σκεύος στρώνουμε τις μισές ντομάτες και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των τυριών. Τελειώνουμε στρώνοντας από πάνω τις υπόλοιπες ντομάτες.
Ψήνουμε για 6-7 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
πηγή:tovima.gr

Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G θα αποκτήσει η Σελήνη το 2019

Η Σελήνη θα αποκτήσει το 2019 το πρώτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, που θα είναι τέταρτης γενιάς (4G).

Για τον σκοπό αυτό εργάζονται ήδη η Vodafone και η Nokia, αλλά και η Audi, όπως ανακοίνωσαν στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας στη Βαρκελώνη.

Το δίκτυο θα υποστηρίξει την προγραμματιζόμενη αποστολή δύο ρόβερ από την ιδιωτική γερμανική διαστημική εταιρεία PT Scientists με έδρα το Βερολίνο.
Τα ρόβερ θα κατασκευασθούν από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi και θα προσεληνωθούν στην περιοχή της αποστολής «Απόλλων 17» της NASA, της τελευταίας επανδρωμένης αποστολής στο φεγγάρι.
Το δίκτυο θα επιτρέψει, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το BBC και τους Financial Times, την μετάδοση δεδομένων και εικόνας σε υψηλή ανάλυση από τη Σελήνη στη Γη (στο Βερολίνο), μια δυνατότητα που θα αξιοποιήσουν τα ρόβερ για να επικοινωνούν με το σταθμό βάσης τους.

Η Vodafone Γερμανίας, σε συνεργασία με την PT Scientists, έκανε γνωστό ότι το δίκτυο θα απαιτήσει ένα πολύ μικρό εξοπλισμό που θα ζυγίζει λίγότερο από μια σακούλα ζάχαρη.
Η εκτόξευση του αναγκαίου δικτυακού εξοπλισμού και των ρόβερ για τη Σελήνη προγραμματίζεται να γίνει το 2019 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ των ΗΠΑ με πύραυλο Falcon 9 της Space X.
Εκπρόσωπος της Vodafone είπε ότι η απόφαση να αναπτυχθεί δίκτυο 4G και όχι πέμπτης γενιάς (5G), που θα είναι το μέλλον των δικτύων, έγινε επειδή τα δίκτυα 5G βρίσκονται ακόμη σε πιλοτικό δίκτυο και δεν είναι αρκετά σταθερά, ώστε να διασφαλισθεί ότι θα δουλεύουν αξιόπιστα στη σεληνιακή επιφάνεια.
Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Nokia Μάρκους Γουέλντον δήλωσε ότι «είτε πρόκειται για εξόρυξη αστεροειδών, είτε για προσελήνωση είτε για ταξίδι στον 'Αρη, πρέπει να μάθουμε να επικοινωνούμε στο διάστημα», σε ακραία και εχθρικά περιβάλλοντα.
Ο επικεφαλής της PT Scientists Ρόμπερτ Μπέμε δήλωσε ότι η ανάπτυξη ενός σεληνιακού δικτύου «θα θέσει τα θεμέλια για την μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος».
Τόνισε ότι η υπολογιστική ισχύς ενός σημερινού «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου είναι πολύ μεγαλύτερη από τα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τα ταξίδια στη Σελήνη πριν πέντε δεκαετίες.
Το νέο δίκτυο θα εξαρτάται από την ηλιακή ενέργεια για τις ενεργειακές ανάγκες του
πηγή του άρθρου:news.in.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

