Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ο covid-19, τα εμβόλια, και η μετάφραση από τον dr Δημήτριο Γάκη, ενός video από το "Tucker Carlson Tonight"

"Θα προστατεύσουμε τους εμβολιασμένους εργαζόμενους από τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους".
Αυτό είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν...
Σκεφθείτε το για μια στιγμή.
Βγαίνει νόημα?
Εάν το εμβόλιο λειτουργεί, και μας διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά ότι λειτουργεί, και θα μας τιμωρούσαν αν ρωτήσουμε πόσο καλά λειτουργεί, τότε πώς μπορεί ο μη εμβολιασμένος να αποτελέσει απειλή για τον εμβολιασμένο;
Πως?
Ποιος ακριβώς είναι ο κίνδυνος για τον εμβολιασμένο από τον μη εμβολιασμένο;
Ο Τζο Μπάιντεν δεν μας είπε την απάντηση.
Δεν μας το είπε γιατί δεν ξέρει.
Κανείς δεν ξέρει.
Δεν υπάρχει απάντηση!
Όλο το επιχείρημα είναι, προφανέστατα,  παράλογο, και μόλις το συνειδητοποιήσετε, συνειδητοποιείτε ότι τίποτα από αυτά τα ατελείωτα λόγια για τη δημόσια υγεία σε αυτό το σημείο δεν αφορούν, πραγματικά, τη δημόσια υγεία. Αν αφορούσαν την δημόσια υγεία, οι αρχές απλώς θα διέθεταν τα εμβόλια σε όποιον τα ήθελε, θα το αποκαλούσαν νίκη, που όντως θα ήταν και θα το άφηναν εκεί.
Όμως δεν πρόκειται για αυτό, αλλά για την εξουσία.
Αυτές οι απαιτήσεις είναι τόσο ,εμφανώς, παράλογες που το να σε αναγκάζει να τις δεχτείς χωρίς αντίδραση είναι  όλο το νόημα της άσκησης εξουσίας επάνω σου. Είναι μια μορφή σαδομαζοχισμού.
Είναι κυριαρχία και υποταγή.
Πρόκειται για την εξάσκηση ισχύος επάνω σου.
Εάν μπορούν να σας κάνουν να πάρετε φάρμακα που δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε, έχουν κερδίσει. Είστε δικοί τους, τους ανήκετε.
Αυτό θέλουν.
Το θέλουν τόσο πολύ, ώστε να είναι πρόθυμοι να καταστρέψουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για να το πετύχουν.
Δείτε τι και καταλάβετε τι παίζεται διεθνώς και γιατι η χώρα μας χρησιμοποιείται ως "πειραματικό μοντέλο" και μετά εφαρμόζονται τα μέτρα επιβολής στις ΗΠΑ.
#Άκουγα κάποιους να διατυπώνουν αυτήν την άποψη και τη θεωρούσα υπερβολική...Λάθος μου...
#Τώρα κατάλαβα, ότι πρώτα εφαρμόζουν τα αυταρχικά μέτρα στην Ελλάδα, μελετούν τις αντιδράσεις, και εφ΄ όσον επιτύχουν την υποταγή των πολιτών και την απουσία αντιδράσεων, τότε τα εφαρμόζουν σε μεγαλύτερη κλίμακα, διεθνώς.
#Τώρα κατάλαβα τι χαρά έπιασε Τσιόδρα και Αρκουμανέα να έχουν τηλεδιάσκεψη με Faucci και συν. πριν σκληρύνουν τα μέτρα, αρχίσουν απολύσεις κλπ.
#Τώρα κατάλαβα, τι δουλειά είχε ο "επικοινωνιολόγος" των Αμερικανών Προέδρων (παλιά τους λέγαμε προπαγανδιστές) στο Πρωθυπουργικό Αεροπλάνο για την Έκθεση της Θεσσαλονίκης.
#Τώρα δένει το γλυκό! Πως; Δείτε...
#Πριν 3 ημέρες μου κοινοποίησαν ένα βίντεο από το Fox News
#Μετέφρασα το αρχικό τμήμα του που αφορά την μεθόδευση της Covid...
#Αν έχετε υπομονή, διαβάστε την μετάφραση και οι αγγλόφωνοι δείτε το στον επισυναπτόμενο σύνδεσμο.
#Και πείτε μου, αν αυτά τα μέτρα που επιβάλλονται τώρα στις ΗΠΑ τα είδατε ακόμη σκληρότερα σε εμάς...
Αυτή είναι μια βιαστική μεταγραφή από το "Tucker Carlson Tonight", 13 Σεπτεμβρίου 2021, FoxNews , USA. (Ζητώ συγνώμην, εκ των προτέρων για τυχόν εκφραστικά, συντακτικά και ορθρογραφικά λάθη. Δημήτριος Γάκης,
TUCKER CARLSON, FOX NEWS CHANNEL HOST: Καλησπέρα και καλώς ήλθατε απόψε στο TUCKER CARLSON.
Τα εμβόλια COVID δεν είναι σαν άλλα εμβόλια που γνωρίζετε. Εδώ θα δείτε μερικά πράγματα που γνωρίζουμε γι 'αυτά.
Σε αντίθεση με το εμβόλιο της ανεμευλογιάς, το οποίο μας αποτρέπει από την ανεμευλογιά, τα εμβόλια COVID δεν αποτρέπουν το να προσβληθείτε από τον ιό. Ούτε σας αποτρέπει να μεταδώσετε τον COVID σε άλλα άτομα. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των εμβολίων COVID είναι μέχρι τώρα άγνωστες.
Γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια είναι πολλές φορές λιγότερο αποτελεσματικά από τη φυσική ανοσία στην προστασία των ανθρώπων και σχεδόν 100 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη φυσική ανοσία.
Γνωρίζουμε ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα εμβόλια COVID προκαλούν δυνητικά θανατηφόρα καρδιακά προβλήματα στους ανθρώπους που τα λαμβάνουν.
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα έφηβα αγόρια έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή βλάβη από τον εμβολιασμό από ότι όταν θα νοσηλευτούν νοσώντας από τον ίδιο τον κορωνοιό.
Αυτή είναι η γενική εικόνα που έχουμε για τα εμβόλια COVID. Και όμως αυτά τα ίδια εμβόλια που είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά από ό, τι μας είχαν πει αρχικά, είναι δυνητικά επικίνδυνα για μερικούς και εντελώς περιττά για δεκάδες εκατομμύρια άλλους. Και όμως, τώρα, γίνονται, υποχρεωτικά για όλους, σχεδόν, στην Αμερική.
Γιατί λοιπόν γίνεται αυτό; Γιατί ακριβώς είναι αυτή η πολιτική;
Στην, πρόσφατη ομιλία του στη χώρα, την περασμένη εβδομάδα, ο Τζο Μπάιντεν δεν μπήκε καν, στον κόπο να εξηγήσει το γιατί. Δεν χρειάζονται επεξηγήσεις σε αυτό το σημείο. Η συγκατάθεσή σας δεν απαιτείται πλέον…(Σημείωση μου: εννοεί ότι απλά επιβάλλεται χωρίς εξήγηση. ..Δεν έχει γιατί…)
Αντ 'αυτού, ο Τζο Μπάιντεν είπε, επί λέξει, αυτό:
(ΑΡΧΗ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ)
JOE BIDEN (D), ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ: Ανακοινώνω ότι το Υπουργείο Εργασίας αναπτύσσει μια διάταξη έκτακτης ανάγκης που απαιτεί από όλους τους εργοδότες με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους που απασχολούν. Συνολικά, πάνω από 80 εκατομμύρια εργαζόμενους, να διασφαλίσουν ότι το εργατικό δυναμικό τους είναι πλήρως εμβολιασμένο ή παρουσιάζει ένα αρνητικό τεστ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Θα προστατεύσουμε τους εμβολιασμένους εργαζόμενους από τους μη εμβολιασμένους συναδέλφους τους.(!!!) Κάναμε υπομονή, αλλά η υπομονή μας εξαντλήθηκε και η άρνησή σας κόστισε σε όλους μας…(ΤΕΛΟΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ)
Συνεχίζει ο Tucker Carlson: Αυτή η ομιλία ήταν την προηγούμενη Πέμπτη και ήταν πραγματικά ένα σημείο αναστροφής. Εάν χάσατε την ομιλία, επιστρέψτε και παρακολουθήστε την στο διαδίκτυο. Αυτή η ομιλία - η ομιλία του Μπάιντεν - ήταν η πιο διχαστική ομιλία που έδωσε ποτέ ένας σύγχρονος Αμερικανός Πρόεδρος. Σχεδόν κάθε πρόταση της ομιλίας ενίσχυε ένα και μοναδικό σημείο ξανά και ξανά, ότι , δηλαδή, οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί σας είναι επικίνδυνοι για σας - θα μπορούσαν να σας σκοτώσουν συμπεριλαμβάνοντας και την οικογένειά σας, τους φίλους σας, και τους συνεργάτες σας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι (δηλ οι ανεμβολίαστοι) είναι απειλές για εσάς και μόνο η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί να σας σώσει.(!!!)
