Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Τι είναι το δομημένο νερό ή νερό ζώνης αποκλεισμού/exclusion zone/EZ, το απαραίτητο για τον οργανισμό μας

Το νερό exclusion zone/EZ είναι ένας ειδικός τύπος νερού που σχηματίζεται στα κύτταρά μας.
Είναι σαν μια φορτισμένη μπαταρία - αποθηκεύει ενέργεια και μπορεί να παραδώσει αυτή την ενέργεια στα κύτταρα που τη χρειάζονται.
Το νερό exclusion zone/EZ κάνει τα μιτοχόνδριά μας ισχυρότερα, ώστε να μπορούμε να παράγουμε περισσότερη ενέργεια. 
Λειτουργεί επίσης ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντάς μας από το στρες επιβραδύνοντας τη γήρανση.
Βελτιώνει την αναδίπλωση των πρωτεϊνών σε ολόκληρο το σώμα μας, γεγονός που μας κάνει πιο ανθεκτικούς στο στρες επιταχύνοντας την αποκατάσταση.
Διαβάστε παρακάτω πέντε τρόπους για να φτιάξουμε περισσότερο νερό EZ στα κύτταρά μας.
Το σώμα μας αποτελείται σχεδόν κατά 70% από νερό. 
Έχουμε νερό σε κάθε κύτταρο του σώματός μας και όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι το είδος του νερού που προσλαμβάνουμε έχει βαθύτατο αντίκτυπο στην απόδοσή μας.
Γι' αυτό πίνουμε καθαρό νερό και φροντίζουμε να ενυδατωνόμαστε σωστά.
Δεν είναι όμως μόνο η ποιότητα ή η ποσότητα του νερού που έχει σημασία. 
Είναι και η δομή του νερού. 
Μέχρι πρόσφατα, οι χημικοί και οι φυσικοί πίστευαν ότι το νερό έχει τρεις φάσεις/καταστάσεις:
στερεό(s), 
υγρό(l), 
αέριο(g). 
Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει γίνει σαφές ότι υπάρχει μια τέταρτη φάση/κατάσταση του νερού που ονομάζεται δομημένο νερό ή νερό ζώνης αποκλεισμού/exclusion zone/EZ, 
το οποίο είναι πιο παχύρρευστο όπως το μέλι, κάπου μεταξύ στερεού και υγρού. 
Το νερό exclusion zone/EZ, είναι το νερό που χρησιμοποιούν τα κύτταρά μας και είναι πολύ διαφορετικό από το νερό που βγαίνει από τη βρύση μας.
Το νερό exclusion zone/EZ,παρέχει ενέργεια στα μιτοχόνδριά μας, ώστε τα κύτταρά μας να έχουν περισσότερη ενέργεια. 
Καταπολεμά επίσης τη γήρανση και το στρες και βοηθά το σώμα μας να ανακάμψει γρηγορότερα. 
Μπορούμε να σκεφτούμε το νερό σαν μπαταρία. 
Είναι πολύ καλό στο να απορροφά και να αποθηκεύει ενέργεια και είναι καλό στο να μεταφέρει αυτή την ενέργεια από μόριο σε μόριο νερού - σαν τους κυματισμούς που συμβαίνουν όταν ρίχνουμε μια πέτρα σε μια λίμνη.
Το νερό exclusion zone/EZ σχηματίζεται όταν εκθέτουμε το νερό σε υπέρυθρο φως - συγκεκριμένα σε φως μήκους κύματος 1200 νανομέτρων (nm). 
Όταν τα μόρια του νερού απορροφούν υπέρυθρο φως, αρχίζουν να δονούνται, και επειδή τα μόρια του νερού έχουν τόσο ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους, αυτή η ενέργεια δόνησης μεταφέρεται από το ένα μόριο στο άλλο, όπως ο κυματισμός σε μια λίμνη.
Τα μόρια του νερού καταλήγουν να κινούνται πιο κοντά μεταξύ τους για να σταθεροποιηθούν- γίνονται πυκνότερα και πιο ιξώδη και αποθηκεύουν ενέργεια με τη μορφή αρνητικού φορτίου. Αυτό είναι το νερό exclusion zone/EZ. 
Είναι σαν μια φορτισμένη μπαταρία - μεταφέρει αυτή την πολύτιμη δονητική ενέργεια και είναι έτοιμο να την αποδώσει.
Όσο περισσότερο νερό exclusion zone/EZ έχουμε στο σώμα μας, τόσο περισσότερη ενέργεια αποθηκεύουμε και μπορούμε να στείλουμε στα κύτταρα που την χρειάζονται.
     Το νερό exclusion zone/EZ επηρεάζει το σώμα μας με διάφορους τρόπους:
-. περισσότερη ενέργεια από ισχυρότερα μιτοχόνδρια. 
