Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Κατεστραμμένο εξωγήινο σκάφος ή παγόβουνο είναι η εικόνα του Google Earth

ένα  μυστηριώδες αντικείμενο που εντοπίστηκε στο Google Earth έχει πυροδοτήσει,για άλλη μιά φορά,τις συζητήσεις για τους εξωγήινους και τα διαστημόπλοια!
όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα επιμένουν πως αυτό που φαίνεται στο Google Earth είναι ένα διαστημόπλοιο που συνετρίβη στο απομακρυσμένο αυτό σημείο του Νότιου Ατλαντικού Ωκεανού!
στο απομακρυσμένο νησί South Georgia στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, όπου ζουν μόνο 20 άνθρωποι!
Ο Richard Waller, ανώτερος καθηγητής φυσικής γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Keele του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει αυτό που βλέπουμε δεν είναι τίποτε άλλο,παρά μόνο το αποτέλεσμα μιας μεγάλης χιονοστιβάδας από ένα κοντινό βουνό.
η χιονοστιβάδα παρέσυρε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου που κύλησε και σταμάτησε στο συγκεκριμένο σημείο.
τα ίχνη που φαίνονται πίσω από το αντικείμενο (πάνω δεξιά), υποδηλώνουν το γλίστρημα μεγάλου κομματιού πάγου πάνω στο χιόνι για κάποια απόσταση προτού σταματήσει.
οι λάτρεις όμως των συζητήσεων και των αναλύσεων για τους εξωγήινους επιμένουν πως αυτό που βλέπουμε είναι τα συντρίμμια ενός εξωγήινου σκάφους!
όλα αυτά ξεκίνησαν από το κανάλι SecureTeam10 του YouTube,
που δημοσίευσε το βίντεο.
μέχρι τώρα το βίντεο έχει πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές!
περισσότερες πληροφορίες στο:livescience.com
και στην:dailymail.co.uk

o μεταβολισμό μας,πως μπορούμε να τον ενισχύσουμε

Όλοι θέλουμε να χάσουμε τα περιττά μας κιλά και να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση. Όμως οι περισσότεροι από μας κάνουμε σοβαρά λάθη πάνω στην προσπάθεια μας.
Η ασιτία ή ο δραματικός περιορισμός των θερμίδων που προσλαμβάνουμε και η απουσία άσκησης και άλλων δραστηριοτήτων δεν είναι η σωστή απάντηση στην προσπάθεια που κάνουμε για μακροπρόθεσμη απώλεια σωματικού βάρους.
Όταν δεν παρέχουμε στο σώμα σας αρκετά καύσιμα, δεν έχουμε και την απαιτούμενη ενέργεια να επωφεληθούμε από την άσκηση και τα οφέλη της.

Ο μεταβολισμός μας αξιοποιεί την τροφή που καταναλώνουμε για να προσλάβει  ενέργεια, την οποία αξιοποιεί για να επανορθώνει τα καταστραμμένα κύτταρα και τους καταστραμμένους ιστούς και συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη.
Αν δεν τρώμε επαρκώς και σωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο μεταβολισμός μας θα λειτουργεί σε «αργούς ρυθμούς».
Η Αμερικανική Αθλητιατρική Εταιρεία (ACSM) συστήνει οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε να μην πέφτουν ποτέ κάτω από τις 1.200 ημερησίως, επειδή κάτω από αυτό το όριο έχει αποδειχτεί ότι μειώνεται ο βασικός μας μεταβολισμός.
Γι αυτό το λόγο προτείνουμε να τρώμε σε συχνότερα χρονικά διαστήματα μέσα στη διάρκεια της ημέρας, αλλά να καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες τροφής. Μικρά και συχνά γεύματα δηλαδή.
Γι αυτό προσπαθούμε να τρώμε 5 με 6 μικρά γεύματα την ημέρα.
Όταν χορηγούμε τακτικά μικρές ποσότητες τροφής τον οργανισμό μας, τότε διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα το μεταβολισμό μας.

Να δούμε όμως τι άλλο μπορούμε να κάνουμε:
Μην ξεχνάμε το πρωινό μας γεύμα.
Αν ο μεταβολισμός μας αρχίσει να λειτουργεί σχετικά νωρίς, θα κάψει και περισσότερες θερμίδες.
Το σώμα μας έχει περισσότερη ανάγκη  το πρωί από ενέργεια, οπότε μπορούμε να καταναλώσουμε και περισσότερους υδατάνθρακες που μας την παρέχουν.
Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες, άτομα που τρώνε πρωινό καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια και την κατανάλωση πρωτεΐνης.
Η πρωτεΐνη χτίζει το μυϊκό μας σύστημα και τη χρειάζεστε για την ενίσχυση του μεταβολισμού μας.
Οι πρωτεΐνες που δεν περιέχουν ταυτόχρονα πολύ λίπος είναι ακόμα καλύτερες, αφού περιέχει λιγότερες θερμίδες.
Αυξάνουμε την κατανάλωση φυτικών ινών.
Ξέρουμε ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμες για το πεπτικό μας σύστημα, για τη μείωση της χοληστερίνης μας, γιατί δεν αφήνουν το σάκχαρο μας να ανέβει απότομα στο αίμα μας και να παρουσιάζει ακραίες διακυμάνσεις, γιατί μας προκαλούν κορεσμό.
Εκτός από αυτά ο οργανισμός μας δυσκολεύεται περισσότερο να πέψει τις φυτικές ίνες, οπότε θα αυξήσουμε τον μεταβολισμό μας μέσω αυτής της διαδικασίας.
Κάνουμε πιο συστηματικά αεροβική άθληση.
Η αερόβια άσκηση βοηθά στο να «καίμε» περισσότερες θερμίδες και επίσης προκαλεί την αύξηση της μυϊκής μάζας που επίσης αυξάνει περαιτέρω τον μεταβολισμό μας.
Ο μυϊκός ιστός είναι μεταβολικά δραστήριος και καταναλώνει περίπου 25 Kcal ανά 100 γραμμάρια βάρους, σε αντίθεση με τον λιπώδη ιστό που καταναλώνει περίπου 1 Kcal ανά 100 γραμμάρια βάρους.
Η προπόνηση με βάρη είναι επίσης πολύ καλή άσκηση για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας.
Όσο πιο συχνή και έντονη είναι η άσκησή μας, κι όσο περισσότερους μυς ασκούμε, τόσο καλύτερη αύξηση του μεταβολισμού θα πετύχουμε, με συνέπεια ακόμα και μετά την προπόνηση, θα καίμε θερμίδες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ένας υγιής μεταβολισμός δεν «καίει» μόνο το πλεονάζον λίπος, αλλά βοηθά επίσης στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας και αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας.
Επίσης επειδή σιγά σιγά μεγαλώνουμε, πρέπει να ξέρουμε ότι επιβραδύνεται ο μεταβολισμός μας, και αυτό κυρίως γιατί μειώνουμε και την κινητικότητα μας.
Κατά την περίοδο ανάπτυξης οι ενεργειακές άρα και οι μεταβολικές μας ανάγκες αυξάνονται ενώ μετά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής μας ο μεταβολισμός αρχίζει να μειώνεται κατά 1-2% ανά δεκαετία.
Γι αυτό αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο συγκεκριμένο είδος άθλησης, χρειάζεται να περπατάτε τουλάχιστον μισή με μία ώρα κάθε μέρα για να κρατάμε σε διαρκή λειτουργία το μεταβολισμό μας.
Χρειάζεται να πίνουμε πολύ νερό, είναι σημαντικό για την ενίσχυση του μεταβολισμού μας και επομένως για την απώλεια βάρους.
Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε το σώμα μας ενυδατωμένο.
Η κατανάλωση σωστής ποσότητας νερού προλαμβάνει την αφυδάτωση και ταυτόχρονα συμβάλει στην αύξηση του μεταβολισμού και στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.
Άλλοι επίσης παράγοντες που αυξάνουν τον μεταβολισμό μας είναι η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η κατανάλωση καφεΐνης, οι εμπύρετες καταστάσεις, το ψυχρό κλίμα, τα τραύματα και κάποιες καταβολικές παθήσεις.

Να θυμόμαστε πάντα ότι, όταν ο μεταβολισμό μας τρέχει… σαν σφαίρα, θα έχουμε σίγουρα και απώλεια σωματικού βάρους.
πηγή του άρθρου:iator.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

ένα γλυκάκι για σήμερα-σοκολατένια τούρτα γιαουρτιού

photo:Γιώργος Δρακόπουλος

ένα λαχταριστό γλυκό για την αρχή της εβδομάδας!

και θα χρειαστούμε:
υλικά (για 10 - 12 μερίδες)
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
220 γρ. (1 κεσές) γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
130 ml φρέσκο γάλα
180 γρ. μπισκότα τύπου digestive, κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά, ή πτι μπερ, χοντροθρυμματισμένα
80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
25 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη (για διακόσμηση)
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, με μια σπάτουλα σιλικόνης ή με ένα κουτάλι.
Εφαρμόζουμε ένα τσέρκι 20 - 22 εκ. σε μια πιατέλα,  αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του πυθμένα.
Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να το χρειαστούμε.

Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2 - 3 λεπτά, ίσα να ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να κοχλάσει.
Αδειάζουμε το γάλα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γιαούρτι ανακατεύοντας, μέχρι να αναμειχθεί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Βγάζουμε την μπισκοτένια βάση από το ψυγείο, απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας και γιαουρτιού και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ξαναβάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
Σκορπίζουμε την τριμμένη κουβερτούρα, κατά προτίμηση στη μισή τούρτα, για διακόσμηση, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
πηγή της υπέροχης συνταγής:www.kathimerini.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

Δευτέρα 05-03-2018, καλημέρα με μιά φωτογραφία

πάντα υπάρχει λόγος για μιά φωτογραφία!
togalatsi.blogspot.gr
Λατομεία ΛΑΤΟ και ΚΕΚΡΩΨ:
Η περιοχή βρίσκεται στο δεύτερο λόφο του ορεινού συμπλέγματος των Τουρκοβουνίων ανάμεσα στο Αττικό άλσος και στο άλσος Βεϊκου.
Τα Τουρκοβούνια, με μέγιστο ύψος 337 μέτρα είναι η ψηλότερη και πλέον εκτεταμένη λοφοσειρά του λεκανοπεδίου και αποτελεί το φυσικό όριο μεταξύ των δήμων Γαλατσίου, Φιλοθέης και Ψυχικού, ενώ το νότιο τμήμα τους ανήκει στο δήμο Αθηναίων.
Έχει έκταση 400 στρέμματα και αποτελείται από τα ανενεργά λατομεία ΚΕΚΡΩΨ και ΛΑΤΟ.
Η εξορυκτική δραστηριότητα ξεκίνησε το 1937 από την εταιρεία ΚΕΚΡΩΨ και το 1949 οι εργασίες επεκτάθηκαν και στο Δήμο Γαλατσίου από τη ΛΑΤΟ.
Το 1976 σταμάτησε η λειτουργία και των δύο λατομικών επιχειρήσεων, αφήνοντας πίσω τους ένα αλλοιωμένο τοπίο.
Το φθαρμένο φυσικό ανάγλυφο σε συνδυασμό με την επέκταση του πολεοδομικού ιστού έχουν μετατρέψει το λόφο σε έναν υπολειμματικό χώρο δίχως ταυτότητα.
Το ανάγλυφο που προέκυψε με το πέρας των εξορυκτικών εργασιών είναι ένα σύνολο από εξάρσεις και κοιλότητες με έντονες υψομετρικές διαφορές που φτάνουν τα 54 μέτρα.
Το τοπίο συμπληρώνουν τα κτίσματα του λατομείου και η ελάχιστη βλάστηση.
Τα κτίσματα με εξαίρεση το εκκλησάκι του Αγίου Σάββα, είναι εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια, κάποια εκ των οποίων βρίσκονται σε ερειπιώδη κατάσταση.
οι πληροφορίες είναι από το:greekarchitects.gr

Ο διαβήτης έχει πέντε και όχι δύο διαφορετικά είδη


Ο διαβήτης δεν έχει μόνο δύο διαφορετικά είδη-τύπου 1 και 2, αλλά στην πραγματικότητα πέντε, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα Σκανδιναβών επιστημόνων, οι οποίοι θεωρούν ότι η νέα κατηγοριοποίηση θα οδηγήσει σε πιο στοχευμένη, πιο εξατομικευμένη και άρα αποτελεσματικότερη θεραπεία για τους ασθενείς.

Στην ουσία, η νέα κατηγοριοποίηση διατηρεί τον «παιδικό» διαβήτη τύπου 1, ενώ «σπάει» τον διαβήτη των ενηλίκων τύπου 2 σε τέσσερις επιμέρους ομάδες, από τις οποίες οι δύο περιλαμβάνουν πιο σοβαρές περιπτώσεις της νόσου και οι άλλες δύο πιο ελαφριές.

Από διαβήτη -μια διαταραχή που απορρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα- πάσχουν περίπου ένας στους 11 ανθρώπους παγκοσμίως.
Η πάθηση αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό, τύφλωση, νεφρική ανεπάρκεια, ακρωτηριασμό των άκρων κ.α.

Ο διαβήτης τύπου 1 («παιδικός») είναι μια πάθηση του ανοσοποιητικού συστήματος εξαιτίας της οποίας το σώμα επιτίθεται στα ινσουλινοπαραγωγά κύτταρα του παγκρέατος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πια αρκετή ορμόνη ινσουλίνη για να ελέγξει το σάκχαρο.
Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια μεταβολική διαταραχή που σχετίζεται κυρίως με τον τρόπο ζωής -κακή διατροφή, παχυσαρκία, έλλειψη σωματικής άσκησης κ.α..

Οι ερευνητές από τη Σουηδία και τη Φινλανδία, με επικεφαλής τον καθηγητή ενδοκρινολογίας Λάιφ Γκρουπ του σουηδικού Πανεπιστημίου Λουντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διαβητολογικό περιοδικό «The Lancet Diabetes and Endocrinology», σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Γκάρντιαν», ανέλυσαν στοιχεία για 14.775 διαβητικούς.

