Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ο Αλγόριθμος της Υγείας. The algorithm of Sim-plexity.

MUDr Vassaras Alexandros - https://www.facebook.com/vassaras.alexandros/posts/10223157776546043
Δεν νοείται τη σήμερον να προσεγγίζουμε έναν ασθενή άνθρωπο, ωσάν να ήταν ένα πρόβατο, ένα ινδικό χοιρίδιο ή ένα ποντίκι εργαστηρίου ή στη χειριστή περίπτωση ένα νούμερο στον κατάλογο των ραντεβού τις ημέρας !!
Όταν έρχεται ο ασθενής στο ιατρείο μας ως Δευτεροβάθμιου ιατρού, το πρώτο θέμα που οφείλει να μας αφορά είναι το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ του ( 15-25 χρόνια έως και εκ γενετής).
Δεν ήρθε για να αντιμετωπίσει το ΟΞΥ του θέμα μόνο, αλλά τα ΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑ του προβλήματα που μόλις «ανατίναξαν» μια λειτουργία του ή ένα μεταβολικό μονοπάτι του ή έναν ιστό του (απλως ο ίδιος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ότι ήρθε γι αυτό... αφού ποτε δεν του το είπαν)
Ναι!... θα επιληφθούμε το οξύ του σύμπτωμα, αλλά θα κοιτάξουμε ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΒΑΘΜΟ το σύνολο του όντος που αφήνεται στα χέρια μας τυφλά και με απόλυτη εμπιστοσύνη και αν θέλετε έως και αναγκαστικά θα θέσει/δέσει τη ζωή του για τα επόμενα χρόνια υπο την αιγίδα μας.
Η δράση μας οφείλει να είναι πρώτο/δευτεροβάθμια και ΟΧΙ δεύτερο/τριτοβάθμια.
Τι σημαίνει αυτό;
Δεν θα «ακούσουμε» από τον ασθενή μόνο αυτό που τον πονάει, αλλά κυριως θα ψάξουμε το ΑΙΤΙΟ που προκαλεί το ΣΥΜΠΤΩΜΑ!
Ο πόνος, λέμε, είναι ο καλύτερος φίλος του ιατρού και αυτό είναι το ΠΛΗΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στην οποία υπολειπόμεθα ΟΛΟΙ ΜΑΣ !
Αν δεν πονάω είμαι υγιής, λέμε, Ω ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !!
Αλλά από που θα γίνει η βασική εκπαίδευση των πολιτών αν όχι από το σχολείο υπό την αιγίδα των ιατρικών συλλόγων ;;!!
Αλλά που ;;!!
Όλοι βιαζόμαστε, όλοι τρέχουμε για να φτάσουμε στην μια υπηρεσία και στην άλλη και στο γιατρό και στον δικηγόρο και στον λογιστή, οι οποίοι όμως τρέχουν και εκείνοι «να τελειώνουν» και «δεν προλαβαίνουν» ούτε να εξηγήσουν, ούτε να διυλίσουν, ούτε να εξατομικεύσουν το κάθε περιστατικό ως Αυτόνομη Ανεξάρτητη και ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ μονάδα και ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ειδωμένη ως μέρος ενός συγκεκριμένου υπερσυνόλου μονάδων (οικογένεια), λειτουργικού στελέχους ενός επαγγελματικού χώρου (πχ εργοστασίου, γραφείου) περισσότερων μονάδων και κοινωνικού όντος μιας συγκεκριμένης κοινωνίας (πχ Πτολεμαΐδα-χημικά, Αθήνα-νέφος, Ικαρία) και πρόσφατα ως 1/7.000.000.000 κατοίκων ενός πλανήτη που γνωρίζει για πολλοστή φορά έναν ιό και τον ιδιόμορφο τρόπο διαχείρισης του από τα ΜΜΕ και τις ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ !
Όλοι βιαζόμαστε να κινηθούμε στο χώρο (βλέπε μεγαλουπόλεις), να φτάσουμε στη λύση του προβλήματος μας (αφού δεν κάναμε ΠΡΟΛΗΨΗ και πλέον μιλάμε για ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ και όχι για ΘΕΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ), και κανένας μας δεν έχει χρόνο για να εκπαιδεύσει τον ΠΕΛΑΤΗ! Αν εκπαιδεύσεις τον «ΠΕΛΑΤΗ», συμπολίτη θα πω εγώ, αύριο θα κάνει το ίδιο στην δική του εργασία και μπορεί τελικά να ωφεληθείς και εσύ και ο καθένας μας, σε μια κοινωνία που όλοι είναι εκπαιδευμένοι σε βάθος στα θέματα που τους αφορούν και οχι μόνο στα προβλήματα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ λόγω μη ΓΝΩΣΗΣ !!
Η απάντηση του ιατρού «τι θα καταλάβεις αν σου πω!;» σημαίνει δυο πράγματα:
1. Δεν ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε μια κοινωνία που τα πτυχία είναι περισσότερα από ποτέ και έτσι απλά δηλώνεις ότι ο απέναντι είναι κουτός και εσύ είσαι ο έξυπνος, αλλά κατ’ ουσίαν ισχύει το αντίστροφο, αφού δείχνεις σε ένα πτυχιούχο (που αυτό εισπράτει) ότι ούτε να εξηγήσεις μπορείς γιατί χρειάζεται ένα φάρμακο αλλά ούτε γιατί έφτασε να το χρειάζεται (και οχι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ πέραν του 3%) !!
