Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

dr.Ελένη Τσουκαλή - Οι 3 εγκέφαλοί μας

dr.Ελένη Τσουκαλή-Σύμβουλος διαχείρισης στρες: Μικρό βίντεο που εξηγεί τον ρόλο των τριών εγκεφάλων που υπάρχουν στο σώμα μας, σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες. 
Περισσότερα άρθρα και πληροφορίες σχετικές στην ιστοσελίδα μου www.lenahealth.blogspot.com
                   

Εκφράστε ευγνωμοσύνη καθημερινά!

Η έκφραση ευγνωμοσύνης ασκεί τους μυς της θετικότητάς σας και σας διευκολύνει να παραμείνετε ήρεμοι σε δύσκολες στιγμές.
Μην το σκέφτεστε απλά -δεν θα πιάσει- κάντε το καθημερινή πράξη!
Δείτε πώς να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας προς εσάς και τους άλλους, με απλούς, καθημερινούς τρόπους, εφαρμόστε όσους μπορείτε και θα δείτε πόσο πιο όμορφα θα νοιώθετε.
Ξεκινήστε τη μέρα σας με τρεις χαρούμενες σκέψεις.
Κάθε πρωί, σκεφτείτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες και υπενθυμίστε στον εαυτό σας τι έχετε στη ζωή σας αυτή τη στιγμή. 
Μην εστιάζετε στα αρνητικά σας αλλά αναδείξτε και ενισχύστε τα θετικά σας.
Κάνε κάτι ωραίο για έναν άγνωστο.
Σκεφτείτε κάποια φορά που ένας εντελώς άγνωστος έκανε κάτι καλό για εσάς, ίσως απλά σας χαιρέτησε καθώς περνούσατε δίπλα του ή σας παραχώρησε την σειρά του στο παντοπωλείο. Μιμηθείτε τον ανταποδίδοντας και κάντε κι εσείς μια ευγενική χειρονομία για έναν ξένο, όσο μικρή κι αν είναι.
Κάντε ένα κομπλιμέντο σε κάποιον που δεν αφορά την εμφάνισή του.
Έχει πολύ μεγαλύτερη αξία να σχολιάζεις την καλοσύνη ή τη συμπόνια ενός ατόμου, παρά για τα υλικά αντικείμενα όπως τα παπούτσια ή τα ρούχα του!
Δώστε σε κάποιον να καταλάβει ότι τον αγαπάτε.
Το να πείτε απλά σε κάποιον: 
"Είμαι ευγνώμων για σένα" ή "σ’ αγαπώ", είναι ένας απλός, αλλά ουσιαστικός τρόπος για να μεταδώσεις θετικότητα και ευγνωμοσύνη.
Με την καθημερινή εξάσκηση σας στην ευγνωμοσύνη θα αλλάξει η οπτική σας για την ζωή σας αλλά και τις ζωές των άλλων και θα νοιώθετε πιο πλήρεις και πιο ευτυχισμένοι.
Η συντακτική ομάδα του Α.Λ.Π.