συντάκτης:thalia
Μία από τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με τα σφιχτά-βραστά αυγά είναι ότι μπορούν να αποθηκευτούν περισσότερο χρόνο από τα ωμά αυγά.
Τα ωμά αυγά μπορούν στην πραγματικότητα να αποθηκευτούν για 4 έως 5 εβδομάδες, εφόσον δεν είναι ραγισμένα ή εκτεθειμένα σε φως,υψηλές θερμοκρασίες,υγρασία.
Τα σφιχτά-βραστά όμως αυγά διαρκούν μόνο επτά ημέρες όταν είναι ακαθάριστα
και μόνο μια ημέρα όταν ξεφλουδισμένα!
Η κατάψυξη των μαγειρεμένων αυγών για την επιμήκυνση του χρόνου αποθήκευσης είναι πολύ κακή ιδέα καθώς καταστρέφει την κυτταρική δομή και μειώνει τη διάρκεια ζωής,έτσι δεν επιχειρούμε ποτέ να καταψύξουμε τα αυγά γενικώς,όχι μόνο τα βραστά
Τα βραστά αυγά γίνονται ελαστικά και αποχρωματίζονται όταν καταψύχονται και αποψύχονται.
Για να αποθηκεύσουμε σωστά τα βρασμένα αυγά και να μην μας χαλάσουν πριν από τις επτά ημέρες, τα τοποθετούμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα τοποθετούμε στο πίσω μέρος του ψυγείου και όχι στην πόρτα!
Το πίσω μέρος του ψυγείου έχει πιο σταθερή θερμοκρασία από τα ράφια της πόρτας!
Ο ευκολότερος τρόπος για να διαπιστωθεί αν τα βρασμένα αυγά έχουν καταστραφεί είναι μέσω της οσμής.
Εάν τα αυγά έχουν άσκημη οσμή ή δυσάρεστη μυρωδιά,είναι καλύτερα να τα πετάξουμε αμέσως.
Ωστόσο, σημειώστε ότι μια πρασινωπή χροιά στον κρόκο αυγού δεν αποτελεί ένδειξη για το αν το αυγό έχει χαλάσει.
Η αλλαγή αυτή του χρώματος εξαρτάται κυρίως από τη διάρκεια του χρόνου μαγειρέματος. Όσο περισσότερο βράζουμε ένα αυγό, τόσο πιο άσπρος γίνεται ο κρόκος.
Και σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κρόκος παίρνει μια πρασινωπή απόχρωση!
Αυτά λοιπόν για την διατήρηση των βραστών αυγών όπως διαβάζουμε στην σελίδα του Dr. Mercola
διαβάστε περισσότερα στο:articles.mercola.com
Μία από τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με τα σφιχτά-βραστά αυγά είναι ότι μπορούν να αποθηκευτούν περισσότερο χρόνο από τα ωμά αυγά.
Τα ωμά αυγά μπορούν στην πραγματικότητα να αποθηκευτούν για 4 έως 5 εβδομάδες, εφόσον δεν είναι ραγισμένα ή εκτεθειμένα σε φως,υψηλές θερμοκρασίες,υγρασία.
Τα σφιχτά-βραστά όμως αυγά διαρκούν μόνο επτά ημέρες όταν είναι ακαθάριστα
και μόνο μια ημέρα όταν ξεφλουδισμένα!
Η κατάψυξη των μαγειρεμένων αυγών για την επιμήκυνση του χρόνου αποθήκευσης είναι πολύ κακή ιδέα καθώς καταστρέφει την κυτταρική δομή και μειώνει τη διάρκεια ζωής,έτσι δεν επιχειρούμε ποτέ να καταψύξουμε τα αυγά γενικώς,όχι μόνο τα βραστά
Τα βραστά αυγά γίνονται ελαστικά και αποχρωματίζονται όταν καταψύχονται και αποψύχονται.
Για να αποθηκεύσουμε σωστά τα βρασμένα αυγά και να μην μας χαλάσουν πριν από τις επτά ημέρες, τα τοποθετούμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα τοποθετούμε στο πίσω μέρος του ψυγείου και όχι στην πόρτα!
Το πίσω μέρος του ψυγείου έχει πιο σταθερή θερμοκρασία από τα ράφια της πόρτας!
Ο ευκολότερος τρόπος για να διαπιστωθεί αν τα βρασμένα αυγά έχουν καταστραφεί είναι μέσω της οσμής.
Εάν τα αυγά έχουν άσκημη οσμή ή δυσάρεστη μυρωδιά,είναι καλύτερα να τα πετάξουμε αμέσως.
Ωστόσο, σημειώστε ότι μια πρασινωπή χροιά στον κρόκο αυγού δεν αποτελεί ένδειξη για το αν το αυγό έχει χαλάσει.
Η αλλαγή αυτή του χρώματος εξαρτάται κυρίως από τη διάρκεια του χρόνου μαγειρέματος. Όσο περισσότερο βράζουμε ένα αυγό, τόσο πιο άσπρος γίνεται ο κρόκος.
Και σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κρόκος παίρνει μια πρασινωπή απόχρωση!
Αυτά λοιπόν για την διατήρηση των βραστών αυγών όπως διαβάζουμε στην σελίδα του Dr. Mercola
διαβάστε περισσότερα στο:articles.mercola.com