2. Ο ασθενής πρέπει να είναι ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ στην θεραπεία του και ΟΧΙ ΘΕΑΤΗΣ !! Στην καλύτερη (ιδανική κατάσταση) καθίσταται και ο ίδιος καθοδηγητής υγείας της δικής του σφαίρας επιρροής (οικογένεια, εργασιακό περιβάλλον, κοινωνία).
Σε ότι αφορά το «1» οχι μόνο εκπαιδεύεις τον ασθενή και αυτό σημαίνει ότι γίνεσαι ΑΙΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ και εξασφαλίζεις βαθιά αντίληψη στον ασθενή του τρόπου ζωής που οφείλει να ακολουθήσει αλλά και ότι είσαι σε θέση να απαντήσεις σε «ΒΑΘΟΣ 5 ΓΙΑΤΙ;» τα ερωτήματα του ασθενή που αφορούν το πρόβλημα του !
Σε ότι αφορά το «2» ο ασθενής γίνεται τροφοδότης του εαυτού όλων των στοιχείων (ψυχικών, πνευματικών, υλικών) που χρειάζεται ως οντότητα για να επιστρέψει στο άξονα ΦΑΣΜΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - ΥΓΕΙΑΣ προς την πλευρά της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ανεξάρτητα αν είναι ΑΝΕΦΙΚΤΟ το 100%.
Ο ασθενής δεν έρχεται σε εμάς για να επιβραδύνει την φθορά του αλλά για να την ΑΝΑΣΤΡΕΨΕΙ !! Να επιτρέψει στην ατομικότητα του να επιστρέψει στο ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ με όσο καλύτερες προϋποθέσεις είναι εφικτό !!
Η ΛΗΨΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ του ασθενή που έρχεται στον δευτεροβάθμιο για ένα πρόβλημα, προάγει τον ασθενή σε εκπαιδευόμενο του ιατρού σε ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΒΑΘΜΟ !!
Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ και αντίληψης της ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΒΟΣΚΟΥΣΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ προάγει τον ασθενή σε ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ/ΤΟΥΡΙΣΤΑ (δηλαδή άσχετου πλανόδιου ατόμου) της ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ!
ΕΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΣ οφείλει να είναι ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ και ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ (σε ότι αρέσκεται) ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΥΡΩΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ !
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες Ιατρών αλλά και Πολιτών ...
Επαγγελματίες, Λειτουργοί, Ιατροί, Ειδικοί, «Αρχιτέκτονες» και «Τεχνικοί» και από την άλλη Αδιάφοροι, Ενδιαφερόμενοι, Ασθενείς του Πόνου, Μαθητές της Πρόληψης, Proactive, Τελευταίας Στιγμής και οι «Κατόπιν Εορτής»... φυσικά υπάρχουν και οι Ανεπίδεκτοι Μαθήσεως συνήθως θαμώνες της τριτοβάθμιας και οι καλύτεροι πελάτες της Φαρμακοβιομηχανίας !
Δεν γίνεσαι βέβαια πελατάκι έτσι απλά ... ΕΧΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, ΑΓΝΟΙΑΣ και ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣ (είτε συμπεριφορικής - τεμπέλης-, είτε διατροφικής -γουρούνι-, είτε καταχρηστικής -εθισμένος-) για να καταλήξεις να ζεις για να χαπακώνεσαι...
Η ευθύνη ΟΛΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλλά μεγαλύτερη ΕΚΕΙΝΩΝ που ξέρουν ότι οι Πολιτες είναι ανενημέρωτοι εως και για τα βασικά και ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ... αυτή η αδράνεια είναι ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ !!
Ο Πολίτης ειναι υπεύθυνος να φέρει την ανατροπή σε αυτό το κατεστημένο, αλλιώς να κάτσει στον καναπέ του, κοιτώντας το ΤΑΒΑΝΙ ή τον Dr ΑΥΓΟΜΕΛΑΤΟ με τέσσερα Depon την ημέρα και αποστασιοποιημένος από τους γονεις του, την πυρηνική του οικογένεια, την επαγγελματική δράση, την ελευθερία/ασυδοσία του και τελικά την ΖΩΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ !! Και η ΑΔΡΑΝΕΙΑ εμπίπτει στον τομέα ΕΠΕΝΔΥΣΗ όταν το τελικό «ΚΕΡΔΟΣ» είναι η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ και η συμμετοχή του στην λίστα ΠΕΛΑΤΩΝ της κάθε σχετικής ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ !! Ενημερώσου, ενήργησε, καλλιέργησε το νου σου, το σώμα σου και τη γη σου και ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥ εσύ και τα παιδιά σου !!

Ακόμη και ο βοσκός από την Άνω Μαγούλα ξέρει να ακούσει τις βασικές συμβουλές αλλά οχι του δίλεπτου ή του 15-λέπτου και τρέχω στον επόμενο, αλλά συζήτηση με διάλογο μορφοποιημένο νοητικά στις δικές του προσλαμβάνουσες.
Και μεταξύ μας ο βοσκός ξέρει μυστικά υγείας που θα πλήρωναν χρυσάφι οι φαρμακευτικές για τα μάθουν !!
Η ιατρική της Ακριβείας είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ οχι μόνο για την τριτοβάθμια και την δευτεροβάθμια περίθαλψη.
Αλλά για την πρωτοβάθμια είναι ακριβώς αυτό που σημαίνει ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ !!
Δηλαδή πήραμε «την πρωτοβάθμια πρακτική και το ιστορικό» και το ονομάσαμε ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και το ενσωματώνουμε στην Δεύτερο-/Τρίτο- Βάθμια πρακτική !!
Το πάντρεμα είναι καλό έως άριστο, αλλά αφορά τους ασθενείς αφού χρειαστούν ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!! και ισως απενοχοποιεί την ιατρική κοινότητα από την ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ !!
Το κλασσικο παράδειγμα θα είναι πάντα :
«Ένα 10-χρονο ξέρει δυο γλώσσες, παίζει δυο όργανα, συναναστρέφεται και κατέχει πλέον κανόνες λειτουργίας σε μια ολόκληρη κοινωνία και ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑ !!» Και φυσικά δεν θα το μάθουν από τους γονείς του, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ !!
Ηθικός αυτουργός ;; ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ και ο εκάστοτε ΥΠΟΥΡΓΟΣ που αντί να τιμάει την ψήφο των ψηφοφόρων του ανταποδίδοντας, ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ τα κέρδη των βιομηχανιών και των Τριτοβάθμιων Νοσοκομείων !!
2021 μετά από Κορονοϊό και η Πρωτοβάθμια είναι στα χαρτιά, στα σπάργανα, υπο την αιγίδα της Novartis και όσο πιο μακρυά από τον Ιπποκράτη μπορούσε να είναι !!
ΑΠΛΑ ΑΙΣΧΟΣ !!
Ο Πολίτης ειναι υπεύθυνος να φέρει την ανατροπή σε αυτό το κατεστημένο, αλλιώς να κάτσει στον καναπέ του, κοιτώντας το ΤΑΒΑΝΙ ή τον Dr ΑΥΓΟΜΕΛΑΤΟ με τέσσερα Depon την ημέρα και αποστασιοποιημένος από τους γονεις του, την πυρηνική του οικογένεια, την επαγγελματική δράση, την ελευθερία/ασυδοσία του και τελικά την ΖΩΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ !!
Και η ΑΔΡΑΝΕΙΑ εμπίπτει στον τομέα ΕΠΕΝΔΥΣΗ όταν το τελικό «ΚΕΡΔΟΣ» είναι η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ και η συμμετοχή του στην λίστα ΠΕΛΑΤΩΝ της κάθε σχετικής ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ !!
Ενημερώσου, ενήργησε, καλλιέργησε το νου σου, το σώμα σου και τη γη σου και ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥ εσύ και τα παιδιά σου !!
Την ανάρτηση με μια γεύση από το συνέδριο της Ιατρικής της Ακριβείας /Precision Medicine υπο την αιγίδα του ΕΚΕΤΑ και επιμέλεια του καθηγητού κ Γρηγοριαδη θα το δείτε εδώ:

πες το με ένα ποίημα - και συ λοιπόν στέκεσαι έτσι βουβός με τόσες παραιτήσεις από φωνή από τροφή από άλογο από σπίτι. Στέκεις απαίσια βουβός σαν πεθαμένος: Ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
 Η διαθήκη μου πριν διαβαστεί
-καθώς διαβάστηκε-
ήταν ένα ζεστό άλογο ακέραιο.
Πριν διαβαστεί
οχι οι κληρονόμοι που περίμεναν
αλλά σφετεριστές καταπατήσαν τα χωράφια.
Η διαθήκη μου για σένα και για σε
χρόνια καταχωνιάστηκε στα χρονοντούλαπα
από γραφιάδες, πονηρούς συμβολαιογράφους.
Αλλάξανε φράσεις σημαντικές
ώρες σκυμμένοι πάνω της με τρόμο
εξαφανίσανε τα μέρη με τους ποταμούς
τη νέα βουή στα δάση
τον άνεμο τον σκότωσαν–
Τώρα καταλαβαίνω πια τι έχασα
       ποιος είναι αυτός που πνίγει.
Και συ λοιπόν 
στέκεσαι έτσι βουβός με τόσες παραιτήσεις
από φωνή
από τροφή
από άλογο
από σπίτι.
Στέκεις απαίσια βουβός σαν πεθαμένος:
Ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν.
     ntina
γνωρίζουμε τον ποιητή
Μιχάλης Κατσαρός

Συγκέντρωση ενάντια στην υποχρεωτικότητα των υγειονομικών σε αναστολή στο Πάρκο Ελευθερία και πορεία προς το Σύνταγμα με κατάληξη το Υπουργείο Παιδείας

ανανέωση:23-03-2022 και ώρα 1:24πμ
από το χρονολόγιο της Μαριας Μπανια:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1571384823293192&id=100012650673756
Απεργία Πείνας.
Την Κυριακή 20/3/2022 σε κλίμα χαράς και ενωτικού αέρα έγινε η Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας. Οι Υγειονομικοί κατά Της Υποχρεωτικότητας, η Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας αλλά και οι κατά τόπους Επιτροπές Αγώνα ενώθηκαν με σκοπό το κοινό αγώνα.
Μάθαμε εφτά μήνες τώρα, να ζούμε ανάμεσα σε ένα σωρό ψεμάτων. Μέσα στη λάσπη προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε το αληθινό, από το ψεύτικο. Η λογική μας βιάστηκε, η πραγματικότητα μασκαρεύτηκε και το γελοίο παρουσιάστηκε ως επιστημονικό.
Εμείς οι Υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της Υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων, ορθώσαμε το ανάστημα μας και σταθήκαμε όρθιοι, σε μια προσπάθεια να χτίσουμε τείχος ανοσίας δημοκρατικό, απέναντι στον ιό του ολοκληρωτισμού που κατασκεύασε η κυβέρνηση του «κυρίου» Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι αυτή μας την ανυπακοή, τιμωρητικά μας επιβλήθηκε η θανατική ποινή δια της λιμοκτονίας.
Επειδή όμως τα όρια ξεπεράστηκαν, η ανθρωπινότητα μας ποδοπατήθηκε, με συμπεριφορές, με έργα, με λόγια, κάποιοι αποφάσισαν να ανταπαντήσουν σε αυτόν το παραλογισμό, με το πλέον ανορθόδοξο τρόπο.
Τη Δευτέρα 21/3/2022 και μετά από τον ανάλγητο τρόπο που μας αντιμετώπισε το καθεστώς, απαντώντας αρνητικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο, πέντε συνάδελφοι μας ξεκίνησαν απεργία πείνας!
Ως επαγγελματίες υγείας, αδυνατούμε να επιτρέψουμε μια τέτοια έκφραση αυτοκαταστροφής. Όμως ως φύλακες του αυτεξούσιου και υπέρμαχοι της αυτοδιάθεσης του ατόμου, γνωρίζουμε ότι τα όρια μας σταματούν εκεί, που αρχίζουν τα όρια του άλλου. Μένουμε στο πλευρό των συναδέλφων με σκοπό να διασφαλίσουμε κατά το δυνατόν την υγεία τους και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους.
Η Δημοκρατία ψυχορραγεί, το Σύνταγμα απόλλυται.
Ιδού κυβερνητική πολιτική, τα έργα σου.
Μετά τιμής
Οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας
Υγειονομικοί σε Αναστολή, απ΄ όλη την Ελλάδ
α
Κορυφώνεται ο ηρωικός αγώνας των υγειονομικών σε αναστολή. 
Συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία προς το Σύνταγμα.

Οι υγειονομικοί εν αναστολή από όλη την Ελλάδα και πολύς κόσμος που στέκεται αλληλέγγυος, συγκεντρώθηκαν στην αποψινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και στη πορεία που ακολούθησε προς το Σύνταγμα, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στο υγειονομικό απάρτχαιντ, κόντρα στην αυταρχική κυβέρνηση, για ένα δημόσιο σύστημα υγείας!
Διαμαρτυρήθηκαν για άλλη μια φορά  κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, των γενικών υγειονομικών μέτρων και των αναστολών εργασίας.
" Oι  υγειονομικοί αγωνιζόμαστε γιατί:
-. Με πρόσχημα την πανδημία, μας πέταξαν στο δρόμο, χωρίς μισθό, για να μας προφυλάξουν -όπως είπαν- από τον ιό, και τελικά να μας πεθάνουν από την πείνα.
-. Έξι μήνες μετά, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν είμαστε τίποτα άλλο, παρά θύματα μιας πολιτικής απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεων, όπως και άλλοι εργαζόμενοι.
-. Αποδεικνύεται, ότι ο απώτερος στόχος ήταν και είναι η υποβάθμιση και η διάλυσή του Ε.Σ.Υ., με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή του για να «σωθεί».
-. Όμως ο αληθινός ηρωισμός αρχίζει εκεί που τελειώνουν τα χειροκροτήματα.
Οι υγειονομικοί:
· ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ενάντια στην κυβερνητική αυθαιρεσία που θίγει τη δημοκρατία και την ελευθερία στη χώρα μας.
· ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την κατάργηση των Πιστοποιητικών Υγειονομικών Φρονημάτων και την ελεύθερη πρόσβαση για όλους.
· ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στη Νέα Φτωχοποίηση.
· ΚΑΜΙΑ εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.
Ζητάμε τις ζωές μας πίσω.
Ζητάμε να γυρίσουμε στις δουλειές μας.
Από τις 14 Φεβρουαρίου, βρισκόμαστε νύχτα και μέρα μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.
Επιστρέφουμε στο τόπο που μας συσπείρωσε μόνο για να «τελειώσουμε» εκείνο που μας επέβαλαν.
Μας εξανάγκασαν στη πείνα".
Στην συγκέντρωση στο Πάρκο μίλησαν και ο Γενετιστής –Μοριακός Βιολόγος από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης,  κ. Αθανάσιος Καλογερίδης και ο Καρδιολόγος Κωνσταντίνος Αρβανίτης
Η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα ,όπου και ακολούθησε ζωντανή σύνδεση με τον επιστήμονα Suchari Bhakdi και τον συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη
Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Υγείας όπου οι διαδηλωτές θα διανυκτερεύσουν, όπως κάνουν εδώ και δύο μήνες.
Την συγκέντρωση χαιρέτισε με μήνυμά του και ο Παντελής Θαλασσινός, ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός.
     Aπό τις 14/2/2022 οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας – 36 νοσοκομεία /δομές και ΕΚΑΒ  βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τις αναστολές εργασίας που τους έχουν καταδικάσει σε πείνα και την επικείμενη αλλαγή δομής του Ε.Σ.Υ.



