Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Η ιστορία του πιο έξυπνου ανθρώπου του κόσμου, που ελάχιστοι γνωρίζουν

Όταν κάποιος ερωτάται για τον πιο έξυπνο άνθρωπο του κόσμου, κατευθείαν το μυαλό του πηγαίνει στον Άμπερτ Αϊνστάιν. 
Το IQ του έφτανε το 160 σε αριθμό. 
Το IQ από τον Νεύτωνα έφτανε το 190. 
Όμως, ένας άλλος άνδρας είχε πολύ υψηλότερο. 
Αυτό, διότι το δικό του έφτανε από 250 έως 300…
Το όνομα αυτού, William James Sidis 
Ένας άνδρας που γεννήθηκε με ταλέντο και πέθανε μόνος, φτωχός και ξεχασμένος από όλους. 
Ο William James Sidis γεννήθηκε την Πρωταπριλιά του 1898 στη Νέα Υόρκη. 
Ο πατέρας του ήταν ψυχολόγος και η μητέρα του γιατρός. 
Από την αρχή είδαν σημάδια ευφυΐας στο γιο τους και του αγόραζαν βιβλία, με το παιδί να απορροφά πληροφορίες σαν σφουγγάρι.
Το παιδί θαύμα, μόλις 18 μηνών μπορούσε να διαβάζει τους New York Times ενώ στα 8 του χρόνια γνώριζε ήδη οκτώ γλώσσες (Λατινικά, Ελληνικά, Γαλλικά, Ρώσικα. Γερμανικά, Εβραϊκά, Τουρκικά και λίγο αργότερα είχε δημιουργήσει μια δική του γλώσσα που ονομαζόταν Vendergood.
Μόλις στα 5 του χρόνια είχε επινοήσει έναν αλγόριθμο με τον οποίο έβρισκε αμέσως την ημέρα της εβδομάδας, οποιασδήποτε ημερομηνίας. 
Ο πατέρας του Μπόρις, είχε καταλάβει πως πρόκειται για «τέρας» μαθηματικών. 
Σε ηλικία 9 ετών, ο πατέρας του θέλησε να τον βάλει στο Χάρβαρντ, όμως απορρίφθηκε λόγω ηλικίας. Δύο χρόνια μετά όμως, έμελε να γράψει Ιστορία.
Ο Γουίλιαμ Σίντις έδωσε διάλεξη με θέμα τα «Μεγέθη της Τέταρτης Διάστασης» σε ένα ακροατήριο το οποίο αποτελούνταν από καθηγητές του Χάρβαρντ και του ΜΙΤ, φοιτητές και εκπροσώπους του Τύπου. Για δύο ολόκληρες ώρες το παιδί που είχε λίγους μήνες πριν γίνει αποδεκτό να φοιτήσει στο περίβλεπτο πανεπιστήμιο μιλούσε.
Διέλυε κάθε δυσπιστία προς το πρόσωπό του. 
Πολλοί από αυτούς έφυγαν από την ομιλία θεωρώντας ότι είχαν ακούσει «τη μετενσάρκωση του Ευκλείδη». 
Στο ακροατήριο, εκτός από τον υπερήφανο πατέρα, βρισκόταν και ο εξίσου υπερήφανος νονός, ο φιλόσοφος Γουίλιαμ Τζέιμς. 
Στα 14 του είχε τελειώσει τις σπουδές του, ενώ δύο χρόνια μετά ολοκλήρωσε το bachelor του.
Μετά την αποφοίτησή του ο William James Sidis  είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους: «Θέλω να ζήσω την τέλεια ζωή. 
Ο μόνος τρόπος για να το πετύχω είναι να το κάνω στην απομόνωση. 
Πάντα μισούσα το πλήθος». 
Μάλιστα, είχε δηλώσει πως δεν επρόκειτο να παντρευτεί ποτέ.
Για ένα μικρό διάστημα δίδασκε μαθηματικά στο Ινστιτούτο Rice στο Τέξας, αλλά κάποια στιγμή εκδιώχθηκε αφού ήταν νεότερος από τους μαθητές του. 
Στα 21 του συνελήφθη στη Βοστώνη ενώ συμμετείχε στη διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά και καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για επεισόδια και επίθεση σε αστυνομικό.
Η ειρωνεία ήταν πως δεν είχε κάνει τίποτα από τα δύο. 
Ωστόσο, οι γονείς του βρήκαν τρόπο να τον κρατήσουν έξω από τη φυλακή και τον κλείδωσαν στο σανατόριο τους για 2 χρόνια. 
Πίστευε πως κανείς δεν μπορεί να τον καταλάβει και έτσι αποφάσισε να τραβηχτεί από τα φώτα και να ζήσει πιο ήσυχα.
Έκανε απλές δουλειές, όπως λογιστής, όμως όταν οι συνάδελφοί του καταλάβαιναν ποιος είναι, τότε έπαιρνε την απόφαση να παραιτηθεί. 
«Μόνο η όψη μια μαθηματικής εξίσωσης με αρρωσταίνει. 
Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να διαχειρίζομαι μια αριθμομηχανή, αλλά δεν με αφήνουν ήσυχο»,
είχε δηλώσει κάποια στιγμή.
Η «τέλεια ζωή» για τον William James Sidis  είχε γίνει εφιάλτης. 
Μετά από πολλά βιβλία όπου έγραψε χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα, το πιο λαμπρό μυαλό που έζησε ποτέ, κατέληξε να εργάζεται ως κλητήρας.
Ο William James Sidis πέθανε σε ηλικία 46 ετών από εγκεφαλική αιμορραγία, την ίδια ακριβώς ασθένεια από την οποία πέθανε και ο πατέρας του σε ηλικία 56 ετών. 
Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο, απεβίωσε ολομόναχος και φτωχός.
Η ζωή του Γουίλιαμ Τζέιμς Σίντις δεν ενέπνευσε μόνο το μυθιστόρημα του Μόρτεν Μπρασκ, αλλά και το σενάριο της ταινίας «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγ» των Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ.

Dr. Παναγιωτης Βλαχογιαννοπουλος: Όταν βαδίζεις στο μονοπάτι της έρευνας, πρέπει η διαγωγή σου να είναι κόσμια, όχι κοσμιωτάτη

από το χρονολόγιου του dr. Παναγιώτη Βλαχογιαννοπουλου

ΟΤΑΝ ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΙΑΓΩΓΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΙΑ, ΟΧΙ ΚΟΣΜΙΩΤΑΤΗ
Μια θλιβερή ιστορία για τη στάση των επιστημόνων, οι οποίοι φοβούνται να έλθουν σε αντιπαράθεση με τις καθεστηκυίες αντιλήψεις μην τους χαλάσουν τη διαγωγή.
Προσωπικότητες, φορείς και επιστήμονες αμφισβητούν τώρα ότι ο ιός SARS-CoV-2 πέρασε στον άνθρωπο κατ΄ ευθείαν από την άγρια πανίδα. Θεωρούν ισοδύναμα τα σενάρια τόσο της αυθόρμητης μεταφοράς από την άγρια πανίδα στον άνθρωπο, όσο και της κατασκευής του ιού στο εργαστήριο με στόχο (δήθεν;;;, ποιος ξέρει;;;;) να κατασκευάσουν περισσότερο μολυσματικά στελέχη και να μελετήσουν τον τρόπο αντιμετώπισής τους σε μια ενδεχόμενη πανδημία. O ιδρυτής του Facebook Mark Elliot Zuckerberg δήλωσε ότι δεν θα κατεβάζει πλέον αναρτήσεις που υποστηρίζουν ότι ο SARS-CoV-2 κατασκευάστηκε από άνθρωπο.
Το στέλεχος το είδαμε (ακόμη δεν ξέρουμε πώς προέκυψε) την πανδημία την φάγαμε στο κεφάλι, αλλά αντιμετώπιση δεν είδαμε ρε λεβέντες!
Στις αρχές της πανδημίας ανέβασα με προκλητικά σχόλια , είναι η αλήθεια («αυτοί έφτιαξαν τον ιό SARS-CoV-2» , έγραφα) ένα άρθρο από το περιοδικό Nature Medicine (A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence Received 12 June; accepted 8 October; published online 9 November 2015; corrected online 20 November 2015; doi:10.1038/nm.3985 ) το οποίο υποστήριζε τα εξής: (μεταφράζω μέρος της περίληψης):
«Εδώ (σε αυτό το άρθρο εννοούν) εμείς εξετάζομε την δυνατότητα ενός ιού που μοιάζει με τον SARS, του ιού SHCO14-CoV που επί του παρόντος κυκλοφορεί μόνο στις νυχτερίδες, να προκαλεί νόσο στους ανθρώπους. Χρησιμοποιώντας το σύστημα της αντίστροφης γενετικής του SARS-CoV κατασκευάσαμε και χαρακτηρίσαμε έναν χιμαιρικό ιό που εκφράζει την ακίδα (πρωτεΐνη επιφανείας που προεξέχει της μεμβράνης του, μέσω της οποίας ο ιός εισέρχεται στο κύτταρο του ανθρώπου) του κορωναϊού SHCO14-CoV των νυχτερίδων σε ένα τροποποιημένο ιό SARS-CoV, μέσω αρουραίου. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η ομάδα 2b των ιών που κωδικοποιεί την πρωτεϊνική ακίδα του SHCO14 σε έναν ιό αγρίου τύπου (εννοεί κανονικό SARS-CoV) μπορεί πολύ αποτελεσματικά να χρησιμοποιήσει πολλαπλούς ομολόγους υποδοχείς του υποδοχέα του SARS, ήτοι του υποδοχέα του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτασίνης ΙΙ του ανθρώπου, αναπτύσσεται αποτελεσματικά σε πρωτογενή κύτταρα ανθρώπινων αεραγωγών και γίνεται σοβαρά παθογόνος στον πνεύμονα ποντικού. Εξέταση των προφυλακτικών και θεραπευτικών μέτρων που ακολουθήθηκαν στον SARS έδειξε ότι αυτά δείχνουν πολύ φτωχή αποτελεσματικότητα». Αυτός ο ιός έχει όλα τα χαρακτηριστικά του SARS-CoV-2, ας μην κοροϊδευόμαστε!
Τα Hellinika Hoaxes, μου κατέβασαν την ανάρτηση την ίδια μέρα με το αιτιολογικό ότι έχει αποδειχτεί ότι ο ιός SARS-CoV-2 δεν είναι κατασκεύασμα ανθρώπινο.
Στις 17 Μαρτίου 2020, στο φούντωμα της πανδημίας , το περιοδικό Nature Medicine έδωσε στην ουσία εντολή στους Kristian G. Andersen, Andrew Rambaut, W. Ian Lipkin, Edward C. Holmes & Robert F. Garry να ανασκευάσουν την θεωρία της κατασκευής του ιού από ανθρώπινο χέρι, συζητώντας δεδομένα από το RNA ιού και συγκρίνοντας τα RNA των εξής ιών: Human – SARS-CoV-2, Bat – SARS-CoV-relatedBat-RaTG13, Pangolin, Human – SARS-CoV και Bat – SARS-CoV-related (The proximal origin of SARS-CoV-2, Nature Medicine 17 March 2020΄ https://doi.org/10.1038/s41591-020-0820-9 ). Το άρθρο τους ήταν όπως το λέμε ένα «position paper» ( ένα άρθρο βασικής θέσης του περιοδικού) που υποστήριζε ότι ο ιός δεν μπορεί να κατασκευαστεί από ανθρώπινο χέρι. Ο ισχυρισμός στηριζόταν στην απόκτηση εκ μέρους του SARS-CoV-2 ενός τόπου διάσπασης της πρωτεΐνης-ακίδας που αποτελούνταν από πολλαπλές βάσεις που ήταν μοναδικός για αυτόν και όχι για άλλους κορωνοϊούς.
Ο Nicholas Wade στις 5 Μαΐου 2021 στο περιοδικό Bulletin of the Atomic Sciences https://thebulletin.org/.../the-origin-of-covid-did.../ γράφει για αυτό το άρθρο των Kristian G. Andersen και συνεργατών τα ακόλουθα :
«Δυστυχώς, αυτή ήταν μια άλλη περίπτωση κακής επιστήμης, με την έννοια που ορίζεται παραπάνω. Είναι αλήθεια ότι ορισμένες παλαιότερες μέθοδοι κοπής και επικόλλησης ιογενών γονιδιωμάτων διατηρούν ενδεικτικά σημάδια χειραγώγησης. Αλλά οι νεότερες μέθοδοι, που ονομάζονται "no-see-um" ή "seamless" προσεγγίσεις, δεν αφήνουν καθοριστικά σημάδια. Ούτε άλλες μέθοδοι χειρισμού ιών όπως σειριακό πέρασμα, η επαναλαμβανόμενη μεταφορά ιών από μια καλλιέργεια κυττάρων σε άλλη. Εάν ένας ιός έχει υποστεί χειρισμό, είτε με απρόσκοπτη μέθοδο είτε με σειριακό πέρασμα, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει. Ο Άντερσεν και οι συνάδελφοί του διαβεβαίωναν τους αναγνώστες τους για κάτι που δεν μπορούσαν να γνωρίζουν».
Πρόσφατα όπως αποκάλυψε η Daily Mail δύο επιστήμονες οι Angus Dalgleish και Birger Sørensen, υποστήριξαν ότι :
«Ένα διάγραμμα του κοροναϊού δείχνει έξι «δακτυλικά αποτυπώματα» που προσδιορίστηκαν από τους δύο επιστήμονες, τα οποία λένε ότι δείχνουν ότι ο ιός πρέπει να έχει γίνει σε ένα εργαστήριο. Ένα δεύτερο διάγραμμα έδειξε πώς μια σειρά τεσσάρων αμινοξέων που βρέθηκαν στην ακίδα SARS-Cov-2 έχουν θετικό φορτίο που προσκολλάται στα ανθρώπινα κύτταρα σαν μαγνήτης, καθιστώντας τον ιό εξαιρετικά μολυσματικό».
Πριν κλείσω θέλω να στηλιτεύσω φίλους μου επιστήμονες που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι αυτό έχει λυθεί πλέον και ότι το RNA τα αποδεικνύει όλα, υποστηρίζοντας ότι η κατασκευή του SARS-CoV-2 στο εργαστήριο από τον άνθρωπο είναι αδύνατη. Οι νέοι επιστήμονες φοβούνται να αντιπαρατεθούν με τις καθεστηκυίες αντιλήψεις, μήπως εξοβελιστούν από τα επιστημονικά σαλόνια. Φοβούνται να αντιπαρατεθούν με το «παράδειγμα» υπό την έννοια που το ορίζει ο Thomas Kuhn στο βιβλίο του «Η δομή των επιστημονικών επαναστάσεων». Πρέπει να ξέρουν όμως ότι όταν ακολουθούν το δρόμο της έρευνας, δεν μπορεί να είναι «τα καλά παιδιά». Η πυρά είναι για τους πρωτοπόρους όχι για τα ανθρωπάκια.