Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

πόσο χρόνο μπορούμε να διατηρήσουμε τα βραστά αυγά

συντάκτης:thalia
Μία από τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με τα σφιχτά-βραστά αυγά  είναι ότι μπορούν να αποθηκευτούν περισσότερο χρόνο από τα ωμά αυγά.
Τα ωμά αυγά μπορούν στην πραγματικότητα να αποθηκευτούν για 4 έως 5 εβδομάδες, εφόσον δεν είναι ραγισμένα ή εκτεθειμένα σε φως,υψηλές θερμοκρασίες,υγρασία.
Τα σφιχτά-βραστά όμως αυγά διαρκούν μόνο επτά ημέρες όταν είναι ακαθάριστα
και μόνο μια ημέρα όταν ξεφλουδισμένα!
Η κατάψυξη των μαγειρεμένων αυγών για την επιμήκυνση του χρόνου αποθήκευσης είναι πολύ κακή ιδέα καθώς καταστρέφει την κυτταρική δομή και μειώνει τη διάρκεια ζωής,έτσι δεν επιχειρούμε ποτέ να καταψύξουμε τα αυγά γενικώς,όχι μόνο τα βραστά
Τα βραστά αυγά γίνονται ελαστικά και αποχρωματίζονται όταν καταψύχονται και αποψύχονται.
Για να αποθηκεύσουμε σωστά τα βρασμένα αυγά και να μην μας χαλάσουν πριν από τις επτά ημέρες, τα τοποθετούμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα τοποθετούμε στο πίσω μέρος του ψυγείου και όχι στην πόρτα!
Το πίσω μέρος του ψυγείου έχει πιο σταθερή θερμοκρασία από τα ράφια της πόρτας!
Ο ευκολότερος τρόπος για να διαπιστωθεί αν τα βρασμένα αυγά έχουν καταστραφεί είναι μέσω της οσμής.
Εάν τα αυγά έχουν άσκημη οσμή ή δυσάρεστη μυρωδιά,είναι καλύτερα να τα πετάξουμε αμέσως.
Ωστόσο, σημειώστε ότι μια πρασινωπή χροιά στον κρόκο αυγού δεν αποτελεί ένδειξη για το αν το αυγό έχει χαλάσει.
Η αλλαγή αυτή του χρώματος εξαρτάται κυρίως από τη διάρκεια του χρόνου μαγειρέματος. Όσο περισσότερο βράζουμε ένα αυγό, τόσο πιο άσπρος γίνεται ο κρόκος.
Και σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κρόκος παίρνει μια πρασινωπή απόχρωση!
Αυτά λοιπόν για την διατήρηση των βραστών αυγών όπως διαβάζουμε στην σελίδα του Dr. Mercola
διαβάστε περισσότερα στο:articles.mercola.com

έως το 2030 το 25% των μετακινήσεων να γίνεται με αυτόνομα οχήματα

Με την ευκαιρία της Συνόδου για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση

Αυτόνομα λεωφορεία χωρίς οδηγό, που κινούνται σε ξεχωριστή λεωφορειολωρίδα, άρχισε να δοκιμάζει το Ντουμπάι με την ευκαιρία της Συνόδου για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση (World Government Summit) που πραγματοποιείται στην πόλη αυτές τις μέρες.
Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, που έχουν σχεδιασθεί για μικρές και μέσες αποστάσεις, έχουν μήκος 2,87 μέτρων, πλάτος 2,24 και ύψος 2,82, ενώ το βάρος τους είναι περίπου ενάμιση τόνος.
Μπορούν να εξυπηρετήσουν το καθένα μέχρι δέκα επιβάτες (έξι καθιστούς και τέσσερις όρθιους) αναπτύσσοντας μέση ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα.
Κάθε λεωφορείο είναι εφοδιασμένο με μια μπαταρία που του δίνει αυτονομία κίνησης για τρεις ώρες, ενώ επαναφορτίζεται σε έξι ώρες.
Δύο ή παραπάνω από τα οχήματα αυτά μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και να αποτελέσουν συρμό μέσα σε 20 δευτερόλεπτα το πολύ και να αποσυνδεθούν μέσα σε μόνο πέντε δευτερόλεπτα (όλα αυτά μόνα τους, χάρη στις κάμερες και στις ηλεκτρομηχανολογικές τεχνολογίες που διαθέτουν).

Η πρωτοβουλία της αρμόδιας Αρχής Μεταφορών του Ντουμπάι (Roads and Transport Authority-RTA) εντάσσεται στο πλαίσιο του φιλόδοξου στόχου της αραβικής πόλης να γίνει η πιο «έξυπνη» στον κόσμο.
Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι έως το 2030 το 25% των μετακινήσεων να γίνεται με αυτόνομα οχήματα.
Τα οχήματα κατασκευάζονται στην Ιταλία για λογαριασμό της αμερικανικής Next Future Transportation, με την οποία έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση προμήθειας η RTA του Ντουμπάι.
πηγή του άρθρου:tovima.gr



Μια νέα επιστημονική τεχνική των επιστημόνων για τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής

αιώνιο ερώτημα: είμαστε μόνοι στο σύμπαν;

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες, αναζητώντας πιθανά σημάδια εξωγήινης ζωής, προσπαθούσαν κυρίως να εντοπίσουν οξυγόνο στην ατμόσφαιρα πλανητών.
Αν βρεθεί αυτό το στοιχείο τότε υπάρχουν πιθανότητες να υπάρχει ζωή.
Πλέον, διαστημικοί οργανισμοί, όπως η NASA, δραστηριοποιούνται σε νέες τεχνικές και εργαλεία που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στη μελέτη τους για το σύμπαν και να δώσουν απάντηση στο αιώνιο ερώτημα: είμαστε μόνοι στο σύμπαν;
Ένα σημαντικό εργαλείο είναι το τηλεσκόπιο James Webb που παρέχει στους ερευνητές πληροφορίες για την ατμόσφαιρα μακρινών πλανητών.
Μία επιστημονική ομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως, έκανε ένα μεγαλύτερο βήμα και μέσω μιας απλούστερης μεθόδου μπορούν να αναζητήσουν πιο εύκολα σημάδια εξωγήινης ζωής. 

Η νέα τεχνική έχει να κάνει με την αναζήτηση ενός μείγματος αερίων που περιλαμβάνει άφθονο μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα αλλά στερείται μονοξειδίου του άνθρακα.

Ο ερευνητής καθηγητής David Catling, από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, δήλωσε:
«Η μελέτη μας δείχνει ότι αυτός ο συνδυασμός (αερίων) μπορεί να υποδεικνύει σημάδια ζωής.
Το συναρπαστικό είναι πως η πρότασή μας είναι εφικτή και μπορεί να οδηγήσει στην ιστορική ανακάλυψη μίας εξωγήινης βιόσφαιρας, στο όχι πολύ μακρινό μέλλον».

Στην έρευνα που δημοσίευσαν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό Science Advances, επισημαίνουν πως είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί αρκετό οξυγόνο χωρίς ζωή.
Επομένως, η αναζήτηση ατμοσφαιρικού οξυγόνου ήταν μια λογική στρατηγική - αλλά περιορισμένη.

Ακόμη ένας ερευνητής του πανεπιστημίου, ο Joshua Krissansen-Totton, σημείωσε πως ακόμη και αν υπάρχει εξωγήινη ζωή, δεν είναι γνωστό ακόμη αν το οξυγόνο είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της. Η βιοχημεία της παραγωγής οξυγόνου είναι πολύ περίπλοκη και μπορεί να είναι αρκετά σπάνια.

Οι επιστήμονες εξέτασαν όλους τους τρόπους με τους οποίους ένας πλανήτης θα μπορούσε να παράγει μεθάνιο και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως είναι δύσκολο να παραχθούν μεγάλες ποσότητες μεθανίου σε έναν πλανήτη όπου δεν υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί.

Έτσι, η ανακάλυψη μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα μαζί, θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα ύπαρξης ζωής, καταλήγουν οι ερευνητές.
πηγή του άρθρου:cnn.gr

ο street artist Δημήτρης Κολέτσης στέλνει το δικό του μήνυμα

Εδώ και πάνω από τρία χρόνια, σε όποια πόλη της Ελλάδας βρίσκεται,στο τέλος της ημέρας ο καλλιτέχνης δρόμου, Δημήτρης Κολέτσης, αφήνει το δικό του μήνυμα για τους περαστικούς.
Φτιάχνει με κιμωλία ένα μήνυμα, σε κάποιον ήσυχο δρόμο.
Την Παρασκευή, ο καμβάς του για τη νέα δημιουργία του, το μήνυμα "Wake Up"
ήταν ένας ήσυχος δρόμος.
Ένας δρόμος στην πλατεία Καρύτση, στο κέντρο της Αθήνας.
Εκεί αποφάσισε να στείλει το δικό του μήνυμα στους Αθηναίους συμπολίτες του.
Εφήμερο μεν, γιατί η κιμωλία εύκολα θα σβηστεί από την βροχή ή από τις ρόδες των αυτοκινήτων,αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία,αφού ο καλλιτέχνης αυτό τον τρόπο επέλεξε για να επικοινωνεί με τους γύρω του...
πηγές πληροφόρησης:
huffingtonpost.gr
cnn.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

αφύπνιση-ο μετασχηματισμός της ανθρώπινης συνειδητότητας.


του  Έκχαρτ Τόλλε*
Από τους αρχαίους χρόνους, ο όρος αφύπνιση έχει χρησιμοποιηθεί ως μεταφορά για να δείξει τον μετασχηματισμό της ανθρώπινης συνειδητότητας.
Υπάρχουν παραβολές στην Καινή Διαθήκη που μιλάνε για τη σημασία του να είσαι ξύπνιος, να μην «κοιμάσαι» πνευματικά.
Η λέξη Βούδας προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη Budh, που σημαίνει "να είναι ξύπνιος".
Έτσι, η λέξη ‘Βούδας’ δεν είναι ένα όνομα, δεν είναι ένα πρόσωπο, αλλά μια κατάσταση συνειδητότητας: της αφυπνισμένης συνειδητότητας.
 Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι άνθρωποι είναι δυνητικά σε θέση να ζουν σε μια κατάσταση συνειδητότητας η οποία, συγκρινόμενη με την ‘αφυπνισμένη’, μοιάζει σαν το άτομο να κοιμάται ή να ονειρεύεται.
Γι 'αυτό μερικές πνευματικές διδασκαλίες χρησιμοποιούν όρους όπως «κοινά μοιραζόμενη ψευδαίσθηση» ή «καθολική ύπνωση» όταν περιγράφουν την φυσιολογική ανθρώπινη ύπαρξη.
Διαλέξτε οποιοδήποτε βιβλίο ιστορίας, κι εγώ προτείνω να ξεκινήσετε με τη μελέτη του 20ου αιώνα, και θα διαπιστώσετε ότι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του είδους μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός εφιάλτη ή μιας παράλογης παραίσθησης.

Η φύση της πνευματικής αφύπνισης είναι συχνά παρεξηγημένη.
Η υιοθέτηση πνευματικών πεποιθήσεων, τα οράματα του Θεού ή ουρανίων όντων, η δυνατότητα να επικοινωνεί κανείς με πνεύματα (channeling), να θεραπεύει, να προβλέπει το μέλλον, άλλες παραφυσικές δυνάμεις - όλα αυτά τα φαινόμενα έχουν αξία και δεν πρέπει να απορριφθούν, αλλά κανένα από αυτά δεν είναι αυτά καθαυτά, ενδεικτικά της πνευματικής αφύπνισης του ατόμου που τα βιώνει.
Μπορούν να εμφανιστούν σε ένα πρόσωπο που δεν έχει αφυπνιστεί πνευματικά και μπορούν ή δεν μπορούν να συνοδεύουν την αφυπνισμένη συνειδητότητα.
Κάθε πρωί ξυπνάμε από τον ύπνο και από τα όνειρά μας για να εισέλθουμε στην κατάσταση που ονομάζουμε εγρήγορση.
Μια συνεχής ροή σκέψεων, οι περισσότερες από αυτές επαναλαμβανόμενες, χαρακτηρίζουν την κανονική εγρήγορση.
Έτσι, από τι θα ξυπνήσουμε όταν λάβει χώρα η πνευματική αφύπνιση;
Θα ξυπνήσουμε από την ταύτιση με τις σκέψεις μας.
Όλοι όσοι δεν είναι ξύπνιοι πνευματικά, είναι απόλυτα ταυτισμένοι και κατευθύνονται από το μυαλό ή τις σκέψεις τους - την αδιάκοπη φωνή μέσα στο κεφάλι τους.
Η σκέψη είναι καταναγκαστική: δεν μπορείτε να την σταματήσετε, ή έτσι φαίνεται.
Επίσης, είναι εθιστική: δεν θέλετε καν να σταματήσετε, τουλάχιστον όχι μέχρις ότου ο πόνος που δημιουργείται από τον συνεχή ψυχικό θόρυβο γίνει αφόρητος. Στην μη-αφυπνισμένη κατάσταση δεν χρησιμοποιείτε την σκέψη, αλλά η σκέψη σάς χρησιμοποιεί.

Θα μπορούσε κανείς σχεδόν να πει ότι έχετε υποστεί κατάληψη από τις σκέψεις, οι οποίες αποτελούν τον «συλλογικό προγραμματισμό» του ανθρώπινου μυαλού και είναι κάτι που πηγαίνει πίσω πολλές χιλιάδες χρόνια.
Δεν βλέπετε τίποτα όπως ακριβώς είναι αλλά παραμορφωμένο από νοητικές ταμπέλες, έννοιες, κριτικές, αποφάσεις, γνωμοδοτήσεις και αντιδραστικά μοτίβα.
Η αίσθηση που έχετε για την  ταυτότητά σας, τον εαυτό σας, ανάγεται σε μια ιστορία που συνεχίζετε να λέτε μέσα στο κεφάλι σας:
«Εγώ και η ιστορία μου».
Αυτή είναι η ζωή στην μη-αφυπνισμένη κατάσταση.
Και όταν η ζωή σας μειώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν μπορείτε να είστε ευχαριστημένοι για πολύ, γιατί δεν είστε ο εαυτός σας.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι όταν ξυπνάτε πνευματικά δεν σκέφτεστε πια;
Όχι, φυσικά όχι.
Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις σκέψεις σας πολύ πιο αποτελεσματικά από πρωτύτερα, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα βάθος στην ύπαρξή σας, μια παλλόμενη, ζωντανή ακινησία που είναι πολύ ευρύτερη από την σκέψη.
Είναι η ίδια η συνειδητότητα, και το μυαλό ή η σκέψη είναι μόνο μια μικρή όψη της.
Για πολλούς ανθρώπους η πρώτη ένδειξη μιας πνευματικής αφύπνισης είναι ότι ξαφνικά αναγνωρίζουν τις σκέψεις τους.
Γίνονται μάρτυρες των σκέψεών τους, να το πω έτσι.
Δεν είναι πια απόλυτα ταυτισμένοι με το μυαλό τους κι έτσι αρχίζουν να αισθάνονται ότι υπάρχει ένα βάθος που δεν είχαν γνωρίσει ποτέ πριν.

Μετάφραση: Αγγελική Τ. Νατσούλη
πηγή του άρθρου:angelsmell.blogspot.gr
photo:pixabay.com
~~~~~~~~~~~~~
*Ο Eckhart Tolle γεννήθηκε στη Γερμανία, όπου πέρασε τα πρώτα δεκατρία χρόνια της ζωής του.
Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, έγινε ερευνητής και επόπτης του πανεπιστημίου Κέμπριτζ.
Στα είκοσι εννιά του, μια βαθιά πνευματική μεταμόρφωση διέλυσε σχεδόν την παλιά του ταυτότητα και άλλαξε ριζικά την πορεία της ζωής του.
Τα επόμενα χρόνια τα αφιέρωσε για να κατανοήσει, να αφομοιώσει και να βαθύνει αυτή τη μεταμόρφωση που σημάδεψε το ξεκίνημα ενός εσωτερικού ταξιδιού γεμάτου συγκινήσεις.
Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι σύμβουλος και πνευματικός δάσκαλος, και δουλεύει με άτομα και μικρές ομάδες.
Το 2008, οι New York Times ονόμασαν τον Tolle "τον πιο δημοφιλή πνευματικό συγγραφέα στις Ηνωμένες Πολιτείες"
Το 2011, απαριθμήθηκε από το Watkins Review** ως το πιο πνευματικά σημαντικό τερο πρόσωπο στον κόσμο.
Ο Tolle δεν ταυτίζεται με κάποια συγκεκριμένη θρησκεία, αλλά έχει επηρεαστεί από ένα ευρύ φάσμα πνευματικών έργων και πρακτικών.
**το παλαιότερο βιβλιοπωλείο του Λονδίνου που ειδικεύεται στον εσωτερισμό, τον μυστικισμό, τον αποκρυφισμό, την ανατολίτικη θρησκεία και τη σύγχρονη πνευματικότητα.
galatsinews:togalatsi.blogspot.gr