Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Συγκέντρωση ενάντια στην υποχρεωτικότητα των υγειονομικών σε αναστολή στο Πάρκο Ελευθερία και πορεία προς το Σύνταγμα με κατάληξη το Υπουργείο Παιδείας

ανανέωση:23-03-2022 και ώρα 1:24πμ
από το χρονολόγιο της Μαριας Μπανια:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1571384823293192&id=100012650673756
Απεργία Πείνας.
Την Κυριακή 20/3/2022 σε κλίμα χαράς και ενωτικού αέρα έγινε η Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας. Οι Υγειονομικοί κατά Της Υποχρεωτικότητας, η Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας αλλά και οι κατά τόπους Επιτροπές Αγώνα ενώθηκαν με σκοπό το κοινό αγώνα.
Μάθαμε εφτά μήνες τώρα, να ζούμε ανάμεσα σε ένα σωρό ψεμάτων. Μέσα στη λάσπη προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε το αληθινό, από το ψεύτικο. Η λογική μας βιάστηκε, η πραγματικότητα μασκαρεύτηκε και το γελοίο παρουσιάστηκε ως επιστημονικό.
Εμείς οι Υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της Υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων, ορθώσαμε το ανάστημα μας και σταθήκαμε όρθιοι, σε μια προσπάθεια να χτίσουμε τείχος ανοσίας δημοκρατικό, απέναντι στον ιό του ολοκληρωτισμού που κατασκεύασε η κυβέρνηση του «κυρίου» Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι αυτή μας την ανυπακοή, τιμωρητικά μας επιβλήθηκε η θανατική ποινή δια της λιμοκτονίας.
Επειδή όμως τα όρια ξεπεράστηκαν, η ανθρωπινότητα μας ποδοπατήθηκε, με συμπεριφορές, με έργα, με λόγια, κάποιοι αποφάσισαν να ανταπαντήσουν σε αυτόν το παραλογισμό, με το πλέον ανορθόδοξο τρόπο.
Τη Δευτέρα 21/3/2022 και μετά από τον ανάλγητο τρόπο που μας αντιμετώπισε το καθεστώς, απαντώντας αρνητικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο, πέντε συνάδελφοι μας ξεκίνησαν απεργία πείνας!
Ως επαγγελματίες υγείας, αδυνατούμε να επιτρέψουμε μια τέτοια έκφραση αυτοκαταστροφής. Όμως ως φύλακες του αυτεξούσιου και υπέρμαχοι της αυτοδιάθεσης του ατόμου, γνωρίζουμε ότι τα όρια μας σταματούν εκεί, που αρχίζουν τα όρια του άλλου. Μένουμε στο πλευρό των συναδέλφων με σκοπό να διασφαλίσουμε κατά το δυνατόν την υγεία τους και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους.
Η Δημοκρατία ψυχορραγεί, το Σύνταγμα απόλλυται.
Ιδού κυβερνητική πολιτική, τα έργα σου.
Μετά τιμής
Οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας
Υγειονομικοί σε Αναστολή, απ΄ όλη την Ελλάδ
α
Κορυφώνεται ο ηρωικός αγώνας των υγειονομικών σε αναστολή. 
Συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία προς το Σύνταγμα.

Οι υγειονομικοί εν αναστολή από όλη την Ελλάδα και πολύς κόσμος που στέκεται αλληλέγγυος, συγκεντρώθηκαν στην αποψινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και στη πορεία που ακολούθησε προς το Σύνταγμα, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στο υγειονομικό απάρτχαιντ, κόντρα στην αυταρχική κυβέρνηση, για ένα δημόσιο σύστημα υγείας!
Διαμαρτυρήθηκαν για άλλη μια φορά  κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, των γενικών υγειονομικών μέτρων και των αναστολών εργασίας.
" Oι  υγειονομικοί αγωνιζόμαστε γιατί:
-. Με πρόσχημα την πανδημία, μας πέταξαν στο δρόμο, χωρίς μισθό, για να μας προφυλάξουν -όπως είπαν- από τον ιό, και τελικά να μας πεθάνουν από την πείνα.
-. Έξι μήνες μετά, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν είμαστε τίποτα άλλο, παρά θύματα μιας πολιτικής απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεων, όπως και άλλοι εργαζόμενοι.
-. Αποδεικνύεται, ότι ο απώτερος στόχος ήταν και είναι η υποβάθμιση και η διάλυσή του Ε.Σ.Υ., με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή του για να «σωθεί».
-. Όμως ο αληθινός ηρωισμός αρχίζει εκεί που τελειώνουν τα χειροκροτήματα.
Οι υγειονομικοί:
· ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ενάντια στην κυβερνητική αυθαιρεσία που θίγει τη δημοκρατία και την ελευθερία στη χώρα μας.
· ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την κατάργηση των Πιστοποιητικών Υγειονομικών Φρονημάτων και την ελεύθερη πρόσβαση για όλους.
· ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στη Νέα Φτωχοποίηση.
· ΚΑΜΙΑ εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.
Ζητάμε τις ζωές μας πίσω.
Ζητάμε να γυρίσουμε στις δουλειές μας.
Από τις 14 Φεβρουαρίου, βρισκόμαστε νύχτα και μέρα μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.
Επιστρέφουμε στο τόπο που μας συσπείρωσε μόνο για να «τελειώσουμε» εκείνο που μας επέβαλαν.
Μας εξανάγκασαν στη πείνα".
Στην συγκέντρωση στο Πάρκο μίλησαν και ο Γενετιστής –Μοριακός Βιολόγος από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης,  κ. Αθανάσιος Καλογερίδης και ο Καρδιολόγος Κωνσταντίνος Αρβανίτης
Η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα ,όπου και ακολούθησε ζωντανή σύνδεση με τον επιστήμονα Suchari Bhakdi και τον συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη
Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Υγείας όπου οι διαδηλωτές θα διανυκτερεύσουν, όπως κάνουν εδώ και δύο μήνες.
Την συγκέντρωση χαιρέτισε με μήνυμά του και ο Παντελής Θαλασσινός, ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός.
     Aπό τις 14/2/2022 οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας – 36 νοσοκομεία /δομές και ΕΚΑΒ  βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τις αναστολές εργασίας που τους έχουν καταδικάσει σε πείνα και την επικείμενη αλλαγή δομής του Ε.Σ.Υ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου