Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Όχι μόνο μια νύχτα

Ε λοιπόν, μία βόλτα στα αστέρια μπορεί να είναι πολύ όμορφη, περιπετειώδης, γλυκιά, με μουσική αίσθηση, γεμάτη χαμόγελα και χρώματα...
Ας δούμε τους ήρωες της ιστορίας μας:
Η Μαρίνα και ο Χρήστος γνωρίστηκαν το περσινό καλοκαίρι στη Μήλο.
Γνωρίστηκαν στην παραλία Σαρακήνικο.
Η Μαρίνα ξαφνικά ένιωσε μία αδιαθεσία και λιποθύμησε... Ευτυχώς ο Χρήστος ήταν ακριβώς δίπλα της και την έπιασε! Τυχαίο; Ποιος ξέρει να μας πει... Για να μην σας τα πολυλογώ, ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά!
Συνέχισαν μαζί τις διακοπές τους στη Μήλο και συνέχισαν να βγαίνουν στην Αθήνα όταν τελείωσαν οι διακοπές τους.
Η Μαρίνα και ο Χρήστος αργότερα άνοιξαν ένα καφέ – μπαρ στον Πόρο. “ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ”.

Μάνος και Βίκυ.
Γνωρίστηκαν σε μία παράσταση στο Πλανητάριο το Φεβρουάριο. Τί νομίζετε; Το Πλανητάριο είναι μόνο για μικρούς;... Και βέβαια όχι!... Κυριολεκτικά τους έπεσαν οι πλανήτες στο κεφάλι! Τί αστέρια, τί πλανήτες, τί αστερισμοί... Μέχρι και αστέρες νόβα και εκρήξεις !
Η Βίκυ ήταν εκεί με μία φίλη της, και ένιωθε μεγάλο δέος μέσα στην αίθουσα. Δίπλα της αριστερά, καθόταν ο Μάνος και δεξιά της, η φίλη της. Κάποια στιγμή συναντήθηκαν τα χέρια τους στο κοινό μπράτσο της καρέκλας... αριστερά...
Ο πλανήτης Αφροδίτη είχε κάνει το θαύμα του! Πλανήτης της αγάπης βλέπετε... Έρωτας με την πρώτη ματιά κι εδώ ! Εκρηκτική σχέση!
Η Βίκυ έφτιαχνε κοσμήματα, ερασιτεχνικά. Αργότερα, με τη βοήθεια του Μάνου, πραγματοποίησε την πρώτη της έκθεση. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Μήλου. Ο Μάνος ήταν φωτογράφος, και απαραίτητος όπως φαίνεται στην πρώτη έκθεση της αγαπημένης του! Δημοσίευσε φωτογραφίες των εκθεμάτων στο περιοδικό που εργαζόταν για να της κάνει έκπληξη!

· Ζωή, Στέλιος, Αγάπη, μικρός Χάρης, μικρή Ιουλία.
Η Ζωή και ο Στέλιος είναι ζευγάρι, παντρεμένοι με δύο παιδιά τον Χάρη και την Ιουλία. Η Αγάπη είναι η αδερφή της Ζωής και θεία των παιδιών.
Συναντήθηκαν για λίγο πάλι, το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη. Η Αγάπη ήταν εκεί για ένα συνέδριο. Είναι γιατρός βλέπετε... Της έκαναν έκπληξη το πρωί του Σαββάτου!!! Πόση χαρά πήρε η Αγάπη που τους είδε! Πάντα χαιρόταν όταν έβλεπε τα ανίψια της! Ήταν πολύ ηλιόλουστη μέρα. Περπάτησαν κατά μήκος της προβλήτας, πήγαν στο Λευκό Πύργο, έκαναν μία βουτιά στην παραλία της Αγίας Τριάδας (όχι όπου κι όπου !...), χαλάρωσαν με παιδική παράσταση, παιχνίδι, κακάο, καφέ...Αντάλλαξαν γνώσεις από το συνέδριο! Εμ κι αυτοί καλοκαιριάτικα, συνέδριο... Τέλος πάντων... Πέρασε η μέρα και έφτασε το βράδυ... Βγήκε το φεγγαράκι και τα αστέρια. Η Αγάπη ερωτεύτηκε... Ποιον δεν θα σας πώ ακόμη...
Η ζωή στο μεγαλείο της και η Ζωή στα καλύτερά της!
...
Χαρά, Άγγελος, Παναγιώτης
Τρεις φίλοι που πήγαν ένα ξαφνικό ταξίδι στον Πόρο το περσινό φθινόπωρο. Βλέπετε αρρώστησε ξαφνικά ο πατέρας του Άγγελου, και έπρεπε να πάει. Σε συμπαράσταση και παρέα, ακολούθησαν στο ταξίδι το ζευγάρι και φίλοι του Άγγελου, Χαρά και Παναγιώτης.
Ο Άγγελος ήταν αρκετά στεναχωρημένος, γιατί ο πατέρας του είχε πάθει ξαφνικό εγκεφαλικό και ήταν στο νοσοκομείο. Το πρωί πήγαινε στο νοσοκομείο να τον επισκεφθεί και το απόγευμα άλλαζε για λίγο βάρδιες με τη Χαρά και τον Παναγιώτη. Το βράδυ κοιμόταν δίπλα του για να ελέγχει αν όλα πήγαιναν καλά. Σε λίγες μέρες ο πατέρας του Άγγελου ήταν καλύτερα και βγήκε από το νοσοκομείο. Ο Άγγελος, αφού άφησε τον πατέρα του σε καλά χέρια, έπρεπε να γυρίσει πίσω στην Αθήνα για τις δουλειές του. Περιμένοντας το καράβι για το γυρισμό, κάθισε με τους φίλους του σε ένα καφέ για να περάσει η ώρα μέχρι να επιβιβαστούν. Το καφέ λεγόταν “ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ”. Εκεί που κάθονταν ωραία και καλά, πέρασε σαν σίφουνας από δίπλα τους μία γυναίκα τρέχοντας! Σκόνταψε όμως για κακή της τύχη, και έχυσε πάνω στον Άγγελο τον καφέ που κρατούσε! Πώ πώ ανακατοσούρα που προέκυψε! Ποιος είδε τον Άγγελο και δεν τον φοβήθηκε! Άρχισε να φωνάζει και να βρίζει (ευτυχώς όχι πολύ πρόστυχες βρισιές... καθημερινές μάλλον θα έλεγα...) τη γυναίκα που βιαζόταν.
Η γυναίκα αυτή βιαζόταν και με το δίκιο της, διότι το καράβι για Αθήνα έφευγε σε πέντε λεπτά από το λιμάνι! Ο Άγγελος σταμάτησε αμέσως να βρίζει, και όλοι μαζί πλέον, άρχισαν να τρέχουν προς το καράβι! Πώς είχε περάσει η ώρα ούτε που το είχαν καταλάβει! Αν δεν ήταν το ατύχημα με τον καφέ, ακόμα στον Πόρο θα βρίσκονταν!
Επάνω στο καράβι λοιπόν συστήθηκαν.
- Χίλια συγνώμη για το ατύχημα πρίν!
- Εγώ συγνώμη, που εκνευρίστηκα τόσο πολύ και ήμουν αγενής! Αν δεν ήσουν εσύ, ακόμη στην προβλήτα θα περιμέναμε! Είμαι ο Άγγελος...Από δώ η Χαρά και ο Παναγιώτης.
- Είμαι... η Αγάπη. Χαίρομαι που σας γνωρίζω έστω και κάτω απ' αυτές τις συνθήκες... Ελπίζω να έχουμε ευχάριστο ταξίδι!
...
Στο πλοίο γινόταν ένα πάρτυ και είχε ξεσπάσει ξέφρενο κέφι! Χορός πάνω στο κατάστρωμα, κρασί, μουσική, η αίσθηση της χαράς και της απόλαυσης ήταν διάσπαρτη στην ατμόσφαιρα και τους παρέσυρε όλους!
Ο Άγγελος χαλάρωσε λίγο με την παρέα του, συμμετείχαν στο χορό, και φυσικά έγινε ζευγάρι με την ...........Αγάπη.
Άγγελος-Αγάπη, τέλεια ονόματα για μία ακόμη βόλτα στα αστέρια...! Η εκδρομή αυτή θα τους έμενε αξέχαστη!
.....
Η Αγάπη όπως είπαμε, ήταν γιατρός. Και φυσικά παρείχε τις γνώσεις και τις υπηρεσίες της στον πατέρα του Άγγελου, ο οποίος όλο και καλύτερα γινόταν. Ήταν όλοι πολύ χαρούμενοι! Η Αγάπη γνώρισε τα ανίψια της και τους γονείς τους, στους καινούργιους της φίλους. Η παρέα μεγάλωνε όλο και πιο πολύ! Και φυσικά, η αίσθηση της ζωής και της χαράς, δεν διαρκεί μόνο μία νύχτα… Για μια δικιά μας αστραπή, μέσα στον ξένο ουρανό …
.................
ήταν ένα όμορφο κείμενο που ανακάλυψα στο:συγγραφολόγιο-  https://sites.google.com/site/syggrafologio/home/guests/thaleia/nyhta
ntina