Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ηχορύπανση – Διατάραξη κοινής ησυχίας από την πλευρά του Δήμου Γαλατσίου

Ηχορύπανση

Στην προσπάθειά μας σαν galatsinews.gr να αναδείξουμε θέματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους του Δήμου μας, οι οποίοι υποφέρουν εκτός των άλλων και από τον ανελέητο θόρυβο διαφόρων πηγών, ο οποίος θόρυβος σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία του οργανισμού παγκόσμιας υγείας είναι καταστροφικός για την υγεία όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών, των αρρώστων και όλων των ευπαθών ομάδων, δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστριας μας με θέμα τα τεράστια προβλήματα του θορύβου στο Γαλάτσι.
Παραθέτουμε την επιστολή ως έχει, χωρίς να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ούτε ένα «και»

Kαλημέρα,
Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε ένα θέμα καθημερινό που έχει ο Δήμος Γαλατσίου την ευθύνη και αφορά στην Διατάραξη κοινής ησυχίας, από την πλευρά του Δήμου.
Καθώς σας αφορούν θέματα ποιότητας της ζωής θα ήθελα παρακαλώ να με βοηθήσετε με το παρακάτω αίτημα, διότι η ποιότητα της ζωής μας ως δημότες στο Δήμο Γαλατσίου έχει πλέον μειωθεί δραματικά.
Οι Δημοτικές αρχές αγνοούν πλήρως αυτό το γεγονός το οποίο έχει νομικές συνέπειες εις βάρος του Δήμου καθώς και ψυχολογικές εις βάρος μας.
Μένω σε δρόμο του Γαλατσίου, και δυστυχώς κάθε μέρα περνάνε οι καθαριστές του δρόμου για να αδειάσουν τους κάδους 4.30 το πρωί. 
Γνωρίζω πλήρως ότι είναι μεγάλος Δήμος και πυκνοκατοικημένος οπότε πρέπει να ξεκινήσει νωρίς το άδειασμα των κάδων, όμως ακριβώς επειδή είναι πυκνοκατοικημένος ένα μεγάλο
ποσοστό των Δημοτών κοιμάται σε απόσταση λίγων μέτρων από τους κάδους.
Όπως καταλαβαίνετε ξυπνάμε ΚΑΘΕ μέρα 4.30 λόγω διατάραξης της κοινής ησυχίας σε ώρες πλήρως ακατάλληλες, και αυτό γίνεται με εντολή του δήμου.
Η διαδικασία διαρκεί πολλή ώρα καθώς οι κάδοι στην περιοχή μας είναι εξωφρενικά πολλοί. Έχω κάνει 2 αναφορές που δεν μου απαντούν και έχω
επικοινωνήσει κατ’ιδίαν με τον Αντιδήμαρχο (κ. Μπάστας) και Δήμαρχο (κ Μαρκόπουλο) και αρνούνται να αλλάξουν το πρόγραμμα των απορριμματοφόρων.
Η καταγγελία μπορεί να επιλυθεί με την αλλαγή στο πρόγραμμα των καθαριστών με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε σε δρόμους με σπίτια, στενούς δρόμους χωρίς κίνηση να μην μας
διαταράσσει τον ύπνο σε τόσο ακατάλληλες ώρες. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του Δήμου να μην διαταράσσει τις ώρες κοινής ησυχίας και να μην καταπατά
τα δικαιώματα των πολιτών κ την ποιότητα ζωής τους.
Αυτό που συμβαίνει με εντολή και διατηρώντας κάθετη αμετάκλητη συμπεριφορά είναι απαράδεκτο, καταπατά το δικαίωμα μας ως πολίτες και ειδικά εφόσον μιλάμε για οχήματα βαρέων εργασιών των οποίων η ηχορύπανση ξεπερνάει επιτρεπτά όρια εντός κατοικήσιμης περιοχής, πόσο μάλλον σε τόσο ακατάλληλες ώρες.

Σας παρακαλώ θερμά να με βοηθήσετε όπως μπορείτε με την εν λόγω καταγγελία.

Με εκτίμηση,
κάτοικος Γαλατσίου

Αυτή είναι η επιστολή της συνδημότου μας που καταγγέλλει ένα σοβαρό πρόβλημα της γειτονιάς της ,το οποίο όμως “βασανίζει” πολλές γειτονιές στο Γαλάτσι.
Και είναι γνωστό πως ο θόρυβος από τα απορριμματοφόρα είναι ανυπόφορος όλο το χρόνο και ειδικά το καλοκαίρι που ο κόσμος έχει ανάγκη να αφήσει λίγο τα παράθυρά του ανοιχτά και φτάνει τα 70 db και 80 db τη στιγμή που τα όρια του ύπνου για το θόρυβο που έχει θέσει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας είναι 30 db μέχρι 45 db.
Εκτός από το θόρυβο των απορριμματοφόρων,άλλη μια σοβαρή πηγή θορύβου είναι και ο ανελέητος θόρυβος από τα κλιματιστικά και τους πετρελαιοκινητήρες των τρόλεϊ στην αφετηρία της οδού Παπαφλέσσα,ο οποίος είναι “μάστιγα” για την περιοχή για όλους τους κατοίκους εκεί, και ειδικά για τα παιδιά και τους αρρώστους.*****

  • Η διοίκηση του Δήμου θα ενδιαφερθεί ουσιωδώς και θα δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα του θορύβου που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του δήμου;
  • Οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τον Δήμο στις προσεχείς εκλογές θα συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους την λύση του προβλήματος της ηχορορύπανσης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Γαλατσίου;

Περισσότερες πληροφορίες για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον θόρυβο στα παρακάτω link:

Με γνωστική ανεπάρκεια μαθητές λόγω της ηχορύπανσης
1) Όριο διαταραχών ύπνου 30 db(A), στιγμιαία 45 db(A).
2) Όριο διαταραχών στην ανθρώπινη συμπεριφορά, ευερεθιστότητας και επιθετικότητας, επίπεδα έκθεσης 80 dB(A).
Η ηχορύπανση εξελίσσεται σε πρόβλημα δημόσιας υγείας για τους κατοίκους και τους διαχειριστές πολιτικής στη Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς κατά τις εκτιμήσεις του Π.Ο.Υ., στη Δυτική Ευρώπη χάνονται κάθε χρόνο συνολικά 1.000.000 υγιή έτη προσδόκιμης ζωής από κυκλοφοριακούς θορύβους. Αυτή η εκτίμηση είναι συντηρητική, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία από τα ανεξάρτητα ευρωπαϊκά κράτη, ούτε για το σύνολο των ηχητικών οχλήσεων, επομένως δεν είναι εύκολος ο συνολικός ευρωπαϊκός απολογισμός του προβλήματος.
Ο θόρυβος μεταφέρει πληροφορία φόβου – Όριο διαταραχών ύπνου
Ώρες κοινής ησυχίας Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:
α. Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.Υπενθυμίζεται ότι οι παραβάτες των διατάξεων για τις ώρες κοινής ησυχίας, διώκονται σε βαθμό πταίσματος.
Προς τούτο οι Πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

Πρόπολη – Το ισχυρότερο αντιβιοτικό της φύσης

Πρόπολη – Το ισχυρότερο αντιβιοτικό που μας έχει χαρίσει η φύση
Οι μέλισσες – τα αγαπημένα έντομα της φύσης τα οποία και έχει προικίσει με χιλιάδες χαρίσματα-έχουν την ικανότητα να δημιουργούν μια εκπληκτική δομή και συνοχή της κυψέλης-πόλης τους.
Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν παρέλειψαν να παρατηρήσουν τις μέλισσες και τις αρχιτεκτονικές τους τεχνοτροπίες οι οποίες αφορούσαν και αφορούν  την προστασία της κυψέλης.
Έτσι το πρώτο που έκαναν,αφού οι μέλισσες είχαν γίνει ήδη πηγή έμπνευσης για αυτούς, ήταν να δώσουν όνομα στο υλικό που αυτές  χρησιμοποιούσαν για να φέρουν σε πέρας αυτή τους τη μηχανική  εργασία.
Παρατηρώντας την περίεργη ουσία που οι μέλισσες τοποθετούσαν στην είσοδο της κυψέλης-πόλη τους για να την προστατεύσουν από τους εχθρούς την ονόμασαν πρόπολη- προ της πόλης-προσδίδοντάς της με τον πιο εύστοχο τρόπο την αμυντική της ιδιότητα.
Σήμερα διεθνώς η πρόπολη κρατάει το σοφό αυτό όνομα «propolis» θυμίζοντάς μας τις ιδιότητες της οι οποίες προφυλάσσουν και προστατεύουν την κυψέλη-πόλη και τους κατοίκους της από πάσης φύσεως εχθρούς.
Ας δούμε λοιπόν τι είναι η πρόπολη.....
read more:https://botanologia.gr/propoli-to-ischyrotero-antiviotiko-tis-fysis/