Η μελέτη συμπέρανε ότι οι ασθενείς μπορούν να ταξινομηθούν σε πέντε ομάδες που έχουν γενετικές και άλλες διαφορές (ηλικία έναρξης, σοβαρότητα συμπτωμάτων, κίνδυνος επιπλοκών κ.α.).
Οι διαφορές αυτές εξηγούν σε μεγάλο βαθμό γιατί δεν ανταποκρίνονται όλοι οι ασθενείς με τον ίδιο τρόπο σε μία θεραπεία.

Οι ομάδες αυτές είναι:
   - Ομάδα 1: Ο σοβαρός αυτοάνοσος διαβήτης, που είναι χονδρικά ίδιος με τον διαβήτη τύπου 1, εμφανιζόμενος κυρίως σε παιδιά, αλλά περιλαμβάνει και μερικές περιπτώσεις αυτοάνοσου διαβήτη που εκδηλώνονται σε μεγάλη ηλικία.
   - Ομάδα 2: Ο σοβαρός διαβήτης που χαρακτηρίζεται από ανεπάρκεια ινσουλίνης, μοιάζει με την ομάδα 1 (πλήττει επίσης άτομα σε νεαρή ηλικία), αλλά δεν φταίει το ανοσοποιητικό σύστημα, άρα δεν πρόκειται για αυτοάνοση πάθηση.
   - Ομάδα 3: Ο σοβαρός διαβήτης που χαρακτηρίζεται από ινσουλινοαντοχή (ινσουλινοαντίσταση) και εμφανίζεται σε υπέρβαρα άτομα, των οποίων ο οργανισμός παράγει μεν την ορμόνη ινσουλίνη, αλλά το σώμα τους δεν ανταποκρίνεται σε αυτήν.
   - Ομάδα 4: Ο ήπιος διαβήτης που είναι σχετικός με την παχυσαρκία, αφορά άτομα πολύ υπέρβαρα, αλλά μεταβολικά πολύ κοντά στο φυσιολογικό παρά στην ομάδα 3.
   - Ομάδα 5: Ο ήπιος διαβήτης που σχετίζεται με την ηλικία και εκδηλώνεται σε ηλικιωμένους ανθρώπους, με τη νόσο να είναι συνήθως πιο ελαφριά από τις προηγούμενες ομάδες.

Όπως είπε ο Γκρουπ, «κάνουμε ένα πραγματικό βήμα προς την ιατρική ακριβείας, η οποία ιδανικά θα εφαρμόζεται στη διάγνωση και σε καλύτερα στοχευμένη θεραπεία».
Τόνισε ότι οι τρεις πρώτες πιο σοβαρές ομάδες ασθενών θα πρέπει να θεραπεύονται με πιο επιθετικό τρόπο από ό,τι οι δύο τελευταίες που είναι πιο ελαφριές.

Οι ασθενείς της ομάδας 2, παρόλο που έχουν διαβήτη από την παιδική ηλικία, με τη νέα ταξινόμηση θεωρούνται ασθενείς του «τύπου 2», αφού δεν έχουν αυτοάνοση πάθηση, όμως η φαρμακευτική θεραπεία τους μοιάζει με εκείνη της ομάδας 1.
Αν και οι περισσότεροι σε αυτή την ομάδα παίρνουν το φάρμακο μετφορμίνη, οι ερευνητές είπαν ότι με βάση τη νέα κατηγοριοποίηση, οι ασθενείς χρειάζονται πιο γρήγορα ινσουλίνη, όπως συμβαίνει στην ομάδα 1.

Οι ασθενείς της ομάδας 2 έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο τύφλωσης λόγω επιπλοκών στα μάτια, ενώ οι ασθενείς της ομάδας 3 έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για νεφρική και ηπατική νόσο.
Αυτοί οι τελευταίοι ασθενείς έχουν μικρή αναλογία χορήγησης μετφορμίνης, αλλά στην πραγματικότητα θα μπορούσαν κατ' εξοχήν να επωφεληθούν από αυτό το φάρμακο, σύμφωνα με τους σουηδούς γιατρούς.

Οι ασθενείς των δύο ήπιων ομάδων 4 και 5 μπορούν να αντιμετωπισθούν κυρίως με μετφορμίνη και αλλαγές στον τρόπο ζωής.
Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περίπου 500 υπο-ομάδες διαβητικών ασθενών, ανάλογα με τα διαφορετικά γενετικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά τους.
Συνεπώς, στο μέλλον δεν αποκλείεται ακόμη και οι πέντε ομάδες να αυξηθούν.
       πηγή του άρθρου:kathimerini.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr