Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Επειδή μου αρέσουν και τα εκλεκτά εδέσματα - ψωμί με μήλο, ηλιόσπορους και καρύδια!!!

Μια υπέροχη λιχουδιά - ψωμάκι με διπλό μήλο, ηλιόσπορους και καρύδια!
Γεμάτο φρούτα και καρύδια1
Μπορούμε να το φάμε ζεστό ή κρύο, υπέροχο πρωινό, δεκατιανό ή επιδόρπιο! 
Θα χρειαστώ:
1 φλιτζάνι από δύο πολύ γλυκά μήλα πολτοποιημένα
1 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη υγρή
2 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι γιαούρτη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα αλεσμένη
1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι μήλο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 φλιτζάνι ηλιόσπορους
Πως το ετοιμάζω
-. προθερμαίνω το φούρνο στους 180 ή ανάλογα με τον φούρνο μας...
-. βουτυρώνω ένα ταψί 15χ25 ή κάποιο άλλο αναλόγου μεγέθους!
-. ανακατεύω σε ένα μπολ τον πολτό μήλου, 
το μισό φλυτζάνι ζάχαρη,
τα αυγά, 
το λάδι, 
τη γιαούρτη και τη βανίλια...
-. χτυπάω με το σύρμα για να αναμειχθούν.
-. κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, 
το baking powder, 
τη σόδα, 
το αλάτι, 
την κανέλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα ξεχωριστό μπολ. 
-. κάνω μια λακκούβα και προσθέτω το μείγμα με τον πολτό του μήλου... 
-. ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά... 
-. προσθέτω τα μήλα και τα καρύδια... 
-. αδειάζω το μείγμα μου στο βουτυρωμένο ταψί και ισιώνω την επιφάνεια...
-. πασπαλίζω με λίγη από τη ζάχαρή μου και τους ηλιόσπορους...
-. ψήνω στη μεσαία σκάλα του φούρνου μου για 40 έως 45 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι μου - το γνωστό κόλπο -  να βγαίνει καθαρό... 
-. μόλις είναι έτοιμο το αφήνω για 10' να κρυώσει λίγο και
-. αναποδογυρίζω σε μια ξύλινη επιφάνεια για αυτή τη χρήση και το αφήνω να κρυώσει καλά πριν το κόψω!!!
Καλή απόλαυση!!!
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου