Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Πρόληψη των παιδικών ιώσεων και κρυολογημάτων με σωστή διατροφή

Οι εποχιακές ιώσεις, η γρίπη και τα κρυολογήματα ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους, με πιο ευάλωτους φυσικά τους οργανισμούς των παιδιών. 
Μπορεί τα φάρμακα να είναι η εύκολη λύση, η πρόληψη όμως κυρίως χρησιμοποιώντας τα «όπλα» της φύσης είναι η πιο σωστή. 
Εντάξτε στο καθημερινό διαιτολόγιό των παιδιών τις παρακάτω τροφές και ενισχύστε φυσικά το ανοσοποιητικό τους.
κτός από τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους που συχνά δεν έχουν καλό αερισμό και το γεγονός ότι τον χειμώνα το σώμα μας παράγει λιγότερη βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, είναι επίσης παράγοντες που συντελούν στην ελάττωση της ανοσίας. 
Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και ο οργανισμός τους δεν διαθέτει όλα τα απαραίτητα αντισώματα για να αντισταθεί. 
Η αντιμετώπιση των συχνών ιώσεων και κρυολογημάτων βρίσκεται συχνά στο… πιάτο τους. Χρειάζονται τροφές πλούσιες σε όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ω3 λιπαρά και αντιοξειδωτικά που είτε μόνες τους είτε σε συνδυασμό, θα ενισχύσουν το αμυντικό τους σύστημα και θα καταπολεμήσουν τις εποχιακές αυτές ασθένειες.
Αμύγδαλα
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε, φολικό οξύ, ω-3 και φυτικές ίνες, συνδυάζονται τέλεια με το γιαούρτι και το μέλι.
Γάλα
Πλούσιο όχι μόνο σε ασβέστιο αλλά και άριστη πηγή υδατανθράκων, πρωτεϊνών, βιταμινών (Α,C,Β), λιπιδίων και ιχνοστοιχείων.
Γιαούρτι
Τα ζωντανά γιαούρτια και τα εμπλουτισμένα με τα πολύτιμα προβιοτικά, μειώνουν αποδεδειγμένα χρονικά τη διάρκεια του κρυολογήμα τος και συμβάλλουν στην καλή κατάσταση του βλεννογόνου του εντέρου μιας από τις κυριότερες άμυνες του οργανισμού. 
Είναι δε απαραίτητα όταν τα παιδιά παίρνουν αντιβίωση. 
Ελαιόλαδο
Πλούσιο στην αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Κοτόσουπα
Αποτελεί κλασσικό «γιατροσόφι» για τη γρίπη και το συνάχι. 
Επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι η καρνοσίνη που περιέχει αναχαιτίζει την κίνηση των ουδετερόφιλων κυττάρων, με αποτέλεσμα να ανακουφίζεται το αναπνευστικό.
Λιπαρά ψάρια
Ιδιαίτερα ευεργετικές οι σαρδέλες, ο κολιός και ο σολωμός λόγω των ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν.
Μέλι
Καταπραΰνει τον βραδινό βήχα και έχει αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. 
Τσάι 
Μαύρο, πράσινο ή του βουνού, του βουνού, το τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που αντιμετωπίζουν τον πονόλαιμο και το βήχα ειδικά αν συνδυαστούν με μέλι και λεμόνι. 
Οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή που περιέχει  μάχονται τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα.
Φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C.
Μειώστε τα έντονα συμπτώματα με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που περιέχουν τροφές όπως τα εσπεριδοειδή, οι ντομάτες, το μπρόκολο, το σπανάκι, τα ακτινίδια, τα ρόδια, οι πιπεριές και τα καρότα.  Μην ξεχνάτε ότι συνεχής ενυδάτωση των παιδιών με νερό αλλά και φυσικούς θρεπτικούς χυμούς από τα κατάλληλα φρούτα και λαχανικά θα τα βοηθήσει να αναρρώσουν γρηγορότερα. 
Μανιτάρια
Αυξάνουν τα αντισώματα και δραστηριοποιούν τα λευκά κύτταρα του οργανισμού και δρουν ενάντια στις φλεγμονές. πλούσια σε σελήνιο, ψευδάργυρο, ριβοφλαβίνη και νιασίνη (βιταμίνες Β) και β-γλυκάνες.
Σκόρδο
Δεν είναι πολύ δημοφιλές στα παιδιά αλλά η αλισίνη που περιέχει κρατά μακριά τα μικρόβια και έχει ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες. 
itrofi.gr

«Πανδημία» ανεξήγητων παιδικών ηπατιτίδων: Τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ανεξήγητες παιδικές ηπατίτιδες. 
Τι γνωρίζουμε για αυτό το αίνιγμα μέχρι τώρα; 
Δυστυχώς, όχι και πολλά. 
Ας συνοψίσουμε λοιπόν τα όσα ξέρουμε ή νομίζουμε ότι ξέρουμε μέχρι τώρα. 
Οι ανεξήγητες παιδικές ηπατίτιδες, έχουν εντοπιστεί σε τουλάχιστον 6 χώρες κι είναι ακραία ανησυχητικές, αφού μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε μεταμόσχευση ήπατος. 
Η έκταση του φαινομένου μπορεί να υπαινίσσεται κάποια κοινή αιτία, αν και το ταξίδι ως παράμετρος, φαίνεται να έχει αποκλειστεί.
Θα ξεκινήσουμε με τα δεδομένα της Αγγλίας, αφού μέχρι τώρα σε Μ. Βρετανία έχουμε τα περισσότερα περιστατικά, που αν προσθέσουμε σε αυτά και τα περιστατικά της Σκωτίας και της Ιρλανδίας, ξεπερνούν τα 70.
Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι οι Άγγλοι εντόπισαν πρώτοι το φαινόμενο και έχουν το προβάδισμα στην καταγραφή, ίσως και όχι.
Η ηπατίτιδα μπορεί ενίοτε να διαγνωστεί αρχικά και από μη ειδικό, όταν προκαλεί ίκτερο και το παιδί αποκτά υποκίτρινο χρωματισμό στο δέρμα του.
Το αίνιγμα με αυτές τις ηπατίτιδες, είναι ότι δεν εντοπίζεται στα παιδιά κάποιος από τους ιούς της ηπατίτιδας.  
Από τα λίγα δεδομένα που έχουμε, πάμε στις υποθέσεις για την/τις αιτίες, του φαινομένου
Α) Κορονοϊός:
Διάφοροι ιοί κι όχι μόνο οι ιοί της ηπατίτιδας, μπορούν να πυροδοτήσουν ηπατίτιδες και άλλες φλεγμονώδες παθήσεις.
Από την άλλη, μόνο κάποια από τα παιδιά βρέθηκαν θετικά.
Οπότε ο κορονοϊός, ούτε ικανή, ούτε αναγκαία συνθήκη είναι, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Β) Εμβόλια:
Περιστατικά αυτοάνοσης ηπατίτιδας έχουν περιγραφεί μετά από εμβολιασμούς με mRNA «εμβόλια».
Τα περισσότερα από τα παιδιά όμως, ήταν κάτω των 10. 
Ούτως ή άλλως δεν είναι συχνοί οι εμβολιασμοί σε αυτές τις ηλικίες, σε κάποιες από τις χώρες που συμβαίνουν τα περιστατικά δεν έχουν εγκριθεί στα μικρά παιδιά, και ακόμη πιο σημαντικά, όπως περιγράφεται από αρκετά δημοσιεύματα, κανένα από τα παιδιά δεν είχε εμβολιαστεί, κάτι που αν ισχύει, αποκλείει τα εμβόλια ως αιτίες.
Θα μπορούσε να πρόκειται για έμμεση παρενέργεια των εμβολίων; Δηλαδή, όπως έχουν κάποιοι ισχυριστεί, να περνάει η ακίδα από το δέρμα κάποιου άλλου στο αίμα του παιδιού;
Είναι πολύ δύσκολο να φτάσει η πρωτεΐνη ακίδας στο δέρμα. 
Ακόμη και σε ένα τέτοιο μακρινό ενδεχόμενο, η ποσότητα της πρωτεΐνης ακίδας που θα μπορούσε ίσως να φτάσει στο δέρμα είναι πολύ λιγότερη από αυτή που θα φτάσει στο αίμα και στα όργανα του εμβολιασμένου αν και φαρμακοκινητικά δεδομένα έχουμε μόνο για τα νανολιπιδιωσωμάτια του εμβολίου, το περίβλημα του, κι όχι για την πρωτείνη ακίδας, εκτός κι αν υπάρχει μηχανισμός έκκρισης της πρωτεΐνης ακίδας μέσω εφίδρωσης.
Ακόμη και αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό, η πρωτεΐνη ακίδας θα έπρεπε μετά να περάσει κι από τον φραγμό του δέρματος του παιδιού για να φτάσει στο αίμα.
Πράγμα που σημαίνει, ότι ακόμη κι αν συνέβαινε αυτό το πολύ μακρινό ενδεχόμενο του να φτάνουν στοιχεία του εμβολίου ή η ακίδα στο δέρμα κάποιου άλλου, οι ποσότητες τους θα ήταν πολύ μικρότερες από αυτές που έχουν οι εμβολιασμένοι στο σώμα τους κι επομένως, θα ήταν απολύτως λογικό να βλέπουμε πολύ, μα πάρα πολύ πιο συχνά άμεσες παρενέργειες από ότι έμμεσες λόγω της όχι και τόσο πιθανής μετάδοσης από άτομο σε άτομο.
Οι αδενοϊοί όμως, μπορούν να προκαλέσουν ηπατίτιδες. Θα μπορούσαν λοιπόν τα εμβόλια με φορείς αδενοϊούς να είναι οι υπαίτιοι για τις παιδικές ηπατίτιδες;
Όπως είπαμε, τα παιδιά δεν ήταν εμβολιασμένα. 
Τι συμβαίνει όμως με την πιθανότητα της έμμεσης μετάδοσης;  
Από την άλλη, οι αδενοϊοί, μπορούν να μεταδοθούν από κάποιον που εμβολιάστηκε με εμβόλια τους σε κάποιον άλλο. 
Αυτό συμβαίνει όμως με εμβόλια ζωντανών αδρανοποιημένων αδενοϊών. 
Οι κατασκευάστριες εταιρίες για τα εμβόλια αδενοϊού κατά του κορονοϊού, μας διαβεβαιώνουν ότι οι αδενοϊοί έχουν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να μην  μπορούν να πολλαπλασιαστούν κι επομένως δεν μπορούν ούτε να μεταδοθούν. 
Υπάρχει πάντα η πιθανότητα, να συμβεί στον πυρήνα μας κάποιο γεγονός που θα «αντιστρέψει» την γενετική τροποποίηση και θα ξανακάνει τον αδενοϊό μεταδοτικό, αλλά δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση μιας τέτοιας πιθανότητας.
Γ) Καραντίνες. 
Μετά τον πολύμηνο εγκλεισμό τους, τα παιδιά έχασαν χρόνο από την ωρίμανση του ανοσοποιητικού τους. 
Όταν ξανακυκλοφόρησαν, εκτέθηκαν απότομα σε μια σωρεία ιών, κάτι που καταμαρτυρείται από την συμφόρηση παιδιατρικών κλινικών, π.χ στο Ισραήλ, φαινόμενο που θα είναι πιο έντονό όσο πιο μικρό είναι το παιδί καθώς όσο πιο μικρό είναι, τόσο πιο περιορισμένη είναι η έκθεση του και η ανοσολογική του μνήμη.
Η απότομη επαφή με μια σωρεία ιών, σε συνδυασμό ή όχι και με την έκθεση τους στον κορονοϊό, μπορεί να πυροδότησε ηπατίτιδες αν και όχι μόνο. 
Πρόβλημα με αυτήν την υπόθεση, είναι γιατί δεν είδαμε αυτό το φαινόμενο νωρίτερα αλλά δεν είναι υποχρεωτικό η ηπατίτιδα να εκδηλωθεί την στιγμή που πυροδοτείται.
Δ) Ένας άγνωστός μας μικροοργανισμός που προκαλεί ηπατίτιδες. 
Γιατί όμως μόνο σε παιδιά; 
Δεν έχουμε τίποτε που να υποστηρίζει ή να αποκλείει αυτήν υπόθεση, όπως με κάθε τι που μας είναι άγνωστο.
Η τρίτη υπόθεση, μου φαντάζει πιο ισχυρή, καθώς δεν υπάρχουν δεδομένα, από όσο τουλάχιστον γνωρίζω, που να την αποκλείουν.
Θα μπορούσε βέβαια η αιτία να μην είναι βιολογική αλλά χημική.
Εμείς ασχοληθήκαμε με τις υποθέσεις που θα διαχυθούν στην κοινή γνώμη για να μην διαδοθούν περισσότερο οι πιο απίθανες, παρότι και γω ο ίδιος, όταν πρωτοάκουσα για το φαινόμενο και πριν δω τα λιγοστά δεδομένα που έχουμε, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν: Εμβόλιο.  
Όπως και να ΄χει, οι ανεξήγητες ηπατίτιδες των παιδιών, είναι ένα φαινόμενο που ορθώς, ξενίζει και χρήζει επειγόντως διερεύνησης. 
Αν το κακό, έχει ήδη συμβεί, υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες. 
Αν συνεχίζει να συμβαίνει, τότε πέρα από την απόδοση των εγκληματικών ευθυνών, υπάρχει η επιτακτική ανάγκη, να το σταματήσουμε.
agriazwa.blogspot.com
Σημείωση:Να ενημερώσω τους αναγνώστες του Blog μου με τους οποίους δεν έχουμε επαφή στα άλλα «κοινωνικά» μέσα, πως το επικαιροποιημένο βιβλίο μου για την πανδημία «Χωρίς ανάσα: Τα χρονικά του μεγάλου Φόβου», μπορείτε πλέον να το βρείτε και στον Ιανό.
Πέτρος Αργυρίου,  19 Απριλίου 2022, agriazwablogspot.com

Πες το με ένα ποίημα: Με τί καρδιά, με τί πνοή, τί πόθους και τί πάθος πήραμε τη ζωή μας· λάθος! κι αλλάξαμε ζωή.

Στο περιγιάλι το κρυφό
κι άσπρο σαν περιστέρι
διψάσαμε το μεσημέρι·
μα το νερό γλυφό.

Πάνω στην άμμο την ξανθή
γράψαμε τ’ όνομά της·
ωραία που φύσηξεν ο μπάτης
και σβήστηκε η γραφή.

Με τί καρδιά, με τί πνοή,
τί πόθους και τί πάθος
πήραμε τη ζωή μας· λάθος!
κι αλλάξαμε ζωή.
Άρνηση-Γιώργος Σεφέρης

Υγειονομικοί απεργοί πείνας και Τσάπαλης Λάμπρος : Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την απεργεία πείνας

31η Ημέρα Απεργίας Πείνας
Μετά και την τελευταία υποχρέωση των απεργών πείνας και την ολοκλήρωση όλων των ψηφισμάτων προς όλους τους κρατικούς, εκκλησιαστικούς και δικαστικούς φορείς για την ανάληψη των ευθυνών τους τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσαν μπροστά στο Υπουργείο Υγείας την συνέχιση του αγώνα "μέρα την μέρα" περιμένοντας μια απάντηση από τον Πρωθυπουργό τον οποίο θεωρούν βασικό υπεύθυνο για την όλη κατάσταση.
                            

Πες το με άνα ποίημα -Ν’ ανεβώ στην κορφή σου, να πετάξω στη γης ένα λουλούδι.

Σε ανέβαινα, σε κατέβαινα, ουρανό
φορτωμένος για τις ανάγκες μου.
Οι λέξεις μου, κάλυκες, έπρεπε
να γιομίζουν με φως. Οι στίχοι μου
γλάστρες στου Θεού το παράθυρο.
                                     Νικηφόρος Βρεττάκος


 

στη δύναμη του αέρα

η δύναμη του αέρα
το φούσκωμα των πανιών
το σταθερό πάτημα των ποδιών στη σανίδα
και νιώθεις τη δύναμη στο κορμί σου
         ntina

Λίγος σεβασμός στον Πλανήτη που με τόση υπομονή ακόμα μας ανέχεται

Ό,τι μπόρεσα να διασώσω
(στον κόσμο που πήγα)
το διέσωσα, θάλασσα.
Η ψυχή μου ένα σμήνος
μυριάδων πουλιών
που τ’ αλώνιζε η θύελλα.
Όσα διασώθηκαν
βρήκαν το δέντρο τους.
Φτερούγισαν κι έμειναν
μέσα στις λέξεις…Nικηφόρος Βρεττάκος
ntina

Οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν συνέχεια νέους κόσμους

Η ανακάληψη νέων κόσμων πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον μας - Οι επιστήμονες βρήκαν 12 νέα φεγγάρια γύρω από τον Δία – συμπεριλαμβανομένου και ενός που το καλούν το “παράξενο”

Κατά την αναζήτηση ενός υποθετικού πλανήτη στις άκρες του ηλιακού μας συστήματος που είναι γνωστός ως πλανήτης Εννέα ή πλανήτης X, μια ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε 12 νέα φεγγάρια γύρω από τον Δία .
Αυτό φέρνει το συνολικό αριθμό των φεγγαριών γύρω από τον αέρινο γίγαντα στα  79.
Έντεκα από τα νέα φεγγάρια ακολουθούν τις υπάρχουσες τροχιές, αλλά ένα από τα νέα φεγγάρια του Δία ακολουθεί ένα μοναδικό, περίεργο μονοπάτι.
Ο γιγαντιαίος πλανήτης Δίας μέχρι τώρα μας έκρυβε το σύνολο των φεγγαριών του,μέχρι που οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν 12 νέα φεγγάρια γύρω από τον Δία, συμπεριλαμβανομένου και του μικρού “παράξενου” που λόγω της τροχιάς του αυτό το μικρό φεγγάρι έχει πολλές πιθανότητες να συγκρουστεί με κάποιο άλλο και να συντριβεί
Αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερα περίεργο σχετικά με αυτήν την πρόσφατη ανακάλυψη  είναι ότι οι ερευνητές δεν έψαχνα κάν για αυτά.

Η ομάδα που ανακάλυψε τα φεγγάρια έψαχνε για ένα υποθετικό τεράστιο πλανήτη που μπορεί να υπάρχει στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος, πέρα ​​από τον Πλούτωνα, που συχνά αναφέρεται ως πλανήτης εννέα ή πλανήτης Χ . Την έρευνα προέδρευε  ο Scott Sheppard , ερευνητής στο Carnegie Institution for Science, ο οποίος μελετά μικρά σώματα στο ηλιακό σύστημα και το σχηματισμό πλανητών και αστεριών.

Όμως, καθώς έψαχναν για αυτόν τον άγνωστο πλανήτη, αποφάσισαν,ταυτόχρονα,να ρίξουν μια ματιά στο τι θα μπορούσε να κρύβεται ακόμα,γύρω από τον Δία. Έτσι βρήκαν τα φεγγάρια,τα οποία έχουν παρατηρηθεί πολλές φορές και οι ακριβείς τροχιές τους έχουν υποβληθεί προς έγκριση από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση, η οποία αναγνωρίζει επισήμως κάθε ουράνιο σώμα.

Τα πολλά φεγγάρια του Δία
Η ομάδα χρησιμοποίησε το τηλεσκόπιο 4-μέτρων Blanco στο διαμερικανικό παρατηρητήριο Cerro Tololo της Χιλής, Ένα ισχυρό εργαλείο για την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού σε αναζήτηση αγνώστων αντικειμένων.
Πρώτη φορά είδαν τα 12 νέα φεγγάρια την άνοιξη του 2017, αλλά έπρεπε να διενεργήσουν αρκετές παρατηρήσεις για να επιβεβαιώσουν ότι τα φεγγάρια στην πραγματικότητα περιστρέφονταν γύρω από τον Δία, σύμφωνα με τον Gareth Williams της International Astronomical Union’s Minor Planet Center.
“Έτσι, η όλη διαδικασία πήρε ένα χρόνο”, δήλωσε ο Gareth Williams , ο οποίος υπολόγισε τις τροχιές των νέων φεγγαριών.
Με τα ήδη υπάρχοντα 67 γνωστά φεγγάρια που γυρνούν γύρω από τον Δία, ήδη η κυκλοφορία γύρω από τον αέρινο πλανήτη είναι πυκνή.
Το μεγαλύτερο φεγγάρι του Δία, ο Γανυμήδης , είναι το ένατο μεγαλύτερο αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα, μεγαλύτερο από τον πλανήτη Ερμή και πλανήτες νάνους όπως ο Πλούτωνας. Αλλά τα νεοανακαλυφθέντα φεγγάρια είναι μικροσκοπικά, με διαμέτρους που κυμαίνονται από 1 έως 3 χιλιόμετρα.

Και πιό είναι το “παράξενο”;
Ο Scott Sheppard δήλωσε: “το μικρότερο φεγγάρι του Δία, που έχει διάμετρο μικρότερη από 1 χιλιόμετρο”.
Η ομάδα πρότεινε να ονομάσουν το μικροσκοπικό φεγγάρι Valetudo, από την εγγονή του Ρωμαίου θεού Δία,την θεά της υγείας και της υγιεινής. 
 Η Valetudo,λοιπόν,είναι σαν να κινείται ανάποδα σε έναν αυτοκινητόδρομο, επομένως είναι πολύ πιθανό να συγκρουστεί με ένα από τα άλλα φεγγάρια ή και να έχει συγκρουστεί μαζί τους στη διάρκεια των ετών,είπε ο Sheppard.

Ή,ακόμα,η Valetudo να είναι κομμάτι ενός μεγαλύτερου φεγγαριού που καταστράφηκε από μια τέτοια σύγκρουση στο απώτερο παρελθόν,ή και όχι,για αυτό η ερώτηση που εκκρεμεί είναι:Tι συγκρούστηκε με τι; Τι ήταν εκεί που βρίσκεται σήμερα η Valetudo; 

Βέβαια,επισημαίνουν οι ερευνητές αστρονόμοι,είναι πιθανό και άλλα φεγγάρια σαν αυτά να κρύβονται γύρω από τον Δία, περιμένοντας να τα ανακαλύψουμε. Και όσο περισσότερα εντοπίζουμε, τόσο περισσότερα μαθαίνουμε για το πώς ο Δίας έγινε ο πλανήτης που είναι σήμερα. “Αυτό που βλέπουμε είναι ακριβώς η κορυφή του παγόβουνου”, λέει ο Douglas Hamilton. “Όσο περισσότερο παρατηρούμε, τόσο πιο πολλά φεγγάρια βρίσκουμε”.

Ο θρυλικός Ιταλός επιστήμονας Galileo ανίχνευσε για πρώτη φορά τα τέσσερα μεγαλύτερα φεγγάρια του Δία, την Iώ, την Ευρώπη, τον Γανυμήδη και την Καλλιστώ το 1610.

Κείμενο,επιμέλεια:ntina

πηγές:businessinsider.com
theverge.com

To δόγμα των μεταλλάξεων


Υπάρχει στη βιολογία (και, κατά συνέπεια, στους βιοτεχνολόγους) ένα «βασικό δόγμα», που κατάγεται απ’ το 1958 κι απ’ τον ευγονιστή (και νομπελίστα) Francis Crick (μαζί με τον Watson υποστήριξαν την δομή του dna σαν διπλή έλικα). 
Σύμφωνα μ’ αυτό το δόγμα στα κύτταρα η «ροή πληροφοριών» γίνεται απ’ τα νουκλεϊνικά οξέα (: DNA) προς τα ριβοσώματα (RNA), που στη συνέχεια παράγουν τις κάθε φορά οριζόμενες πρωτεϊνες (που αποτελούν εκφράσεις της ζωής) – και ποτέ η «ροή πληροφοριών» δεν γίνεται ανάποδα. 
Θα ήταν εύλογο να αναρωτηθεί κάποιος «και πως είστε τόσο σίγουροι;» δεδομένου ότι η ζωή των κυττάρων παραμένει ακόμα μυστηριώδης, ενώ το «βασικό δόγμα» βρωμάει ιδεολογία ιεραρχίας: οι θεωρούμενες πιο «απλές» μορφές υπακούουν στις πιο σύνθετες…
     Η χυδαία εκλαϊκευση αυτού του «βασικού δόγματος» πέρασε την πιάτσα στη διάρκεια των πλατφορμιασμών. 
Διάφοροι παπαγάλοι «απαντούσαν» στην διαπίστωση ότι δεν πρόκειται για «εμβόλια» αλλά για πλατφόρμες γενετικής τροποποίησης / μετάλλαξης των (ανθρώπινων) κυττάρων λέγοντας: «αυτά είναι μαλακίες, μετάλλαξη είναι η αλλαγή του DNA των κυττάρων, ενώ εδώ πρόκειται μόνο για την αλλαγή του RNA που δεν έχει σχέση με το DNA»….
     Αν θυμάστε (;;;) η ασταμάτητη μηχανή είχε υποστηρίξει τεκμηριωμένα τρία πράγματα. 
Πρώτον, ότι οι γενετιστές, που έβρισκαν ανυπέρβλητες δυσκολίες στο χακάρισμα του DNA (παρότι για εμπορικούς λόγους αυτό ακριβώς εφαρμόζεται, με ολέθριες συνέπειες∙ αν δεν την ξέρετε ήδη συγκρατείστε την τεχνολογία, θα την ακούτε τακτικά: crisp/cas9…) όταν ανακάλυψαν ότι μπορούν να χακάρουν ευκολότερα το RNA (με τις πλατφόρμες τους) αλλάζοντας την πρωτεϊνική παραγωγή των κυττάρων, άναψαν καπνογόνα: θα μπορούσαν να μεταλλάσσουν την κυτταρική λειτουργία (και, κατά συνέπεια, την λειτουργία του οργανισμού…) γλυτώνοντας χρόνο, κόπο και χρήμα!!! 
Δεύτερον είχαμε υποστηρίξει ότι αυτό το «βασικό δόγμα» έχει αποδειχθεί ότι δεν ισχύει (με αποδείξεις τους κορωνοϊούς και τον HIV) και ότι, αντίθετα απ’ το «βασικό δόγμα», το κυτταρικό RNA στο ριβόσωμα και το DNA στον πυρήνα βρίσκονται σε «διάλογο», έτσι ώστε αλλαγές στο πρώτο να προκαλούν αλλαγές στο δεύτερο. 
Και τρίτον είχαμε υποστηρίξει ότι οι ειδικοί των αφεντικών προσπαθούν να εξαφανίσουν τον ιστορικά βεβαρημένο όρο «μετάλλαξη» περιορίζοντάς τον στο χακάρισμα του DNA, ενόσω τα κύτταρα είναι ενιαία σύνολα και μπορούν να χακαριστούν / μεταλλαχτούν και με άλλους τρόπους.
     Ψύλλοι στ’ άχυρα; 
Εξεζητημένες πληροφορίες; 
Όπως θα δείτε στη συνέχεια καθόλου! (Και να γιατί το «δεν ακουμπάμε τα εμβόλια» είναι μια ολέθρια στάση από πολιτική, κοινωνική και ζωϊκή στάση). 
Μια καθόλα επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στις 25 Φλεβάρη του 2022, από βιολόγους και όχι μόνο του σουηδικού πανεπιστημίου του Lund (φωτογραφία επάνω), απέδειξε οριστικά ότι η πλατφόρμα γενετικής τροποποίησης των κυττάρων των φαρμακομαφιών pfizer/biontech όταν φτάσει στο συκώτι (πράγμα σίγουρο!) επηρεάζει με τέτοιο τρόπο το «φυσικό» ανθρώπινο RNA ώστε να προκαλείται «παρέμβαση» στο DNA… 
Και μάλιστα σε μια συγκεκριμένη περιοχή του ανθρώπινου DNA που ονομάζεται “Line-1”. (Για να πούμε πιο σωστά: η έρευνα έγινε σε ηπατικά κύτταρα – το ίδιο είναι πολύ πιθανό ότι συμβαίνει και σε κάθε άλλο κύτταρο…) 
H διαδικασία αυτή, της μεταφοράς αλλαγών από το κυτταρικό RNA στο DNA, λέγεται «αντίστροφη μεταγραφή» (reverse transcription) και ήταν ήδη γνωστή∙ και είναι πολλές οι έρευνες αυτά τα δύο χρόνια που έχουν πιθανολογήσει ισχυρά ότι αυτό προκαλούν οι «πλατφόρμες». 
Η έρευνα των πανεπιστημιακών του Lund το απέδειξε χωρίς καμμία αμφισβήτηση. 
Προσθέτοντας κι αυτό: οι δοκιμές της συγκεκριμένης πλατφόρμας σε ζώα είχε προκαλέσει ηπατίτιδες… 
Σας το είπε κανείς;
     Πρώτο συμπέρασμα, κραυγαλέο, αναμφισβήτητο: η μαζική επιβολή των πλατφορμών mRNA είναι μαζική παρέμβαση στο ανθρώπινο DNA. 
Εξαιτίας της θεμελιώδους άγνοιας των γενετιστών; 
Ή εξαιτίας δόλου; 
Προς το παρόν διαλέγετε και παίρνετε. 
Αλλά το πράγμα δεν τελειώνει εκεί.
     Τι είναι η “Line-1” στο ανθρώπινο DNA στην οποία επιτίθεται τελικά το συνθετικό mRNA των πλατφορμών; 
Είναι ένα τμήμα της γονιδωματικής αλληλουχίας, ένα «γονίδιο» όπως λένε οι βιολόγοι, για το οποίο έχει αναγνωριστεί ότι είναι υπεύθυνο για τις επισκευές του DNA όταν κάπου παθαίνει κάποια ζημιά! Με άλλα λόγια, είτε από άγνοια είτε από δόλο (…) εκτός απ’ το χακάρισμα του ανοσοποιητικού χακάρεται και το «κέντρο» των κυττάρων, το “μηχανουργείο” τους αν μας επιτρέπεται ο παραλληλισμός, στο σημείο που τα εμποδίζει να αυτο-επισκευαστούν, όπως είναι η φυσική δυνατότητά τους… 
Τι σημαίνει αυτό το δεύτερο; 
Ελπίζουμε να μην δυσκολεύεσθε να το καταλάβετε: περισσότερες αρρώστιες, και μάλιστα αρρώστιες που θα μπορούν να χαρακτηριστούν γενετικές∙ έτσι ώστε να απαιτείται «γενετική παρέμβαση / θεραπεία»!!!
     Τί συμπτωση! 
Αυτό ακριβώς είναι το μοντέλο της «ιατρικής» και της «φροντίδας υγείας» στην 4η βιομηχανική επανάσταση! 
Τί σύμπτωση!!! 
Αυτό είναι το πλάνο κερδοφορίας και ελέγχου του κοινωνικού εργοστάσιου απ’ τα αφεντικά του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος και τους συμμάχους τους!
     Τί σύμπτωση!! Το γενικό πλαίσιο της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης εξυπηρετείται άψογα!!!