Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Sudarshan Kriya -μια ισχυρή αλλά απλή τεχνική ρυθμικής αναπνοής που ενσωματώνει συγκεκριμένους φυσικούς ρυθμούς της αναπνοής, εναρμονίζοντας το σώμα, το νου και τα συναισθήματα.

Η Sudarshan Kriya είναι μια ισχυρή αλλά απλή τεχνική ρυθμικής αναπνοής που ενσωματώνει συγκεκριμένους φυσικούς ρυθμούς της αναπνοής, εναρμονίζοντας το σώμα μας, 
το νου μας και τα συναισθήματά μας!!!
Η τεχνική εξαλείφει το άγχος, 
την κούραση και τα αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός, 
η απογοήτευση και η κατάθλιψη, αφήνοντας το μυαλό ήρεμο, 
συγκεντρωμένο και το σώμα ενεργοποιημένο, εντελώς χαλαρό. 
Μέσω της Sudarshan Kriya, μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε επιδέξια την αναπνοή μας για να αλλάξουμε τον τρόπο που αισθανόμαστε, έχοντας τον λόγο πάνω στα συναισθήματα, τα οποία παύουν πια να μας κυβερνούν!!!
Στο πρώτο μέρος του κύκλου της αναπνοής, αναπνέουμε με φυσιολογικό χαλαρό τρόπο με εισπνοές και εκπνοές ίσης διάρκειας. 
Κατά το δεύτερο μέρος, εκπνέουμε δύο φορές περισσότερο από όσο εισπνέουμε, και στη συνέχεια, στο τρίτο μέρος, οι εισπνοές μας διαρκούν δύο φορές περισσότερο από τις εκπνοές μας!!!
Μια τυπική πρακτική Sudarshan Kriya διαρκεί περίπου 45 λεπτά!!!
                  

Ελαιόλαδο, λιπαρά οξέα, κατηγορίες και οφέλη για την υγεία

Τα λίπη/lipids είναι μια μεγάλη κατηγορία μορίων που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό να μη διαλύονται στο νερό.
Το 95% του διατροφικού λίπους είναι στενόμακρες αλυσίδες 4-32 ατόμων άνθρακα στις οποίες έχουν προσδεθεί άτομα υδρογόνου, ενώ στην μια άκρη της σειράς που θεωρείται ως αρχή, βρίσκεται το καρβοξύλιο/COOH, που τους δίνει ιδιότητες οξέος.
Έτσι τα μόρια αυτά αποκαλούνται λιπαρά οξέα.
Τα Λιπαρά Οξέα/Fatty Acids διακρίνονται σε Κορεσμένα Λιπαρά Οξέα/Saturated Fatty Acids και Ακόρεστα Λιπαρά Οξέα/Unsaturated Fatty Acids.
Τα πρώτα έχουν απλούς δεσμούς μεταξύ των ατόμων άνθρακα/C-C, ενώ τα δεύτερα έχουν έναν ή περισσότερους διπλούς δεσμούς/C=C.
Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα συνιστάται να μην αντιπροσωπεύουν πάνω από το 11% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων, γιατί έχουν συσχετιστεί με αύξηση της χοληστερίνης, του κινδύνου καρδιαγγειακών και πολλών άλλων παθήσεων, μεταξύ των οποίων διαβήτης και καρκίνος.
Γενικά, τα ζωικά λίπη είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και φτωχά σε ακόρεστα, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με τα ιχθυέλαια και τα φυτικά έλαια, με ορισμένες εξαιρέσεις, όπως το λάδι ινδικής καρύδας και το φοινικέλαιο.
Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα.
Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα αντιπροσωπεύονται κυρίως από το ελαϊκό οξύ/Ωμέγα-9, το οποίο αποτελεί το 72% των λιπαρών οξέων της ελιάς. 
Έρευνες έδειξαν ότι είναι ευεργετικό για την καρδιά, ενώ ίσως έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Από τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ιδιαίτερη σημασία έχει η ομάδα των Ωμέγα-3 και η ομάδα των Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων.
Πρόκειται για μια κατηγορία λιπαρών, στην οποία ανήκουν κάποια λιπαρά τα οποία ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει την δυνατότητα να συνθέσει από μόνος του, αλλά πρέπει να τα λαμβάνει από την τροφή του.
Δύο σημαντικά πολυακόρεστα λιπαρά οξέα είναι το λινολαϊκό οξύ, ανήκει στα ωμέγα-6 λιπαρά και το άλφα-λινολενικό οξύ, ανήκει στα ωμέγα-3 λιπαρά.
Μονοακόρεστα λιπαρά
Τα μονοακόρεστα λιπαρά συναντώνται σε πολλά τρόφιμα, συνήθως μαζί με άλλα είδη λιπαρών οξέων.
Ελάχιστες είναι οι τροφές που περιέχουν σχεδόν αποκλειστικά αυτού του είδους τα λιπαρά με εξαίρεση το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά βρίσκονται σε υγρή μορφή, ελαιόλαδο, σε θερμοκρασία δωματίου σε αντίθεση με αυτές που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα οι οποίες βρίσκονται σε στερεή μορφή, βούτυρο, φοινικέλαιο.
Η κατανάλωση διαφορετικών τύπων λιπαρών οξέων μέσω της διατροφής μπορεί να επηρεάσει με διαφορετικούς τρόπους τη γενικότερη υγεία του οργανισμού.
Τα μέχρι σήμερα δεδομένα δείχνουν μία ευεργετική για την υγεία δράση των μονοακόρεστων λιπαρών σε αντίθεση με τα κορεσμένα.
Στη συνέχεια θα δούμε αναλυτικότερα τις πιθανές ωφέλιμες δράσεις των μονοκόρεστων λιπαρών.
-. Συμβάλλουν στην απώλεια σωματικού βάρους.
Παρά την υψηλή θερμιδική τους αξία, 1 γ ρ λίπους αποδίδει 9 θερμίδες, έρευνες έχουνε δείξει ότι μια διατροφή υψηλή σε καλά λιπαρά μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα συγκριτικά με μια διατροφή χαμηλού λίπους εφόσον οι συνολικές θερμίδες παραμένουν ίδιες και στις δύο περιπτώσεις.
Μία μεγάλη ανασκόπηση που αξιολόγησε τα αποτελέσματα από 24 προϋπάρχουσες μελέτες δεν κατάφερε να δείξει υπεροχή στην προσπάθεια απώλειας βάρους μιας διατροφής χαμηλού λίπους ή χαμηλού υδατάνθρακα συγκριτικά με μια διατροφή υψηλή σε λίπος.
-. Μείωση κινδύνου εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Ενώ είναι γνωστό ότι υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών, ζωικών λιπαρών, σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου για παθήσεις της καρδιάς, κάτι τέτοιο δε φαίνεται να ισχύει για τα μονοακόρεστα λιπαρά.
Μάλιστα φαίνεται να μειώνουν δείκτες φλεγμονής που σχετίζονται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Πιο συγκεκριμένα μπορεί να μειώσουν την κακή χοληστερόλη (LDL), να αυξήσουν την καλή (HDL) και να οδηγήσουνε σε μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα της αυξημένης πρόσληψης καλών λιπαρών παρατηρήθηκαν μόνο σε δίαιτες όπου έγινε αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών ή των υδατανθράκων από μονοκόρεστα λιπαρά.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν δεν προσέξει κάποιος τη συνολική θερμιδική του πρόσληψη και την ποιότητα της διατροφής του, πιθανόν να μην αποκομίσει τα παραπάνω οφέλη.
Μείωση πιθανότητας εκδήλωσης κάποιων μορφών καρκίνου.
Πιο συγκεκριμένα μελέτες έχουνε δείξει αρνητική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης μονοακόρεστων λιπαρών και καρκίνου του προστάτη στους άνδρες και του στήθους στις γυναίκες αντίστοιχα. 
Και για τις δύο όμως περιπτώσεις καρκίνων δε συμφωνούν τα αποτελέσματα όλων των μελετών,υπάρχουν κάποιες που δείχνουν και αύξηση του κινδύνου.
Αυτό οδήγησε την επιστημονική κοινότητα στο συμπέρασμα ότι τα μονοακόρεστα λιπαρά δρουν σε συνδυασμό με άλλες ουσίες που βρίσκονται στα τρόφιμα που τα περιέχουν και η προστατευτική δράση συγκεκριμένων τροφίμων δεν οφείλεται αποκλειστικά σε αυτά.
-. Βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη/ινσουλινοευαισθησία.
Έρευνες έχουνε συνδέσει την αυξημένη πρόσληψη μονοακόρεστων λιπαρών με καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης αίματος, τόσο σε διαβητικούς ασθενείς όσο και σε υγιή άτομα.
Επίσης έχει βρεθεί ότι 12 βδομάδες αυξημένης πρόσληψης καλών λιπαρών βελτίωσε την αντίσταση στη δράση της ινσουλίνης σε ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο.
-. Αντιμετώπιση της χρόνιας φλεγμονής.
Με τον όρο φλεγμονή αναφερόμαστε στο σύνολο των τοπικών και συστηματικών μηχανισμών που ενεργοποιεί ο οργανισμός αντιδραστικά μετά από την επίδραση σε αυτόν διαφόρων βλαπτικών παραγόντων.
Η χρόνια παρατεταμένη φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε παθήσεις όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά, νόσος Alzheimer κ.α.
Κατανάλωση τροφών πλούσιων σε μονοακόρεστα λιπαρά έχει φανεί να μειώνει δείκτες φλεγμονής,CRP και IL- 6, ενώ η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών με μονοακόρεστα,Μεσογειακή διατροφή, μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετική έκφραση γονιδίων που σχετίζονται με την εκδήλωση χρόνιας φλεγμονής.
Τροφές πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα
Κύριες πηγές των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων αποτελούν οι φυτικές τροφές όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί και τα βούτυρα τους και διάφοροι σπόροι.
Συναντώνται όμως και σε κάποια ζωικά προϊόντα όπως το κρέας και το αυγό. Καλύτερη πηγή τους θεωρείται το ελαιόλαδο καθώς φαίνεται να υπάρχει ωφέλιμη συνεργιστική τους δράση με κάποια ακόμη από τα συστατικά του.
Στη συνέχεια θα αναφερθούν τα γραμμάρια μονοακόρεστων λιπαρών που περιέχονται σε ποσότητα 100γρ διαφόρων τροφίμων.
Ελαιόλαδο: 73,1gr
Αμύγδαλα: 33,6gr
Κάσιους: 27,3gr
Πίνατς: 24,7gr
Φιστίκια Αιγίνης: 24,2gr
Ελιές: 15gr
Κολοκυθόσποροι: 13,1gr
Χοιρινό κρέας: 10,7gr
Αβοκάντο: 9,8gr
Ηλιόσποροι: 9gr
Αυγό: 4gr
Αναφορές:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B9%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%8C_%CE%BF%CE%BE%CF%8D
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4653532/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9497173
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9437377
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3078250/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11317662
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22707261
https://www.healthyliving.gr/2017/11/17/10-ofehlh-elaiolado/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25274026

Εκατομμύρια αμερικανικές οικογένειες δυσκολεύονται να βάλουν φαγητό στο τραπέζι, σύμφωνα με έκθεση

Το να βάζουν τρία γεύματα την ημέρα στο τραπέζι ήταν ένας αγώνας για εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ το χρόνο που μας πέρασε!
Αυτό είναι το απογοητευτικό συμπέρασμα μιας νέας έκθεσης του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, η οποία διαπίστωσε ότι η πείνα στις ΗΠΑ αυξήθηκε απότομα το 2022.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι 44,2 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν σε νοικοκυριά που δυσκολεύονταν να προμηθευτούν αρκετά τρόφιμα για να θρέψουν όλη τους την οικογένεια το 2022, έναντι 33,8 εκατομμυρίων ανθρώπων το προηγούμενο έτος. 
Σε αυτές τις οικογένειες περιλαμβάνονται περισσότερα από 13 εκατομμύρια παιδιά που αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια, ένα άλμα σχεδόν 45% από το 2021.
"Αυτοί οι αριθμοί είναι κάτι περισσότερο από στατιστικά στοιχεία. 
Ζωγραφίζουν μια εικόνα του πόσοι ακριβώς Αμερικανοί αντιμετώπισαν πέρυσι τη σπαρακτική πρόκληση να αγωνίζονται να καλύψουν μια βασική ανάγκη για τους ίδιους και τα παιδιά τους", δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Τομ Βίλσακ.
Τα ευρήματα αντιστρέφουν μια δεκαετή μείωση της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας στις ΗΠΑ και αντικατοπτρίζουν την απώλεια αρκετών μέτρων την εποχή της πανδημίας που αποσκοπούσαν στην ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας, λέει η Elaine Waxman, ανώτερη συνεργάτης του Urban Institute που μελετά την επισιτιστική ανασφάλεια και τα ομοσπονδιακά προγράμματα διατροφής.
"Πολλά από τα προγράμματα που είχαν περιορίσει την κατάσταση αυτή των ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποσύρθηκαν ή μειώθηκαν με κάποιο τρόπο", λέει η Waxman.
Τα προγράμματα αυτά περιελάμβαναν μια εκτεταμένη φορολογική πίστωση για τα παιδιά, που έδινε στις οικογένειες με παιδιά επιπλέον χρήματα, προσωρινά αυξημένες παροχές από το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας ή SNAP - παλαιότερα γνωστό ως κουπόνια τροφίμων - και δωρεάν σχολικά γεύματα για κάθε παιδί, όλα αυτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποσύρθηκαν ή μειώθηκαν με κάποιο τρόπο.
Την ίδια στιγμή, οι τιμές των τροφίμων και το κόστος στέγασης έχουν εκτοξευθεί, λέει η Kelly Horton, επικεφαλής του προγράμματος στο Κέντρο Έρευνας και Δράσης για τα Τρόφιμα. 
Και επισημαίνει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών εργάζεται σε ασταθείς θέσεις εργασίας της gig-economy, όπως η παράδοση παντοπωλείων, η οδήγηση για υπηρεσίες κοινής χρήσης οχημάτων ή η εκτέλεση εργασιών κατά παραγγελία.
" Έτσι, όλα αυτά τα πράγματα συγκλίνουν... έχουμε πολλούς ανθρώπους που ζουν στα όρια", λέει η Horton.
Στην έκθεσή του, το USDA διαπίστωσε ότι σχεδόν 7 εκατομμύρια νοικοκυριά ήταν τόσο στριμωγμένα οικονομικά πέρυσι, ώστε αναγκάστηκαν να παραλείψουν κατά καιρούς γεύματα, επειδή δεν υπήρχαν αρκετά τρόφιμα για όλους. 
Σχεδόν όλα αυτά τα νοικοκυριά δήλωσαν ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καταναλώνουν ισορροπημένα γεύματα. 
Σε περίπου 381.000 νοικοκυριά με παιδιά, τα παιδιά βίωσαν επίσης τα βάσανα της πείνας - παραλείποντας γεύματα ή περνώντας ολόκληρη την ημέρα χωρίς να φάνε. 
Ο Waxman σημειώνει ότι αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για την υγεία, ιδίως για τα παιδιά.
"Ειδικότερα, ανησυχούμε γι' αυτά για τα παιδιά, επειδή η τωρινή τους πορεία θα  επηρεάσει το αύριό του και δεν γνωρίζουμε πόσο επιβαρυμένο θα είναι το μέλλον τους", λέει ο Waxman. 
Σημειώνει ότι έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους αργότερα, όπως γνωστικές ή αναπτυξιακές καθυστερήσεις και υψηλότερα ποσοστά νοσηλείας.
Συνολικά, τα νοικοκυριά με παιδιά και τα έγχρωμα νοικοκυριά αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια σε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά από τον εθνικό μέσο όρο. 
Τα ποσοστά πείνας για τα νοικοκυριά των μαύρων και των Λατίνων ήταν και τα δύο υπερδιπλάσια από τα ποσοστά των λευκών νοικοκυριών.
Οι υποστηρικτές της πρόσβασης στα τρόφιμα λένε ότι τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της προστασίας των προγραμμάτων κοινωνικής ασφάλειας. 
Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία όσον αφορά την τύχη του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, το οποίο εξυπηρετεί εγκύους μητέρες και μικρά παιδιά ηλικίας έως 5 ετών.
Από τότε που σταμάτησαν οι αυξήσεις την εποχή της πανδημίας στα επιδόματα, περισσότερες οικογένειες στρέφονται στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, για βοήθεια με τρόφιμα, λέει η Nell Menefee-Libey, υπεύθυνη δημόσιας πολιτικής στην Εθνική Ένωση WIC.
"Γνωρίζουμε ότι όλο και περισσότερες οικογένειες στρέφονται στο πρόγραμμα και ανακαλύπτουν ότι χρειάζονται υποστήριξη, οι οποίες μπορεί προηγουμένως να μην χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας", λέει η Menefee-Libey.
Όμως, "ορισμένοι νομοθέτες έχουν προτείνει περικοπές στη χρηματοδότηση των παροχών προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, ακόμη και όταν το πρόγραμμα χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση για να εξυπηρετήσει τον αυξημένο αριθμό οικογενειών που ζητούν βοήθεια" λέει ο Horton της FRAC.
"Έτσι, θα μπορούσε να υπάρξει μια περίπτωση όπου το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, θα ξεμείνει από χρήματα αν το Κογκρέσο δεν του δώσει πρόσθετα κονδύλια", λέει ο Horton.

