Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Τα 5 ΓΙΑΤΙ, που με ενθουσιάζουν στον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή.

Γράφει ο π. Παύλος Καλλίκας
Τα 5 ΓΙΑΤΙ, που με ενθουσιάζουν στον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή.
– Γιατί στέκονται όρθιοι, παρά τον αποκλεισμό των 9 μηνών, από παντού.
– Γιατί, ενώ τους έκλεισαν τον αναπνευστήρα, αναπνέουν τον αέρα της Ελευθερίας, της Αυτοδιάθεσης και της Αξιοπρέπειας.
– Γιατί, ενώ οι περισσότεροι (ευεργετημένοι από τα χέρια τους) τους ξέχασαν ή τους λοιδόρησαν, εκείνοι συνεχίζουν να τους χαιρετούν και να τους χαμογελούν.
– Γιατί, ενώ αδικούνται κατάφωρα, κρατούν αμετάθετο το μέτρο της Δικαιοσύνης. Εκεί. Να ελέγχει τους ξεπουλημένους τυραννίσκους, που φύτρωσαν σαν τα μανιτάρια.
– Γιατί, η «κατάντια» τους είναι αυτή που φανερώνει την αληθινή αρχοντιά τους. Ξέρεις. Αυτή που δεν αγοράζεται, ούτε πωλείται. Αυτή την αρχοντιά, που από καιρό κάποιοι έχουν χάσει, και ας λέγονται ακόμη άνθρωποι.
Φίλε αναγνώστη,
σου παραθέτω προωθημένο μήνυμα, το οποίο αφορά συντοπίτη μας υγειονομικό σε αναστολή, εδώ στα Κύθηρα. -«… όταν εγώ πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ, για να νοιώσω και εγώ καταναλωτής με 5 ευρώ, και λέω στο ταμείο: – «Να μη τα ξεπεράσω». Βγαίνω έξω, και με παίρνουν τα κλάματα. Αυτή η αδικία θα αποκατασταθεί κάποια μέρα. Θα μας ευγνωμονούν για την αντίστασή μας, που θα είναι φραγμός έναντι της ανθρώπινης καταστροφής.»
· Αν η πρώτη σου σκέψη, διαβάζοντας το παραπάνω, είναι: -« Πώ, πω τον καημένο. Τι κατάντια !!!», δεν κατάλαβες τίποτα από τα 5 ΓΙΑΤΙ. Ζήσε «ελεύθερα» τον προαυλισμό σου για 3(;) μήνες. Καλά μπάνια…, χωρίς μάσκα.
· Αν η πρώτη σου σκέψη είναι: – «Θεέ μου, δώσε δύναμη σε αυτούς τους Ανθρώπους, που με σώμα και ψυχή κρατούν Θερμοπύλες και Μεσολόγγια !!!
Με κατάλαβες.
Για την ομάδα Στήριξης
Παπα-Παύλος Καλλίκας

Μαθαίνω - πολλώ μάλλον...

ΜΟΝΟ αν το ξέρετε σωστά θα εντυπωσιάσετε

Γλωσσολογία παντού