Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Να Πάρουμε την Ενημέρωση στα Χέρια μας

Νέλλη Ψαρρού
 – 6.1.2021
Γεγονός παραμένει ότι η παραπληροφόρηση που πηγάζει από την επίσημη πολιτεία καθώς και η πόλωση που έχει επικρατήσει στην κοινωνία καθιστούν πολύ δύσκολη την συνεννόηση πάνω σε έστω ελάχιστες παραδοχές. 
Είναι σημαντικό, λοιπόν, να φροντίσουμε οι ίδιοι για την ενημέρωση τόσο τη δική μας όσο και των διπλανών μας, των συνανθρώπων μας: αντί να εμπίπτουμε στην διαμάχη με “όσους δεν ξέρουν”, ας φροντίσουμε να μάθουν, αλλά και να μάθουμε. 
Είναι κοινωνικό καθήκον. Ετοίμασα λοιπόν μια μικρή περίληψη, που θέτει τα βασικά επιχειρήματα και την αφορμή για όποιον επιθυμεί να αναζητήσει περισσότερα. 
Η περίληψη αυτή είναι 2σέλιδη, ώστε να μπορεί να εκτυπωθεί και να μοιραστεί σε φίλους και γνωστούς, σε κάθε μας έξοδο από το σπίτι, ακόμη και στα ψώνια που κάνουμε, στην αγορά και στα μέσα μεταφοράς. 
Είναι η ελάχιστη συμβολή μας στην καταπολέμηση της προπαγάνδας που με τον πιο επίσημο τρόπο και με πολλά εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση επιδιώκει να νομιμοποιήσει μία καταστροφική για τις ζωές μας συνθήκη.
Πρόσφατα μίλησα με μια κυρία που στην εργασία της όλοι οι συνάδελφοί της εμβολιάστηκαν, και της ασκούσαν πίεση ώστε να εμβολιαστεί κι αυτή: την είπαν “ψεκασμένη”, αντικοινωνική, ανεύθυνη, ότι διασπείρει τον ιό! 
Μάλιστα, αυτοί, οι συνάδελφοι της, έσπευσαν να βάλουν στο facebook τη λεζάντα “Covid Vaccinated” για να διατρανώσουν περήφανα ότι Αυτοί, οι Υπεύθυνοι Πολίτες, έκαναν το χρέος τους – πράξη που δείχνει ότι το θέμα του εμβολιασμού δεν είναι μια απλή ιατρική πράξη, αλλά ζήτημα ιδεολογικής στάσης (όπως έχω πει και αλλού 🙂  
Μπορεί η όποια πίεση και υποχρεωτικότητα να είναι παράνομη, αλλά η πίεση που ασκείται ατύπως μέσα σε ένα κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον δεν υπόκειται σε νόμους: εξαρτάται από τα ψυχικά αποθέματα του κάθε ανθρώπου. 
Η εν λόγω κυρία μάλιστα, φανερά καταβεβλημένη, με ρώτησε με απορία “Άνθρωποι αριστεροί, φίλος μου αναρχικός ο άλλος, δεν καταλαβαίνω γιατί μου φέρονται έτσι”.
Το παραπάνω περιστατικό δείχνει ξεκάθαρα το τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει στην κοινωνία μας. 
Έλλειμμα που επιδεινώνεται από τις πεποιθήσεις του καθενός, καθώς μάλιστα ο καθένας πιστεύει για τον εαυτό του ότι είναι ενημερωμένος και ο άλλος είναι ο “ηλίθιος”.
 Για τις βασικές παραμέτρους του ζητήματος που αγνοούν πολλοί συνάνθρωποί μας, λοιπόν, φρονώ πως έχουμε κοινωνική και ηθική υποχρέωση να προσπαθήσουμε να τους ενημερώσουμε. 
Για όσα ισχύουν και μόνο – και όχι για όσα πιστεύουμε απαραιτήτως.
 Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η εργασία που ολοκλήρωσα πρόσφατα: Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: δίκαιο και βιοηθική.  
Το κείμενο της έρευνας είναι πολύ μεγάλο, αλλά είναι απαραίτητο με σοβαρότητα και όχι με τσιτάτα να αναφέρονται τα δεδομένα. 
Πρόσθετα σε αυτό, ετοίμασα και μία μικρή περίληψη, που θέτει τα βασικά επιχειρήματα και την αφορμή για όποιον επιθυμεί να αναζητήσει περισσότερα. 
Η περίληψη αυτή είναι 2σέλιδη, ώστε να μπορεί να εκτυπωθεί και να μοιραστεί σε φίλους και γνωστούς, σε κάθε μας έξοδο από το σπίτι, ακόμη και στα ψώνια που κάνουμε, στην αγορά και στα μέσα μεταφοράς. 
Είναι η ελάχιστη συμβολή μας στην καταπολέμηση της προπαγάνδας που με τον πιο επίσημο τρόπο και με πολλά εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση επιδιώκει να νομιμοποιήσει μία καταστροφική για τις ζωές μας συνθήκη. 
Το κείμενο αυτό μπορεί να το “κατεβάσει” όποιος επιθυμεί, ακόμη και να προσθέσει/αφαιρέσει πηγές ή ό,τι άλλο νομίζει: από τη μεριά μου προσφέρεται ως ένας “μπούσουλας” με αφορμή την ανάγκη για ενημέρωση.
Πρόσθετα σε αυτό, γίνεται η μετάφραση της έρευνας που ολοκλήρωσα, από εθελοντές που προσφέρθηκαν και είχαν και την ιδέα, ώστε να κυκλοφορήσουμε την έρευνα αυτή και στα αγγλικά: φαίνεται πως αυτή η νομική τεκμηρίωση είναι χρήσιμη σε πολλούς ανθρώπους. 
Έτσι, εδώ θα παραθέσω και την περίληψη στα αγγλικά, κι ας μην είναι ακόμη η μετάφραση έτοιμη.
Όποιος επιθυμεί, ας συνεισφέρει με τον τρόπο του: ηλεκτρονικά, έντυπα, ή και τα δύο. Η διάδοση της πληροφορίας είναι κομβικό σημείο στις μέρες μας.
Κατεβάστε το κείμενο στα ελληνικά .
Κατεβάστε το κείμενο στα αγγλικά .
Είτε εμβολιαστείς είτε όχι ενημερώσου
  1. Ο εμβολιασμός, καθώς και κάθε ιατρική πράξη, απαιτεί την συναίνεση του πολίτη. Η συναίνεση δεν θεωρείται έγκυρη χωρίς την πλήρη ενημέρωση,  ούτε «αν είναι αποτέλεσμα πλάνης, απάτης ή απειλής ή έρχεται σε σύγκρουση με τα χρηστά ήθη» (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, ν.3418/2005). Σε αντίθετη περίπτωση, η συναίνεση αίρεται και ο άνθρωπος/φορέας που άσκησε πίεση ή εκβιασμό για τον εμβολιασμό υπόκειται σε ποινικές κυρώσεις καθώς και σε αστικές αποζημιώσεις σε περίπτωση βλάβης.
  2. Ο εμβολιασμός δεν αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση άλλης θεσπισμένης υποχρέωσης, όπως είναι η εκπαίδευση, ή άλλου αναγνωρισμένου και θεμελιώδους δικαιώματος, όπως είναι η εργασία και η ελεύθερη μετακίνηση. Αντιστοίχως, καμία ιδιωτική εταιρεία δεν έχει τη νομική δυνατότητα να αποφασίσει περιορισμούς που θίγουν συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών. Οι διακρίσεις και ο στιγματισμός απαγορεύονται (Παγκόσμια Διακήρυξη για την Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, UNESCO). Γι’ αυτό και το προτεινόμενο «διαβατήριο ανοσίας» είναι παράνομο, αλλά και συνιστά έμμεση υποχρέωση σε εμβολιασμό. Είναι άλλωστε πρόταση της ΕΕ από το 2018, και δεν έχει σχέση με τον κορωνοϊό. Τέλος, η επιβολή ιατρικής πράξης με οποιονδήποτε τρόπο συνιστά βασανιστήριο και είναι παράνομη.
  3. Η μη-συναινετική συμμετοχή πολιτών σε ιατρικές έρευνες απαγορεύεται ρητώς, όπως ορίζει ο Κώδικας της Νυρεμβέργηςπου θεσπίστηκε μετά την δίκη των ιατρών-συνεργατών των Ναζί. Τυχόν εξαναγκασμός των ανθρώπων για την συμμετοχή τους σε έρευνα τους καθιστά πειραματόζωα και συνιστά επάνοδο ναζιστικών πρακτικών και εγκλημάτων με πρόσχημα την δημόσια υγεία, καθώς και έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας (άρθρο 7 καταστατικού του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης).

Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό έχει πάρει επείγουσα άδεια (όχι τελική έγκριση), που σημαίνει ότι είναι ακόμη υπό έρευνα (οι κλινικές μελέτες ολοκληρώνονται το 2023)! Είναι ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ, όπως δηλώνουν οι ίδιες οι εταιρείες, και τυχόν εξαναγκασμός σε εμβολιασμό με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο (νομική υποχρέωση, εκβιασμός, απάτη) εμπίπτει στην κατηγορία του εξαναγκασμού σε έρευνα, που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από όλους τους νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις και έχει ποινικές και αστικές συνέπειες

  1. Όπως ανακοινώνουν οι ιατροί και οι εταιρείες, τα εμβόλια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ως προς το αν μειώνουν την μεταδοτικότητά του ιού, ούτε για την διάρκεια της ανοσίας, ούτε για την αλληλεπίδρασή τους με άλλα φάρμακα ή εμβόλια. Ως εκ τούτου, ούτε προστατεύονται οι άλλοι από τη μετάδοση του ιού, ούτε τα μέτρα θα αρθούν – όπως πλέον επισήμως δηλώνεται.
  2. Τα ίδιατα μέτρα που έχουν επιβληθεί είναι και παράνομα και αντιεπιστημονικά και θεσπίστηκαν στις 25/2/2020, πριν καν έχουμε κρούσμα στην Ελλάδα ή κηρυχτεί η πανδημία! Eίναι παράνομα στο βαθμό που επιβάλλουν ιατρικές πράξεις (π.χ. μάσκα), επιβάλλουν ατομικά διοικητικά μέτρα περιστολής των ελευθεριών χωρίς ατομική δικαστική εντολή (άρθρο 5 Συντάγματος), και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ (π.χ. από τον Ιούνιο όλοι έλεγαν ότι θα έχουμε 2ο κύμα του ιού, και διαρκούν ήδη αρκετούς μήνες). Τα μέτρα είναι αντιεπιστημονικά για πολλαπλούς λόγους. Κυρίως, α) αγνοούν την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, που ζητούν όλοι οι επιστήμονες β) επιβάλλουν lockdownπου θεωρείται ιατρικώς εγκληματική πολιτική (δεν μειώνει τα κρούσματα, αυξάνει τη θνητότητα από άλλες αιτίες, επιδεινώνει την υγεία συνολικά – ψυχικές νόσοι, ακύρωση προγραμματισμένων εξετάσεων και χειρουργείων κλπ), γ) επιβάλλουν μάσκα (που είναι ιατρική πράξη) σε εξωτερικούς χώρους, που δεν προσφέρει προστασία έναντι του ιού όπως οι ίδιοι δήλωσαν: «πρόκειται για «συμβολικό μέτρο, ένα σύνθημα που να λέει ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ»! δ) εστιάζουν στον εμβολιασμό ως μοναδική λύση αντί να μεριμνούν και για τα φάρμακα.

6.Ιατροί που πλαισιώνουν την κυβέρνηση ως σύμβουλοι εμπλέκονται σε χρηματοδοτήσεις από τις ίδιες τις φαρμακευτικές εταιρείες: αυτό συνιστά «σύγκρουση συμφερόντων». 

Ταυτοχρόνως, ο πρωθυπουργός ψευδώς διαβεβαιώνει ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός διότι ήδη από τις 25/2/’20 έχουν ψηφίσει τους σχετικούς νόμους: απλώς δεν έχουν ακόμη τα εμβόλια.

Το κυριότερο είναι όμως ότι οι πολίτες στερούνται την ενημέρωση ενώ ιατροί που έχουν άλλη άποψη φιμώνονται, λοιδορούνται αλλά και διώκονταιΤα ΜΜΕ έχουν ήδη πληρωθεί για την παραπληροφόρηση αυτή,  με τα 40 εκατ. ευρώ «για την ενίσχυση της πληροφόρησης για τον κορωνοϊό» και την απαλλαγή από άλλα 30 εκατ. χρεών. 

Διότι η ενημέρωση είναι το πρώτο αγαθό σε μια κοινωνία ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών.

Πλέον η ενημέρωσή μας, και των συνανθρώπων μας, είναι η πρώτιστη υπεύθυνη κοινωνική πράξη. Αναζητείστε και μοιραστείτε ελεύθερα πληροφορίες.

  1. Για όλα τα παραπάνω, αρθρογραφία με στοιχεία: www.nellypsarrou.com
  2. Συνεντεύξεις επιστημόνων: Ράδιο Κρήτη/Σαχίνης: https://www.youtube.com/user/984radio
  3. Δίκτυο Διαλόγου, Έρευνας και Ανάλυσης για τη Δημόσια Υγεία: https://dideady.wordpress.com
  4.    Coronavirus Greece Research Group:  https://www.coronavirus-greece.gr