Is Time Real?

σταμάτα να ανησυχείς...
περπάτα ήρεμα...
αν οι σκέψεις σου σε κατασκοπεύουν, εγκατάλειψέ τες...
μην ανταγωνίζεσαι τον κόσμο των αισθήσεών σου...
ntina

Μια μικρή φωτογραφική τριλογία: η Γη ξεδιπλωνόταν στο...

 ...μισοΰπνι της και άλλαζε την μιά επιφάνεια με την άλλη...
εκεί που πρώτα βοσκούσαν αμμωνίτες, τώρα διαμάντια...
όπου πρώτα βλάσταιναν διαμάντια, αμπέλια...
η λογική των βράχων, των χιονοστιβάδων, των κατολισθήσεων...
βάζεις ένα χαλίκι σε λάθος θέση, τυχαία, δονείται, κατεβαίνει προς τα βάθη, αφήνει χώρο καθώς κατεβαίνει  (ε,ο horror vacui!), 
ένα άλλο πέφτει επάνω του και να πως δημιουργούνται τα ύψη...
επιφάνειες...
επιφάνειες επιφανειών επί επιφανειών...
η σοφία της Γης...
και είναι από ''το εκκρεμές του Φουκώ''
και βέβαια Umberto Eco
ntina

Μια μικρή φωτογραφική τριλογία: Πες το με ένα ποίημα - Ειρήνη, είναι ό,τι συνέλαβα μές απ᾿ την έκφραση και μές απ᾿ την κίνηση της ζωής.

             ''ο Ποιητής της ελεύθερης φαντασίας, που αφήνεται σε λυρικές ονειροπολήσεις''
έχει γράψει ο Μιχαὴλ Περάνθης, για τον Νικηφόρο Βρεττάκο.
Ειρήνη, λοιπόν, είναι ό,τι συνέλαβα μές απ᾿ την έκφραση
και μές απ᾿ την κίνηση της ζωής. Καὶ Ειρήνη
είναι κάτι βαθύτερο απ᾿ αυτὸ που εννοούμε
όταν δεν γίνεται κάποτε πόλεμος.
Ειρήνη είναι όταν τ᾿ ανθρώπου η ψυχὴ
γίνεται έξω στο σύμπαν ήλιος. Κι ο ήλιος
ψυχή μές στον άνθρωπο.
(απόσπασμα ἀπὸ τὸ έργο: Δυο άνθρωποι μιλούν για την ειρήνη του κόσμου)
ntina

Μια μικρή φωτογραφική τριλογία: Πως βλέπω τον κόσμο - η επιστήμη πίσω από την επιστημονική φαντασία


Τ
ο πιό αγνό πράγμα που μπορούμε να βιώσουμε είναι το μυστήριο.
Αποτελεί το βασικό συναίσθημα που βρίσκεται πλάι στο λίκνο της αληθινής τέχνης και της αληθινής επιστήμης...
Albert Einstein
ntina

Banksy-ο αόρατος street artist

 

Banksy.............
λένε ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι...
ποιος είναι αυτός ο μυστηριώδης καλλιτέχνης;
είναι καλλιτέχνης;
αναρωτιούνται πολλοί....
τα έργα του όμως  πωλούνται στις μεγαλύτερες γκαλερί του κόσμου σε τιμές  εξωφρενικές...
575.000$ το ένα...
ενώ έχει χλευάσει με τον πλέον καυστικό τρόπο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αυτά...
τον έχουν προβάλλει κατά κόρον...
τα έργα του φιγουράρουν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων...
Λονδίνο,
Νέα Υόρκη, ακόμα και μέσα στο Βρετανικό Μουσείο βρίσκονται από όταν κατάφερε να γλιστρήσει ακόμα και εκεί μέσα και να εγκαταστήσει το...
"φάνηκε τόσο σύμφωνο με τα άλλα εκθέματα" είπε ο εκπρόσωπος του μουσείου...
 αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ποιός είναι ο Banksy ο προκλητικός και ταλαντούχος καλλιτέχνης των graffiti δες τε:
εδώ και εδώ και εδώ