Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας: "Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία"

Από τη χθεσινή συγκέντρωση στο Θησείο των εν αναστολή υγειονομικών και υπαλλήλων του ΕΚΑΒ.
Στη συγκέντρωση, παρόλες τις αντιξοότητες, παραβρέθηκε και ένα μεγάλο πλήθος κόσμου, το οποίο είναι ενάντια στην υποχρεωτικότητα.
Οι επίσημοι ομιλητές συντάχθηκαν με τα δίκαια αιτήματα των Υγειονομικών και πήραν ξεκάθαρη θέση ενάντια στην υποχρεωτικότητα των ιατρικών πράξεων.

Τάκης Βιδάλης – Συνταγματολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής: «Το μέτρο είναι αντισυνταγματικό»

Ο συνταγματολόγος, Τάκης Βιδάλης, διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, μίλησε στον Realfm 97,8 στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου. 
“Τι να πω, με μία λέξη είναι αντισυνταγματικό”. “η απάντηση είναι απλή: το μέτρο είναι αντισυνταγματικό”. “(…) κάθε ιατρική πράξη προϋποθέτει την ελεύθερη συγκατάθεση ύστερα από ενημέρωση του προσώπου στο οποίο θα γίνει”».
Τα παραπάνω δήλωσε ο συνταγματολόγος Τάκης Βιδάλης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου, όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά και το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ που επέβαλλε η κυβέρνηση. Στην ερώτηση, δε, αν η κυβέρνηση ζήτησε την γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, η απάντηση του επιστημονικού συνεργάτης της Επιτροπής ήταν αρνητική… 
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου : imerodromos.gr
και ολόκληρη την εκπομπή εδώ: www.real.gr

Αργύρης Νταλιάνης - ο πολύτεκνος κορυφαίος καρδιολόγος τα τίναξε όλα στον αέρα

Ο Αργύρης Νταλιάνης, ο κορυφαίος καρδιολόγος που άφησε την εργασία του στο εξωτερικό για να μεγαλώσει τα παιδιά του στην Ελλάδα, βρίσκεται σήμερα σε αναστολή. 
Στο παρακάτω video από το «Ανατρεπτικό Δελτίο» μας  ενημερώνει τους λογους που τον οδήγησαν στην αναστολή. 
Υπάρχουν  7.000 οικογένειες έμπειρων επαγγελματιών υγείας, οι οποίες δεν έχουν σήμερα  ούτε τα βασικά αγαθά για την επιβίωση τους. 
Η  κυβέρνηση τους έχει περιορίσει σε αναστολή, χωρίς να τους επιτρέπει να δουλέψουν πουθενά αλλού.
                

“Σκοτώνουν” τους πένητες ανεμβολίαστους όταν γεράσουν!

Το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως στους ανεμβολίαστους δεν είναι μια συνηθισμένη “ποινή”, όπως τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε διάφορες παραβάσεις π.χ της τροχαίας.
Στην πραγματικότητα τα 100 ευρώ το μήνα για τους ηλικιωμένους ανεμβολίαστους ισοδυναμούν με πρωτοφανές οριζόντιο χαράτσι ή φόρο ή τακτική αφαίρεση εισοδήματος, για τα οποία δεν υπάρχει καμιά νομική και Συνταγματική βάση ούτε υπάρχει νομική υπόσταση για να στοιχειοθετηθεί ο μη εμβολιασμός ως “παράβαση”.
Το χειρότερο όμως είναι ότι το πρόστιμο αυτό, στην κυριολεξία χαράτσι, για ηλικιωμένους φτωχούς ανθρώπους είναι κάτι απολύτως απάνθρωπο.
Για ένα χαμηλοσυνταξιούχο ή ηλικιωμένο άνεργο ή ηλικιωμένο άπορο και απροστάτευτο, το πρόστιμο αυτό δεν είναι καν μια πολύ σκληρή ποινή για το “έγκλημα” του. Αντίθετα, αυτό το τακτικό μηνιαίο πρόστιμο, που μπορεί να μη λέει τίποτα γι’ αυτούς που παίρνουν παχουλότατες συντάξεις, διπλές ή και τριπλές ή γι’ αυτούς που έχουν μεγάλα εισοδήματα και αποθέματα, ισοδυναμεί γι’ αυτές τις φτωχές ή και πάμφτωχες κατηγορίες ηλικιωμένων με πραγματική φυσική εξόντωση. Με δύο λόγια η ποινή του μη εμβολιασμού σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι ούτε καν ισόβια αλλά ο αργός, δια της πείνας και της απολύτου εξαθλίωσης, βασανιστικός θάνατος!!!
Γιατί τι άλλο είναι αυτό το “χαράτσι” σε ένα ηλικιωμένο 85-άρη που παίρνει εθνική σύνταξη 380 ευρώ και θα πρέπει με αυτά να πληρώσει θέρμανση, πανάκριβο ρεύμανοίκι ή ΕΝΦΙΑ αν είναι δικό του το σπίτι, τηλέφωνονερόκοινόχρηστα, την συμμετοχή του στα φάρμακα κλπ, πέραν του φαγητού, του ντυσίματος και τόσα άλλα.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Το δίλημμα που με ωμό τρόπο θέτει με το χαράτσι η κυβέρνηση και δυστυχώς θέτει εμμέσως όλος ο κατεστημένος πολιτικός εσμός, στους φτωχούς ηλικιωμένους ανθρώπους είναι άγριο και αμείλικτο: Εμβόλιο ή βασανιστικός θάνατος. Αν και δεν αποκλείεται όταν κάποιος κάνει το εμβόλιο να “κολλήσει”, παρά τον εμβολιασμό και να πεθάνει διασωληνωμένος.
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Υ.Γ: Το χαράτσι στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους επιβάλλεται με την δικαιολογία της προστασίας των ιδίων και το κυριότερο της κοινωνίας. Ποιο “χαράτσι” όμως θα πρέπει αναλογικά να επιβληθεί και στους εμβολιασμένους που όλοι τώρα ξέρουμε ότι και νοσούν και μεταδίδουν τον ιό, έστω με λιγότερες ή πολύ λιγότερες πιθανότητες; Ο στυγνός αυταρχισμός και η απανθρωπιά πάντα φτάνουν σε αδιέξοδο!