Το νερό exclusion zone/EZ παρέχει ηλεκτρόνια στα μιτοχόνδριά μας, τις ατμομηχανές των κυττάρων μας, και τα βοηθά να παράγουν περισσότερη ενέργεια.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έγραψα για το νερό exclusion zone/EZστο βιβλίο μου "Head Strong" - είναι ένας ισχυρός τρόπος για να αναβαθμίσουμε την παραγωγή ενέργειας του σώματός μας.
-. αντιγήρανση. Το νερό exclusion zone/EZ δρα σαν αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρά από τις ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνοντας την κυτταρική γήρανση.
-. αναδίπλωση πρωτεϊνών. Το νερό exclusion zone/EZ υποστηρίζει και τις πρωτεΐνες. 
Οι πρωτεΐνες είναι οι εργάτες των κυττάρων μας. 
Πρόκειται για διπλωμένες δομές που μοιάζουν με origami -  η τέχνη του διπλώματος του χαρτιού, χωρίς να μπορούμε να το κόψουμε, απαγορεύεται το κόψιμό του -  και επηρεάζουν σχεδόν όλα όσα κάνει το σώμα μας - αλλά οι πρωτεΐνες μπορούν να λειτουργήσουν μόνο αν είναι σωστά διπλωμένες. 
Το στρες κάνει τις πρωτεΐνες να ξεδιπλώνονται ή/και να αναδιπλώνονται λανθασμένα- χάνουν τη λειτουργία τους και μπορούν να αρχίσουν να λειτουργούν ξανά μόνο αν απορροφήσουν αρκετή ενέργεια για να ξαναμπουν στη θέση τους. 
Το νερό exclusion zone/EZ συνδέεται με τις πρωτεΐνες και μπορεί να τους προσφέρει την ενέργεια που χρειάζονται για να ανακάμψουν και να αρχίσουν να κάνουν ξανά τη δουλειά τους.
Με την καλύτερη αναδίπλωση των πρωτεϊνών, ουσιαστικά γινόμαστε μια ισχυρότερη, πιο αποδοτική εκδοχή του εαυτού μας. 
Η αναδίπλωση των πρωτεϊνών επηρεάζει τα πάντα, από τη γήρανση και τη φλεγμονή μέχρι την αποκατάσταση των μυών και τη λειτουργία του εγκεφάλου. 
Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό exclusion zone/EZ - κάνει ολόκληρο το σώμα μας να λειτουργεί καλύτερα, προστατεύοντας τις πρωτεΐνες μας από βλάβες και βοηθώντας τις να ανακάμψουν ταχύτερα όταν καταστραφούν.
-. βελτιώνει το μικροβίωμα του εντέρου 
Τρισεκατομμύρια μικροοργανισμοί παρατάσσονται στο έντερό μας, δουλεύοντας μαζί με το σώμα μας για να μας προστατεύσουν από επιβλαβείς παθογόνους μικροοργανισμούς, να αποτρέψουν αυτοάνοσες αντιδράσεις και ακόμη και να ρυθμίσουν τις νευρωνικές μας αντιδράσεις στέλνοντας νευροδιαβιβαστές απευθείας στον εγκέφαλό μας μέσω του άξονα έντερο-εγκέφαλος.
Τις τελευταίες δεκαετίες, το μικροβίωμα του εντέρου έχει λάβει μεγάλη θετική προσοχή, και δικαίως.  
Είναι σαφές ότι το μικροβίωμά μας βρίσκεται στο επίκεντρο της σωματικής, 
ψυχικής, ακόμη και πνευματικής μας υγείας, γι' αυτό και εστιάζω τόσο πολύ στο να κάνω πράγματα που ωφελούν το μικροβίωμά μου. 
Το νερό exclusion zone/EZ είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορώ να το εφαρμόσω αυτό, όπως υποστηρίζεται από τη μελέτη του 2022, η οποία έδειξε 17% βελτίωση στο μικροβίωμα του εντέρου ενήλικων ανθρώπων που κατανάλωναν αυτό το νερό exclusion zone/EZ καθημερινά για δύο μήνες
-. αναζωογονεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα 
Η σημασία ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος είναι λίγο πολύ παγκοσμίως γνωστή. 
Μας βοηθά να καταπολεμήσουμε τις λοιμώξεις, μας προστατεύει από αυτοάνοσες αντιδράσεις και το κάνει σε στενό συντονισμό με το μικροβίωμα του εντέρου μας. 
Ένας από τους αναδυόμενους τομείς που ερευνούν την ανοσία μας είναι η glycoscience. 
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι μικρά μόρια σακχάρων/γλυκάνες/glycan, που συνδέονται με τα αντισώματά μας μπορούν να προκαλέσουν την αλλαγή της λειτουργίας του αντισώματος από προφλεγμονώδη σε αντιφλεγμονώδη και αντίστροφα.  
Πρόκειται για μια αναστρέψιμη και εξαιρετικά δυναμική διαδικασία. 
Με ακατάλληλες επιλογές στον τρόπο ζωής, αλλά και κατά τη διάρκεια φυσικών διεργασιών όπως η γήρανση, 
το προφίλ των γλυκανών μας αλλάζει και τα αντισώματά μας αρχίζουν να προκαλούν φλεγμονή, γεγονός που μπορεί να μας οδηγήσει στην ανάπτυξη ασθενειών που προκαλούνται από χαμηλού βαθμού συστηματική φλεγμονή 
Το 2021, μια ανεξάρτητη μελέτη GlycanAge έδειξε ότι η κατανάλωση νερού exclusion zone/EZ  για τρεις μήνες προκάλεσε έως και 12 χρόνια βιολογικής αναζωογόνησης.
Προκάλεσε μετατοπίσεις στις γλυκάνες αυτών των συμμετεχόντων σε σημείο που κάποιοι από βιολογικά μεγαλύτεροι από τη χρονολογική τους ηλικία έγιναν βιολογικά νεότεροι. 
     Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να δημιουργήσουμε περισσότερο νερό exclusion zone/EZ. 
Παίρνουμε νερό exclusion zone/EZ με φυσικό τρόπο όταν 
-. πίνουμε ωμούς χυμούς λαχανικών, 
-. πίνουμε φρέσκο νερό πηγής 
-. πίνουμε νερό από το λιώσιμο των παγετώνων και 
1. σχηματίζεται το νερό exclusion zone/EZ αυθόρμητα όταν το κανονικό νερό δονείται ή αναμιγνύεται 
2. σχηματίζεται το νερό exclusion zone/EZ στα κύτταρά μας όταν εκτίθεστε σε υπέρυθρο φως 1200 nm.
     Έχοντας αυτά κατά νου, εδώ είναι μερικά συμβουλές που μας βοηθούν να δημιουργήσουμε νερό exclusion zone/EZ:
-. πίνουμε ωμό χυμό λαχανικών ή φρέσκο νερό πηγής. 
Το νερό exclusion zone/EZ σχηματίζεται φυσικά στο χυμό λαχανικών και στο νερό πηγής.
-. ανακατεύουμε κανονικό νερό . 
Το νερό απορροφά δονητική ενέργεια όταν το ανακατεύουμε, η οποία μετατρέπει ένα μέρος του νερού σε νερό exclusion zone/EZ. 
Η έρευνα του Dr. Gerald Pollack, ο οποίος ανακάλυψε το νερό exclusion zone/EZ, δείχνει ότι ακόμη περισσότερο νερό exclusion zone/EZ σχηματίζεται όταν ανακατεύουμε βούτυρο και λάδι σε νερό για να πίνουμε κάθε πρωί. 
Φτιάχνουμε νερό exclusion zone/EZ ανακατεύοντας κανονικό νερό για 30 δευτερόλεπτα περίπου.
-. απολαμβάνουμε γυμνοί τον ήλιο. 
Το ηλιακό φως έχει άφθονο από το φως των 1200 nm που δημιουργεί το νερό exclusion zone/EZ, καθώς και ένα σωρό άλλα φάσματα που κάνουν το ηλιακό φως εξαιρετικό για τον οργανισμό μας. 
Το νερό exclusion zone/EZ σχηματίζεται στα κύτταρά μας όταν εκθέτουμε το σώμα μας, όπως και τα μάτια μας, τις πύλες προς τον εγκέφαλο, στο αφιλτράριστο ηλιακό φως για λίγα λεπτά κάθε μέρα χωρίς γυαλιά ηλίου, ρούχα ή αντηλιακό. 
Όσο περισσότερο εκθέτουμε το σώμα μας στον ήλιο, τόσο περισσότερο νερό exclusion zone/EZ φτιάχνουμε.
     Νερό exclusion zone/EZ  και θρεπτικά συστατικά
Σύμφωνα με τον Dr. Pollack το νερό exclusion zone/EZ δεν αντικαθιστά τις βιταμίνες,
τα μέταλλά και τα ιχνοστοιχεία, διότι η λειτουργία του νερού exclusion zone/EZ είναι εντελώς διαφορετική από αυτή των βιταμινών, των θρεπτικών ουσιών και των ιχνοστοιχείων, απλά λειτουργεί σε συνδυασμό με όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά.
Και είναι το νερό exclusion zone/EZ ο καταλύτης και ο πάροχος ενέργειας που επιτρέπει στα κύτταρά μας να εκμεταλλεύονται σωστά αυτές τις θεραπευτικές ουσίες.
Αξίζει να θυμηθούμε πως τους προηγούμενους αιώνες, συχνά αναφέρονταν ισχυρισμοί  για τη λειτουργία κάποιου "θαυματουργού νερού". 
Η έλλειψη όμως κατανόησης της υποκείμενης βιοχημικής διαδικασίας που συμβαίνει στο μόριο του νερού υπήρξε το εμπόδιο για τη σωστή εφαρμογή του νερού exclusion zone/EZ 
     Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη του νερού exclusion zone/EZ, στη συνέντευξη του Dr. Pollack, ο οποίος ανακάλυψε το νερό exclusion zone/EZ # 
https://daveasprey.com/gerald-pollack-its-not-liquid-its-water-304/
μετάφραση και επιμέλεια κειμένου ntina