Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Πως μπορεί ένας άνδρας να διατηρήσει την σεξουαλική του ζωή και την υγεία του μεγαλώνοντας;

Κάθε μέρα πολλές πληροφορίες μας βομβαρδίζουν για τα προβλήματα που έρχονται με τον …χρόνο.

Προβλήματα όχι μόνο στη υγεία μας αλλά και στη σεξουαλική μας ζωή.Αρκετοί από εμάς αρχίζουμε να ανησυχούμε καθώς μεγαλώνουμε για το τι θα πρέπει να κάνουμε, πως μπορούμε να μείνουμε "πιο νέοι" και λαμπεροί.

Την ίδια όμως ανησυχία ακούμε στο γραφείο μας και από νέους ανθρώπους που παρουσιάζουν ήδη κάποια σεξουαλικά προβλήματα, καθώς αναρωτιούνται τι πρέπει να προσέξουν για να είναι σεξουαλικά ενεργοί μετά από κάποια χρόνια. Γιατί ναι, όσον αφορά την υγεία μας, ισχύει η παροιμία:
"Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!"

Η διατήρηση λοιπόν μία καλής σεξουαλικής λειτουργίας μεγαλώνοντας είναι ένα σημαντικό κριτήριο της ποιότητας ζωής, της ψυχοσυναισθηματικής ισορροπίας και της καλής βιολογικής μας υγείας.
Για να διατηρήσουμε λοιπόν, μία καλή σεξουαλική λειτουργία είναι καλό να εφαρμόσουμε τους εξής κανόνες:

Διακόπτουμε το κάπνισμα.
Η διακοπή του καπνίσματος βοηθά σημαντικά στην καλή σωματική υγεία. Μάλιστα υπάρχουν μελέτες που μιλάνε για βελτίωση στις νυκτερινές στύσεις ακόμα και 24 ώρες μετά την διακοπή του.
Μειώνουμε την κατανάλωση αλκοόλ.
Η υπερβολική και μακροχρόνια κατανάλωση αλκοόλ, έχει συνδεθεί με βλαβερές επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα και στη στυτική λειτουργία.
Ελέγχουμε το σωματικό μας βάρος.
Ο έλεγχος του σωματικού βάρους μπορεί επίσης να συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη ενός στυτικού προβλήματος, καθώς σχετίζεται με ασθένειες που προκαλούν στυτική δυσλειτουργία όπως η χοληστερίνη, ο διαβήτης και άλλες.
Ξεκινάμε φυσική άσκηση.
Η φυσική άσκηση ενισχύει τη στυτική λειτουργία καθώς συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Μειώνουμε το στρες
 Όλο και περισσότερες έρευνες συνδέουν την εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας με το έντονο άγχος.
Είμαστε συνεπείς στην ιατρική παρακολούθηση.
Η συχνή παρακολούθηση από το γιατρό και οι κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις έχουν μεγάλη σημασία όχι μόνο για τη σεξουαλική υγεία αλλά και για τη γενικότερη υγεία του ατόμου.
Επικοινωνούμε με το σύντροφό μας.
Όσο πιο ανοιχτά και αληθινά επικοινωνούμε μέσα στη σχέση μας, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να μοιραστούμε τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας στα διάφορα στάδια της ζωής μας.
Η συντροφικότητα είναι σημαντική προκειμένου να διατηρήσουμε μια καλή σεξουαλική ζωή με το σύντροφό μας!
askitis.gr
photo:google.gr

Ο αντίκτυπος της αγάπης στον εγκέφαλο του παιδιού

Τα παρηγορείτε για μια εκδορά στο γόνατο στη παιδική χαρά και τα καταφέρνετε να κοιμηθούν με ένα χαλαρωτικό νανούρισμα.

Αλλά το να είστε μια στοργική, τρυφερή μητέρα, δεν ωφελεί μόνο στη συναισθηματική φροντίδα, αλλά παίζει και καθοριστικό ρόλο στον προσδιορισμό του μεγέθους του εγκεφάλου του παιδιού σας, λένε οι επιστήμονες.

Συγκλονιστικό:
Σύμφωνα με νευρολόγους η σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των δύο εγκεφάλων έχει μια πρωταρχική αιτία – ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν τα παιδιά από τις μητέρες τους

Και οι δύο αυτές εικόνες είναι σαρώσεις του εγκεφάλου δύο τρίχρονων παιδιών, αλλά ο εγκέφαλος στα αριστερά είναι σημαντικά μεγαλύτερος, έχει λιγότερες κηλίδες και λιγότερο σκοτεινές περιοχές, σε σύγκριση με εκείνον στα δεξιά.

Σύμφωνα με νευρολόγους, η διαφορά αυτή έχει μία σημαντική κύρια αιτία – τον τρόπο που το κάθε παιδί αντιμετωπίστηκε από τη μητέρα του.
Το παιδί με το συρρικνωμένο εγκέφαλο ήταν θύμα σοβαρής παραμέλησης και κακοποίησης.

Σύμφωνα με την έρευνα που αναφέρθηκε από την εφημερίδα, ο εγκέφαλος στα δεξιά στερείται σε ανησυχητικό βαθμό μερικές από τις πιο θεμελιώδεις περιοχές που είναι παρούσες στην εικόνα στα αριστερά.

Οι συνέπειες αυτών των ελλείψεων είναι μεγάλες – το παιδί με το αριστερό μεγαλύτερο εγκέφαλο θα είναι πιο έξυπνο και πιο πιθανό να αναπτύξει την κοινωνική ικανότητα να συμπάσχει με τους άλλους.

Αντίθετα, το παιδί με το συρρικνωμένο εγκέφαλο θα είναι πιο πιθανό να εθιστεί στα ναρκωτικά και να συμμετέχει σε βίαια εγκλήματα, να είναι αντικοινωνικό και πιθανότατα άνεργο.
Το παιδί αυτό είναι επίσης πιο πιθανό να αναπτύξει ψυχικά και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο καθηγητής Allan Schore, του UCLA, δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Telegraph ότι αν ένα μωρό δεν αντιμετωπίζεται σωστά κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του, αυτό μπορεί να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του.

Επεσήμανε ότι τα γονίδια για διάφορες πτυχές της λειτουργίας του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών, δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Και, δυστυχώς, υπάρχει μια πιθανότητα να μην μπορέσουν να ανπτυχθούν ποτέ.

Αυτή η διαπίστωση έχει ανησυχητικές προεκτάσεις στα παραμελημένα παιδιά που έχουν ληφθεί από την κρατική πρόνοια μετά την ηλικία των δύο ετών.

Φαίνεται, επίσης, ότι όσο πιο σοβαρή η αμέλεια της μητέρας, τόσο πιο έντονη είναι η ζημιά που μπορεί να γίνει.

Οι εικόνες αναδεικνύουν και τις ανησυχητικές συνέπειες για τον κύκλο της παραμέλησης στην παιδική ηλικία – συχνά οι γονείς, οι οποίοι είχαν παραμεληθεί από τους δικούς τους γονείς, δεν έχουν αναπτύξει επαρκώς τον εγκέφαλό τους με αποτέλεσμα να παραμελούν κι εκείνοι με τη σειρά τους τα δικά τους παιδιά.

Αλλά μια άλλη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι ο κύκλος μπορεί να σπάσει με επιτυχία αν υπάρξει πρώιμη παρέμβαση και υποστήριξη σε αυτές τις οικογένειες.

Η μελέτη συσχετίζεται με την έρευνα που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το έτος, που διαπίστωνε ότι τα παιδιά που έχουν λάβει αγάπη και στοργή από τις μητέρες τους νωρίς στη ζωή είναι πιο έξυπνα και μαθαίνουν πιο εύκολα.

Η μελέτη από παιδοψυχιάτρους και νευροεπιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον School of Medicine in Saint Louis, βρήκε ότι τα παιδιά σε σχολική ηλικία των οποίων οι μητέρες τους προσφέρουν πολύ στοργή νωρίς στη ζωή τους έχουν εγκεφάλους με μεγαλύτερο ιππόκαμπο, μια δομή – κλειδί – για τη μάθηση, τη μνήμη και την αντίδραση στο στρες.

Η έρευνα ήταν η πρώτη που δείχνει ότι οι αλλαγές σε αυτή την κρίσιμη περιοχή της ανατομίας του εγκεφάλου των παιδιών σχετίζονται με την φροντίδα της μητέρας.
Neurosciencenews.com
enallaktikidrasi.com
mitrikosthilasmos.com
photo:google.gr

Ήταν πάντα το ίδιο γρήγορο το φως;

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Physical Review δύο επιστήμονες είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν πειραματικά τη θεωρία τους, σύμφωνα με την οποία η ταχύτητα του φωτός, μια από τις θεωρούμενες σταθερές του σύμπαντος, δεν ήταν πάντα και τόσο σταθερή.
Ο Αϊνστάιν περισσότερο από 100 χρόνια πριν παρουσίασε τη θεωρία της σχετικότητας βάσει της οποίας η ταχύτητα του φωτός είναι σταθερή (περίπου 1δισ. χλμ/ώρα) και άλλαξε τον κόσμο της φυσικής.
 Έκτοτε έγιναν χιλιάδες επιστημονικά πειράματα που επιβεβαίωσαν την θεωρία του, ενώ τις λίγες φορές που επιστήμονες παρουσίασαν ευρήματα που δεν συμφωνούσαν με την ιδέα του Αϊνστάιν τελικά αποδείχτηκε ότι τα στοιχεία ήταν λανθασμένα.

Ένα από τα προβλήματα που προσπαθούν να λύσουν οι φυσικοί που ψάχνουν τις καταβολές του σύμπαντος έχει να κάνει με την ομοιογένεια του.
Γιατί υπάρχει περίπου η ίδια κοσμική ύλη σε κάθε πλευρά του ορίζοντα και αν κοιτάξουμε;
Γιατί δεν υπάρχουν θερμότερες και ψυχρότερες ζώνες;
Κάποιοι επιστήμονες, ανάμεσά τους και ο γνωστός σε όλους Στίβεν Χόκινς, έχουν προτείνει την θεωρία του «πληθωριστικού σύμπαντος», σύμφωνα με την οποία στις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του σύμπαντος υπήρξε μια εκθετική διαστολή.
Η θεωρία αυτή διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 1981 πάλι στο ίδιο περιοδικό και γέννησε μια ολόκληρη θεωρητική σχολή στην φυσική.

Η θεωρία του πληθωριστικού σύμπαντος λύνει και τα δύο προβλήματα της θεωρίας της μεγάλης έκρηξης.
Το πρώτο έχει να κάνει με την ομοιογένεια και το δεύτερο με το «επίπεδο σύμπαν», αφού στις αποστάσεις μεγάλης κλίμακας ο χωροχρόνος έχει ελάχιστη ή και καθόλου καμπυλότητα.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη επιστημονική δημοσίευση για το πληθωριστικό σύμπαν οι João Magueijo και Niayesh Afshordi πρότειναν μια λύση που θα μπορούσε να εξηγήσει το πως το σύμπαν διαστάλθηκε εκθετικά με το χρόνο, υποστηρίζοντας ότι μπορεί η ταχύτητα του φωτός να θεωρείται τώρα σταθερή αλλά στις πρώτες στιγμές της γένεσης, όταν το σύμπαν είχε θερμοκρασία τρισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων βαθμούς κελσίου το φως είχε ταχύτητα που έτεινε στο άπειρο.

Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα αυτό να αποδειχτεί αφού οι δύο επιστήμονες παρουσίασαν ένα πειραματικό μοντέλο το οποίο θα μπορούσε να αποδείξει αν η θεωρία τους μπορεί να αποδειχτεί πραγματική.
Αν η θεωρία τους ισχύει θα πρέπει να υπάρχουν ίχνη της άπειρης ταχύτητας του φωτός στην αρχαία ακτινοβολία που άφησε το big bang, το επονομαζόμενο κοσμικό υπόβαθρο μικροκυμάτων, που οι δορυφόροι μπορούν να παρατηρήσουν.

Η θεωρία του πληθωριστικού σύμπαντος και της ασταθούς ταχύτητας του φωτός είναι φυσικά ακόμα θεωρίες που δεν έχουν αποδειχτεί αλλά θεωρούνται από τις πιο απλές που εξηγούν το σύμπαν που βλέπουμε σήμερα.
Ωστόσο ακόμα και το ίδιο το πειραματικό μοντέλο που παρουσιάστηκε αυτή τη Δευτέρα αντιμετωπίζεται με κάποια σχετική επιφύλαξη.
Ο Ντέιβιντ Μάρς, επικεφαλής της Θεωρητικής Κοσμολογίας στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ σημείωσε ότι «μένει να δούμε πόσο ακριβείς θα είναι αυτές οι προβλέψεις, αφού πρώτα αντιμετωπίσουμε όλα τα θεωρητικά ζητήματα».

Δηλαδή με άλλα λόγια θα περιμένουμε λίγο ακόμα για να μάθουμε αν το φως κάποτε έτρεχε πιο γρήγορα και μετά... κουράστηκε.
thepressproject.gr

φτιάχτηκε εμφύτευμα που μεγαλώνει μαζί με το παιδί

Τα ιατρικά εμφυτεύματα μπορούν να σώσουν ζωές, διορθώνοντας ελαττώματα στην καρδιά και σε άλλα όργανα.

Επανάσταση στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις στα παιδιά μπορεί να φέρει το εμφύτευμα που έφτιαξαν γιατροί και μηχανικοί στις ΗΠΑ, το οποίο μεγαλώνει σε μέγεθος καθώς μεγαλώνει και το παιδί.
Τα ιατρικά εμφυτεύματα μπορούν να σώσουν ζωές, διορθώνοντας ελαττώματα στην καρδιά και σε άλλα όργανα.
Όμως, μέχρι σήμερα, η χρήση τους στα παιδιά δυσκολεύει από το γεγονός ότι τα σταθερού μεγέθους εμφυτεύματα δεν μπορούν να επεκταθούν, καθώς αναπτύσσεται ένα παιδί με το πέρασμα του χρόνου.
Αυτό έχει ως συνέπεια ένα παιδί που κάνει μια σωτήρια καρδιοχειρουργική επέμβαση, π.χ. για την αποκατάσταση της λειτουργίας κάποιας βαλβίδας, μπορεί να χρειασθεί στο μέλλον και άλλες επεμβάσεις.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και των νοσοκομείων Παίδων και Brigham & Women’s της Βοστώνης, με επικεφαλής τον καρδιοχειρουργό και καθηγητή παιδοχειρουργικής Πέδρο ντελ Νίδο και τον αναπληρωτή καθηγητή εμβιομηχανικής Τζεφ Καρπ, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό βιοϊατρικής μηχανικής «Nature Biomedical Engineering», δημιούργησαν ένα εμφύτευμα που διαχρονικά δεν έχει σταθερό μέγεθος, αλλά μεγαλώνει μαζί με το σώμα του παιδιού και τα όργανά του, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
«Τα ιατρικά εμφυτεύματα και οι εμφυτεύσιμες συσκευές σπάνια σχεδιάζονται λαμβάνοντας υπόψη τα παιδιά, με αποτέλεσμα σχεδόν ποτέ να μην μπορούν να ανταποκριθούν στη φυσική ανάπτυξη του παιδιού», δήλωσε ο Νίδο.
Το νέο εμφύτευμα, που προορίζεται για επεμβάσεις αποκατάστασης βαλβίδας καρδιάς, αποτελείται από ένα βιοδιασπώμενο πυρήνα από βιοπολυμερές υλικό και από ένα σφαιρικό περίβλημα που επιμήκυνεται με το πέρασμα του χρόνου, ανταποκρινόμενο στις πιέσεις που ασκεί ο αναπτυσσόμενος περιβάλλων ιστός.
Ήδη, η εταιρεία βιοϊατρικών συσκευών CryoLife, σε συνεργασία με τους ερευνητές, αναπτύσσει έναν σχετικό δακτύλιο βαλβίδας για παιδιά.
iatrikanea.gr

Μυστηριώδεις «πύλες της κόλασης» προκαλούν «πονοκέφαλο» στους αρχαιολόγους

Στη Σαουδική Αραβία
Πρόκειται για τεράστιες δομές που χτίστηκαν σε ένα άνυδρο και αφιλόξενο ηφαιστειακό τοπίο, όταν αυτό ήταν ακόμη ενεργό
Όταν οι ερευνητές αναζητούν τα απομεινάρια δομών και οικισμών που κατασκευάστηκαν από αρχαίους λαούς, συνήθως εστιάζουν σε περιοχές που είναι ικανές να φιλοξενήσουν ζωή.
Ωστόσο, μια νέα ανακάλυψη στη Σαουδική Αραβία «συγκρούεται» διαμετρικά με αυτή την ιδέα, αφού οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν την ύπαρξη εκατοντάδων πέτρινων πυλών που βρίσκονται μέσα και τριγύρω από αρχαίους θόλους λάβας, σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «επίγεια κόλαση» αφού δεν διαθέτει ίχνος βλάστησης ή νερού.
Οι θόλοι λάβας ή ηφαιστειακοί θόλοι είναι κυκλικοί απομονωμένοι λόφοι ηφαιστειακής προέλευσης με απότομες πλαγιές.
Δημιουργούνται όταν το μάγμα ανέλθει στην επιφάνεια και ψυχθεί προτού αρχίσει να χύνεται ως λάβα επειδή δεν περιέχει αέρια ή είναι ιδιαίτερα παχύρρευστη.
Οι δομές έχουν μήκος από 12 έως 500 μέτρα και διαθέτουν πρωτόγονη κατασκευή.
Είναι κατασκευασμένες από σκληρά πετρώματα που έχουν αντέξει φθορά χιλιάδων ετών.
Το πιο συναρπαστικό στοιχείο ωστόσο αυτής της ανακάλυψης είναι ότι, την εποχή που οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι χτίστηκαν αυτές οι πύλες, τα ηφαιστειακά πεδία πάνω στα οποία κατασκευάστηκαν ήταν ακόμα ενεργά.
Απόδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι σκληρυμένη λάβα φαίνεται να έχει σκεπάσει μέρος αυτών των πυλών.
«Οι πύλες εντοπίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε άνυδρα και αφιλόξενα ηφαιστειακά πεδία, χωρίς ίχνος πρασίνου.
Αυτά τα μέρη είναι τα χειρότερα δυνατά για την επιβίωση του είδους μας», γράφει ο επικεφαλής της αρχαιολογικής έρευνας, ο David Kennedy από το Western University of Australia.
Όπως επισημαίνει, αυτές οι δομές μοιάζουν να είναι οι «αρχαιότερες δομές ανθρώπινης κατασκευής στην συγκεκριμένη περιοχή» και μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί δυνατό να δοθεί «καμία πιθανή εξήγηση για τον σκοπό της δημιουργίας τους».
Η ανακάλυψη των πυλών έγινε μέσω δορυφόρου και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πάνω από 400 παρόμοιες δομές.
Το επόμενο βήμα για τους ερευνητές είναι η επί τόπου εξερεύνηση της αχανούς περιοχής μέσω μιας ειδικής αποστολής που ίσως ρίξει φως στο μυστήριο της ανέγερσης αυτών των «πυλών της κόλασης», όπως έχουν ονομαστεί από τους αρχαιολόγους.
http://www.protothema.gr
theepochtimes.com
nypost.com
smh.com.au

Πες το με ένα λουλούδι - ανθούριο - το “λουλούδι του φλαμίνγκο”

Το ανθούριο ή το “λουλούδι του φλαμίνγκο” είναι από τα πιο δημοφιλή και εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που είναι γνωστό για τα χαρακτηριστικά καρδιόσχημα άνθη του συνήθως κόκκινου χρώματος, αν και πλέον έχουν δημιουργηθεί ποικιλίες με λευκά, πορτοκαλί και ροζ άνθη.

Με καταγωγή από τη Χαβάη, το ανθούριο χαρακτηρίζεται από μεγάλης διάρκειας ανθοφορία και διαθέτει γυαλιστερό πράσινο φύλλωμα.
Εκτός από διακοσμητικό φυτό σε γλάστρα, το ανθούριο επιλέγεται και για τα κομμένα λουλούδια του, που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία διάφορων ανθοσυνθέσεων.