Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ανιχνεύθηκε μυστηριώδης ισχυρή ραδιοφωνική εκπομπή στον Γαλαξία μας

Καλλιτεχνική αναπαράσταση του του αστρονομικού αντικειμένου που προκάλεσε τις μυστηριώδεις ραδιοφωνικές εκπομπές, αν αυτό ήταν μάγναστρο. Τα μάγναστρα είναι ένας τύπος αστέρων νετρονίων που δημιουργούν εξαιρετικά ισχυρά μαγνητικά πεδία  (∼109 έως 1011 T) παράγοντας μερικές φορές ισχυρές ραδιοεκπομπές. Τα γνωστά μάγναστρα περιστρέφονται με περίοδο λιγων δευτερολέπτων, αλλά θεωρητικά, θα μπορούσαν να υπάρχουν μάγναστραπου θα μπορούσαν να περιστρέφονται πολύ πιο αργά
     Μια ομάδα αστρονόμων που αναζητούν ραδιοκύματα στο σύμπαν ανακάλυψε ένα πρωτόγνωρο αστρονομικό φαινόμενο, μια ασυνήθιστα αργή περιοδική και ισχυρή ραδιοφωνική εκπομπή στον Γαλαξία μας, που απελευθέρωσε τεράστιες ποσότητες ενέργειας τρεις φορές μέσα σε μια ώρα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι ένα άστρο νετρονίων ή ένας λευκός νάνος—πυρήνες άστρων που έχουν καταρρεύσει βαρυτικά—με ένα εξαιρετικά ισχυρό μαγνητικό πεδίο.
     Οι αστρονόμοι που χαρτογραφούν τα ραδιοκύματα στο σύμπαν, ανακάλυψαν ένα μυστηριώδες αντικείμενο στον γαλαξία μας, το οποίο για ένα χρονικό διάστημα εξέπεμπε μια γιγάντια ποσότητας ενέργειας με συχνότητα τρεις φορές μέσα σε μια ώρα. Δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουν δει οι αστρονόμοι έως τώρα, αν και απέκλεισαν την πιθανότητα να πρόκειται για εξωγήινο κατασκεύασμα.
         Μια πιθανή εξήγηση, σύμφωνα με τους επιστήμονες που το βρήκαν, είναι ότι πρόκειται για ένα άστρο νετρονίων ή ένα άστρο λευκό νάνο με άκρως ισχυρό μαγνητικό πεδίο. Καθώς περιστρεφόταν στο διάστημα, το ασυνήθιστο αντικείμενο έστελνε μια ισχυρή ακτίνα ακτινοβολίας που γινόταν ορατή από τη Γη για χρονική διάρκεια ενός λεπτού, κάθε 20 λεπτά της ώρας, οπότε και μετατρεπόταν σε μια από τις φωτεινότερες ραδιοπηγές στον ουρανό.
         Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αστροφυσικό Νατάσα Χέρλεϊ-Γουόκερ του αυστραλιανού Πανεπιστημίου Κέρτιν και του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας Ραδιοαστρονομίας (ICRAR), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», πραγματοποίησαν την ανακάλυψη με το τηλεσκόπιο MWA στη Δυτική Αυστραλία.
         Όπως είπε η Χέρλεϊ-Γουόκερ, «το αντικείμενο φαινόταν και εξαφανιζόταν στη διάρκεια λίγων ωρών των παρατηρήσεων μας. Ήταν κάτι τελείως απρόσμενο. Ήταν κάτι αλλόκοτο για έναν αστρονόμο, επειδή δεν υπάρχει τίποτε γνωστό στον ουρανό που να κάνει κάτι τέτοιο. Και μάλιστα βρίσκεται πραγματικά αρκετά κοντά μας, σε απόσταση περίπου 4.000 ετών φωτός, δηλαδή στη γαλαξιακή «πίσω αυλή» μας».
         Η αστροφυσικός Γκέμα ‘Αντερσον ανέφερε ότι κάτι που γίνεται φωτεινό για ένα λεπτό κάθε μερικά λεπτά, είναι κάτι πραγματικά παράξενο. Το μυστηριώδες αντικείμενο, όπως είπε, είναι απίστευτα φωτεινό και μικρότερο από τον Ήλιο, εκπέμποντας άκρως πολωμένα ραδιοκύματα, κάτι που δείχνει ότι διαθέτει πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο.
         Οι ερευνητές θεωρούν ότι το «προφίλ» του ταιριάζει με εκείνο ενός «μάγναστρου πολύ μακράς περιόδου», ενός βραδέως περιστρεφόμενου άστρου νετρονίων που είχε προβλεφθεί θεωρητικά, αλλά ποτέ έως τώρα δεν είχε παρατηρηθεί. Σύμφωνα με τη δρα Χέρλεϊ-Γουόκερ, «με κάποιο τρόπο μπορεί να μετατρέπει τη μαγνητική ενέργεια του σε ραδιοκύματα πολύ πιο αποτελεσματικά από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει στο παρελθόν», κάτι που εξηγεί την τρομερή φωτεινότητα του.
         Οι αστρονόμοι βρίσκονται σε εγρήγορση για να δουν αν το αντικείμενο θα αρχίσει να αναβοσβήνει ξανά.

ENEAP:Ενωτική Επιτροπή Απελευθέρωσης - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/1/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/1/2022: www.ene-ap.gr

     Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα πλήρους διάλυσης του Κράτους και την έκφραση της μεγάλης “Συγγνώμης” από ένα φερόμενο ως Πρωθυπουργό, το μόνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι η μεγάλη προσοχή του Ελληνικού Λαού  σε αυτό που κάποιοι του ετοιμάζουν και που είναι ανάλογο με αυτό της “Μεταπολίτευσης” το1974.
     Ένας  Άνθρωπος ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι η μόνη σκέψη που έχει στο μυαλό του είναι πως θα καταστρέψει  την Ελλάδα και τον Έλληνα,, εκδηλώνοντας το μίσος του με  κάθε τρόπο σε κάθε στιγμή, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι αποτέλεσμα παραδοχής κάποιου λάθους.
     Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτοί που τον έφεραν στην Εξουσία  έχουν πλέον πειστεί ότι δεν θα μπορέσει να φέρει σε πέρας την αποστολή που ανέλαβε και θα επιχειρήσουν να βρουν διαδικασίες ύπνωσης του Ελληνικού Λαού για να συνεχίσουν την Καταστροφή του με Νέα “Κυβερνητικά Σχήματα”.
     Ενδεχομένως και από κάποιους που έχουν χαρακτηριστεί από το Λαό σαν “Σοβαρές Προσωπικότητες”, ακόμα και με κάποιας μορφής “Κυβέρνησης Οικουμενικής”, Κυβέρνησης Εθνικού σκοπού κ.λ.π. με τελικό Στόχο τις πρόωρες Εκλογές, για τις οποίες ήδη πολλοί Σωτήρες συνωστίζονται.
     Η Εμπειρία για μια τέτοια κίνηση υπάρχει από την περίοδο της πολυσυζητημένης “Μεταπολίτευσης” και το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή προσαρμογή στις σημερινές Συνθήκες.
     ΚΑΛΟΥΜΜΕ λοιπόν το ΛΑΟ να πάρει τις αποφάσεις του για την συνέχεια της ΖΩΗΣ και εμείς υποσχόμαστε ότι θα είμαστε πάντα στη διάθεσή του να τον στηρίξουμε στις όποιες αποφάσεις πάρει, γιατί :
ΜΟΝΟΝ  ΣΕ  ΑΥΤΟΝ   ΑΥΤΕΣ ΟΙ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!
Τι και ποια είναι η Ενωτική Επιτροπή Απελευθέρωσης - Επιτροπή Αγώνα για την Ελλάδα
Ιδρυτική Διακήρυξη 
     Έλληνες πολίτες, χωρίς κομματικές ταυτότητες, που θεωρούμε εθνικό μας καθήκον την άμεση αντίδραση στις πρακτικές της υποτέλειας και της εξαθλίωσης, που τόσα χρόνια μας επιβάλλουν τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η τωρινή, αποφασίσαμε να ενωθούμε,να “συσταθούμε σύμφωνα με το Άρθρο 12παρ.1,2,3 του Συντάγματος”, και συντεταγμένα να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ σε όλους αυτούς που καταστρέφουν την χώρα και το μέλλον αυτού του τόπου.
     Για τον λόγο απευθύνουμε κάλεσμα σε ΌΛΟΥΣ τους ΈΛΛΗΝΕΣ και τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ να οργανωθούμε και να αντισταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
     ΕΝΩΜΕΝΟΙ μόνο θα καταφέρουμε να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ενάντια στα εγχώρια και ξένα συμφέροντα που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
     Ελληνίδες και Έλληνες, ΕΝΩΘΕΙΤΕ και δώστε τη δύναμη που χρειάζεται για να διεκδικήσουμε συλλογικά και συμμετοχικά, αλλά και με ίσους όρους, τα Δίκαια, την Αξιοπρέπεια και τη Λαϊκή κυριαρχία, όπως ειδικά η τελευταία διατυπώνεται στο Σύνταγμα βάση του θεμελιώδους άρθρου 1 παρ. 2 και του άρθρου 52. Θέματα τα οποία είναι εθνικό μας καθήκον να υπερασπιστούμε τόσο για εμάς, όσο και για την οικογένειά μας, για τους συνανθρώπους μας, για τα παιδιά μας και κυρίως για τη Χώρα μας.
     Βάσει του άρθρου 120 του Συντάγματος αλλά και της Ιστορίας μας, ουδείς, γνωστός ή άγνωστος, εγκάθετος επαγγελματίας πολιτικός δεν δύναται να πραγματώσει τα προαναφερθέντα, παρά μόνον ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ.
Σκοπός μας είναι να:
  • Εμποδίσουμε την συνέχιση των ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ πρακτικών.
  • Σταματήσουμε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ και την ασύδοτη κλοπή του Εθνικού μας πλούτου και της ιδιωτικής περιουσίας.
  • Ακυρώσουμε τα ήδη ψηφισμένα και υπογεγραμμένα, από τους εγκάθετους πολιτικούς, νομοσχέδια, ενάντια στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
  • Η ΤΙΜΩΡΙΑ όλων όσων, εσκεμμένα, έφεραν την ΧΩΡΑ στην απόλυτη καταστροφή.
     ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διώξουμε τον κατακτητή και να ξανακάνουμε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ένα ΕΛΕΥΘΕΡΟ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, που θα συνεχίσει να παράγει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΦΙΛΟΤΙΜΟ στοιχεία που θα προωθήσουμε ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ χαλώντας τα σχέδια της ΝΤΠ για την Παγκόσμια ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!
ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Ιδρυτικά μέλη:
-Παπαντωνίου Αντώνης, Ναύαρχος ε.α.-Νομικός.
-Παρασκευαιδης Βασίλης, Μηχανικός Τηλ/νιών – Ενεργειας,Διαχείριση και προώθηση καινοτόμων προϊόντων.
-Καμπιώτης Σπύρος , Πανεπιστημιακός Καθηγητής.
-Κουρούκλης Βαγγέλης, Ιατρός παθολογοανατόμος – ιριδολόγος, παραιτηθείς από τον ΙΣΑ.
-Σιαμανή Ροδάμυ, Δικηγόρος.
-Ιωαννίδης Παναγιώτης, Ιστορικός Ιατρικής,καθηγητής Πανεπιστιμίου ΟΣΛΟ,Συγγραφέας,Ποιητής
-Ευαγγελάτος Γιώργος , Ψυχίατρος.
-Καραβούλια Αθανασία, Θεολόγος, Ραδιοφωνικός παραγωγός.
-Μαρμαρά Μακρίνα, Marketing online, Καθηγήτρια ξένων γλωσσών, Σκηνοθέτης.

Vera Sharav Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος: Το Ποτέ Ξανά Είναι Τώρα. Εκτός Αν Αντισταθούμε ‘Ολοι

     
Vera Sharav
     Σε ομιλία που εκφώνησε την προηγούμενη Κυριακή στις Βρυξέλλες, η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος Vera Sharav περιέγραψε τους εντυπωσιακούς παραλληλισμούς μεταξύ των όσων έζησε ως παιδί στη κατεχόμενη από τους Ναζί Ρουμανία, και των πολιτικών για την αντιμετώπιση του COVID που εφαρμόζονται σήμερα από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.
     Η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος Vera Sharav ήταν προγραμματισμένο να εκφωνήσει τις παρακάτω παρατηρήσεις της την Κυριακή στις Βρυξέλλες, σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις υποχρεωτικότητες που αφορούν το COVID. 
     Καθώς το συλλαλητήριο ακυρώθηκε αιφνιδιαστικά όταν η αστυνομία απείλησε τους διαδηλωτές, η Sharav και άλλοι ομιλητές του συλλαλητηρίου εκφώνησαν τις ομιλίες τους σε ένα εστιατόριο.

Διαβάστε την ομιλία της Sharav στα Ελληνικά:

Ένα μάθημα ζωτικής σημασίας από το Ολοκαύτωμα είναι ότι η γενοκτονία διευκολύνθηκε από την παγκόσμια σιωπή, την αδιαφορία και την αποτυχία παρέμβασης. Το Ολοκαύτωμα ξεκίνησε με τον παραμερισμό της προσωπικής ελευθερίας, των νομικά δικαιώματα και των πολιτικών δικαιωμάτων.
Ο συγγραφέας Πρίμο Λέβι, ένας Ιταλοεβραίος επιζών του Άουσβιτς, προειδοποίησε: “Συνέβη. Επομένως, μπορεί να ξανασυμβεί. Μπορεί να συμβεί παντού”.

Ως επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, είμαι τρομοκρατημένη από τους υποκριτές που ελέγχουν το αφήγημα του Ολοκαυτώματος. Αρνούνται τη συνάφεια του Ολοκαυτώματος με τις σημερινές διακρίσεις και τα όλο και πιο επιθετικά και κατασταλτικά διατάγματα.
Αυτοί οι “αυτόκλητοι τιμωροί” λογοκρίνουν και φιμώνουν όσους λένε ανοιχτά τη γνώμη τους. Αρνούμενοι τη συνάφεια του Ολοκαυτώματος με την τρέχουσα καταστολή, οι “αυτόκλητοι τιμωροί” είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος.

Ο Elie Wiesel, ένας επιζών του Άουσβιτς και βραβευμένος με Νόμπελ, θεωρήθηκε ως η φωνή των θυμάτων. Δήλωσε: “Η αδιαφορία και η σιωπή των ανθρώπων οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα. Η σιωπή και η αδιαφορία είναι η μεγαλύτερη αμαρτία από όλες”.

Σήμερα, οι επιζώντες είναι συγκλονισμένοι από την κινδυνολογία και τα διχαστικά μέτρα διακρίσεων κατά μιας μειονότητας. Τρομακτικές σκηνές περιλαμβάνουν αστυνομικούς με μαύρες στολές που επιτίθενται βάναυσα σε διαδηλωτές σε ευρωπαϊκές πόλεις, στην Αυστραλία και, ναι, στο Ισραήλ. Αυτές είναι οδυνηρές υπενθυμίσεις του προοιμίου του Ολοκαυτώματος κατά το οποίο οι Ναζί:

  • Χρησιμοποίησαν τα ψυχολογικά όπλα του φόβου και της προπαγάνδας για να επιβάλουν ένα γενοκτονικό καθεστώς.
  • Δαιμονοποίησαν τους Εβραίους ως διασπορείς ασθενειών και αιτία της δυστυχίας τους.
  • Εξαφάνισαν συστηματικά τους ηθικούς κανόνες και τις αξίες.
  • Κατέστρεψαν την κοινωνική τους συνείδηση στο όνομα της δημόσιας υγείας.

Τα σημερινά αρπακτικά χρησιμοποιούν επίσης τον φόβο και την προπαγάνδα για να διατηρήσουν μια κατάσταση άγχους και αδυναμίας. Ο στόχος -τότε και τώρα- είναι πανομοιότυπος: να προετοιμάσουν τους ανθρώπους να γίνουν υπάκουοι και να ακολουθούν εντολές χωρίς αμφισβήτηση.
Η παγκόσμια επίθεση στις ελευθερίες μας και στο δικαίωμά μας για αυτοδιάθεση διευκολύνεται από την εργαλειοποίηση της ιατρικής. Τότε και τώρα, το ιατρικό κατεστημένο έχει εξασφαλίσει μια επίφαση νομιμότητας σε μαζικές ιατρικές δολοφονίες.

Οι Ναζί κήρυξαν τα άτομα με αναπηρία – “ακατάλληλα για τη ζωή”. Τα 1.000 βρέφη και μικρά παιδιά Γερμανών που αποτέλεσαν τα πρώτα θύματα ιατρικής δολοφονίας στον κόσμο, δολοφονήθηκαν στην πραγματικότητα στα νοσοκομεία.

Το 2020, οι κυβερνήσεις παγκοσμίως κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέβαλαν θανατηφόρες ιατρικές διαταγές:

  • Τα νοσοκομεία διατάχθηκαν να μην περιθάλπουν τους ηλικιωμένους στους οίκους ευγηρίας. Το αποτέλεσμα ήταν η μαζική ιατρική δολοφονία – την οποία η Σουηδία ονόμασε “ενεργητική ευθανασία”.
  • Τα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποίησαν θανατηφόρες δόσεις του φαρμάκου Μιδαζολάμη για την ιατρική δολοφονία των ηλικιωμένων – ένα φάρμακο που συνεχίζουν να αποθηκεύουν.
  • Οι κατευθυντήριες γραμμές των νοσοκομείων των ΗΠΑ εξακολουθούν να απαιτούν οι ηλικιωμένοι να λαμβάνουν ελάχιστη θεραπεία.
  • Οι γιατροί στη Δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ απαγορεύεται να συνταγογραφούν τις υπάρχουσες, εγκεκριμένες, ασφαλείς και αποτελεσματικές, σωτήριες για τη ζωή θεραπείες για τους ασθενείς με COVID.

Σήμερα, η ανθρωπότητα απειλείται από τους παγκόσμιους κληρονόμους των Ναζί. Ο πραγματικός ιός που συνεχίζει να μολύνει αυτά τα αρπακτικά είναι η Ευγονική.
Μια έκθεση της Αμερικάνικης Επιτροπής για το Ολοκαύτωμα, υπό την προεδρία του Elie Wiesel, σημειώνει: “… η τάση να επαναληφθεί η επιλογή των Ναζί και να εξοντωθούν και πάλι εκατομμύρια άνθρωποι παραμένει μια φρικτή απειλή”.
Ο στόχος των σύγχρονων Ναζί είναι η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι παγκόσμιοι ολιγάρχες είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο των παγκόσμιων πόρων – φυσικών, οικονομικών και ανθρώπινων.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ένας ισόβιος ευγονιστής και βασικός μέτοχος της βιομηχανίας εμβολίων, δήλωσε ότι το εμβόλιο COVID είναι η “τελική λύση”.
Οι ενέσεις COVID χρησιμοποιούν μια πειραματική, γονιδιακή τεχνολογία. Η δοκιμή της στον παγκόσμιο πληθυσμό παραβιάζει κατάφωρα το πρωταρχικό ανθρώπινο δικαίωμα στην “εθελοντική, ενημερωμένη συναίνεση”.
Όσοι αρνούνται να υποβληθούν σε ενέσεις διασύρονται ως διασπορείς ενός θανατηφόρου ιού. Υποβάλλονται σε όλο και πιο σκληρές ποινές και διακρίσεις. Η Γερμανία, η Αυστρία και η Ιταλία παρασύρονται για άλλη μια φορά από ένα όργιο φασιστικού μίσους. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός βασίζεται στη λογική της προστασίας των ανθρώπων από τη μόλυνση και τη μετάδοση της λοίμωξης. Ωστόσο, αδιαμφισβήτητα στοιχεία δείχνουν ότι οι ενέσεις COVID δεν προλαμβάνουν τη μόλυνση ή τη μετάδοσή της και δεν παρέχουν ανοσία.
Ακόμη και η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Rochelle Wallensky, έχει αναγνωρίσει ότι οι ενέσεις COVID δεν μπορούν να αποτρέψουν τη μετάδοση.
Ο Albert Bourla, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, παραδέχτηκε ότι “δύο δόσεις του εμβολίου προσφέρουν πολύ περιορισμένη προστασία – αν την προσφέρουν”.

Εάν οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν και να μεταδώσουν το COVID – γιατί είναι προνομιούχοι; Γιατί οι ανεμβολίαστοι – που αρνούνται να εμβολιαστούν με ένα κλινικά άχρηστο προϊόν – συκοφαντούνται, υφίστανται διακρίσεις, απειλούνται με απώλεια θέσεων εργασίας και στέρηση της σχολικής χρονιάς των παιδιών τους;
Εάν οι ενέσεις COVID δεν προστατεύουν την υγεία κανενός, ποιος είναι ο πραγματικός στόχος του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των ψηφιακών διαβατηρίων;

Πολλοί ανεξάρτητοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αυτές οι ενέσεις αποτελούν βιολογικά όπλα μαζικής καταστροφής. Δεκάδες χιλιάδες γιατροί, επιστήμονες και νοσηλευτές αρνούνται τις ενέσεις – ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσουν τη δουλειά τους και την άδειά τους.
Κυβερνητικά στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τον EMA [Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων] επιβεβαιώνουν ότι έχουν αναφερθεί μαζικοί θάνατοι και τραυματισμοί. Σχεδόν 38.000 Ευρωπαίοι έχουν πεθάνει μετά τις ενέσεις. Και περισσότεροι από 3.390.000 έχουν υποστεί βλάβες. Υγιείς, αθλητικοί, νέοι ενήλικες έχουν πεθάνει. Παιδιά υποφέρουν από μυοκαρδίτιδα και θρομβώσεις. Νευροεκφυλιστικές ασθένειες εμφανίζονται επίσης στους εμβολιασμένους.

Βρισκόμαστε σε ένα καταστροφικό κομβικό σημείο της ανθρώπινης ιστορίας. Τα σημερινά αρπακτικά έχουν εξαπολύσει ένα ενέσιμο βιολογικό όπλο, σχεδιασμένο να μεταφέρει μια δηλητηριώδη πρωτεΐνη ακίδα, και τεχνολογία αόρατης παρακολούθησης, στο σώμα.

Αυτό το όπλο επιτρέπει στα αρπακτικά να ελέγχουν τον παγκόσμιο πληθυσμό εξ αποστάσεως, 24 ώρες την ημέρα. Πρέπει να επιλέξουμε – αν δεν θα υπακούσουμε, και θα διεκδικήσουμε την ελευθερία μας και τα δικαιώματά μας ως ανθρώπινα όντα – ή αν θα υποδουλωθούμε.

Ο επιζών του Άουσβιτς, Mariann Turski, Πολωνός δημοσιογράφος, ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να ξανασυμβεί ένα Ολοκαύτωμα. Απάντησε: “Θα μπορούσε να συμβεί. Αν παραβιαστούν τα πολιτικά δικαιώματα – αν τα δικαιώματα των μειονοτήτων δεν γίνουν σεβαστά και καταργηθούν”.
Προέτρεψε τους πάντες “υπερασπιστείτε το σύνταγμα, υπερασπιστείτε τα δικαιώματά σας, υπερασπιστείτε τη δημοκρατία σας. Τα δικαιώματα των μειονοτήτων πρέπει να προστατεύονται… Δεν πρέπει να αδιαφορείς όταν οποιαδήποτε μειονότητα αντιμετωπίζει διακρίσεις”.

Ο Dietrich Bonnhoeffer – ένας εξαιρετικός Γερμανός προτεστάντης ιερέας, κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος δήλωσε: “Η σιωπή μπροστά στο κακό είναι το ίδιο το κακό. Το να μη μιλάς είναι σαν να μιλάς. Το να μην ενεργείς είναι σαν να ενεργείς”.
Ο ραβίνος Michoel Green μόλις δημοσίευσε μια επείγουσα έκκληση ότι είναι “καιρός να εξιλεωθούμε για το Ολοκαύτωμα μη επιτρέποντας αυτό να επαναληφθεί”. Ο Green προειδοποιεί όλους να μην υπακούουν στις εντολές των τυράννων και να μην περιθωριοποιούν και διώκουν τις μειονότητες. Και λέει στους Εβραίους: “Μην επαναλάβετε το μοιραίο λάθος να υπακούσετε τυφλά στους αρχι-προδότες σας και να βαδίσετε υποταγμένοι σαν πρόβατα στη σφαγή. Ξυπνήστε ΤΩΡΑ”.

Μην έχετε αυταπάτες – οι ανεμβολίαστοι δεν είναι ο εχθρός. Το πρώτο βήμα στον ολισθηρό δρόμο προς τη γενοκτονία είναι ο στιγματισμός μιας μειονότητας. Η σιωπή προσκαλεί ολοένα και περισσότερους κατασταλτικούς περιορισμούς. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι, πρέπει να μιλήσουμε ενάντια στις διακρίσεις. Δεν πρέπει να σιωπήσουμε ποτέ ξανά – ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ.

https://www.eyewideopen.org/?p=3068

Ῥένος Ἀποστολίδης: Νὰ ἐξανθρωπιστῇ ἡ Ἐπιστήμη. Δέν εἴμαστε rēs!

Κ' ἐγώ, ἀπὸ τὴν πλευρά μου, πιστεύω πὼς ὅ,τι λέω πάει στὸ βάθος τῶν συνειδήσεων -κάποιων συνειδήσεων- καὶ δημιουργεῖ κριτήρια, στὰ ὁποῖα δὲν ἀντέχει ἡ πολιτικὴ ἀνουσιότητα καὶ κενότητα τῶν φορέων καὶ τῶν κομμάτων καὶ τῶν παρατάξεων καὶ τῶν σχημάτων τοῦ Κονφόρμ! 
Πιστεύω, ἐντέλει, πὼς λίγο ἀκόμα, ὄχι πολύ, θὰ χορεύουν στὸν Τόπο μας τὶς γελοῖες πολιτικὲς καντρίλλιες τους οἱ κενοί, γιατὶ θὰ ξυπνήσῃ, θὰ ξυπνήσῃ φοβερά, μήν πλανιέστε, ὁ Λαός αὐτός... 
Ἐγὼ πάντως καὶ θὰ πεθάνω ἀκόμα, ἀλλὰ θὰ κάνω τὸ πᾶν γιὰ νὰ τὸν ξυπνήσω, νὰ τὸν ξεσηκώσω!
Ρένος Αποστολίδης - ελπίζω να τον γνωρίζεται, αν δεν τον γνωρίζεται πρέπει να το γνωρίσετε.
Μια πρώτη γνωριμία θα βρείτε στο: https://enlogois.gr/?view=article&id=97:renos-apostolidis
Το επόμενο βίντεο, επιλεγμένα αποσπάσματα συζητήσεως του με τον  ψυχίατρο Γιάννη Τσέγκο.
Ολόκληρη η συζήτηση «Ο Ρένος Αποστολίδης με τον φίλο του ψυχίατρο Γιάννη Τσέγκο: https://www.youtube.com/watch?v=vDhRVCvtB8U 
Η συζήτηση έγινε το 28.10.1995

Vera Sharav: Στα χνάρια του Χίτλερ – κι ακόμα παραπέρα

Ο ιστότοπος της vera shatav: https://ahrp.org/vera-sharav/
Η Vera Sharav χρόνια τώρα δίνει μεγάλους αγώνες για να προστατέψει παιδιά και μεγάλους από τα ψυχοφάρμακα και άλλες ανήκουστες βλάβες πολλών νέων φαρμάκων, και ήταν αυτή, μετά από πολύ μεγάλο αγώνα, που ανάγκασε τις ρυθμιστικές αρχές των ναρκωτικών να προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο αυτοκτονίας* που ενέχουν τα αντικαταθλιπτικά στους εφήβους.
Το βίντεο αυτό με Ελληνικούς υπότιτλους, είναι η κατάθεση της Vera Sharav, επιζώσας του Ολοκαυτώματος, στην Εξεταστική Επιτροπή για τον Κορωνοϊό της Γερμανίας, στην οποία πρωτοστατεί ο Γερμανός δικηγόρος Reiner Fuellmich.
Από τα μέσα Ιουλίου 2020, η Επιτροπή διεξάγει ζωντανές, πολύωρες συνεδρίες για να διερευνήσει γιατί οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις επέβαλαν πρωτοφανείς περιορισμούς στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού και ποιες ήταν και εξακολουθούν να είναι οι συνέπειες για τους ανθρώπους. 
Με τον τρόπο αυτό η Επιτροπή έχει συγκεντρώσει έναν τεράστιο όγκο στοιχείων, που αποδεικνύουν ότι η διαχείριση της λεγόμενης “πανδημίας COVID-19” συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Έχοντας ζήσει ως παιδί τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, η Vera Sharav εντοπίζει τα κοινά σημεία του καθεστώτος που διαμορφώνεται με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κορωνοϊού με το ναζιστικό καθεστώς και εξηγεί γιατί αυτή τη φορά, αν επικρατήσει, θα είναι πολύ χειρότερο.

 
Περίπου το 2006, μια δημοσιευμένη μελέτη ανέφερε τα οφέλη της χρήσης ενός συγκεκριμένου αντικαταθλιπτικού για τη θεραπεία παιδιών και εφήβων.
Μια  πρόσφατη όμως ανάλυση, ισχυρίστηκε ότι η μελέτη είχε πολλά προβλήματα - κυρίως, δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ του φαρμάκου και του εικονικού φαρμάκου-placebo. 
Σε μια επιστολή που είχε σταλεί στην American Psychiatric Association, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η αρχική μελέτη του 2004, η οποία δημοσιεύτηκε στο American Journal of Psychiatry, περιείχε "χονδροειδείς παραπλανητικές δηλώσεις" σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου. 
Υποστήριξαν επίσης ότι η μελέτη αντικατοπτρίζει την "διάχυτη επιρροή" των στόχων μάρκετινγκ της φαρμακοβιομηχανίας που κατασκεύασε το φάρμακο, καθώς αυτό δεν εγκρίθηκε ποτέ για χρήση σε νέους.
Και έτσι, οι ερευνητές και αρκετοί άλλοι ακαδημαϊκοί ζήτησαν η ιατρική κοινωνία και το περιοδικό που δημοσίευσε τη μελέτη να εκδώσουν ανάκληση.
      Και για τον covid-19 ένα κατατοπιστικό άρθρο στον ιστότοπο της Vera Sharav  : https://ahrp.org/coronavirus-provides-oligarchs-with-a-dream-come-true/
όπου χαρακτηριστικά αναφέρει πως ο covid-19 είναι μια ακόμα ευκαιρία για τους δυνατούς του πλανήτη να αποκτήσουν ακόμα περισσότερη δύναμη.
    Το προφίλ της Vera Sharav από τo nature: https://www.nature.com/articles/nbt0908-965
ntina

Οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από το κάπνισμα και την υπέρταση

Ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες – Επιπτώσεις στην υγεία των διατροφικών κινδύνων σε 195 χώρες, από το 1990 έως το 2017

Η κακή διατροφή συνδέεται με 1 στους 5 θανάτους παγκοσμίως, σύμφωνα με μια νέα, μεγάλη μελέτη.
Αυτό ισοδυναμεί με 11 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, καθιστώντας τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες υπεύθυνες για περισσότερους θανάτους από τον καπνό και την υψηλή αρτηριακή πίεση .
“Οι κακές διατροφικές συνήθειες, που είναι ένας συνδυασμός υψηλής πρόσληψης ανθυγιεινών τροφίμων, όπως το κόκκινο κρέας, το μεταποιημένο κρέας , τα ζαχαρούχα ποτά , και η χαμηλή πρόσληψη υγιεινών τροφών όπως φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής αλέσεως και σπόροι, γενικά προκαλεί περισσότερους θανάτους από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα κινδύνου παγκοσμίως », επισημαίνει ο συγγραφέας της μελέτης Dr. Ashkan Afshin, επικεφαλής συγγραφέας και επίκουρος καθηγητής στο Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (IHME) στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Lancet , παρακολούθησε τις τάσεις στην κατανάλωση 15 διαιτητικών στοιχείων από το 1990 έως το 2017 σε 195 χώρες. Αυτές περιλαμβάνουν δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε φρούτα, λαχανικά , όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς , σπόρους, ασβέστιο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τα ψάρια και θαλασσινά, πολυακόρεστα λίπη και δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε κόκκινα κρέατα, μεταποιημένα κρέατα, ζαχαρούχα ποτά , λιπαρά οξέα και νάτριο .

Κατανάλωση τροφίμων και θρεπτικών συστατικών – Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κατανάλωση σχεδόν όλων των υγιεινών τροφών και θρεπτικών συστατικών δεν ήταν η βέλτιστη για το 2017
Τα μεγαλύτερα κενά μεταξύ της τρέχουσας και της βέλτιστης πρόσληψης παρατηρήθηκαν για τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους.

Οι αιτίες αυτών των θανάτων περιλάμβαναν 10 εκατομμύρια θανάτους από καρδιακές παθήσεις , 913.000 θανάτους από καρκίνους που σχετίζονται με την παχυσαρκία και σχεδόν 339.000 θάνατοι από διαβήτη τύπου 2 .
Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, χαμηλή περιεκτικότητα σε δημητριακά ολικής αλέσεως και χαμηλή περιεκτικότητα σε φρούτα αντιπροσωπεύουν περισσότερους από τους μισούς θανάτους που σχετίζονται με τη διατροφή σε όλο τον κόσμο.
Από τις 195 χώρες που μελετήθηκαν, το Ισραήλ είχε το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων που σχετίζονται με τη διατροφή.
Το Ουζμπεκιστάν είχε τα περισσότερα.
Οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην 43η θέση.
Στην Ελλάδα οι θάνατοι λόγω κακής διατροφής σε σχέση με το 1990, είναι αναλογικά λιγότεροι,αλλά δεν παύουν  να υφίστανται και μάλιστα σε υψηλά ποσοστά.
Πιο συγκεκριμένα το 2017, μεταξύ των 20 πιο πολυπληθέστερων χωρών στον κόσμο, η Αίγυπτος είχε το υψηλότερο ποσοστό σε όλους τους θανάτους που σχετίζονται με τη διατροφή και η Ιαπωνία είχε το χαμηλότερο ποσοστό όλων των θανάτων που σχετίζονται με τη διατροφή.
Η Κίνα είχε τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα που σχετίζονταν με τη διατροφή και η Αίγυπτος είχε τα υψηλότερα ποσοστά
Η Κίνα είχε τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από καρκίνο που σχετίζονται με τη διατροφή και το Μεξικό είχε τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από διαβήτη τύπου 2 θανάτους που σχετίζεται με τη διατροφή.
Η Ιαπωνία είχε το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη που σχετίζονταν με τη διατροφή.
Το υψηλότερο ποσοστό ηλικίας όλων των θανάτων που συνδέονται με τη διατροφή σε ενήλικες ηλικίας 25 ετών και άνω παρατηρήθηκε στην Αίγυπτο και το χαμηλότερο ποσοστό όλων των θανάτων που σχετίζονται με τη διατροφή της ίδιας ηλικιακής ομάδας παρατηρήθηκαν στη Νιγηρία
Τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα που σχετίζονται με τη διατροφή το 2017 παρατηρήθηκαν στο Πακιστάν , στην Κίνα και στις ΗΠΑ
Τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα που σχετίζονται με τη διατροφή παρατηρήθηκαν στην Τουρκία
Εστίαση στην κατανάλωση πιο υγιεινών τροφίμων
Αυτό που εντυπωσίασε τους ερευνητές ήταν η διαπίστωση ότι οι περισσότεροι θάνατοι σχετίζονταν με τη μη πρόσληψη υγιεινών τροφών παρά με την λήψη ανθυγιεινών τροφών.
“Ενώ ιστορικά η συζήτηση γύρω από τη διατροφή επικεντρώνεται στην υψηλή πρόσληψη ανθυγιεινών τροφών, κυρίως αλατιού, ζάχαρης και λιπών και στη μείωση της κατανάλωσής τους, η μελέτη μας δείχνει ότι σε πολλές χώρες το κύριο πρόβλημα είναι η χαμηλή πρόσληψη υγιών τροφίμων” Είπε ο Afshin.
Για παράδειγμα, η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων νατρίου ήταν ο κύριος παράγοντας κινδύνου σε πολλές ασιατικές χώρες, ενώ η χαμηλή σε φρούτα δίαιτα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην υποσαχάρια Αφρική και η χαμηλή πρόσληψη ξηρών καρπών και σπόρων κατέλαβε την πρώτη θέση στο Μεξικό.

Η παγκόσμια πρόσληψη κόκκινου κρέατος ήταν 18% μεγαλύτερη από τη βέλτιστη πρόσληψη

Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση πάρα πολύ κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένου κρέατος, trans-λιπαρών και ζαχαρούχων ποτών ήταν επίσης μεταξύ των παραγόντων κινδύνου.
Ο Afshin είπε ότι αυτά τα ευρήματα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία. “Αυτή η έννοια της αύξησης της πρόσληψης υγιεινής διατροφής θα πρέπει να προστεθεί στις τρέχουσες πολιτικές συζητήσεις για τη βελτίωση της διατροφής”, ανέφερε. “Είναι σημαντικό τόσο οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής όσο και η βιομηχανία τροφίμων να συνεργαστούν ώστε να αποτελέσουν μέρος της λύσης για την αύξηση της κατανάλωσης όχι μόνο φρούτων και λαχανικών αλλά και ολικής αλέσεως προϊόντων, ξηρών καρπών, σπόρων και όσπριων”.

Μεταξύ των ανθυγιεινών ομάδων τροφίμων, η κατανάλωση νατρίου και ζαχαρούχων ποτών ήταν υψηλότερη από το βέλτιστο επίπεδο σχεδόν σε κάθε περιοχή.

“Αντί να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στα μηνύματα ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τα ανθυγιεινά τρόφιμα όπως το μεταποιημένο κρέας τα γλυκά και τα ποτά, το ιδανικό αυτή τη στιγμή είναι να επικεντρωθούμε ώστε να αντικατασταθούν τα ανθυγιεινά τρόφιμα με υγιεινά”
Ακόμα, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι σχεδόν σε κάθε γωνιά του κόσμου θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την επανεξισορρόπηση της διατροφής τους και την κατανάλωση πιο υγιεινών τροφών και περιορισμού των ανθυγιεινών τροφίμων.
Σε μια συνοδευτική σύνταξη, η καθηγήτρια Nita Forouhi του Πανεπιστημίου του Cambridge School of Clinical Medicine δήλωσε ότι παρά τους περιορισμούς, τα ευρήματα της μελέτης “παρέχουν στοιχεία τέτοια ώστε να μετατοπίσουν το επίκεντρο, από την έμφαση στον περιορισμό της κακής διατροφής στην προώθηση υγιεινών συστατικών στα τρόφιμα σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο. “

«Η κακή διατροφή σκοτώνει έτσι και αλλιώς.
Είμαστε ό,τι τρώμε και οι κίνδυνοι αφορούν όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και οικονομικής κατάστασης», δήλωσε ο dr Afshin ο οποίος τόνισε ότι η νέα μελέτη αναδεικνύει τις συνέπειες της διατροφής πάνω στα χρόνια προβλήματα υγείας, ανεξάρτητα από την παχυσαρκία.

Συμπερασματικά οι μελετητές επισημαίνουν πως από το 1990, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται σε διατροφικούς κινδύνους από 8 εκατομμύρια αυξήθηκε σημαντικά σε 11 εκατομμύρια θανάτους:
Διαπιστώσαμε ότι η βελτίωση της διατροφής θα μπορούσε να αποτρέψει έναν από τους πέντε θανάτους παγκοσμίως. Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι, σε αντίθεση με πολλούς άλλους παράγοντες κινδύνου, οι διατροφικοί κίνδυνοι επηρέασαν τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την κοινωνικοδημογραφική εξέλιξη του τόπου κατοικίας τους. Παρόλο που ο αντίκτυπος των μεμονωμένων διαιτητικών παραγόντων διέφερε από χώρα σε χώρα, η μη βέλτιστη πρόσληψη τριών διαιτητικών παραγόντων – δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτων,λαχανικών και ξηρών καρπών αντιπροσώπευε περισσότερο από το 50% των θανάτων που οφείλονταν στη διατροφή.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina

πηγή: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(19)30041-8/fulltext

Ο Pieter Ten Hoopen καταγράφει ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε ζευγάρια και οικογένειες που έχουν πληγεί από την παγκόσμια προσφυγική κρίση


Ο πρεσβευτής της Nikon Pieter Ten Hoopen καταγράφει ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε ζευγάρια και οικογένειες που έχουν πληγεί από την παγκόσμια προσφυγική κρίση

Στο νέο του φωτογραφικό εγχείρημα, ο πρεσβευτής της Nikon Pieter Ten Hoopen αποκαλύπτει συγκλονιστικές ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε ζευγάρια και οικογένειες που έχουν πληγεί από τη σημερινή παγκόσμια προσφυγική κρίση.
Ο Pieter ταξίδεψε σε Τουρκία και Μεξικό για να καταγράψει την αδιάκοπη αγάπη και τη δύναμη των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Ο στόχος του είναι να ξεπεραστούν τα στερεότυπα και το κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει τους πρόσφυγες, με την αφήγηση των προσωπικών τους ιστοριών αγάπης, κάτι με το οποίο μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας, και το πώς χρησιμοποίησαν αυτές τις σχέσεις για να προχωρήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον.
Είτε για περιβαλλοντικούς, πολιτικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς λόγους, σήμερα ο αριθμός των εκτοπισμένων προσφύγων είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 68,5 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Μεταξύ αυτών, περίπου 25,4 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες και πάνω από τους μισούς πρόσφυγες είναι κάτω των 18 ετών1.
Εξοπλισμένος με τη φωτογραφική μηχανή Nikon D850 και την mirrorless Z 7 καθώς και τους φακούς NIKKOR, ο Pieter θέλησε να καταγράψει την κρίση με έναν διαφορετικό τρόπο, για να παρουσιάσει τους ανθρώπους ως άτομα, όχι ως στατιστικά στοιχεία.

Από μια διαφορετική οπτική γωνία
Ο Pieter, διάσημος για το βραβευμένο του φωτορεπορτάζ και τις ιστορίες του, πάντα δουλεύει σε προσωπικά έργα για τα οποία τον διακατέχει πάθος, εστιάζει, δηλαδή, στην ανθρωπιστική κρίση και στον πόλεμο.

https://www.unhcr.org/figures-at-a-glance.html

Όπως σχολιάζει: «Σήμερα, όπως γίνεται η καταγραφή των προσφύγων, οι άνθρωποι συχνά καταλήγουν να γίνονται απλώς αριθμοί, στατιστικά στοιχεία. Εγώ ήθελα να δείξω μια διαφορετική άποψη. Τι σημαίνει για τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και γιατί; Πώς μπορούμε να καταλάβουμε τι έχουν βιώσει αυτοί οι άνθρωποι; Ένα από τα πιο ουσιώδη πράγματα που έχουμε όλοι είναι η αγάπη, επομένως θέλησα να δημιουργήσω μια ιστορία γύρω από την αγάπη, για το πώς είναι η κινητήρια δύναμη που δίνει θετική διάθεση στη ζωή μας, που μας δίνει ελπίδα και μας βοηθά να ξεπεράσουμε κάθε δύσκολη στιγμή.»

Αναζητώντας καταφύγιο
Το project του Pieter ξεκίνησε με την καταγραφή της ζωής των μεταναστών που εγκατέλειψαν τη Συρία και βρήκαν προστασία στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και των προσφύγων από τα περίφημα μεταναστευτικά καραβάνια που φεύγουν από την Κεντρική Αμερική και κινούνται προς τα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικό. Είτε φωτογραφίζοντας κυνηγημένα ζευγάρια από αντίπαλες συμμορίες, είτε γονείς που ελπίζουν να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές σπίτι για τα παιδιά τους, ο Pieter με τις εικόνες του αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής των προσφύγων, αλλά και τη σπουδαιότητα της στοργής και των ανθρώπινων σχέσεων.
Ο Pieter σχολιάζει: «Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχω φωτογραφίσει εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω της φτώχειας, της βίας, της πολιτικής καταπίεσης ή της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα με εκπλήσσει το πόσο ανοιχτά μιλούν για την αγάπη. Είναι άνθρωποι που έχουν βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις, τις οποίες εμείς οι Δυτικοί συχνά δεν μπορούμε να καταλάβουμε, και που στηρίζονται στην αγάπη και στις σχέσεις για να φτάσουν στον τελικό τους στόχο. Για αυτούς, η αγάπη είναι μέσο επιβίωσης, ίσως μάλιστα το ισχυρότερο.»

Ο εξοπλισμός
Στη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Pieter χρησιμοποίησε την D850, για την ταχύτητα, την υψηλή ανάλυση και την ευαισθησία της στο φως για να φωτογραφίσει προσωπικές στιγμές, σε συνδυασμό με τη νέα φωτογραφική μηχανή Z 7 mirrorless για βιντεοσκόπηση. Για να συνοδεύσει τις φωτογραφικές μηχανές, ο Pieter ήταν επίσης εξοπλισμένος με τον φακό AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED.
Όπως σχολιάζει: «Η D850 είναι μία από τις αγαπημένες μου μηχανές και είναι ιδανική για να φωτογραφίζω στιγμές. Χρησιμοποιώ δύο μηχανές όταν είμαι έξω και αφήνω μία στο ξενοδοχείο για εφεδρική. Είχα επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσω την Ζ 7, κάτι που για μένα ήταν πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία. Όταν δουλεύω πρέπει να περπατάω πολύ, να τρέχω και να πηδάω, οπότε η πανάλαφρη Ζ 7 ήταν ιδανική για τη δουλειά μου. Χάρη στο ψηφιακό σκόπευτρο, αυτό που βλέπω μέσα από τον φακό είναι αυτό που τελικά αποτυπώνεται, γι’ αυτό και είναι τόσο εύκολη η χρήση της όταν κινούμαι.»

Το πρόγραμμα Europe Special Project της Nikon
Το πρόγραμμα Europe Special Project της Nikon προσφέρει στους πρεσβευτές της Nikon, δηλαδή σε ταλαντούχους φωτογράφους από όλη την Ευρώπη, με σημαντική επιρροή, να υλοποιήσουν το έργο των ονείρων τους. Το πρόγραμμα ανήκει στο πλαίσιο της συνεχούς αποστολής της Nikon να στηρίζει φωτογράφους που εμπνέουν με το έργο τους, παρέχοντάς τους μια πλατφόρμα για να αναλαμβάνουν έργα που τους ενθουσιάζουν, δημιουργώντας παράλληλα μια κοινότητα εικαστικών καλλιτεχνών που φιλοδοξούν να κάνουν κάτι διαφορετικό.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα του Pieter, επισκεφτείτε τη σελίδα: Ειδικό έργο.
Ο εξοπλισμός
Για αυτό το εγχείρημα, ο Pieter χρησιμοποίησε τον ακόλουθο εξοπλισμό:
⦁ Φωτογραφική μηχανή:
D850
Z 7
⦁ Φακοί:
AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED
AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Λίγα λόγια για τον Pieter:
Ο Pieter Ten Hoopen είναι ένας έμπειρος και διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος και σκηνοθέτης από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Χάρη στη δουλειά του, η οποία εναλλάσσεται μεταξύ εκδοτικών, προσωπικών και πιο εμπορικών έργων, έχει σειρά σταθερών πελατών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ονόματα όπως New Yorker, New York Times Magazine, Le monde, Plan international.

ntina

Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται περισσότερη δύναμη για να ξεχάσει παρά για να θυμηθεί!

Μια νέα αμερικανική μελέτη ανοίγει τον δρόμο για το «σβήσιμο» των επώδυνων αναμνήσεων όπως οι τραυματικές εμπειρίες.

Ο εγκέφαλός μας κουράζεται περισσότερο για να ξεχάσει παρά για να θυμηθεί κάτι! Αυτό ανακάλυψαν ερευνητές του The University of Texas at Austin μέσω νευροαπεικόνισης, όπως ανέφεραν σε δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση Journal of Neuroscience.

«Αδειάζοντας» τις κακές αναμνήσεις
Τα ευρήματα μαρτυρούν ότι προκειμένου να ξεχάσουμε μια ανεπιθύμητη εμπειρία, χρειάζεται να επικεντρώσουμε περισσότερο την προσοχή μας σε αυτή. «Πιθανότατα θέλουμε να ξεφορτωθούμε αναμνήσεις που πυροδοτούν δυσπροσάρμοστες συμπεριφορές, όπως είναι οι τραυματικές εμπειρίες, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες εμπειρίες με καλύτερο τρόπο» σημείωσε ο Jarrod Lewis-Peacock , κύριος συγγραφέας της νέας μελέτης, επίκουρος καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Οστιν και πρόσθεσε: «Δεκαετίες έρευνας έχουν δείξει πως έχουμε την ικανότητα να ξεχνούμε κάτι εκουσίως, ωστόσο το πώς το καταφέρνει αυτό ο εγκέφαλός μας παραμένει ακόμη σε μεγάλο βαθμό μυστήριο. Μόλις κατανοήσουμε αυτή τη διαδικασία και βρούμε τρόπους για να την ελέγξουμε, θα είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε θεραπείες ώστε να βοηθούμε ασθενείς που θέλουν να «διώξουν» τις ανεπιθύμητες αναμνήσεις τους».

Οι αναμνήσεις μας δεν είναι στατικές.
Πρόκειται για δυναμικές «κατασκευές» του εγκεφάλου που συνεχώς ανανεώνονται, τροποποιούνται και αναδιοργανώνονται μέσω της εμπειρίας.
Ο εγκέφαλός μας θυμάται συνεχώς και ξεχνά πληροφορίες ασταμάτητα – και ο κύριος όγκος αυτής της διαδικασίας λαμβάνει χώρα αυτόματα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τα μέτρια επίπεδα δραστηριότητας σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου φαίνεται ότι είναι το «κλειδί» για να… ξεφορτωθούμε τις κακές αναμνήσεις, όπως είδαν οι ερευνητές του University of Texas at Austin

Διαφορετικές εγκεφαλικές περιοχές στο επίκεντρο
Σε ό,τι αφορά το να ξεχνάμε από πρόθεση, προηγούμενες μελέτες έχουν επικεντρωθεί στο να εντοπίσουν «hotspot» δραστηριότητας στις δομές του εγκεφάλου που συνδέονται με τον έλεγχο, όπως είναι ο προμετωπιαίος φλοιός, αλλά και στις δομές που συνδέονται με τη μακροπρόθεσμη μνήμη, όπως ο ιππόκαμπος.
Η τελευταία μελέτη όμως επικεντρώνεται σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου και συγκεκριμένα στις περιοχές εκείνες που σχετίζονται με την αισθητηριακή και την αντιληπτική μνήμη – πρόκειται συγκεκριμένα για την κοιλιακή περιοχή του κροταφικού φλοιού – καθώς και στα μοτίβα δραστηριότητας σε αυτές τις περιοχές τα οποία συνδέονται με τις αναπαραστάσεις σύνθετων οπτικών ερεθισμάτων.
Οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας νευροαπεικόνιση προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας, έδειξαν σε μια ομάδα υγιών ενηλίκων εικόνες από διαφορετικά τοπία και πρόσωπα.
Έδωσαν οδηγία στους εθελοντές είτε να θυμούνται είτε να ξεχνούν την κάθε εικόνα.

«Κλειδί» τα μέτρια επίπεδα δραστηριότητας
Τα ευρήματά τους επιβεβαίωσαν ότι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα του ελέγχου σχετικά με το τι ξεχνούν καθώς και ότι η επιτυχημένη εκούσια διαδικασία της… λησμονιάς απαιτούσε μέτρια επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας στις περιοχές της αισθητηριακής και αντιληπτικής μνήμης – σε κάθε περίπτωση πάντως υψηλότερα επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας σε σύγκριση με τη διαδικασία της… θύμησης. «Τα μέτρια επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας είναι ζωτικής σημασίας σε ό,τι αφορά αυτόν τον μηχανισμό που συνδέεται με την ικανότητα του να ξεχνάμε. Αν η εγκεφαλική δραστηριότητα είναι πολύ ισχυρή, η ανάμνηση θα ενισχυθεί. Αν είναι πολύ αδύναμη, το άτομο δεν θα μπορεί να τροποποιήσει την ανάμνηση» εξήγησε η Tracy Wang , πρώτη συγγραφέας της νέας μελέτης, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο  University of Texas at Austin
Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε επίσης ότι οι συμμετέχοντες έτειναν να ξεχνούν περισσότερο εικόνες τοπίων σε σύγκριση με εικόνες προσώπων.
Και αυτό διότι, όπως υπογράμμισαν, οι φωτογραφίες προσώπων φέρουν πολύ πιο έντονες συναισθηματικές πληροφορίες.

Με «όπλο» τη νευροανάδραση
«Αρχίζουμε να μαθαίνουμε πώς αυτοί οι μηχανισμοί στον εγκέφαλό μας αποκρίνονται σε διαφορετικούς τύπους πληροφοριών και απαιτούνται πολύ περισσότερες μελέτες προτού κατανοήσουμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να ενεργοποιούμε την ικανότητά μας να ξεχνάμε» είπε ο καθηγητής Jarrod Lewis-Peacock, ο οποίος έχει ξεκινήσει μια νέα μελέτη με χρήση νευροανάδρασης προκειμένου να καταγράψει πόση προσοχή δίνουν οι άνθρωποι σε συγκεκριμένους τύπους αναμνήσεων.
Η νευροανάδραση είναι μια καινοτόμος και ελπιδοφόρα μέθοδος, η οποία υπόσχεται να βοηθήσει στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης παθολογιών που σχετίζονται με δυσλειτουργίες του εγκεφάλου.
Στη μέθοδο αυτή χρησιμοποιείται κατάλληλος ηλεκτροεγκεφαλογραφικός εξοπλισμός ο οποίος καταγράφει άμεσα την ηλεκτροεγκεφαλική δραστηριότητα του ατόμου και την ίδια στιγμή του παρέχει μια απλή μέθοδο για να μάθει τι συμβαίνει στον εγκέφαλό του και πώς μπορεί να το τροποποιήσει και να το διορθώσει προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
«Τα νέα μας ευρήματα ανοίγουν τον δρόμο για μελλοντικές μελέτες σχετικά με το πώς επεξεργαζόμαστε και τελικώς το πώς απαλλασσόμαστε από τις πολύ ισχυρές συναισθηματικές αναμνήσεις ο οποίες μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στην υγεία και την ευζωία μας» κατέληξε ο dr Jarrod Lewis-Peacock

πηγές:
tovima.gr
news.utexas.edu
jneurosci.org

Erik Satie - the trois gymnopédies

Ο Erik Satie, πρωτότοκος γιός του Jules Alfred Satie και της Jane Leslie Anton, γεννήθηκε στο «Honfleur του Καλβαντός στη Νορμανδία , στη συνοικία Πον Λεβέκ, στις 17 Μαϊου 1866…» σύμφωνα με τα ίδια του τα λόγια όπως αναφέρονται σε κείμενό του.Και παρακάτω γράφει:«Η Honfleur είναι μια μικρή πόλη που βρέχεται συγχρόνως -και πανθομολογουμένως- απο τα ποιητικά νερά του Σηκουάνα και τα μανιασμένα κύματα της Μάγχης»
Το 1870 λόγω οικονομικών προβλημάτων η οικογένεια μετακομίζει στο Παρίσι.
Δύο χρόνια μετά η μητέρα του πεθαίνει και ο Erik μαζί με τον αδελφό του Κόνραντ, ξαναγυρίζει στο Honfleur να ζήσει με τον παππού και τη γιαγιά του.
To 1878, τα δύο αδέλφια επιστρέφουν στο Παρίσι, στον πατέρα τους.
Δυστυχώς τον επόμενο χρόνο εκείνος ξαναπαντρεύεται με μια γυναίκα που ο μικρός Ερίκ αντιπαθούσε.
Στο σχολείο οι επιδόσεις του δεν ήταν καλές.
Το 1879 μπαίνει στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού αλλά και εκεί οι επιδόσεις του ήταν μέτριες.
Εκείνο που τον ευχαριστούσε ήταν το διάβασμα και η λογοτεχνία.
Ο Hans Christian Andersen ήταν και παρέμεινε σε όλη του τη ζωή ο αγαπημένος του συγγραφέας.
Παρ’ όλο που ο Erik Satie απορρίφθηκε από κάποιους μουσικούς της εποχής του που παρεξήγησαν το μη συμβατικό ύφος,την εκκεντρικότητα και την ελαφράδα των έργων του, αντιπροσωπεύει το πρώτο οριστικό ρήγμα με τον γαλλικό Ρομαντισμό του 19ου αιώνα και είναι πρόδρομος μεταγενέστερων ρευμάτων στην τέχνη όπως ο μινιμαλισμός, ο σουρεαλισμός και η επαναληπτική μουσική.
Εργάστηκε για να απαλλάξει τη μουσική από την επιτήδευση και τον συναισθηματισμό, βασικά στοιχεία του Ρομαντισμού, και να αναδείξει έτσι την βαθύτερη ουσία της.
Απορρίπτοντας τα μεγαλειώδη αισθήματα και νοήματα, παντρεύει τη ζωή και την τέχνη σε ένα παράξενο αλλά ενιαίο σύνολο.
Η μουσική του είναι στενά συνδεδεμένη με τον Ντανταϊσμό και τον Σουρεαλισμό όπως φαίνεται και από τους τίτλους που έχουν μερικά έργα του: Trois morceaux en forme de poire ή Embryons Desseches.
Το μπαλέτο του “Παρέλαση” περιέχει κομμάτια γραμμένα για γραφομηχανές, σειρήνες, προπέλες αεροπλάνων, τηλέγραφο και έναν τροχό λοταρίας.
Έχει ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι στις σημειώσεις του Guillaume Apollinaire για το πρόγραμμα της Παρέλασης χρησιμοποιείται για πρώτη φορά η λέξη “Σουρεαλισμός”.
Σε πρώιμα κομμάτια για πιάνο, όπως τα Τρεις Σαραμπάντες -το 1877 και Τρεις Γυμνοπαιδίες -το 1888 χρησιμοποιεί νεωτεριστικές για την εποχή του συγχορδίες που τον καθιστούν πρωτοπόρο της αρμονίας καθώς και στοιχεία από την τζαζ πολύ πριν από τον Igor Stravinsky και άλλους μουσικούς.
Ο Erik Satie δεν έγραψε ποτέ μεγάλα συμφωνικά έργα ή όπερες.
Χαρακτηριστικό της μουσικής του, αλλά και των γραπτών του, ήταν η συντομία και η αποσπασματικότητα.
Ακούμε τις μοναδικές gymnopedies

Το 1918 ο Erik Satie  γράφει το αριστούργημά του Σωκράτης -Socrate, μετά από παραγγελία της πριγκίπισσας Edmond de Polignac, για τέσσερις σοπράνο και ορχήστρα δωματίου, το οποίο βασίζεται σε τρεις διαλόγους του Πλάτωνα -Συμπόσιο, Φαίδρο και Φαίδωνα.
Ο Erik Satie παρουσιάζει το Socrate ως ένα “συμφωνικό δράμα σε τρία μέρη”
Τα τρία μέρη της σύνθεσης είναι:
Πορτραίτο de Socrate “Πορτραίτο του Σωκράτη”, κείμενο από το Συμπόσιο του Πλάτωνα
Les bords de l’Ilissus “Οι όχθες του Ιλίσσου”, κείμενο από τον Φαίδρορο του Πλάτωνα
Mort de Socrate “Θάνατος του Σωκράτη”, κείμενο από το Φαίδο του Πλάτωνα
Στην πρεμιέρα της παράστασης, που δόθηκε στο Παρίσι το 1920, ο Erik Satie είχε μοιράσει μια προειδοποίηση: «Όσοι δεν καταλάβουν, παρακαλούνται να τηρήσουν στάση απόλυτης υποταγής και κατωτερότητας».
Συχνάζει σε πιο ακραίους κύκλους και χαίρεται να σοκάρει την υψηλή κοινωνία.
Το 1921 γράφεται στο κομμουνιστικό κόμμα.
            Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά πράγματα έχει το γεγονός ότι το 1935 ο ποιητής μας Γιώργος Σεφέρης γράφει τις δικές του Γυμνοπαιδίες.
Ο Γάλλος πιανίστας και συνθέτης Erik Satie  το 1888 σε ηλικία μόνο 22 χρόνων, γνωρίζει την Ελληνική Ιστορία και βέβαια την ετήσια γιορτή των Σπαρτιατών, τις “γυμνοπαιδίες” διάρκειας δέκα ημερών.
“Αι Γυμνοπαιδίαι» ήταν ετήσια γιορτή στη Σπάρτη προς τιμήν του θεού Απόλλωνα, στην οποία μετείχαν γυμνά παιδιά. Αυτοί οι “λυρικοί χοροί αυστηρού και βαρέος ρυθμού”, όπως αντιγράφει από έναν ταξιδιωτικό οδηγό της Ελλάδας ο Σεφέρης στην αρχή της δικής του Γυμνοπαιδίας, τελούνταν και στη δωρική αποικία της Θήρας, στο χώρο που είναι γνωστός σήμερα ως “Πλατεία των Γυμνοπαιδιών”.
Ο Erik Satie  συνθέτει τρία έργα για πιάνο, διάρκειας 10 λεπτών, Les Trois Gymnopédies.
Tο έργο αγάπησαν αρκετοί συνθέτες και μουσικοί, λογοτέχνες, ποιητές συγγραφείς.
Ο Γιώργος Σεφέρης έρχεται στο Παρίσι και μένει εδώ μέχρι το καλοκαίρι του 1924, ασχολούμενος με τη λογοτεχνία: μεταφράσεις, αναγνώσεις Γάλλων κλασικών και συγγραφή ποιημάτων,και αποκτώντας το πτυχίο της Νομικής, τον Οκτώβριο του 1921.
Στη συνέχεια μεταβαίνει-τέλη Αυγούστου 1924, στο Λονδίνο για την τελειοποίηση των αγγλικών του εν όψει των εξετάσεων στο Υπoυργείο Εξωτερικών.
Ο Claude Debussy ήταν ο αγαπημένος του συνθέτης και ακούγοντας Claude Debussy σίγουρα ακούει Erik Satie.
Και ακούει τις Gymnopédies του,που γίνονται η έμπνευσή του και η αιτία για τις δικές του γυμνοπαιδίες 
Τη “Σαντορίνη” και τις “Μυκήνες” και είχαν “φιλοδοξίες χορικής ποίησης” όπως είχε πει ο ίδιος ο Σεφέρης.

Γυμνοπαιδία A΄. Σαντορίνη –Γιώργος Σεφέρης

Σκύψε αν μπορείς στη θάλασσα τη σκοτεινή ξεχνώντας
τον ήχο μιας φλογέρας πάνω σε πόδια γυμνά
που πάτησαν τον ύπνο σου στην άλλη ζωή τη βυθισμένη.

Γράψε αν μπορείς στο τελευταίο σου όστρακο
τη μέρα τ’ όνομα τον τόπο
και ρίξε το στη θάλασσα για να βουλιάξει.

Bρεθήκαμε γυμνοί πάνω στην αλαφρόπετρα
κοιτάζοντας τ’ αναδυόμενα νησιά
κοιτάζοντας τα κόκκινα νησιά να βυθίζουν
στον ύπνο τους, στον ύπνο μας.
Eδώ βρεθήκαμε γυμνοί κρατώντας
τη ζυγαριά που βάραινε κατά το μέρος
της αδικίας.

Φτέρνα της δύναμης θέληση ανίσκιωτη λογαριασμένη
αγάπη
στον ήλιο του μεσημεριού σχέδια που ωριμάζουν,
δρόμος της μοίρας με το χτύπημα της νέας παλάμης
στην ωμοπλάτη·
στον τόπο που σκορπίστηκε που δεν αντέχει
στον τόπο που ήταν κάποτε δικός μας
βουλιάζουν τα νησιά σκουριά και στάχτη.

Bωμοί γκρεμισμένοι
κι οι φίλοι ξεχασμένοι
φύλλα της φοινικιάς στη λάσπη.

Άφησε τα χέρια σου αν μπορείς, να ταξιδέψουν
εδώ στην κόχη του καιρού με το καράβι
που άγγιξε τον ορίζοντα.
Όταν ο κύβος χτύπησε την πλάκα
όταν η λόγχη χτύπησε το θώρακα
όταν το μάτι γνώρισε τον ξένο
και στέγνωσε η αγάπη
μέσα σε τρύπιες ψυχές·
όταν κοιτάζεις γύρω σου και βρίσκεις
κύκλο τα πόδια θερισμένα
κύκλο τα χέρια πεθαμένα
κύκλο τα μάτια σκοτεινά·
όταν δε μένει πια ούτε να διαλέξεις
το θάνατο που γύρευες δικό σου,
ακούγοντας μια κραυγή
ακόμη και του λύκου την κραυγή,
το δίκιο σου·
άφησε τα χέρια σου αν μπορείς να ταξιδέψουν
ξεκόλλησε απ’ τον άπιστο καιρό
και βούλιαξε,
βουλιάζει όποιος σηκώνει τις μεγάλες πέτρες.

κείμενο και επιμέλεια:ntina