Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024

Το ανθρώπινο λογισμικό, δηλαδή το σύνολο των σκέψεών μας, στηρίζεται στην λογική.

από το χρονολόγιο της Maria Fiotakihttps://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0yvgTReinCwj6QnWEMDpmNKT2NvtjEbRHFBRuJGfGopenbv26xtxaW2nv9j4hS6k2l&id=100001252030344
Το ανθρώπινο λογισμικό, δηλαδή το σύνολο των σκέψεών μας, στηρίζεται στην λογική. Η λογική αποτελείται από ΔΩΔΕΚΑ κανόνες:
1. Αρχή της Αρχής
2. Αρχή του Αποχρωντος Λόγου
3. Αρχή του Χρόνου
4. Αρχή του Χώρου
5. Αρχή της Ταυτότητας
6. Αρχή του Συνόλου
7. Αρχή του Διττου Αντί
8. Αρχή του Αποκλειομενου μέσου ή τρίτου
9. Αρχή της Διαβαθμίσεως
10. Αρχή της μη Αντιφάσεως
11. Αρχή της Συγγενικότητος ή Ιεράρχησης
12. Αρχή εκ των Εναντίον τα Ενάντια
Λογική είναι ότι αρμόζει ή ανήκει στον Λόγο. Δηλαδή, έχουμε τον Λόγο, κάνουμε παρατηρήσεις και το αποτέλεσμα των παρατηρήσεων είναι οι κανόνες της λογικής. 
Λόγος είναι η διαίρεση, όπως ξέρουμε από τα μαθηματικά. Για να έχει κάποιο νόημα όμως αυτή η διαίρεση, πρέπει να υπάρχει κρίση και τάξη. Πως κρίνεται όμως και ταξινομείται το κάθε πράγμα προκειμένου να διαιρεθεί; Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα γεννήθηκε η έννοια του "Μέτρου": μετράμε τα πράγματα, έτσι ώστε να μπορούμε να τα κρίνουμε και να τα ταξινομήσουμε σωστά. Και για να κρίνουμε και να ταξινομήσουμε σωστά, μετράμε την φύση των πραγμάτων. 
Στα Πλατωνικα έργα, υπάρχει η λέξη " Ιδέα" που προέρχεται από το ρήμα "οίδα". Αυτό που σήμερα αποκαλούν κάποιοι " Κόσμο των ιδεών", στα Πλατωνικα κείμενα περιγραφεται ως "Μουσική". Η Μουσική, η οποία ήταν κατά τους προγόνους μας κλάδος των Μαθηματικών μαζί με την αριθμητική, την γεωμετρία, την στερεομετρία και την αστρονομία, αποτελούσε κατά τον Πλάτωνα τη σκέψη του Πανγεννητορος Νοος. 
Η αρχική έννοια της λέξεως "Μαθηματικά" προέρχεται από τη λέξη "Μάθηση" η οποία σημαίνει απόκτηση γνώσεων ενώ Μαθηματικός είναι αυτός που είναι διατεθειμένος για μάθηση. Τα Μαθηματικά είναι γέννημα της Λογικής και το αποτέλεσμα της Λογικής και των Μαθηματικών, είναι η "Επιστήμη" (Επί+ισταμαι= γνωρίζω καλά). Στην αρχαία Ελλάδα, θρησκεία και επιστήμη ήταν ένα και το αυτό. Κάποιοι αργότερα, διαχώρισαν την θρησκεία από την επιστήμη με αποτέλεσμα η θρησκεία να γίνει μη λογική και η επιστήμη μη αγαθή. 
Η ελληνική μυθολογία είναι θεολογία και είναι η μοναδική ανά την υφήλιο που διατηρεί ΑΡΡΗΚΤΗ σχέση με την επιστήμη. Αποτελεί την αισθητική προσέγγιση του Κόσμου (έννοια που έχει αντικατασταθεί με τη λέξη Σύμπαν). Η μυθολογία είναι δηλαδή ο τρόπος που είχαν βρει οι πρόγονοι μας να μεταφέρουν στον ορατό κόσμο της ύλης, όσα δεν ήταν ορατά, προκειμένου να βοηθηθούν στην περαιτέρω διερεύνηση και να δώσουν εμπεριστατωμένες εξηγήσεις για τον τρόπο και τον λόγο της ύπαρξης και ταυτόχρονα να διατηρήσουν κρυφή τη γνώση από εκείνους που δεν μπορούσαν ν' αντιληφθούν την σημασία της, γεγονός που τους καθιστούσε επικίνδυνους. 
Στοιχεία της μυθολογίας μας με εκπληκτική ομοιότητα, βρίσκει κανείς διάσπαρτα μέσα στις γραφές της Χριστιανικής θρησκείας, γεγονός που σε συνδυασμό με τον τρόπο που επιβλήθηκε αυτή στους Έλληνες και την εβραϊκή προέλευσή της, οδηγεί τη λογική στο συμπέρασμα πως η μυθολογία μας χρησιμοποιήθηκε για να νιώσουν οι Έλληνες οικειότητα με τον Χριστιανισμό. 
Του κάκου προσπαθούν κάποιοι να πείσουν πως ο Χριστιανισμός είναι η συνέχιση της δικής μας ΛΑΤΡΕΙΑΣ (και όχι θρησκείας) στους θεους μας. 
Η μεγάλη διαφορά και το ασυμβίβαστο, είναι πως η ελληνική θεολογία δεν είναι βασισμένη στο δόγμα, αλλά στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ... Γεγονός που πρακτικά, δίνει την δυνατότητα σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ επιθυμεί και γνωρίζει να την εξελίξει. "Εργαλείο" για κάτι τέτοιο εξακολουθούν να είναι όλοι οι κλάδοι των Μαθηματικών. Και ιδανικός, εκείνος που τους κατέχει ΟΛΟΥΣ. 
Να έχετε μια όμορφη και ξέγνοιαστη ημέρα Απόλλωνος! Καλημέρα! 
Υ.Γ. Στην φωτογραφία, το γενεαλογικό δένδρο των θεών και των ηρώων της μυθολογίας από την "Θεογονία" του Ησιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου