Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Ο "Πλανήτης X" του ηλιακού μας συστήματος μπορεί να διαθέτει 20 φεγγάρια


Ο Bill Nelson, διευθυντής της NASA, στην επιτροπή των ειδικών της NASA μεταξύ άλλων είπε πως  η διαστημική υπηρεσία "αναζητά σημάδια ζωής" τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν.
Παράλληλα, διατύπωσε τη βεβαιότητά του ότι η NASA θα ανακαλύψει έναν άλλο κατοικήσιμο πλανήτη στο σύμπαν. 
Δήλωσε ακόμα ότι πιστεύει ότι υπάρχει άλλη ζωή εκεί έξω, δεδομένου του τεράστιου αριθμού αστεριών και γαλαξιών που υπάρχει στο σύμπαν.
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ναυτεμπορική στις 16 Φεβρουαρίου 2023 διαβάζουμε:
Ο «Πλανήτης X» του ηλιακού μας συστήματος μπορεί να διαθέτει 20 φεγγάρια - https://www.youtube.com/watch?v=mgObp8vR_1c
Ο πλανήτης που πιστεύεται ότι υπάρχει αλλά δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα ίσως διαθέτει δεκάδες δορυφόρους.
Τον Ιανουάριο του 2016 δύο αστρονόμοι του φημισμένου Πανεπιστημίου Caltech στις ΗΠΑ, οι Μάικλ Μπράουν και Κόνσταντιν Μπάτιγκιν, ανακοίνωσαν πως οι τροχιές έξι διαστημικών σωμάτων που κινούνται στα βάθη του ηλιακού μας συστήματος υποδεικνύουν την ύπαρξη ενός ακόμη πλανήτη. 
Σύμφωνα με τους ερευνητές ο πλανήτης αυτός που βρίσκεται πιο μακριά από τον Ποσειδώνα έχει μέγεθος τουλάχιστον δέκα φορές μεγαλύτερο από αυτό της Γης.
Η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί έκτοτε με όλα τα διαθέσιμα μέσα να εντοπίσει αυτόν τον πλανήτη που έχει λάβει τις ονομασίες "Πλανήτης X" και "Πλανήτης 9" αλλά παρά το υποτιθέμενο μεγάλο του μέγεθος δεν έχει καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του και οι θεωρίες τόσο για την ύπαρξη του όσο και για το τι μπορεί να βρίσκεται σε εκείνη την περιοχή που δημιουργεί τα κοσμικά φαινόμενα που δημιουργούν αυτό το μυστήριο αυξάνονται.
Με δημοσίευση του στο διαδικτυακό αρχείο προδημοσιεύσεων ArXiv o Man Ho Chan, αστρονόμος του Education University στο Χονγκ Κονγκ, υποστηρίζει ότι ένας τρόπος για να βρούμε τον Πλανήτη X είναι να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε κάποιους δορυφόρους που πιθανώς να διαθέτει δεδομένου μάλιστα του προτεινόμενου πολύ μεγάλου μεγέθους του που ευνοεί την παρουσία δορυφόρων.
Ο Man Ho Chan με βάση το μέγεθος του Πλανήτη X εκτιμά ότι οι βαρυτικές του δυνάμεις θα είναι τόσο ισχυρές ώστε να έχουν συλλάβει αρκετούς μεγάλους διαστημικούς βράχους μετατρέποντας τους σε δορυφόρους του. 
Υπολογίζει ότι ο Πλανήτης X μπορεί να διαθέτει περίπου 20 φεγγάρια καθένα εκ των οποίων θα έχει διάμετρο περίπου 100 χλμ. 
Ο ερευνητής υποστηρίζει επίσης ότι είναι πιθανό ο Πλανήτης Χ να επιδρά στους δορυφόρους του με τρόπο παρόμοιο που επιδρά βαρυτικά ο Δίας στην Ιό, το πιο ενεργό γεωλογικό διαστημικό σώμα στο ηλιακό μας σύστημα.
Η Ιό διαθέτει εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, ενεργά ηφαίστεια με τις συνεχείς εκρήξεις να εκτοξεύουν υλικά σε αποστάσεις τέτοιες που είναι ορατές από τα διαστημικά τηλεσκόπια ενώ φυσικά ρέει μόνιμα λάβα στον κολασμένο δορυφόρο. Μελέτες που έγιναν τα τελευταία χρόνια έδειξαν ότι οι βαρυτικές αλληλεπιδράσεις της Ιούς με τον Δία είναι αυτές που προκαλούν αυτή την μόνιμη ηφαιστειακή δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τον Man Ho Chan η βαρυτική επίδραση του Πλανήτη X μπορεί να αυξάνει μέσω γεωατμοσφαιρικών διεργασιών τη θερμοκρασία στους δορυφόρους του και αυτοί να είναι μεν παγωμένοι κόσμοι αλλά 100 βαθμούς Κελσίου πιο θερμοί από τον πλανήτη. 
Εκτιμάται ότι η θερμοκρασία στον Πλανήτη X, αν φυσικά υπάρχει, θα κυμαίνεται πέριξ των μείον 271 βαθμών Κελσίου αγγίζοντας το απόλυτο μηδέν που είναι δύο βαθμούς Κελσίου πιο χαμηλά. 
Ο Man Ho Chan εκτιμά ότι οι δορυφόροι του Πλανήτη Χ θα έχουν θερμοκρασία μείον 173 βαθμούς Κελσίου. 
Ένα πρώτο σχόλιο ειδικών στην θεωρία της ύπαρξης αυτών των δορυφόρων είναι ότι αν υπάρχουν και έχει δίκιο και στο μέγεθος τους ο Man Ho Chan τότε είναι ένα μεγάλο ζήτημα το πώς θα εντοπιστούν όταν δεν μπορεί να εντοπιστεί ο κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτούς πλανήτης.

NASA: Οι ανακοινώσεις για UFO και UAP - "Υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής στην απεραντοσύνη του σύμπαντος"

Ιστορικό χαρακτήρα έχουν οι ανακοινώσεις της NASA.
Τα πρώτα ευρήματα της έκθεσης για τα UFO και τα UAP/αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα φαινόμενα, έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 14/09 η NASA, εκφράζοντας την βεβαιότητά της ότι υπάρχει ζωή εκεί έξω ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε ότι υπάρχουν πολλές πρόσφατες αναφορές UFO από "αξιόπιστους μάρτυρες"
"Αν μας ρωτάτε, εάν υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, τότε η απάντηση είναι ΝΑΙ" είπε ο Bill Nelson, διοικητής της NASA και πρώην αστροναύτης,  στην εκδήλωση της Υπηρεσίας για τα ευρήματα της ανεξάρτητης μεγάλης έκθεσης σπουδαίων επιστημόνων για περιστατικά με UFO.
"Αν με ρωτήσετε αν πιστεύω ότι υπάρχει ζωή σε ένα σύμπαν που είναι τόσο απέραντο που μου είναι δύσκολο να κατανοήσω πόσο μεγάλο είναι, η προσωπική μου απάντηση είναι ΝΑΙ. Αλλά ρώτησα μερικούς από τους επιστήμονές μας: 
Ποια είναι η μαθηματική πιθανότητα να υπάρχει ζωή εκεί έξω στο σύμπαν; 
Και αν υπολογίσετε σε δισεκατομμύρια αστέρια σε δισεκατομμύρια γαλαξίες ότι υπάρχει αναπαραγωγή σε αυτό που μόλις είπα, ένας άλλος πέτρινος πλανήτης, η απάντηση ήταν τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο. 
Αυτό είναι από τους επιστήμονές μας", είπε σύμφωνα με τον Indepedent.
Ο Bill Nelson, διευθυντής της NASA, εξήγησε ότι η διαστημική υπηρεσία "αναζητά σημάδια ζωής" τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν.
Παράλληλα, διατύπωσε τη βεβαιότητά του ότι η NASA θα ανακαλύψει έναν άλλο κατοικήσιμο πλανήτη στο σύμπαν. 
Δήλωσε ακόμα ότι πιστεύει ότι υπάρχει άλλη ζωή εκεί έξω, δεδομένου του τεράστιου αριθμού αστεριών και γαλαξιών που υπάρχει στο σύμπαν.
Ο Bill Nelson δήλωσε επίσης ότι η διαστημική υπηρεσία θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση/ML για να βοηθήσει στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής σε όλο τον γαλαξία.
"Ενώ η σημερινή ημέρα είναι ένα σημαντικό βήμα για τη NASA, σίγουρα δεν είναι το τελευταίο μας βήμα", δήλωσε ο Bill Nelson σύμφωνα με τη Sun.
Η έκθεση δεν περιείχε εντυπωσιακούς ισχυρισμούς ή δεν ασχολήθηκε με τις καταθέσεις στο Κογκρέσο που ισχυρίστηκαν πρώην αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών το καλοκαίρι.
Αν και παραδέχθηκε πως αυτά τα αντικείμενα έχουν μεγάλη γοητεία τόνισε πως οι περισσότερες παρατηρήσεις έχουν "πολύ περιορισμένα δεδομένα", κάτι κάνει δύσκολη την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.
"Σύμφωνα με τις αρχές της NASA για διαφάνεια και επιστημονική ακεραιότητα, αυτή η έκθεση θα κοινοποιηθεί δημόσια. 
Όλα τα δεδομένα της NASA είναι διαθέσιμα στο κοινό – λαμβάνουμε αυτή την υποχρέωση στα σοβαρά – και τα κάνουμε εύκολα προσβάσιμα για οποιονδήποτε να τα δει ή να τα μελετήσει", δήλωσε πέρυσι ο Daniel Evans, βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA.
Αναγνωρίζουμε ως μια πιθανότητα τα UAP να είναι εξωγήινα
Έκθεση ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων της NASA για τα άγνωστης προέλευσης φαινόμενα έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα και ζητάει τη συλλογή περισσότερων και πιο αξιόπιστων δεδομένων για να μελετηθούν τα φαινόμενα αυτά.
Η NASA ορίζει ως Unidentified Anomalous Phenomena/UAP, δηλαδή Άγνωστης Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα, τα γεγονότα που παρατηρούνται στον ουρανό, τα οποία δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη. 
Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους UFO, ωστόσο καθώς ο όρος είχε αρνητική χροιά, έχει αντικατασταθεί επισήμως από τον όρο UAP.
Την έκθεση ετοίμασε η ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων, με πρόεδρο τον αστροφυσικό David Nathaniel Spergel. 
Πρόκειται για μια συμβουλευτική ομάδα 16 επιστημόνων από διάφορους τομείς, που ορίστηκε τον Ιούνιο του 2022 με στόχο να εξεταστούν τα UAP από επιστημονική σκοπιά και να προχωρήσει η κατανόηση των φαινομένων.
Η ομάδα μελέτης χρησιμοποίησε μη διαβαθμισμένα δεδομένα από κυβερνητικούς φορείς, εμπορικά δεδομένα και δεδομένα από άλλες πηγές για να προχωρήσει σε συστάσεις στην έκθεση. 
Σημειώνεται στην έκθεση ότι προς το παρόν υπάρχει περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων υψηλής ποιότητας των UAP, γεγονός που καθιστά προς το παρόν αδύνατη την εξαγωγή ασφαλών επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση τους.
"Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να συμπεράνουμε ότι οι υπάρχουσες αναφορές για UAP έχουν εξωγήινη προέλευση. 
Ωστόσο, αν το αναγνωρίσουμε ως μια πιθανότητα, τότε αυτά τα αντικείμενα πρέπει να έχουν ταξιδέψει μέσω του ηλιακού μας συστήματος για να φτάσουν εδώ", διευκρινίζει η επιτροπή στην έκθεση.
Από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη
Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο διοικητής της NASA, Bill Nelson, υπογράμμισε ότι "καθώς κατανοούμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο ανακαλύψεων, αναλάβαμε συγκεκριμένες δράσεις για να διερευνήσουμε τα UAP". 
Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι "μετατοπίζουμε τη συζήτηση από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη" δεσμευόμενος ότι όλες οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν για τα UAP θα δοθούν με διαφάνεια στον κόσμο. 
Εξάλλου, ανακοίνωσε τον ορισμό διευθυντή στη NASA που θα συντονίζει τις έρευνες γύρω από τα UAP.
Οι εμπειρογνώμονες διαπιστώνουν στην έκθεση ότι η ανάλυση των δεδομένων για τα UAP παρεμποδίζεται από την έλλειψη πολλαπλών μετρήσεων και βασικών δεδομένων. 
Εμπόδιο στην συλλογή δεδομένων για τα φαινόμενα UAP αποτελούν οι "αρνητικές αντιλήψεις γύρω από την αναφορά των UAP" και οι επιστήμονες υπογραμμίζουν το ζωτικό ρόλο της συμμετοχής της NASA "στη μείωση του στίγματος".
Επίσης, ζητούν να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της NASA "ως μέρος μιας ισχυρής και συστηματικής στρατηγικής απόκτησης δεδομένων εντός του πλαισίου ολόκληρης της κυβέρνησης" και προσθέτουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση είναι απαραίτητα εργαλεία για τον εντοπισμό σπάνιων περιστατικών, που ενδεχομένως περιλαμβάνουν UAP, μέσα σε τεράστια σύνολα δεδομένων.
Η μελέτη συνιστά στη NASA να χρησιμοποιήσει τους πόρους ανοικτού κώδικα, την εκτεταμένη τεχνολογική εμπειρογνωμοσύνη της, τις τεχνικές ανάλυσης δεδομένων, τις εμπορικές και ομοσπονδιακές συνεργασίες για τη δημιουργία ενός καλύτερου και ισχυρού συνόλου δεδομένων για την κατανόηση των μελλοντικών φαινομένων.
Επιπλέον, στην έκθεση γίνεται ειδική μνεία και στη συμμετοχή του κοινού ως "κρίσιμη πτυχή της κατανόησης των UAP", μέσω της αύξησης των προσπαθειών συλλογής δεδομένων με χρήση σύγχρονων τεχνικών crowdsourcing, από πολίτες- παρατηρητές σε όλο τον κόσμο.

Αντιχθών, ο δίδυμος πλανήτης της Γης σύμφωνα με τον Φιλόλαο

Ο Φιλόλαος ο Κροτωνιάτης (470 π.Χ. – 385 π.Χ.) με καταγωγή από τον Κρότωνα ή τον Τάραντα της Κάτω Ιταλίας, ήταν σύγχρονος του Σωκράτη και θεωρείται ο ιδρυτής της θεωρίας "περί των αριθμών" των Πυθαγορείων φιλοσόφων.
Υπήρξε μετέπειτα διδάσκαλος και συνεχιστής της Πυθαγορείου αδελφότητος.
Ήταν ονομαστός φιλόσοφος, μαθηματικός, αστρονόμος και ιατρός στην εποχή του. 
Θεωρείται ο πρώτος Πυθαγόρειος που άφησε γραπτά έργα, αν και από τα συγγράμματά του του διασώζονται μόνο κάποιοι τίτλοι και λίγα αποσπάσματα.
Ο Φιλόλαος ερμήνευσε τον κόσμο ως μείγμα περάτων και απείρων, το οποίο διέπεται από αρμονία. 
Εισήγαγε πρώτος την αντίληψη ότι το πέρας και το άπειρο αποτελούν τις αρχές των όντων. 
Όπως αναφέρει ο Διογένης ο Λαέρτιος, θεωρούσε ότι τα πάντα ρυθμίζονται από την ανάγκη και την αρμονία.
Περίφημος είναι ο "μαθηματικός ορισμός" τής θεότητας, ο οποίος του αποδίδεται:
"Ἔστιν ἡγεμὼν καὶ ἄρχων ἁπάντων θεὸς, εἷς ἀεὶ ἐών, μόνιμος, ἀκίνητος, αὐτὸς αὑτῷ ὅμοιος, ἕτερος τῶν ἄλλων."
Η ύστερη φιλοσοφία του Πλάτωνα επηρεάστηκε σημαντικά από τις θέσεις του.
Σύμφωνα με τον Αέτιο, ο Φιλόλαος υποστήριξε ότι η Γη δεν βρίσκεται στο κέντρο του σφαιρικού Κόσμου, όπου και τοποθετούσε, όπως όλοι οι Πυθαγόρειοι, το "Κεντρικό Πυρ". Γύρω από αυτό περιφέρονταν κατά σειρά η Αντίχθων, 
η Γη, 
η Σελήνη, 
ο Ήλιος, 
ο Ερμής, 
η Αφροδίτη, 
ο Άρης, 
ο Δίας, 
ο Κρόνος και η σφαίρα των απλανών αστέρων ή, κατά τον Φιλόλαο, ο Όλυμπος. 
Ο Όλυμπος συνόρευε με το "εξωτερικό" ή "υπέρτατο πυρ", που έφτανε μέχρι τα όρια του Σύμπαντος.
Οι απόψεις του Φιλολάου αμφισβητήθηκαν από τους αντιπάλους του λόγω της αδυναμίας να παρατηρήσει κανείς το κεντρικό πυρ. 
Από το σύστημά του βλέπουμε να απαλείφονται τα στοιχεία εκείνα, κεντρικό πυρ, Αντίχθων, των οποίων η ύπαρξη αποδίδεται σε γενικές μεταφυσικές δοξασίες ενώ δεν απορρίπτεται τελείως η ιδέα της κινούμενης ή/και περιστρεφόμενης γης, μερικά μέλη της Σχολής των Πυθαγορείων εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν κοσμικά συστήματα με βάση την ιδέα της κινούμενης / περιστρεφόμενης γης, θεωρώντας πως ένα ορισμένο είδος κίνησης της γης ήταν αρκετό για να ερμηνεύσει -τουλάχιστον ποιοτικά- τα βασικά ουράνια φαινόμενα.
Σταδιακά δημιουργείται η ανάγκη αναζήτησης νέων γεωμετρικών μοντέλων -που θα προκύψουν με μαθηματικούς υπολογισμούς και όχι με απλές παρατηρήσεις- τα οποία όχι μόνο θα μπορούν να αναπαράγουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των φαινόμενων τροχιών των πλανητών αλλά επιπλέον θα είναι ικανά να χρησιμεύσουν και για τον υπολογισμό της θέσης ενός πλανήτη σε μια δεδομένη χρονική στιγμή.
-. Παραπομπές
G. S. KIRK / J. E. RAVEN / MALCOLM SCHOFIELD, Οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι, Μετάφραση Δημοσθένη Κούρτοβικ, εκδ.ΜΙΕΤ, Αθήνα,1988, 2006 (4η εκδοση), σελ.332-360
The Fine Art Archive. cs.isabart.org/person/17081. Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2021.
Γενική Παγκόσμιος Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος - Λαρούς. Εταιρεία Εγκυκλοπαιδικών Εκδόσεων Ο.Ε. 1964. σελ. 741, τομ. 12.
Διογένης Λαέρτιος, Βίοι καὶ γνῶμαι τῶν ἐν φιλοσοφίᾳ εὐδοκιμησάντων, Βιβλίο Η'
Φίλων ο Αλεξανδρεύς, Περί της κατά Μωϋσέα κοσμοποιίας, XXXIII, 100

Παρακολουθήστε ζωντανά! Δημοσίευση της έκθεσης της NASA για τα Αγνώστου Ταυτότητας Ανωμαλά Φαινόμενα

Μη ανθρώπινα όντα" παρουσιάστηκαν στο Μεξικανικό Κογκρέσο, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Jaime Maussan ειδικός σε θέματα UFO

Ο δημοσιογράφος και ερευνητής ΑΤΙΑ Jaime Maussan μιλάει κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, γνωστά ως ΑΤΙΑ, στο νομοθετικό παλάτι San Lazaro, στην Πόλη του Μεξικού, Μεξικό 12 Σεπτεμβρίου 2023 σύμφωνα με το REUTERS
     -. Το Κογκρέσο της Πόλης του Μεξικού έγινε μάρτυρας ενός αξιοσημείωτου γεγονότος την Τρίτη, όπου δύο μουμιοποιημένα "πτώματα εξωγήινων" εκτέθηκαν παρουσία επιστημόνων και ερευνητών εξωγήινων όντων. 
Η συνεδρίαση στο Μεξικανικό Κογκρέσο έρχεται εβδομάδες μετά τη συνεδρίαση μπροστά στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, αλλά αυτή η συνεδρίαση ήταν πολύ πιο συγκλονιστική στο περιεχόμενό της.
Στην εκδήλωση πρωτοστάτησε ο Jaime Maussan, ο οποίος είναι ειδικός στα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα(UFO) και τους Εξωγήινους.
Ο Maussan είναι ένας Μεξικανός δημοσιογράφος.
Έχει εργαστεί για γνωστά μεξικανικά μέσα ενημέρωσης όπως το TV Azteca και το 60 minutes.
Το 2015, ο Maussan ισχυρίστηκε ότι μια μούμια που ανακαλύφθηκε στο Περού κοντά στις γραμμές Nazca, ήταν μούμια εξωγήινου. 
Ωστόσο, σύμφωνα με τον έλεγχο των γεγονότων από το Snopes.com, ο ισχυρισμός αμφισβητήθηκε.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης των δύο  μουμιοποιημένων "εξωγήινων πτωμάτων" στο Κογκρέσο της Πόλης του Μεξικού την Τρίτη, ο Maussan και πολλοί επιστήμονες ήταν παρόντες. 
Μεταξύ άλλων συμμετείχε ο US Navy πιλότος Ryan Graves, ο οποίος πρόσφατα συμμετείχε στην ακρόαση του Αμερικανικού Κογκρέσου με τον whistleblower David Grusch, 
ο φημισμένος επικεφαλής του αστρονομικού τμήματος του Harvard, Dr. Avi Loeb, 
Μεξικανοί Congressmen, όπως ο επικεφαλής του Κογκρέσου Sergio Gutierrez, 
Μεξικανοί και ξένοι ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές, ειδικοί από το Εθνικό Μεξικανικό Πανεπιστήμιο, αντιπρόσωποι από το Περού, και πολλοί άλλοι. 
Παρουσιάστηκαν videos της Μεξικανικής Αεροπορίας, στα οποία τα μαχητικά αεροπλάνα κατέγραψαν UFO σκάφη, παρουσιάστηκαν ντοκουμέντα για τις δραστηριότητες των σκαφών αυτών στο Μεξικό και στην Λατινική Αμερική, μαρτυρίες στρατιωτικών, κ.ά.. 
Οι επιστήμονες του Αυτόνομου Εθνικού Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM), εφάρμοσαν σε αυτά την μέθοδο χρονολόγησης με άνθρακα, και βρήκαν ότι η ηλικία τους είναι άνω των 1.000 ετών! 
Οι επιστήμονες που έκαναν γενετικές εξετάσεις στο DNA των σωμάτων αυτών, βρήκαν ότι η γενετική τους σύνθεση είναι κατά 30% διαφορετική των ανθρώπινων όντων, δηλαδή δεν πρόκειται για μέλη του ανθρωπίνου είδους όπως το ξέρουμε. 
Είναι ένα άλλο είδος.
Απευθυνόμενος σε μέλη της μεξικανικής κυβέρνησης και αξιωματούχους των ΗΠΑ στην εκδήλωση, ο Maussan δήλωσε ενόρκως: 
"Αυτά τα δείγματα δεν αποτελούν μέρος της εξέλιξης του κόσμου μας. 
Δεν ανακτήθηκαν από θραύσματα UFO. 
Βρέθηκαν απολιθωμένα σε ορυχείο βρύων διατόμων"
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι επιστήμονες μπόρεσαν να εξάγουν DNA από τα δείγματα και χρησιμοποίησαν ραδιοχρονολόγηση για να προσδιορίσουν την ηλικία.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Maussan δήλωσε επίσης: "Το κοινό έχει δικαίωμα να γνωρίζει για τη μη ανθρώπινη τεχνολογία και τις μη ανθρώπινες οντότητες. 
Μιλάμε για ένα θέμα που μας ενώνει σαν ανθρωπότητα, όχι που μας χωρίζει".
"Δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το τεράστιο σύμπαν, πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτή την πραγματικότητα" πρόσθεσε.
Στην εκδήλωση, ο Maussan έδειξε επίσης διάφορα βίντεο με UFO και μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα(UAP). 
Οι ειδικοί έδειξαν ακτινογραφίες των δειγμάτων και ισχυρίστηκαν ότι ένα από τα σώματα έχει "ωάρια" στο εσωτερικό του. 
Δεν έχουν δόντια, 
δεν έχουν στερεοσκοπική όραση, έχουν μόνο τρία μακριά δάχτυλα στα μακριά τους χέρια και τρία δάχτυλα στα πόδια. 
Έχουν μεγάλο λαιμό και μακρύ κρανίο. 
Ισχυρίστηκαν ότι και τα δύο δείγματα έχουν εμφυτεύματα από πολύ σπάνια μέταλλα, όπως το Όσμιο.
Επίσης ο Jaimie Maussan μαζί με τους επιστήμονες που τον συνόδευαν, δήλωσαν : 
«Αυτά τα σώματα δεν αποτελούν μέρος της δικής μας γήινης εξέλιξης.
Αυτά δεν είναι όντα που βρέθηκαν μετά από την πτώση ενός UFO. 
Βρέθηκαν σε ορυχείο (diatom –algae- mines), και απολιθώθηκαν. 
Έζησαν πριν από πάνω από χίλια χρόνια!
"Για το αν είναι εξωγήινα ή όχι, δεν το γνωρίζουμε, αλλά ήταν νοήμονες και ζούσαν ανάμεσά μας. 
Θα πρέπει να ξαναγραφτεί η Ιστορία"
Ο Dr. Avi Loeb του Harvard, ο οποίος συμμετείχε στην παρουσίαση στο Μεξικανικό Κογκρέσο, ζήτησε από την Μεξικανική Κυβέρνηση να δώσει το ελεύθερο τα σώματα αυτά για να εξεταστούν από διεθνή ομάδα επιστημόνων. 
Κάτι που, όπως φαίνεται, πρόκειται να γίνει πολύ σύντομα.
Η επιστήμη πρέπει να είναι σαφής!
Ο Loeb, γνωστός ως Avi, είναι καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και έκανε το αδιανόητο. 
Έχει επανειλημμένα υπάρξει πρόθυμος να εξετάσει την ύπαρξη μη ανθρώπινης τεχνολογίας και το πώς αυτή μπορεί να εξηγήσει ορισμένες αινιγματικές αστρονομικές παρατηρήσεις με τις οποίες παλεύει η κυρίαρχη επιστήμη. 
Ο Loeb, 61 ετών, είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Interstellar: 
The Search for Extraterrestrial Life and Our Future Beyond Earth/Η αναζήτηση για την εξωγήινη ζωή και το μέλλον μας πέρα από τη Γη, το οποίο αποτελεί συνέχεια του μπεστ σέλερ του στους New York Times Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth/Το πρώτο σημάδι της ευφυούς ζωής πέρα ​​από τη γη.
Την ημέρα που μιλήσαμε, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει ακρόαση της επιτροπής εποπτείας και λογοδοσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα UFO με τον συνταξιούχο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας και πρώην αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών David Grusch, ο οποίος αποκάλυψε τον Ιούνιο και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ανακτήσει κομμάτια από κατεστραμμένα εξωγήινα διαστημόπλοια.
-. Όταν πρόκειται για ΑΤΙΑ, γιατί πρόκειται πάντα για κυβερνητική συγκάλυψη; 
Γιατί οι αστρονόμοι δεν βλέπουν ΑΤΙΑ - αυτοί δεν είναι οι άνθρωποι που κοιτάζουν τον ουρανό περισσότερο;
Η κυβέρνηση θα ήταν φυσικό να αναγνωρίσει πρώτη, οτιδήποτε ασυνήθιστο στον ουρανό ή σε τόπους συντριβής, επειδή η καθημερινή της δουλειά είναι να ανησυχεί για την εθνική ασφάλεια και να παρακολουθεί το κοντινό περιβάλλον. 
Οι αστρονόμοι στοχεύουν πάντα τα τηλεσκόπιά τους σε πολύ μακρινά, αργά κινούμενα αντικείμενα. 
Δεν ψάχνουν για κάτι ταχέως κινούμενο ή κοντινό. 
Έτσι, είναι πιθανό αν συνέβαινε κάτι ασυνήθιστο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα το παρατηρούσε πρώτη.
Avi Loeb, ο καθηγητής που πιστεύει στους εξωγήινους: 
"Ποιοι είναι αυτοί που θα μου πουν ότι δεν ασκώ επιστήμη;
Έχει επικριθεί από τους συναδέλφους του, αλλά τα διαπιστευτήρια του Loeb στο Χάρβαρντ τον καθιστούν δύσκολο να τον απορρίψει κανείς ως παλαβό.
Ο Avi Loeb έχει ένα βιογραφικό που θα ζήλευε κάθε ακαδημαϊκός. 
Είναι ο καθηγητής επιστήμης Frank B. Baird Jr. στο Χάρβαρντ, με περισσότερες από 1.000 δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες και μια σειρά από προεδρίες υψηλού κύρους. 
Αλλά τα τελευταία χρόνια, ο Δρ Loeb, 61 ετών, έχει ξεφύγει από την ακαδημαϊκή κοινότητα υποστηρίζοντας ότι κάποιοι εξωγήινοι
Αλλά το έργο σας Galileo/για την αναζήτηση αποδείξεων εξωγήινων τεχνολογικών αντικειμένων έχει ως στόχο να το αλλάξει αυτό...
Έχουμε κατασκευάσει το πρώτο παρατηρητήριο του προγράμματος Galileo στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και παρακολουθούμε τον ουρανό συνεχώς στο υπέρυθρο, οπτικό, ραδιοφωνικό και ακουστικό πεδίο. 
Χρησιμοποιούμε λογισμικό μηχανικής μάθησης για να καταλάβουμε αν όλα όσα βλέπουμε είναι είτε φυσικά - πουλιά ή έντομα, είτε ανθρώπινα δημιουργήματα όπως μπαλόνια, μη επανδρωμένα αεροπλάνα ή αεροπλάνα - ή ίσως κάτι άλλο. 
Οι ωκεανοί και ο ουρανός δεν ταξινομούνται. 
Μπορούμε να τους εξερευνήσουμε επιστημονικά. 
Δεν χρειάζεται να περιμένουμε από την κυβέρνηση να αποχαρακτηρίσει πληροφορίες.
-. Από πού ξεκίνησε το ενδιαφέρον σας για τα ΑΤΙΑ, ή τα μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα (UAP), όπως ονομάζονται τώρα;
Μου έδωσε το έναυσμα η ανακάλυψη του διαστρικού αντικειμένου Oumuamua τον Οκτώβριο του 2017. 
Πέρασε κοντά από τη Γη και επισημάνθηκε ως αντικείμενο κοντά στη Γη. 
Στην πραγματικότητα όμως κινούνταν ταχύτερα από την ταχύτητα διαφυγής του ηλιακού συστήματος, άρα είχε έρθει από το εξωτερικό του ηλιακού συστήματος. 
Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν ασυνήθιστο ως προς το σχήμα του - πιθανότατα επίπεδο, με βάση τη μεταβολή του φωτός καθώς έπεφτε. 
Και μετά εθεάθη να απομακρύνεται από τον ήλιο χωρίς να παρουσιάζει ενδείξεις εξάτμισης, άρα δεν ήταν κομήτης. 
Πρότεινα ότι σπρώχτηκε από την αντανάκλαση του ηλιακού φωτός [από την επιφάνειά του] και αυτό έφερε την πιθανότητα ότι [η επιφάνειά του] ήταν μια μεμβράνη που παρήχθη με τεχνολογικά μέσα. 
Λίγα χρόνια αργότερα, ανακαλύφθηκε ένα άλλο αντικείμενο που είχε την ίδια ιδιότητα να ωθείται μακριά από τον ήλιο, αλλά χωρίς κομητική εξάτμιση. 
Κατέληξε να είναι ένας προωθητικός πύραυλος που εκτόξευσε η Nasa το 1966. 
Το ερώτημα είναι: ποιος παρήγαγε τον Ουμουαμούα;
-. Τι σας έκανε να οργανώσετε μια θαλάσσια αποστολή για να ανιχνεύσετε τον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στην Παπούα Νέα Γουινέα τον περασμένο μήνα για πιθανά εξωγήινα τεχνολογικά τεχνουργήματα;
Τον Ιανουάριο του 2019, έδωσα συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με έναν μετεωρίτη που εξερράγη πάνω από τη Βερίγγειο Θάλασσα. 
Διαβάζοντας για τους μετεωρίτες, βρήκα αυτόν τον κατάλογο που συνέταξε η Nasa με 273 μετεωρίτες με πληροφορίες για την ταχύτητα. 
Είπα στον φοιτητή μου Amir Siraj: "Γιατί δεν κοιτάμε αυτόν τον κατάλογο και να ελέγξουμε τους μετεωρίτες που κινούνται ταχύτερα - ίσως ένας από αυτούς να είναι σαν τον Oumuamua και να ήρθε από το εξωτερικό του ηλιακού συστήματος". 
Βεβαίως, βρήκαμε αυτόν τον μετεωρίτη από τις 8 Ιανουαρίου 2014 που κινήθηκε με ταχύτητα 60 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο [περίπου 37 μίλια ανά δευτερόλεπτο]. 
Τρία χρόνια αργότερα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ήταν διαστρικός (με βεβαιότητα 99,9%) και έδωσε πληροφορίες για την πύρινη σφαίρα. 
Αυτό με έπεισε να ηγηθώ της αποστολής, επειδή τα κυβερνητικά δεδομένα έδειχναν ότι εξερράγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. 
Επομένως, πρέπει να ήταν πιο σκληρός από όλους τους άλλους μετεωρίτες του καταλόγου. 
Για μένα, αυτό έθετε την πιθανότητα ότι ίσως ήταν κατασκευασμένος από κάποιο τεχνητό κράμα, ίσως από ανοξείδωτο ατσάλι, και επίσης κινούνταν γρήγορα επειδή επωφελούνταν από την πρόωση. 
Έτσι, αυτό μας οδήγησε στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου έπεσε.
Τι βρήκατε;
Εντοπίσαμε το σημείο έκρηξης του μετεωρίτη χρησιμοποιώντας δεδομένα σεισμομέτρων και στη συνέχεια πήγαμε εκεί με ένα έλκηθρο που έχει μαγνήτες και στις δύο πλευρές και συλλέξαμε 500 σφαιρίδια - πρόκειται για λιωμένα σταγονίδια από την επιφάνεια του αντικειμένου. 
Τώρα ασχολούμαστε με την ανάλυση της σύνθεσής τους, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αν το υλικό προέρχεται από το εξωτερικό του ηλιακού συστήματος και αν είναι τεχνολογικής προέλευσης. 
Αν το υλικό αυτό ήταν ανοξείδωτος χάλυβας, μπορούμε να το καταλάβουμε. 
Αν ήταν υλικό ημιαγωγών ή οθόνες υπολογιστών, μπορούμε να το καταλάβουμε επειδή η αφθονία των στοιχείων θα είναι διαφορετική. 
Έχω αναθέσει τα υλικά σε τρία εργαστήρια για να καταλάβουμε τη σύνθεσή τους. 
Θα δούμε τι θα βρούμε.
-. Έχετε δεχτεί κάποιες έντονες επικρίσεις για την ομιλία σας σε αυτά τα θέματα. 
Τι πιστεύετε ότι κινητοποιεί αυτές τις αντιδράσεις;
Ακαδημαϊκή ζήλια. 
Βλέπουν την προσοχή που λαμβάνει η έρευνά μου και προσπαθούν να πατήσουν σε αυτό το λουλούδι που υψώνεται πάνω από το επίπεδο του χόρτου. 
Η άποψή μου είναι ότι η επιστήμη μπορεί να είναι συναρπαστική αν έχει απήχηση στο ενδιαφέρον του κοινού. 
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται και μιλάει για αντικείμενα που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν θα πρέπει να το καταστήσει αντικείμενο έρευνας στο πλαίσιο του κυρίαρχου ρεύματος της επιστήμης. 
Είναι το πολιτικό μας καθήκον ως επιστήμονες να φέρουμε σαφήνεια, χρησιμοποιώντας επιστημονικά όργανα και μεθοδολογία. 
Αντί να το γελοιοποιούν ή να ζηλεύουν την προσοχή που λαμβάνω, οι επιστήμονες θα πρέπει να με ακολουθήσουν στην επιδίωξή μου. 
Αν επιμένουμε ότι οτιδήποτε βλέπουμε πρέπει να ταιριάζει με τις προηγούμενες γνώσεις μας, δεν θα μάθουμε ποτέ κάτι καινούργιο. 
Αυτή είναι λοιπόν μια πτυχή του βιβλίου μου Interstellar.
Ποιες άλλες πτυχές καλύπτει το βιβλίο;
Υποστηρίζω ότι η εύρεση έκτακτων στοιχείων απαιτεί έκτακτη χρηματοδότηση. 
Αντί να επικεντρωνόμαστε σε διαμάχες και στρατιωτικές συγκρούσεις, αν επενδύαμε 2 εκατ. δολάρια ετησίως στην εξερεύνηση του διαστήματος, θα μπορούσαμε να στείλουμε έναν ανιχνευτή σε κάθε αστέρι του Γαλαξία μας μέσα σε αυτόν τον αιώνα. 
Είναι απλώς θέμα προτεραιοτήτων. 
Θα μπορούσε να μας ανεβάσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο νοημοσύνης, ώστε να είμαστε άξιοι της προσοχής άλλων πολιτισμών. 
Κάνω τζόκινγκ κάθε πρωί με την ανατολή του ήλιου και το έκανα αυτό στο σκάφος. 
Υπήρχε ένα κινηματογραφικό συνεργείο μαζί μου και ο σκηνοθέτης με ρώτησε: 
"Τρέχεις μακριά από κάτι ή προς κάτι;" 
Εγώ απάντησα: 
"Και τα δύο." 
Τρέχω μακριά από κάποιους συναδέλφους μου που έχουν ισχυρές απόψεις χωρίς να αναζητούν αποδείξεις. 
Και τρέχω προς μια ανώτερη νοημοσύνη στο διαστρικό διάστημα.
μετάφραση και επιμέλεια κειμένου:ntina