https://www.npr.org/sections/health-shots/2023/10/26/1208760054/food-insecurity-families-struggle-hunger-poverty?ft=nprml&f=1128

                    βέβαια για αλλού έχουν κονδύλια...

Λάδι με φλούδες λεμονιού και φύλλα ευκάλυπτου για τις πονεμένες μας αρθρώσεις

thalia - παρακολουθείστε το βίντεό μου στο youtube και αν σας ενδιαφέρουν και αγαπάτε τα βότανα και τη φύση εγγραφείτε στο κανάλι μου για να εξερευνήσουμε μαζί τον μαγικό αυτό κόσμο!
Το κανάλι μου είναι:https://www.youtube.com/channel/UCQVy7v3Oz2YKcn4_8Z6MYgQ
                   

Οι αρχαίες τεκτονικές πλάκες της Αφροδίτης εξηγούν την πλούσια σε διοξείδιο του άνθρακα και άζωτο ατμόσφαιρά της

Νέα έρευνα δείχνει ότι ο αδελφός πλανήτης της Γης μπορεί να ήταν σπίτι της μικροβιακής ζωής πριν από δισεκατομμύρια χρόνια λόγω τεκτονικών δραστηριοτήτων
Η Αφροδίτη μπορεί κάποτε να ήταν, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ένας πλανήτης με χαρακτηριστικά κατοικησιμότητας και φιλικότητας στη ζωή παρόμοια, αν όχι πανομοιότυπα με αυτά της Γης αλλά κάποια στιγμή μετατράπηκε στον κολασμένο κόσμο. 
Και είναι η Αφροδίτη ο λιγότερο κατανοητός από τους χερσαίους πλανήτες. 
Παρά τις μεγάλες ομοιότητες με τη Γη σε μάζα και μέγεθος, η Αφροδίτη δεν έχει καταγραφεί καμία ένδειξη τεκτονικής των πλακών στη νεαρή επιφάνειά της και η ατμόσφαιρα της Αφροδίτης είναι εντυπωσιακά διαφορετική. 
Αριθμητικά πειράματα μακροχρόνιας πλανητικής εξέλιξης έχουν προσπαθήσει να κατανοήσουν τη θερμική-τεκτονική ιστορία της Αφροδίτης με απροσδιόριστα αποτελέσματα.
Αν και η Αφροδίτη βρισκόταν για δεκαετίες στο περιθώριο της προσοχής της επιστημονικής κοινότητας τα τελευταία χρόνια υπήρξε στροφή και ξεκίνησε η οργάνωση πολλών αποστολών εξερεύνησης αλλά και πλήθος νέων μελετών για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και την αποκάλυψη των μυστικών της. 
Έχουν πέσει μάλιστα στο τραπέζι και διάφορες ιδέες δημιουργίας μόνιμων ερευνητικών σταθμών, επανδρωμένων και μη που θα είναι εγκατεστημένοι πάνω από τα πυκνά νέφη της Αφροδίτης.
τα νέα γεωλογικά ευρήματα επιβεβαιώνουν το φιλικό στη ζωή παρελθόν του πλανήτη Αφροδίτη
Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση "Nature Astronomy" ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι η Αφροδίτη διέθετε κάποτε τεκτονικές πλάκες παρόμοιες με αυτές της Γης. 
Το εύρημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού η τεκτονική δραστηριότητα συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη συνθηκών φιλικών στη ζωή και επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο τον χαρακτηρισμό "δίδυμη αδελφή της Γης" που της έχει δώσει η επιστημονική κοινότητα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές οι τεκτονικές πλάκες δημιουργήθηκαν στην Αφροδίτη αμέσως μετά τον σχηματισμό του πλανήτη και υπήρχε στον πλανήτη τεκτονική δραστηριότητα παρόμοια με αυτή της Γης την ίδια χρονική κάτι που σημαίνει ότι οι δύο πλανήτες βρίσκονταν ταυτόχρονα και παράλληλα σε παρόμοια γεωλογική κατάσταση κάτι που σημαίνει ότι αναπτύσσονται παρόμοιες συνθήκες και γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά τη Γη αυτές οι συνθήκες δημιούργησαν φιλικές βάσεις για τη ζωή άρα μπορούμε να υποθέσουμε βάσιμα ότι το ίδιο μπορεί να συνέβη και στην Αφροδίτη.
"Ένα από τα βασικά σημεία είναι ότι πιθανότατα είχαμε δύο πλανήτες ταυτόχρονα στο ίδιο ηλιακό σύστημα που λειτουργούσαν σε τεκτονικό καθεστώς πλακών, τον ​​ίδιο τρόπο τεκτονικής που επέτρεψε τη ζωή που βλέπουμε στη Γη σήμερα. 
Αυτό ενισχύει την πιθανότητα μικροβιακής ζωής στην αρχαία Αφροδίτη και δείχνει ότι σε ένα σημείο οι δύο πλανήτες που βρίσκονται στην ίδια ηλιακή γειτονιά, έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος και έχουν την ίδια μάζα, πυκνότητα και όγκο ήταν πιο όμοιοι από ό,τι στο παρελθόν πιστεύαμε, πριν ξεκινήσει η απόκλιση τους"
λέει ο dr.Matthew B. Weller που ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, ενώ ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Brown στις ΗΠΑ και τώρα βρίσκεται στο Σεληνιακό και Πλανητικό Ινστιτούτο στο Χιούστον.

ο ονειρικός πλανήτη Γη - νησί padar με την λευκή, την μαύρη και τη ροζ άμμο!!!

Νησί Padar, Ινδονησία
Κάποτε κατοικία των δράκων Komodo, αυτό το ονειρικό νησί έχει έναν σπάνιο συνδυασμό παραλιών με λευκή, ροζ και μαύρη άμμο
Το Padar είναι κυρίως καλυμμένο από σαβάνα. 
Το τοπίο είναι πλαισιωμένο από καταπράσινα βουνά με διάφορα σχήματα. 
Είναι περιτριγυρισμένο από τρεις τυρκουάζ κολπίσκους και, κατά έναν παράξενο τρόπο, κάθε μια από τις παραλίες των κόλπων έχει άμμο με διαφορετικό χρώμα: 
η μια είναι λευκή, 
η άλλη μαύρη και 
η τρίτη ροζ. 
Ένας σπάνιος συνδυασμός, αυτού του μοναδικού νησιού.
Η παραλία με την μαύρη άμμο έχει ηφαιστειακή προέλευση. 
Η ροζ, μια από τις λίγες στον κόσμο, οφείλεται στα κονιορτοποιημένα κόκκινα κοράλλια που έχουν ανακατευτεί με λευκή άμμο. 
Η λευκή είναι απλά εντυπωσιακή.
Στο Padar υπάρχουν έξι είδη καρχαριών, δύο είδη του σαλαχιού μάντα και πολλά διαφορετικά ερπετά. 
Κάποτε υπήρχαν τρεις τύποι δράκων Κομόντο εδώ -πηγαίνουν και σήμερα, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται στα νησιά Komodo, Rinca, Gili Montang, Gili Dasami και Flores. Υπάρχουν δελφίνια, περιστασιακά κάποια φάλαινα, γεράκια, αετοί, σαύρες γκέκο, πράσινες χελώνες, αλλά και κάμποσα ακόμα θηλαστικά, για να τρέφονται και οι θηρευτές