οι εξωγήινοι προ των πυλών μας λέει ο Michio Kaku

Οι άνθρωποι θα έχουν επαφή με εξωγήινους, το αργότερο έως το 2100, εκτιμά ο γνωστός φυσικός, μελλοντολόγος και συγγραφέας Michio Kaku.
Αλλά δεν είναι βέβαιος αν θα πρόκειται για μια άμεση «στενή» επαφή ή -το πιθανότερο- για μια εξ αποστάσεως επικοινωνία. 
Ούτε δηλώνει σίγουρος αν θα πρόκειται για φιλικούς ή εχθρικούς εξωγήινους ή κάτι ενδιάμεσο (π.χ. αδιάφορους).
Ο διακεκριμένος Αμερικανο-ιάπωνας καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Κολλέγιο City της Νέας Υόρκης-πολλά από τα βιβλία του οποίου έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά- μιλώντας στο Reddit εκτίμησε ότι το πιθανότερο «είναι να κάνουμε επαφή με ένα εξωγήινο πολιτισμό μέσα σε αυτό τον αιώνα, ακούγοντας τις ραδιοεπικοινωνίες τους».
Αλλά, όπως είπε, «το να τους μιλήσουμε, θα είναι δύσκολο, επειδή μπορεί να απέχουν δεκάδες έτη φωτός.
     Έτσι, στο μεταξύ, θα πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε τη γλώσσα τους για να καταλάβουμε το επίπεδο της τεχνολογίας τους και τις προθέσεις τους.
Θα είναι άραγε επεκτατικοί και επιθετικοί ή ειρηνικοί;».
Μια άλλη πιθανότητα, όπως ανέφερε, «θα είναι να προσγειωθούν στον κήπο του Λευκού Οίκου και να αναγγείλουν την ύπαρξή τους.
Όμως νομίζω ότι αυτό είναι απίθανο, επειδή θα μοιάζουμε μάλλον με ζώα του δάσους γι’ αυτούς, δηλαδή ανάξια για επικοινωνία μαζί τους».
     Οι προβλέψεις των επιστημόνων διαφέρουν θεαματικά για το πότε η ανθρωπότητα μπορεί να έλθει σε επαφή με εξωγήινους.
Μερικοί υπολογίζουν ότι αυτό θα συμβεί μέσα στα επόμενα 1.500 χρόνια, ενώ άλλοι έως το 2040.
Ορισμένοι -όπως ο βρετανός φυσικομαθηματικός Στίβεν Χόκινκ- προειδοποιούν για τους σοβαρούς κινδύνους που μπορεί να κρύβει μια τέτοια επαφή, καθώς υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει στην ολοκληρωτική εξαφάνιση της ανθρώπινης φυλής ή σε άλλα καθόλου ευχάριστα σενάρια.
     Πιο πιθανή και πιο ακίνδυνη -αλλά όχι τελείως ακίνδυνη- θεωρείται από τους αστροβιολόγους και αστρονόμους η ανακάλυψη εξωγήινων μικροβίων μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις δεκαετίες.
Στο νέο βιβλίο του «Το μέλλον της ανθρωπότητας» (Doubleday, 2018), ο Michio Kaku κάνει εικασίες για το πώς θα μπορούσαν να είναι οι εξωγήινοι, βασιζόμενος σε συνεντεύξεις με ειδικούς στην εξωβιολογία.
     Μεταξύ άλλων, θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα έχουν στερεοσκοπική όραση για να μπορούν να βλέπουν και να κυνηγούν τη λεία τους, ένα είδος άκρων ή αποφύσεων για να πιάνουν αντικείμενα, καθώς και μια γλώσσα ή μια μορφή επικοινωνίας.
Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν μια τεράστια γκάμα διαφορετικών πραγμάτων: από πλάσματα αρκετά ανθρωπόμορφα έως όντα της -ανατριχιαστικής- επιστημονικής φαντασίας…

Η συνέχεια επί της οθόνης της πραγματικής ζωής.
πηγή του άρθρου:physicsgg.me
amna.gr
photo:google.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου ετοιμάζεται για την πρώτη του πτήση

Τα πρώτα δοκιμαστικά βήματα έκανε το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, πλησιάζοντας στην ώρα για την «παρθενική» του πτήση.

Η πρεμιέρα του, αναφέρει η γερμανική Die Welt σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της, θα γίνει στην έρημο Μοτζάβε, στην αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνια.  Το γιγαντιαίο αεροσκάφος έχει έξι κινητήρες, 28 τροχούς και ένα άνοιγμα των πτερυγίων 117 μέτρα, ενώ ο στόχος είναι στο μέλλον να μπορεί να πετάξει και στο διάστημα.
Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της Microsoft, Πολ Άλεν, ανήκει στην ομάδα των επιχειρηματιών που αγαπούν την τεχνολογία και οδηγούν την αμερικανική αεροδιαστημική βιομηχανία προς τα εμπρός με οραματικές ιδέες.
Ακριβώς όπως ο Έλον Μασκ ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία SpaceX ή ο ιδρυτής του Amazon Τζεφ Μπέζος, τη διαστημική εταιρεία Blue Origin, ο Πολ Άλεν δημιούργησε το 2011 την εταιρεία αεροσκαφών Stratolaunch Systems.
Το γιγαντιαίο αεροσκάφος Stratolaunch, με συνολικό βάρος μέχρι 590 τόνους, δεν προορίζεται να μεταφέρει επιβάτες, αλλά προορίζεται ως πλατφόρμα εκτόξευσης πυραύλων.
Στο τέλος της δεκαετίας, η εταιρεία θέλει να ξεκινήσει τακτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Το αεροσκάφος μοιάζει με ένα καταμαράν του ουρανού, επειδή υπάρχουν δύο άτρακτοι τοποθετημένοι κάτω από μια τεράστια επιφάνεια μεταφοράς.
Το τριμελές πλήρωμα αργότερα θα έχει θέσεις καθίσματος μόνο στη δεξιά άτρακτο για να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το αεροσκάφος.
Το μοντέλο βασίζεται σε δύο αεροσκάφη Boeing 747.
Το μοναδικό αεροσκάφος Stratolaunch βασίζεται στις τεχνολογικές ιδέες του θρυλικού μηχανικού Paul Rutan, που χρηματοδοτήθηκε από τον Πολ Άλεν.
Το αεροσκάφος πρόκειται να μεταφέρει τον πύραυλο στη μέση των φτερών μεταξύ των δύο ατράκτων σε ύψος περίπου δέκα χιλιομέτρων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκτόξευση του πυραύλου.
πηγή του άρθρου:www.lifo.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

boutique hotels στο κέντρο της Αθήνας

Η μετατροπή αναξιοποίητων κτηρίων, κενών γραφείων και παλιών αποθηκών σε τουριστικές κατοικίες και διαμερίσματα έχει μετατραπεί σε νέα τάση της κτηματαγοράς.

Αιτία;
Όχι μόνο η άνοδος του τουρισμού, αλλά κυρίως το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις ελάχιστες διεξόδους για τους υπερφορολογημένους ιδιοκτήτες απρόσοδων ακινήτων.

Ολοένα και περισσότεροι ψάχνουν για χώρους που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε καταλύματα για τουρίστες με στόχο τη βραχυπρόθεσμη ενοικίασή τους, αλλά και την πώλησή τους σε υπηκόους τρίτων χωρών στο πλαίσιο της χορήγησης άδειας παραμονής για επενδύσεις αξίας 250 χιλιάδων ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και... ημιυπόγεια αποθήκη σε συνοικία της Αθήνας κοντά στην Ακρόπολη, που είχε βγει προς πώληση στην αγορά, προσέλκυσε αγοραστικό ενδιαφέρον με στόχο τη μετατροπή της σε -έστω και ημιυπόγεια-κατοικία.
Ο υποψήφιος αγοραστής επιδίωκε να πουλήσει το ακίνητο- μαζί με άλλες ιδιοκτησίες- σε υπήκοο τρίτης χώρας που είχε αποφασίσει να δαπανήσει 250 χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσει άδεια παραμονής.
Βέβαια, το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν προχώρησε.

Και με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να κυριαρχούν στην αγορά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πλατεία Κλαυθμώνος επενδυτής έχει εξασφαλίσει άδεια δόμησης για την μετατροπή γραφειακών χώρων σε κατοικίες με στόχο τη βραχυχρόνια μίσθωσή τους.

Η τάση αυτή κυριαρχεί στο ιστορικό κέντρο και το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.
Την περιοχή δηλαδή, που περικλείεται από τους οδικούς άξονες των οδών Σταδίου, Μητροπόλεως και Αθηνάς, με κορυφές του νοητού "τριγώνου" τις πλατείες Συντάγματος, Μοναστηρακίου και Ομονοίας.

Τα boutique hotels

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, ο κίνδυνος που ελλοχεύει με τη μαζική βραχυπρόθεσμη ενοικίαση διαμερισμάτων και κατοικιών είναι να μετατραπούν ολόκληρες συνοικίες σε τουριστικά γκέτος, χάνοντας τον ιδιαίτερο οικιστικό χαρακτήρα τους.
Στην... παρενέργεια αυτή ποντάρουν όσοι αναπτύσσουν boutique hotels, ξενοδοχεία με μικρό αριθμό δωματίων που σπάνια ξεπερνάει τα 100, αλλά δεν είναι χαμηλότερος από 10.

Όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, το συγκριτικό πλεονέκτημα των συγκεκριμένων καταλυμάτων είναι ότι μεγιστοποιούν την εμπειρία του ταξιδιώτη, διαθέτουν ξεχωριστό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και εξατομικευμένες υπηρεσίες.
Το μικρό μέγεθός τους, ενθαρρύνει την αξιοποίηση παλαιών αποθηκών ή νεοκλασικών κτηρίων, καθώς απαιτούνται εργασίες ανακαίνισης των οποίων το κόστος είναι συνήθως διαχειρίσιμο.
Ως εκ τούτου, δημιουργούνται οφέλη τόσο για ιδιοκτήτες απρόσοδων ακινήτων όσο και για τους επενδυτές που τοποθετούν κεφάλαια στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, τρία διαφορετικά επενδυτικά σχήματα προωθούν σχέδια για υλοποίηση boutique hotels στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Μία όμως, από τις τελευταίες αφίξεις της συγκεκριμένης κατηγορίας, αποτελεί το 18 Micon Str στην οδό Μίκωνος 18 στην περιοχή του Ψυρρή.
Σε περίπου εννέα μήνες λειτουργίας έχει αξιολογηθεί ως ένα από τα πέντε καλύτερα καταλύματα της Αθήνας από γνωστό ιστότοπο ξενοδοχειακών κρατήσεων.
Το ξενοδοχείο αποτελείται από τρεις ορόφους, διαθέτει 15 δωμάτια και αποτελεί επένδυση ύψους 500 χιλιάδων ευρώ.
Αναπτύχθηκε στο κτήριο που φιλοξενούσε την αποθήκη οικοδομικών εργαλείων ενός εκ των παλαιότερων εμπόρων-εισαγωγέων της Αθήνας, του Κώστα Χαρακόπουλου.
Ωστόσο, η μετεγκατάσταση της συγκεκριμένης επιχείρησης σε άλλη περιοχή, άφησε ένα κενό ακίνητο που χρόνο με το χρόνο μαράζωνε, τείνοντας να μετατραπεί σε εστία παραβατικών δραστηριοτήτων.

Το έτερο boutique hotel, που συγκαταλέγεται στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων τουριστικών καταλυμάτων της Αθήνας, είναι το, δέκα δωματίων, Zillers Athens Boutique Hotel, που ανακαινίστηκε από τους αρχιτέκτονες Κώστα Βλαχογιάννη και Θάνο Μπαμπανέλο και στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο επί της οδού Μητροπόλεως 54 που σχεδίασε ο Ερνέστος Τσίλλερ το 1895.

Μικρό αστικό ξενοδοχείο, 45 δωματίων, σχεδιάζει και η τεχνική εταιρεία Intrakat, η οποία έχει υπογράψει 20ετή σύμβαση μίσθωσης για το διατηρητέο κτήριο επί των οδών Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής μέσω διαγωνισμού που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συγκεκριμένη αγορά έχει επενδύσει και η Coco-mat, η οποία έχει αναπτύξει στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, boutique hotel με 39 δωμάτια και σουίτες. Το, πέντε επιπέδων, κτήριο "αντικατέστησε" πολυκατοικία που χρονολογείται από το 1935.
πηγή του άρθρου:capital.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr