Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Βότανα για την πέψη και τα προβλήματα του πεπτικού, γνωστά και ως bitters

Τα περίφημα πικρά ή bitters και η πέψη
Τα πικρά-bitters της βοτανολογίας είναι εκχυλίσματα βοτάνων σε αλκοόλη, αρωματικής γεύσης που παρασκευάζονται με έγχυση φλοιών,
λουλουδιών,
καρπών, όπως τα μούρα,
σπόρων,
ριζών και διάφορων άλλων μερών βοτάνων και φυτών.
Τα πικρά εκχυλίσματα των βοτάνων ή herbal bitters είναι μια ειδική κατηγορία εκχυλισμάτων, η οποία χωρίζεται σε υποομάδες και έχουν χρησιμοποιηθεί από πάρα πολύ παλιά ως φάρμακο.
Η υποομάδα, η ειδική για το πεπτικό σύστημα περιλαμβάνει τα πικρά χωνευτικά ή digestive bitters
Τα πικρά χωνευτικά βότανα διεγείρουν όλες τις πεπτικές εκκρίσεις, όπως το σάλιο,
οι ορμόνες,
η χολή.
Καθένα από αυτά, δρα ως διαλύτης στη διαδικασία διάσπασης των τροφών για την επόμενη φάση της απορρόφησης.
Η ποιότητα και η ποσότητα αυτών των εκκρίσεων διασφαλίζει τελικά τη σωστή διατροφή.
Η ανεπαρκής παραγωγή αυτών των εκκρίσεων είναι...
read more: https://botanologia.gr/votana-gia-tin-pepsi-kai-ta-provlimata-toy-peptikoy-gnosta-kai-os-bitters/

Οφειλόμενη απάντηση στον πυραγό με το… «φτωχό» μυαλό

του Όθωνα Κουμαρέλλα
Κύριε Γιώργο Αναγνωστάκο.
Εκτιμώ αφάνταστα το ζήλο σας και την προσπάθειά σας να προστατεύσετε την τιμή και την υπόληψη του Πυροσβεστικού Σώματος από τις «στρατιές των ασχέτων, ανίδεων, (ερευνητών) του Διαδικτύου, από ανθρώπους με κοντό μυαλό, ιδεοληπτικούς και κομματόσκυλα που δεν έχουν τη γνώση να δουν το φαινόμενο της πυρκαγιάς πέρα από φυσικό αλλά και ως παγκόσμιο φαινόμενο. 
Δεν έχουν τις βασικές γνώσεις είναι ο ένας λόγος , είτε οι μικροπολιτικοί τους σκοποί και συμφέροντα τους κάνουν να χειραγωγούν την κοινή γνώμη».
     Συμβουλή μου καλοπροαίρετη αγαπητέ! 
Μη κοιτάζεσθε τόσο πολύ στον καθρέπτη σας, όταν αναφέρεσθε στον κόσμο που διαμαρτύρεται για ό,τι κακό συμβαίνει γύρω του, ανεξάρτητα εάν είναι σε θέση να μπορεί να το ερμηνεύσει σωστά, ή όχι. 
Εάν υπερβάλλει ή όχι.
     Διότι έτσι είσθε ο πρώτος που αποδεικνύετε, εάν όχι ότι βρίσκεστε σε πλήρη άγνοια, τουλάχιστον σε ημιμάθεια, σε πνευματική σύγχυση και σε άνευ προηγουμένου ιδεοληπτική «κομματοσκυλίαση».
Με μια φωτογραφία από τη NASA, που ούτε καν κάνατε τον κόπο να ερευνήσετε σε τι ακριβώς αναφέρεται, προσπαθείτε να μας πείσετε ότι ο πλανήτης φλέγεται ένεκα της «κλιματικής αλλαγής».
     Ανάξιος ο μισθός σας, διότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζουν!
Ο χάρτης αυτός που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο κάθε εστία φωτιάς στον κόσμο, δεν αφορά μόνον σε δασικές πυρκαγιές, μολονότι συμπεριλαμβάνονται κι αυτές. 
Αφορά σε κάθε μικρότερη ή μεγαλύτερη φωτιά, ακόμη και εάν κάποιος αγρότης σε μια ερημική περιοχή καίει μερικά ξερόχορτα. 
     Περιλαμβάνει ακόμη φωτιές που εκδηλώνονται μέσα σε πόλεις από κάθε αιτία. Όπου βλέπουμε κόκκινο στίγμα στον χάρτη, η ίδια η NASA λέει, ότι μπορεί να είναι: Εστία φωτιάς σε σπίτια, σε επιχειρήσεις, σε εργοστάσια
Είτε σε πολυκατοικίες είτε σε μονοκατοικίες. 
Εστίες φωτιάς σε βιομηχανικά εργαλεία! 
Φλόγες από εργοστάσια φυσικού αερίου. 
Από γεωτρήσεις υδρογονανθράκων. 
Μπορεί να είναι εκρήξεις από ηφαίστεια, ή ακόμα από ανωμαλίες στην ατμόσφαιρα που δίνουν την αίσθηση στους αισθητήρες infrared των δορυφόρων ότι κάτι πάει στραβά εκεί.
Η εικόνα που παρουσιάζει ο χάρτης αυτός είναι πανομοιότυπη όλα τα χρόνια που αυτός υπάρχει, όπως αποδεικνύεται στην εικόνα δεξιά.
     Εάν κάνατε κύριε πυραγέ -με το φτωχό μυαλό- ένα ζουμ σε μια κατοικημένη περιοχή πχ στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, αλλά και οπουδήποτε αλλού, θα βλέπατε πολλά τέτοια κόκκινα στίγματα. 
Εάν όλα αυτά τα στίγματα ήσαν πραγματικές δασικές πυρκαγιές, τόσα χρόνια, που υπάρχει ανανεούμενος σε πραγματικό χρόνο αυτός ο χάρτης, δεν θα είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο επί της γης κι εσείς δεν θα είχατε τίποτε για να σβήσετε!.  
     Φυσικά δεν περιμένω από τα γνωστά «hoaxes» να σας διαψεύσουν και να σας καταγγείλουν ότι διασπείρετε fake news. 
Ως κρατικός λειτουργός εν διατεταγμένη υπηρεσία, ίσως διεκδικείτε κι εσείς το «ακαταδίωκτο», αλλά θαρρώ, ότι περισσότερο σας ταιριάζει το ακαταλόγιστο…
Καμία χώρα λοιπόν, από αυτές που αναφέρετε δεν έχει παραδοθεί στις φλόγες και δεν καίγονται. 
Πυρκαγιές υπάρχουν φυσικά. 
Πάντα υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν δασικές πυρκαγιές. 
Είναι ο τρόπος που η ίδια η φύση έχει επιλέξει για να ανανεώνονται τα δάση. Κάπου το αναγνωρίζετε κι εσείς, λέγοντας ότι τα δάση καίγονται ανά πενήντα χρόνια περίπου.
     Το ζήτημα, λοιπόν, αγαπητέ, δεν είναι να μην υπάρχουν πυρκαγιές, διότι αυτό είναι αδύνατο, αλλά να είμαστε σε θέση να μπορούμε να τις αντιμετωπίζουμε με επιτυχία, ελαχιστοποιώντας τις βλάβες και στα δάση, αλλά και στις ζωές και στις περιουσίες των ανθρώπων.
Εάν εσείς είσθε ευχαριστημένος με τις επιδόσεις της υπηρεσίας σας, είναι προκλητικό να ζητάτε το ίδιο από τους πυρόπληκτους.
     Κανείς δεν τα έβαλε με τους απλούς πυροσβέστες που δίνουν με πενιχρά μέσα τη μάχη και πολλές φορές έχουν δείξει απαράμιλλη αυτοθυσία. 
Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό από το να προσπαθείτε να κρύψετε πίσω από την ένταση των φυσικών φαινομένων  και τη λεγόμενη ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή τις αβελτηρίες των ηγεσιών, την αδιαφορία τους, την ανοργανωσιά, την έλλειψη στοιχειώδους σχεδιασμού, την έλλειψη μέσων, τη λειψανδρία και τόσα άλλα που ουσιαστικά ευθύνονται για το μέγεθος των καταστροφών.
Μπορείτε εύκολα στην απελπισία και τον πανικό σας να προσπαθείτε να διαχύσετε τις ευθύνες σε ολόκληρη την κοινωνία, αλλά είσθε εντελώς εκτός πραγματικότητας.
     Αφήστε λοιπόν τις «παπάντζες» περί κλιματικής αλλαγής και τροπικοποίησης του μεσογειακού κλίματος. 
Ο πλανήτης γη και η ατμόσφαιρά του αλλάζουν εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. 
Υπήρξαν θερμότερες περίοδοι, όπως και ψυχρότερες. 
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η περίοδο που ζούμε ονομάζεται μεσοπαγετωνική;
     Όταν γεννηθήκατε κανείς δεν σας εγγυήθηκε ότι τα πάντα γύρω σας θα παραμένουν αναλλοίωτα κατά τη διάρκεια του βίου σας. 
Η φύση αενάως αλλάζει, οι ήπειροι μετακινούνται και αλλάζουν, το κλίμα αλλάζει, οι κοινωνίες αλλάζουν -και οι άνθρωποι οφείλουν να προσαρμόζονται, βελτιώνοντας τη ζωή τους στις αενάως μεταβαλλόμενες εξωτερικές συνθήκες.
     Οι προσκολλημένοι σε δόγματα άνθρωποι δεν αλλάζουν, δεν μπορούν να προβλέψουν, ούτε να προγραμματίσουν, ή να σχεδιάσουν και όταν συμβεί η καταστροφή προσπαθούν να βρουν τον ένοχο εκεί που δεν υπάρχει. 
     Κατηγορείτε την εδώ και 200 χρόνια αυθαίρετη δόμηση. 
Δεν μου λέτε παρακαλώ, όταν όλη αυτήν την μακρά περίοδο υπερδεκαπλασιάστηκε ο πληθυσμός, που θα πήγαιναν να ζήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; 
Φυσικά και έχτισαν τα σπίτια τους εκεί που τους ήταν δυνατόν στις περιαστικές δασωμένες περιοχές. 
Εάν αυτό συνεχίστηκε και συνεχίζεται χωρίς να υπάρχει στοιχειώδης χωροταξικός σχεδιασμός δεν ευθύνεται ο πολίτης, αλλά το ίδιο το κομματικό πελατειακό κράτος, που υπερασπίζεσθε και που δεν φροντίζει καν για τα στοιχειώδη. Ευθύνονται οι υπηρεσίες που βρίθουν από ανευθυνοϋπεύθυνους ημιμαθείς γραφειοκράτες, που επιβιώνουν παρασιτικά με τις μίζες και το γλείψιμο προς τις εξ ίσου ανίκανες ηγεσίες τους.
     Πριν τρία χρόνια ζήσαμε την τραγωδία στο Μάτι. 
Κι εκεί ο ένοχος βρέθηκε στην κλιματική αλλαγή, στους ξένους πράκτορες, στους… εξωγήινους κι εν τέλει στους αυθαιρετούχους. 
Όλοι όμως ξέχασαν μια μικρή λεπτομέρεια! 
Ότι το Μάτι είχε ενταχθεί στο σχέδιο πόλης εδώ και χρόνια και οι κάτοικοι είχαν πληρώσει ένα σωρό φόρους και εισφορές σε χρήμα και σε γη για να γίνει ο οικισμός βιώσιμος και ασφαλής. 
Τίποτε δεν έγινε και αφέθηκαν οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους στο έλεος της φύσης και του θεού.
     Ως αυτόπτης μάρτυρας της πυρκαγιάς αυτής, αφού ξεκίνησε μόλις 300 μέτρα από το σπίτι μου, έχω πλήρη γνώση των γεγονότων που ακολούθησαν. 
Την πλήρη έλλειψη συντονισμού, την ανυπαρξία μέσων, τον πανικό όλων αυτών που έπρεπε με ψυχραιμία να δίνουν οδηγίες και να κατευθύνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης. 
Και φυσικά όλοι γίναμε μάρτυρες της τεράστιας προσπάθειας συγκάλυψης των ευθυνών του κράτους και της υπηρεσίας σας για το ολοκαύτωμα.
Συνεχίζετε τον παραληρηματικό σας λόγο αναφερόμενος στους ανεύθυνους πολίτες.
Δεν βγάζετε όμως μιλιά για τους «επενδυτές». 
Ότι για κάθε μεγάλη εγκατάσταση ανεμογεννητριών είχε προηγηθεί δασική πυρκαγιά. 
Κάνετε ότι δεν γνωρίζετε. 
Γνωρίζετε όμως πολύ καλά, γι’ αυτό κάποιος εύκολα μπορεί να σας θεωρήσει συνένοχο του εγκλήματος στην προσπάθειά σας να παραπληροφορήσετε και να στρέψετε τα βλέμματα για τη διερεύνηση των ευθυνών αλλού από εκεί που πραγματικά βρίσκονται.
     Όμως, ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός σας, που σας εκθέτει όταν πέρσι επισκεπτόμενος την «επένδυση» στον Ερημίτη της Κέρκυρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάποτε το δάσος εκεί θα καίγονταν (όντως κάηκε), οπότε καλά έκαναν και το έχτισαν.
Ευτυχώς που παραδέχεσθε ότι το σώμα που υπηρετείτε έχει ελλείψεις, είναι γερασμένο κτλ. 
Όμως όπως και προείπα, κανείς δεν κατηγόρησε τους απλούς ανθρώπους της πυροσβεστικής που δίνουν με αυτοθυσία τον αγώνα της κατάσβεσης.
     Εσείς είσθε αυτός που τόσο προκλητικά προσβάλετε τους συναδέλφους σας με τα λεγόμενά σας, προσπαθώντας να καλύψετε τις ευθύνες, που αφορούν τις ελλείψεις, την αδυναμία στοιχειώδους σχεδιασμού και του συντονισμού των δυνάμεων από τους επικεφαλής τους, που επίσης, με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, εκθέτουν τους συναδέλφους σας σε μεγάλο κίνδυνο για την ίδια τη ζωή τους. 
     Τι να σου κάνει ο κάθε πυροσβέστης, πολλές φορές εποχικός συμβασιούχος, όταν ο διοικητής του είναι μαλάκας και βρέθηκε στη θέση να διοικεί εξ αιτίας της σχέσης του με το κυβερνών κάθε φορά κόμμα, εξασκημένος μόνον πως θα υπονομεύει τους συναδέλφους του;

Κάνετε πως δεν ξέρετε τι συμβαίνει μέσα στις υπηρεσίες σας;
Ντροπή σας!
Ναι, υπάρχουν ευθύνες που μια σχετικά μικρή αρχικά φωτιά με σχεδόν άπνοια δεν σβήστηκε εγκαίρως και καταστρέφει εδώ και τρεις ημέρες τα πάντα στη βόρεια Αττική. 
Το Τατόι είναι φιλέτο, λένε, για τους «επενδυτές» και η δασική έκταση το εμπόδιο. Μπουρλότο ο τόπος λοιπόν, με την πυροσβεστική (όχι επαναλαμβάνω τους πυροσβέστες) να διευκολύνει την «πράσινη» ανάπτυξη και τους «επενδυτές» της -για την… κλιματική αλλαγή ρε γαμώτο!
Αλλού αυτά, λοιπόν, για το μικροκλίμα που δημιουργεί η φωτιά τους στροβιλισμούς κτλ. 
Ναι, ισχύει, αλλά δεν είναι ο λόγος αυτός για την μη έγκαιρη παρέμβαση και κατάσβεση της πυρκαγιάς. 
Δεν είναι ο λόγος για τη στοιχειώδη έλλειψη πρόβλεψης, οργάνωσης και συντονισμού. 
Που ήσαν τα εναέρια μέσα ξέρετε;
     Τα μισά, όπως λένε, καθηλωμένα στο έδαφος από τεχνικές βλάβες και τα άλλα μισά να μην μπορούν να πετάξουν λόγω του καύσωνα. 
Το γιατί η πολιτεία δια της κυβέρνησης σας διάλεξε να «πουσάρει» με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα ΜΜΕ, αντί να φροντίσει να βρεθεί η υπηρεσία σας πλήρως επανδρωμένη και εξοπλισμένη, ούτε καν σας προβλημάτισε ποτέ!
     Αφήστε λοιπόν τα «σάπια» και μην εκτίθεστε προσπαθώντας να πουλήσετε υπηρεσίες στους ανωτέρους σας γράφοντας τέτοια ψεύδη και λιβελογραφήματα σε βάρος της κοινωνίας.
     Διότι είσθε εσείς και οι ανώτεροί σας που μας κουράσατε με την ανικανότητά σας. 
Κι επιπλέον είσθε εσείς που τόσο άκομψα και άτεχνα, επιβεβαιώνοντας το φτωχό σας μυαλό, προωθείτε τους μικροπολιτικούς σας σκοπούς και τα συμφέροντα που θέλετε να υπηρετείτε και που σας κάνουν να προσπαθείτε με «δακρύβρεχτα» κείμενα στο διαδίκτυο, να μας κουνάτε το δάκτυλο και να χειραγωγείτε την κοινή γνώμη. 
Τόσο απλά!

6 Αυγούστου 2021,
κάπου στην Ελλάδα που αναπνέει ακόμη
Όθων Κουμαρέλλας
Αρχιτέκτων – Μηχανικός και συγγραφέας