"Θα προστατεύσουμε τους εμβολιασμένους εργαζόμενους από τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους". Αυτό είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν...
Σκεφθείτε το για μια στιγμή. Βγαίνει νόημα? Εάν το εμβόλιο λειτουργεί, και μας διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά ότι λειτουργεί, και θα μας τιμωρούσαν αν ρωτήσουμε πόσο καλά λειτουργεί, τότε πώς μπορεί ο μη εμβολιασμένος να αποτελέσει απειλή για τον εμβολιασμένο; Πως? Ποιος ακριβώς είναι ο κίνδυνος για τον εμβολιασμένο από τον μη εμβολιασμένο;
Ο Τζο Μπάιντεν δεν μας είπε την απάντηση. Δεν μας το είπε γιατί δεν ξέρει. Κανείς δεν ξέρει. Δεν υπάρχει απάντηση!
Όλο το επιχείρημα είναι, προφανέστατα, παράλογο, και μόλις το συνειδητοποιήσετε, συνειδητοποιείτε ότι τίποτα από αυτά τα ατελείωτα λόγια για τη δημόσια υγεία σε αυτό το σημείο δεν αφορούν, πραγματικά, τη δημόσια υγεία. Αν αφορούσαν την δημόσια υγεία, οι αρχές απλώς θα διέθεταν τα εμβόλια σε όποιον τα ήθελε, θα το αποκαλούσαν νίκη, που όντως θα ήταν και θα το άφηναν εκεί.
Όμως δεν πρόκειται για αυτό, αλλά για την εξουσία. Αυτές οι απαιτήσεις είναι τόσο ,εμφανώς, παράλογες που το να σε αναγκάζει να τις δεχτείς χωρίς αντίδραση είναι όλο το νόημα της άσκησης εξουσίας επάνω σου. Είναι μια μορφή σαδομαζοχισμού. Είναι κυριαρχία και υποταγή.
Πρόκειται για την εξάσκηση ισχύος επάνω σου. Εάν μπορούν να σας κάνουν να πάρετε φάρμακα που δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε, έχουν κερδίσει. Είστε δικοί τους, τους ανήκετε. Αυτό θέλουν. Το θέλουν τόσο πολύ, ώστε να είναι πρόθυμοι να καταστρέψουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για να το πετύχουν.
Μια από τις πολλές ειρωνείες στην ομιλία του, ήταν η στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τους μη εμβολιασμένους ότι κατέστρεψαν το νοσοκομειακό μας σύστημα - πρόκειται να κατακλύσουν το σύστημα , είπε τη ίδια στιγμή, πού πράγματι νοσοκομεία σε όλη τη χώρα άρχισαν να αρνούνται κρίσιμες υπηρεσίες στους ασθενείς επειδή πάρα πολλοί νοσηλευτές έχουν παραιτηθεί.
Γιατί παραιτήθηκαν οι νοσοκόμες; Λόγω της εντολής να εμβολιαστούν. Προτίμησαν να αφήσουν την δουλειά τους αντί να κάνουν το εμβόλιο του COVID.
Χθες για να αναφέρω ένα παράδειγμα, ένα νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη σταμάτησε να διενεργεί τοκετούς μωρών. Δεν μπορούν να ξεγεννήσουν μωρά επειδή πάρα πολλές νοσοκόμες έχουν φύγει από την υπηρεσία. Στην Καλιφόρνια, η ήδη υφιστάμενη τριτοκοσμική κατάσταση της Ιατρικής (Σημ. λόγω υποχρηματοδότησης) έχει επιδεινωθεί δραματικά και έχει εξελιχθεί σε μια πλήρης υγειονομική κρίση. Η Καλιφόρνια δεν μπορεί να προσλάβει νοσηλευτές εκτός πολιτείας, επειδή πολύ λίγοι θα έρθουν γιατί δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο.
Ένα εξέχον στέλεχος της υγειονομικής περίθαλψης δήλωσε στο Bloomberg News ότι μόνο περίπου οι μισές νοσηλευτές πρώτης γραμμής, που θεραπεύουν ασθενείς με COVID, έχουν εμβολιαστεί, οι υπόλοιποι νοσηλευτές αρνούνται ! Οι μισοί!
Αυτοί είναι άνθρωποι που θεραπεύουν τον COVID για να ζήσουν. Δεν μπορείτε να τους απαξιώνετε ως ανενημέρωτους! Γνωρίζουν περισσότερο, από οποιονδήποτε στον κόσμο, σχετικά με το θέμα, αλλά αρνήθηκαν το εμβόλιο. Γιατί; Κανείς δεν έχει απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση και μέχρι πρόσφατα, κανείς δεν πίστευε ότι θα έπρεπε να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, διότι μέχρι πρόσφατα τα υποχρεωτικά εμβόλια ήταν αδιανόητα ακόμη και μεταξύ των Δημοκρατικών!
Δείτε αυτές τις δηλώσεις του Joe Biden μόλις πριν από μερικούς μήνες.
ΜΠΑΝΤΕΝ: Δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικό. Δεν θα απαιτούσα να είναι υποχρεωτικό, και θα έκανα ό, τι θα περνούσε από το χέρι μου για αυτό, όπως δεν νομίζω ότι οι μάσκες πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές σε εθνικό επίπεδο.
JEN PSAKI, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΥΠΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ: Μπορούμε να δώσουμε εντολή για υποχρεωτικό εμβόλιασμό σε όλη τη χώρα; Όχι, αυτός δεν είναι ένας ρόλος που νομίζω ότι έχει ακόμη και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
NANCY PELOSI (D-CA): Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε από κάποιον να εμβολιαστεί, αυτό δεν είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Είναι θέμα ιδιωτικότητας να γνωρίζουμε ποιος είναι ή ποιος δεν είναι.
DR ANTHONY FAUCI, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΔΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ: Όχι, σίγουρα όχι. Δεν θέλουμε να δωθεί εντολή και να προσπαθήσουμε να αναγκάσουμε κανέναν να κάνει εμβόλιο. Δεν το έχουμε κάνει ποτέ. Δεν θέλουμε να δωθεί εντολή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στον γενικό πληθυσμό. Θα ήταν ανεφάρμοστο και ακατάλληλο.(ΤΕΛΟΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ)
Συνεχίζει ο ΤΑΚΕΡ ΚΑΡΛΣΟΝ: Έτσι τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα που ο πληθυσμός γίνεται μούδιασμα στην κατάσταση που ήταν την άλλη μέρα.
Για μια γρήγορη αναδρομή:
-Πριν από ένα χρόνο, σας έλεγαν ότι ίσως δεν πρέπει να κάνετε το εμβόλιο επειδή το δημιούργησε ο Τραμπ.
-Πριν από μερικούς μήνες, σας διαβεβαίωναν.
-Τον Απρίλιο η Νάνσυ Πελόζι σας διαβεβαίωσε, ότι δεν πρόκειται ποτέ να απαιτήσουνε υποχρεωτικό εμβολιασμό επειδή δεν μπορούνε να το κάνουνε αυτό. Δεν έχουνε τη δύναμη. Η ιατρική σας κατάσταση είναι ένα ιερό ζήτημα ιδιωτικότητας.
Και την Πέμπτη…απαιτούν υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Να που βρισκόμαστε σήμερα.
(ΑΡΧΗ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ)
FAUCI: Θα ήθελα να υποστηρίξω ότι αν θέλετε να επιβιβασθείτε στο αεροπλάνο και να ταξιδέψετε με άλλους ανθρώπους, θα πρέπει να εμβολιαστείτε.
DR JONATHAN REINER, CNN MEDICAL ANALYST: Ξέρετε, το ταξιδεύεις με το αεροπλάνο παραμένει επικίνδυνο. Κανείς δεν γνωρίζει την κατάσταση εμβολιασμού κανενός από τους συνεπιβάτες. Είστε κλειδωμένοι σε αυτόν τον σωλήνα και είναι προνόμιο να ταξιδεύετε.
DR ΖΕΚΕ ΕΜΑΝΟΥΕΛ, ΑΝΑΠΛ. ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΝΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ: Υπάρχουν περισσότερες εντολές που θα ήθελα να είχε δώσει. Νομίζω ότι η επιβολή εμβολίων για αεροπορικά ταξίδια, ταξίδια με τρένο ή λεωφορεία θα ήταν επίσης σημαντική.
DR LEANA WEN, CNN MEDICAL ANALYST: Υπάρχουν προνόμια που σχετίζονται με το να είσαι Αμερικανός και ότι αν θέλεις να έχεις αυτά τα προνόμια, πρέπει να εμβολιαστείς. Ταξιδεύοντας και έχοντας το δικαίωμα να ταξιδεύεις διεθνώς, δεν αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα όσο ξέρω καθώς και το να επιβιβάζεσαι σε ένα αεροπλάνο…
(ΤΕΛΟΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ)
TUCKER CARLSON: Έτσι - και παραθέτουμε - "Εάν επιθυμείτε να έχετε αυτά τα προνόμια, πρέπει να εμβολιαστείτε." Το άτομο που το είπε, το τελευταίο άτομο στο μοντάζ που μόλις παίξαμε είναι η πρώην επικεφαλής της Planned Parenthood, το όνομά της είναι Leana Wen, και αυτή είναι η δήλωση της.Εδώ λοιπόν έχουμε μια γυναίκα που μετακόμισε σε αυτήν τη χώρα από την Κίνα, που εμφανίζεται στο παράθυρο του CNN και κάνει υποδείξεις στους Αμερικανούς ότι το βασικότερο δικαίωμα γέννησής τους και το δικαίωμα να ταξιδεύουν στη χώρα τους, τη χώρα στην οποία γεννήθηκαν, είναι πλέον στην πραγματικότητα προνόμιο που μπορεί να αποφασίσει να σας το δώσει το Δημοκρατικό Κόμμα εάν ακολουθήσετε τις απαιτήσεις του.
-Δρ Wen, μπορώ να έχω άδεια σας να οδηγήσω τα παιδιά μου στο σχολείο;Είναι πολύ σοκαριστικό αν το σκεφτεί κανείς. Πώς τολμά κάποιος να πει κάτι τέτοιο φωναχτά στην τηλεόραση; Τι χώρα είναι αυτή;
Αλλά πιο σημαντικό είναι, γιατί κανείς στην εξουσία δεν φαινόταν αγανακτισμένος από αυτό; Ίσως γιατί πολλοί από αυτούς ελπίζουν ότι αυτό είναι το μέλλον μας.
Το μέλος του Κογκρέσου, Don Beyer της Βόρειας Βιρτζίνια, ένας δημοκρατικός ριζοσπαστικός έμπορος αυτοκινήτων από το Άρλινγκτον, έχει ήδη εισαγάγει νομοθεσία στη Βουλή που θα απαιτεί διαβατήρια εμβολίων για όλα τα εσωτερικά αεροπορικά ταξίδια σε αυτήν τη χώρα. Ακούγεται τρελό; Είναι μόνο το πρώτο βήμα. Φάση πρώτη ενός πολύ μεγαλύτερου προγράμματος.
Μόλις τα αυταρχικά μέτρα, όπως αυτό που εισηγείται ο Don Beyer, θα κάνουν πολλούς Αμερικανούς κατά τα άλλα νομοταγείς, στην απελπισία τους , να χρησιμοποιούν πλαστές κάρτες εμβολίων, τότε θα περάσουμε στην επόμενη, πιθανότατα σύντομα. Θα αρχίσετε να ακούτε για την επικίνδυνη επιδημία πλαστών εγγράφων εκεί έξω, μια επιδημία που απειλεί τη δημόσια υγεία αυτής της χώρας…Λάβετε υπόψιν σας, ότι ο όρος "πλαστό" θα αναφέρεται μόνο σε έγγραφα που έχουν σχεδιαστεί για να παραβιάζουν επιστημονικά αδικαιολόγητους και καταφανώς κομματικά μέτρα για τον COVID, του είδους όπως αυτά που βλέπουμε παντού.
Τα πλαστά έγγραφα , όμως, αυτά που εκατομμύρια ξένοι υπήκοοι χρησιμοποιούν καθημερινά για να εργάζονται παράνομα στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων του Don Beyer στο Άρλινγκτον, δεν θα αναφέρονται καθόλου. Δεν θα αναφερθούν ποτέ μα ποτέ στο CNN, επειδή αυτά είναι το καλό είδος πλαστών εγγράφων, μόνο οι ρατσιστές διαμαρτύρονται για αυτά τα πλαστά έγγραφα
Έτσι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα εγγυημένο, θα έχουμε έναν ακόμη μαζικό πανικό - αυτόν για τις πλαστές κάρτες εμβολιασμού. Και σε αυτήν την υστερία θα μπει ο Fauci, ο Biden και η Leana Wen και οι υπόλοιποι νομείς της εξουσίας με πρόσβαση στα πολιτικά μέσα ενημέρωσης, και ξαφνικά θα έχουν την τέλεια λύση σε αυτήν την τρομακτική νέα κρίση πλαστών καρτών εμβολίων, και η απάντηση περιττό να πει κανείς θα είναι, ψηφιακά διαβατήρια COVID. Θα είναι τόσο προφανές.
Όλα τα βασικά προσωπικά σας στοιχεία υγείας προστατεύονται από σας μοναδική βιομετρική υπογραφή αποθηκευμένη με ασφάλεια για πάντα στο Cloud, είναι τέλεια. Είναι εξαιρετικά αποδοτικό. Μόνο ένας Ρώσος χειριστής της QAnon θα μπορούσε να αντιταχθεί σε κάτι τόσο προφανώς καλό και απαραίτητο για τη δημόσια υγεία. Απλώς μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τα δακτυλικά σας αποτυπώματα την επόμενη φορά που θέλετε να φύγετε από το σπίτι σας ή να αγοράσετε φαγητό ή να πετάξετε με αεροπλάνο ή να επισκεφθείτε τα παιδιά σας στο κολέγιο ή να πιάσετε δουλειά ή να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας επειδή η Leana Wen πρέπει να επαληθεύσει ότι ακολουθείτε όλους τους κανόνες.
Όλα αυτά είναι Προνόμια τώρα, δεν είναι Δικαιώματα. Και μπορεί να αφαιρεθούν.
Αν αυτό σας ακούγεται σαν εφιάλτης ατόμου με πυρετό ή παράνοια, να είστε σίγουροι, ότι δεν είναι. Χωρίς μαζική αντίσταση, αυτό ακριβώς έρχεται και έρχεται σύντομα, και μόλις έρθει, το ερώτημα είναι πού θα πάει στην συνέχεια;
Σε μια περίοδο κεντρικής τεχνολογικής επιτήρησης σε συνδυασμό με μαζική κοινωνική συμμόρφωση - και αυτή είναι ακριβώς η χώρα που ζούμε αυτή τη στιγμή - δεν υπάρχουν πολλά όρια για το πού θα μπορούσε να σταματήσει. Εάν μπορούν να σας αναγκάσουν να κάνετε ένα εμβόλιο που δεν χρειάζεστε, τι δεν μπορούν να κάνουν; Πιστεύετε ότι δεν θα σας υποχρεώσουν - δεν ξέρω – πχ. να σας κάνουν να πάρετε ψυχιατρικά φάρμακα αν είστε επίμονα ανυπάκουοι; Εκφράστε τη λάθος άποψη, και κάντε μια δόση Thorazine. Γιατί δεν θα μπορούσαν να το κάνουν; Ποια είναι η περιοριστική αρχή για αυτά;
Στην πραγματικότητα, μπορείτε να φανταστείτε μια ομάδα γιατρών, στο CNN, να εξηγεί ότι όλοι θα ήμασταν πολύ πιο ασφαλείς εάν οι ψυχικά ασθενείς προπαγανδιστές της ριζοσπαστικής δεξιάς έλαβαν τη θεραπεία που χρειάζονταν και σταματούσαν να διαδίδουν τις επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας τους. Έτσι, η χορήγηση ψυχοτρόπων φαρμάκων είναι επείγον θέμα δημόσιας υγείας. Ακούγεται εξωφρενικό;
Τι θα λέγατε αν αυτοί οι σχολικοί θεραπευτές που έπεισαν το εξάχρονο παιδί σας να αλλάξει φύλο και να δεχτεί χημικό ευνουχισμό; Σε αυτό το σημείο, γιατί δεν πρέπει να είστε σε θέση να το αποτρέψετε; Γιατί δεν πρέπει να έχεις καθόλου λόγο; Δεν είστε γιατρός, είστε απλώς γονείς και δεν έχετε καμία δύναμη να το αποτρέψετε.
Εάν δεν ελέγχετε πλέον το σώμα σας - και χάρη στις εντολές εμβολίου έχουμε διαπιστώσει ότι δεν έχετε πλέον τον έλεγχο του δικού σας σώματος – με ποιο δικαίωμα θα ελέγχετε το σώμα του παιδιού σας; Αυτή είναι μια καλή ερώτηση.
Όπως είπε ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν στη χώρα την Πέμπτη, αυτό δεν αφορά την ελευθερία. Και είναι αλήθεια ότι δεν αφορά την ελευθερία. Λάβετε υπόψη ότι δεν ήταν πολύ καιρό πριν οι αρχές σε αυτή τη χώρα στείρωσαν και λοβοτομήσαν βίαια τους Αμερικανούς πολίτες παρά τη θέλησή τους. Γιατί; Στο όνομα της δημόσιας υγείας.
Και δεν ήταν μόνο λίγοι άνθρωποι. Παρεμπιπτόντως, ήταν πολλοί άνθρωποι.
Εξηγήστε λοιπόν, για να καταλάβουμε γιατί αυτό δεν μπορεί να συμβεί ξανά; Πείτε μας γιατί κάποια τέτοια εκδοχή δεν εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή;
Ξαφνικά τα πράγματα κινούνται πολύ γρήγορα και όλα κινούνται προς μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Μόλις τις προάλλες, ένα από τα πιο εξέχοντα μέλη της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, μια πρώην καθηγήτρια Νομικής του Χάρβαρντ που ονομάζεται Ελίζαμπεθ Γουόρεν έγραψε μια δημόσια επιστολή στην Amazon ζητώντας από τον ιστότοπο να απαγορεύσει τα βιβλία με τα οποία διαφωνεί!
Εδώ λοιπόν έχετε έναν αυτοπροσδιοριζόμενο φιλελεύθερο, ο οποίος ήταν καθηγητής Νομικής στην κορυφαία νομική σχολή μας, καλώντας για καύση βιβλίων. Πιστεύατε ότι θα ζήσετε για να το δείτε; Το πιο εκπληκτικό είναι ότι κανείς δεν φάνηκε να το παρατηρεί, ούτε ότι μπορούμε να διαβεβαιώσουμε αν οι άνθρωποι το παρατήρησαν ή όχι γιατί σε αυτό το σημείο, δεν μπορείτε πραγματικά να ξέρετε τι πιστεύουν οι μέσοι Αμερικανοί για κάτι, επειδή δεν τους επιτρέπεται πλέον να σας το λένε.
Εκφράστε μια απαγορευμένη γνώμη και θα αποσυρθείτε από το διαδίκτυο, και μπορεί ακόμη και να απολυθείτε. Επομένως, δεν υπάρχει πολύ κίνητρο για να πείτε τη γνώμη σας στις Ηνωμένες Πολιτείες και, ενίοτε, παίρνετε μια γεύση από το τι πιστεύει το κοινό, ειδικά όταν μεγάλες ομάδες ανθρώπων έχουν πιει μερικές μπύρες.
Εδώ είναι κάτι για παράδειγμα που συμβαίνει σε αθλητικές εκδηλώσεις, πρόσφατα.
«Παίζεται ένα βιντεάκι όπου φίλαθλοι βρίζουν ρυθμικά τον Joe Biden»
Τώρα μπορεί να συμφωνείτε με αυτό ή όχι, αλλά σκεφτείτε το για ένα δευτερόλεπτο, είναι κάπως περίεργο να φωνάζετε σε ένα παιχνίδι, ο Joe Biden δεν είναι στο γήπεδο, οπότε γιατί οι οπαδοί βρίζουν τον Joe Biden; Γιατί είναι τρελοί. Γιατί τρελαίνονται; Ίσως ξέρουν τι παίζεται. Ίσως γνωρίζουν πολύ καλά ότι, ανεξάρτητα από το τι λένε δημόσια ο Τζο Μπάιντεν και οι συνεργάτες του, ο COVID, όσο κακός και αν είναι, δεν είναι καν η μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή τη στιγμή. Με άλλα λόγια, οι μουλάδες του Ιράν ή το ISIS-K ή όποια φουσκωμένη απειλή έχει κατασκευάσει η βιομηχανική μηχανή ψέματος, αυτήν την εβδομάδα, για να φοβάστε.
Οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι όλα είναι χάλια και ξέρουν ότι είναι χάλια γιατί ζουν εδώ και γνωρίζουν ότι η μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει η Αμερική , αυτήν την στιγμή, είναι η διάλυση της ίδιας της Αμερικής και όχι μόνο ο κοινωνικός ιστός. Περισσότερο από αυτό, η φύση αυτής της χώρας διαλύεται. Τα κτίρια, το φυσικό τοπίο και κυρίως οι άνθρωποι - πολλά από αυτά καταρρέουν.
Ναι, οι Αμερικανοί πεθαίνουν σε μεγάλο αριθμό, αλλά δεν είναι από ιό της κινεζικής γρίπης. Οι πραγματικοί κίνδυνοι για τον Αμερικανικό πληθυσμό είναι πολύ πιο προφανείς από αυτό και είναι πανταχού παρόντες - είναι η μοναξιά, είναι η αυτοκτονία, είναι το γρήγορο φαγητό, οι διαλυμένες σχέσεις, είναι το Xanax και η φαιντανύλη και η φθηνή μπύρα. Οι Αμερικανοί πεθαίνουν έχοντας ένα μεγάλο αριθμό αυτοκτονιών που προκαλούνται από κατάθλιψη και παραμέληση. Αυτή είναι η αλήθεια.
Το βίντεο συνεχίζει με άλλα θέματα που αφορούν την κατάντια της Αμερικανικής κοινωνίας..

Eve Arnold - η μεγάλη κυρία του μεταπολεμικού φωτορεπορτάζ

Είτε φωτογράφιζε διασημότητες είτε καθημερινούς ανθρώπους, τα πορτρέτα της Eve Arnold είναι μαγικά, αξέχαστα, με μια μαγική διάρκεια στο χρόνο.
Anthony Quinn και Anna Karnia on the set of Guy Green's 'The Magus', Ισπανία, 1976
Τι με οδήγησε και με έκανε να προχωρήσω αυτές τις δεκαετίες; 
Ποιό ήταν το ερέθισμα; 
Εάν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μία μόνο λέξη αυτή θα ήταν ή "περιέργεια" 
Η περιέργεια ήταν μιά διαρκής αναμέτρηση.
Η μεγάλη ικανότητα της φωτογραφίας να είναι απρόβλεπτη πάντα με γοήτευε: Eve Arnold
...γεννημένη σε μια φτωχή οικογένεια Ρώσων μεταναστών στη Φιλαδέλφεια το 1913, η  Eve Arnold, συχνά αναζητούσε τρόπους για να κάνει το έργο τέχνης της πιο προσιτό.
...η Eve Arnold, η οποία ερωτεύτηκε τη φωτογραφία από όταν ένας φίλος της της έδωσε μια φωτογραφική μηχανή, θεωρήθηκε ως μια μεγάλη κυρία του μεταπολεμικού φωτορεπορτάζ για τις τολμηρές, αποκαλυπτικές εικόνες της με θέματα τόσο διαφορετικά όσο η Marilyn Monroe από τους μετανάστες εργάτες συλλογής πατάτας.
...σε μια έκθεση της δεκαετίας του 1970, η Eve Arnold πούλησε κάποιες φωτογραφίες της σε τιμή κόστους - θα μπορούσαμε να πούμε- έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να τα αγοράσουν.
Αργότερα έμαθε ότι οι περισσότερες από αυτές τις εκτυπώσεις αγοράστηκαν από εμπόρους έργων τέχνης και πωλήθηκαν σε υψηλότατες τιμές - αυτό την είχε πικράνει ιδιαίτερα...
...η ίδια έλεγε : "Θα προτιμούσα η φωτογραφία να είναι μια λαϊκή τέχνη - φθηνή και διαθέσιμη σε όλους, παρά να ανυψωθεί σε αναλογίες χειρογράφων των μανδαρίνω, που δημιουργήθηκαν μέσα από μια τεχνητή έλλειψη".
Eve Arnold - η μεγάλη φωτογράφος επί το έργον

Είναι το μικροβίωμα του οργανισμού μας το απόλυτο ίαμα;

Όταν ο SARS-CoV-2 άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, θεωρήθηκε ότι επηρεάζει κυρίως το αναπνευστικό σύστημα. 
Σύντομα όμως έγινε σαφές ότι ο ιός είχε πιο εκτεταμένες επιδράσεις, οι οποίες έφταναν να επηρεάζουν και το γαστρεντερικό σύστημα και τα βακτήρια που συμβιώνουν εκεί.
Αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη για τη dr Siew Ng, καθηγήτρια στο Τμήμα Ιατρικής και Θεραπευτικής του Κινεζικού Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ. 
Η dr Siew Ng,πήρε το ιατρικό της πτυχίο από το St Bartholomew's και το Royal London School of Medicine και το διδακτορικό της από το Imperial College London. 
Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, το μικροβίωμα του εντέρου και τον καρκίνο του παχέος εντέρου με στόχο την περαιτέρω κατανόηση της παθογένειας των φλεγμονωδών εντερικών διαταραχών μέσω κλινικών δοκιμών και μεταφραστικής έρευνας.
Η dr Siew Ng,  αναφέρει χαρακτηριστικά "Πριν από αυτές τις μελέτες είχαμε βρει αρκετά μειωμένο μικροβίωμα του εντέρου, οι μικροοργανισμοί που συμβιώνουν στο γαστρεντερικό μας σύστημα αποτελούν το μικροβίωμά μας,  σε διάφορους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με μολυσματικές ασθένειες.
Οι ασθενείς με COVID-19 δεν διέφεραν, από τους οποίους ένα σημαντικό ποσοστό, έχουν επίσης εντερικά προβλήματα, όπως διάρροια, κοιλιακό άλγος..."
Αλλά τι είναι το μικροβίωμα;
Ας δούμε:
Σε αυτό μου το άρθρο θα σας πω λίγα λόγια για το μικροβίωμά μας.
Το μικροβίωμά μας πριν λίγα χρόνια ήταν κάτι άγνωστο και μόνο τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν αρχίσει την αποκρυπτογράφησή του και μάλιστα, μόλις πολύ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η “Μελέτη για το Ανθρώπινο Μικροβίωμα”.
Η μελέτη αυτή είναι μια κολοσσιαία, παγκόσμιου κλίμακας έρευνα, η οποία αποκάλυψε όλη την εξωτική πολυπλοκότητα του πληθυσμού των μικροοργανισμών που μας συνοδεύουν στην καθημερινή μας ζωή.
Τι είναι το μικροβίωμα...