Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Πως πεθαίνει η Ελλάδα και θα μένει ένα "χέρσο χωράφι"

αποκαΐδια...
χέρσος τόπος, άγονος
και
ναι, πουλιέται για ένα κομμάτι ψωμί...
και κάπου εκεί, σε χρόνους πίσω μακρινούς ο Άλκης*, γυρνώντας με μια πιρόγα έψαχνε να βρει την Αττική του που έχει γίνει πια φαιό νταμάρι...
και μεις;
πεδίο βολής φτηνό, που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι...
               .......................
                     Ποια νυχτωδία το φως σου έχει πάρει
και σε ποιο γαλαξία να σε βρω
                    εδώ είναι Αττική φαιό νταμάρι
κι εγώ ένα πεδίο βολής φτηνό
                    που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι...
*ένας ήταν και είναι ο Άλκης!
Ο Άλκης Αλκαίου!
ntina

δωσ' τους άρτον και θεάματα, αυτά τους ενδιαφέρουν ΜΟΝΟ...

από το χρονολόγιο Γιούλη Ηλιοπούλου
https://www.facebook.com/juliopoulou/posts/pfbid02FitAvfuRf8Lr1D5sT2StzhARitDE7E6HgWiABa3f9zH5HQVNcEc5aEpCF7QL4E2kl
Κι ενώ εμείς χαζεύουμε ολυμπιακούς, η Μητσοτάκης ΑΕ μας ξεδοντιάζει κανονικότατα.
Με το νέο "Χωροταξικό Τουρισμού", επιτρέπει την τουριστική εκμετάλλευση απλά... παντού. Σε ιστορικούς τόπους, προστατευόμενες περιοχές, αγροτικές περιοχές, ξερονήσια. 
Τι κι αν έχουμε πτώση έως 30% στα νησιά λόγω ακρίβειας, η παγκόσμια νομεγκλατούρα πρέπει να "βολευτεί" για διακοπές στις ομορφιές αυτού του τόπου, έναντι πινακίου φακής φυσικά.
Για να χτιστούν να νέα μεγαθήρια, ήδη από το 2023 έχουν εκδώσει ΚΥΑ για 167.000 εισαγόμενους σκλάβους από Πακιστάν, Αρμενία, Μπαγκλαντές κλπ! Πως? Μέσω εταιριών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, που επιδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης!
Πχ η εταιρεία human resource της Boeing σε σύμπραξη με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, θα φέρει 52.000 κομμάτια, που θα τους στοιβάξει σε κουκέτες σε εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Αττική. 
Για κάθε "κομμάτι" επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 70 € την ημέρα, για στέγαση και σίτιση. 
Υπολογίστε τουλάχιστον 50% καθαρό κέρδος. 
Αρα σ' ένα χρόνο 664.000.000 € στην τσέπη!
Χοντρή μπίζνα, χοντρή μίζα.
Την ίδια στιγμή τα νησιά μας βουλιάζουν από τους τζαμπατζήδες της κρουαζιέρας (17.000 ημερησίως στη Σαντορίνη που δεν αφήνουν ούτε ευρώ) και οι ελεύθερες παραλίες της Αττικής βουλιάζουν από τους τουρίστες των airBNB, αφού ξεσπίτωσαν τους Ελληνες.
Δεν είναι βλάκες οι τουρίστες. Σιγά μην πληρώσουν τις πανάκριβες ομπρέλες.
Φέτος ακόμη και στα απόμακρα λιμανάκια της Βάρκιζας, γίνεται το αδιαχώρητο. 
Ολες οι φυλές του Ισραήλ, που ούτε για σουβλάκι δεν πάνε και φυσικά χιλιάδες χειμαζόμενοι Έλληνες, που μένουν Αθήνα Αυγουστιάτικα. 
Πολύ συχνά οι ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες παραδίπλα, είναι αδειανές.
Η ζωή είναι ΜΟΝΟ για τους λίγους στην Ελλάδα της Μητσοτάκης ΑΕ.

Fred Hoyle: ο επιστήμονας που επινόησε την ονομασία Big Bang, για να διακωμωδήσει τη θεωρία της Big Bang/Μεγάλης Έκρηξης και που η αυθάδειά του, του κόστισε το βραβείο Νόμπελ

"Οι λέξεις είναι σαν τα καμάκια, μόλις μπουν μέσα, είναι πολύ δύσκολο να τις βγάλεις". 
Ο Fred Hoyle, 80 ετών τότε, αναφερόταν στον όρο Big Bang/Μεγάλη Έκρηξη, τον οποίο είχε επινοήσει ο ίδιος στις 28 Μαρτίου 1949 σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, το κείμενο της οποίας δημοσιεύθηκε το 1950. 
Ο Sir Fred Hoyle δεν χρησιμοποίησε τον όρο για να περιγράψει μια θεωρία, αλλά για να διακωμωδήσει τη μικρή κοινότητα των κοσμολόγων που πίστευαν ότι το Σύμπαν είχε μια βίαιη αρχή-
Ο Sir Fred Hoyle, γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1915, Bingley, στο
Yorkshire στην Αγγλία, πρωτοπόρος επιστήμονα, 
μαθηματικός, 
αστρονόμος, 
κοσμολόγος,
συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και ένας από τους μεγαλύτερους αστροφυσικούς του 20ού αιώνα, περισσότερο γνωστός ως ο κύριος υποστηρικτής και υπερασπιστής της θεωρίας της "σταθερής κατάστασης του σύμπαντος", την αντίπαλη θεωρία της Big Bang, που υποστηρίζει ότι το σύμπαν διαστέλλεται αιωνίως και ότι η ύλη δημιουργείται συνεχώς για να διατηρεί σταθερή τη μέση πυκνότητά της στο διάστημα, έτσι παρέμεινε και παραμένει σταθερό, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στην αιωνιότητα. 
Η ιδέα ήταν ιδιαίτερα λαμπρή - το Σύμπαν είναι ομογενές, το ίδιο δηλαδή σε κάθε σημείο του και ισοτροπικό, φαίνεται δηλαδή το ίδιο από όλες τις κατευθύνσεις, παραμένοντας το ίδιο όλες τις ώρες.
Και παρατηρούμε λοιπόν μια ονομασία-Big Bang- που ειπώθηκε για να διακωμωδήσει μια θεωρία, μέχρι τη δεκαετία του 1980  εδραιώθηκε σταθερά στη λογοτεχνία και στον κοινό λόγο. 
Η φράση έχει υιοθετηθεί σε πολλές γλώσσες εκτός από τα αγγλικά, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών-théorie du Big Bang, 
των Ιταλικών-teoria del Big Bang και των Σουηδικών-Big Bang teorin.
Οι Γερμανοί έχουν κατασκευάσει τη δική τους εκδοχή, το Urknall, που σημαίνει το αρχικό bang, μια λέξη που είναι κοντά στην ολλανδική oerknal. 
Οι μεταγενέστερες προσπάθειες να αντικατασταθεί ο όρος του Hoyle με εναλλακτικά και πιο κατάλληλα ονόματα απέτυχαν παταγωδώς.
"Για να πετύχει κανείς οτιδήποτε πραγματικά αξιόλογο στην έρευνα, είναι απαραίτητο να πάει ενάντια στις απόψεις των συναδέλφων του. Για να το κάνεις αυτό με επιτυχία, χωρίς απλώς να γίνεσαι τρελός, απαιτείται λεπτή κρίση, ειδικά σε μακροπρόθεσμα ζητήματα που δεν μπορούν να διευθετηθούν γρήγορα". Fred Hoyle
Και γιατί δεν πήρε ο Fred Hoyle ποτέ το βραβείο Νόμπελ;
Γιατί κατηγορήθηκε, αυτός ο ευφυέστατος και ιδιοφυής επιστήμονας -εμμέσως πλην σαφώς- για αγένεια,
αυθάδεια,
αλαζονεία και περιφρόνηση και όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο βιογράφος του Simon Mitton "ήταν τόσο επικριτικός με την επιτροπή που φαντάζομαι ότι κάποιος εκεί απλά πήρε ένα μεγάλο στυλό και διέγραψε το όνομά του από τη λίστα εκείνων που εξετάζονταν για μελλοντικά βραβεία"
Και αναφερόταν ο Simon Mitton στην επιστολή που είχε στείλει ο Fred Hoyle στην επιτροπή της Σουηδικής Ακαδημίας του βραβείου Nobel, για την περίπτωση του Antony Hewish.
Το 1974, ο Βρετανός ραδιοαστρονόμος Antony Hewish είχε βραβευτεί με Nobel για την ανακάλυψη του πρώτου pulsar - ενός περιστρεφόμενου αστέρα νετρονίων. 
Όμως η μαθήτριά του, η Jocelyn Bell Burnell, δεν είχε αναγνωριστεί, παρά το γεγονός ότι εκείνη ήταν η πρώτη που παρατήρησε την αστρική ραδιοπηγή που αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν pulsar.
Ο Fred Hoyle κατηγόρησε τότε τον Antony Hewish  ότι έκλεψε τα δεδομένα της, μια παρατήρηση που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο και άφησε τον Fred Hoyle αντιμέτωπο με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. 
Έτσι, έγραψε μια υποτιμητική- κατ' αυτούς- επιστολή στους Times, κατηγορώντας την επιτροπή του βραβείου Νόμπελ για το λάθος της.
Και ο επιστήμονας που είχε αναπτύξει, μεταξύ άλλων, την ιδέα της πυρηνοσύνθεσης ως βασικό συστατικό της θεωρίας της σταθερής κατάστασης, που έλεγε πως, μέσα στα αστέρια, κάτω από κολοσσιαίες πιέσεις και θερμοκρασίες, πυρήνες υδρογόνου συντήχθηκαν για να σχηματίσουν πυρήνες ηλίου και που στη συνέχεια οι πυρήνες ηλίου συνδυάστηκαν για να σχηματίσουν βηρύλλιο και ούτω καθεξής έως ότου δημιουργήθηκαν άνθρακας, 
οξυγόνο, 
σίδηρος, 
πυρίτιο και άλλα βαριά στοιχεία, είχε κάνει και πολλά άλλα ατοπήματα, πάντα κατ΄αυτούς, όπως το ότι υποστήριζε πως τα υπολείμματα του αρχαιοπτέρυξ, το απολίθωμα του Βρετανικού Μουσείου που καταδεικνύει την πρώιμη σχέση μεταξύ δεινοσαύρων και πτηνών - ήταν ψεύτικο. 
Τέτοιες αντιλήψεις έπεφταν άσχημα στους επιστημονικούς κύκλους!