"Αυτή η νέα ενέργεια για την κίνηση των μηχανημάτων του κόσμου θα προέρθει από την ενέργεια, η οποία λειτουργεί/κινεί το σύμπαν,
την κοσμική ενέργεια, της οποίας η κεντρική πηγή για τη γη είναι ο ήλιος και η οποία είναι παντού παρούσα σε απεριόριστες ποσότητες." - Nikola Tesla
την κοσμική ενέργεια, της οποίας η κεντρική πηγή για τη γη είναι ο ήλιος και η οποία είναι παντού παρούσα σε απεριόριστες ποσότητες." - Nikola Tesla
Brooklyn Eagle 10 Ιουλίου 1932 ο Nikola Tesla δηλώνει:
Έχω αξιοποιήσει τις κοσμικές ακτίνες και τις έχω κάνει να λειτουργήσουν μια κινητή συσκευή.
Η έρευνα για τις κοσμικές ακτίνες είναι ένα θέμα που με απασχολεί πολύ.
Ήμουν ο πρώτος που ανακάλυψε αυτές τις ακτίνες και φυσικά αισθάνομαι απέναντί τους όπως θα αισθανόμουν απέναντι στη σάρκα και το αίμα μου.
Έχω αναπτύξει μια θεωρία για τις κοσμικές ακτίνες και σε κάθε βήμα των ερευνών μου την έχω βρει απολύτως δικαιολογημένη.
Τα ελκυστικά χαρακτηριστικά των κοσμικών ακτίνων είναι η σταθερότητά τους.
Μας κατακλύζουν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, και αν αναπτυχθεί ένα εργοστάσιο που θα χρησιμοποιεί την ενέργειά τους, δεν θα απαιτούνται συσκευές αποθήκευσης ενέργειας, όπως θα ήταν απαραίτητο με τον άνεμο,
την παλίρροια ή το ηλιακό φως.
Όλες οι έρευνές μου φαίνεται να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μικρά σωματίδια, το καθένα από τα οποία φέρει τόσο μικρό φορτίο που δικαιολογείται να τα αποκαλούμε νετρόνια. Κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, που υπερβαίνει εκείνη του φωτός.
Πριν από περισσότερα από 25 χρόνια άρχισα τις προσπάθειές μου να αξιοποιήσω τις κοσμικές ακτίνες και τώρα μπορώ να δηλώσω ότι κατάφερα να λειτουργήσω μια κινητήρια συσκευή μέσω αυτών.
Θα σας πω με τον πιο γενικό τρόπο, η κοσμική ακτινοβολία ιονίζει τον αέρα, απελευθερώνοντας πολλά φορτία ιόντων και ηλεκτρονίων.
Τα φορτία αυτά συλλαμβάνονται σε έναν συμπυκνωτή, ο οποίος εκφορτίζεται μέσω του κυκλώματος του κινητήρα.
Έχω ελπίδες να κατασκευάσω τον κινητήρα μου σε μεγάλη κλίμακα, αλλά οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για την υλοποίηση του σχεδίου μου.
Όπως το θέτει η NuEnergy:
Όπως το θέτει η NuEnergy:
Η πρόθεση του Tesla ήταν να συμπυκνώσει την ενέργεια που ήταν παγιδευμένη μεταξύ της γης και της ανώτερης ατμόσφαιρας και να τη μετατρέψει σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Φαντάστηκε τον ήλιο ως μια τεράστια σφαίρα ηλεκτρισμού,
θετικά φορτισμένη με δυναμικό περίπου 200 δισεκατομμυρίων βολτ. Η γη, από την άλλη πλευρά, είναι φορτισμένη με αρνητικό ηλεκτρισμό.
Η τεράστια ηλεκτρική δύναμη μεταξύ αυτών των δύο σωμάτων αποτελούσε, τουλάχιστον εν μέρει, αυτό που ονόμασε κοσμική ενέργεια.
Διαφοροποιείται από νύχτα σε μέρα και από εποχή σε εποχή, αλλά είναι πάντα παρούσα.
Τα θετικά σωματίδια σταματούν στην ιονόσφαιρα και μεταξύ αυτής και των αρνητικών φορτίων στο έδαφος, σε απόσταση 60 μιλίων, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά τάσης - περίπου της τάξης των 360.000 βολτ.
Με τα αέρια της ατμόσφαιρας να λειτουργούν ως μονωτής μεταξύ αυτών των δύο αντίθετων αποθεμάτων ηλεκτρικών φορτίων, η περιοχή μεταξύ του εδάφους και της άκρης του διαστήματος παγιδεύει μεγάλη ποσότητα ενέργειας.
Παρά το μεγάλο μέγεθος του πλανήτη, ηλεκτρικά μοιάζει με έναν πυκνωτή που κρατάει τα θετικά και τα αρνητικά φορτία χωριστά χρησιμοποιώντας τον αέρα ως μη αγώγιμο υλικό ως μονωτή.
Η γη έχει φορτίο 96.500 coulombs.
Με δυναμικό 360.000 volts, η γη αποτελεί πυκνωτή 0,25 farads (farads = coulombs/volts).
Αν ο τύπος για τον υπολογισμό της ενέργειας που αποθηκεύεται σε έναν πυκνωτή (E =1/2CV2) εφαρμοστεί στη γη, αποδεικνύεται ότι το περιβάλλον μέσο περιέχει 1,6 x 1011 joules ή 4,5 megawatt-hours ηλεκτρικής ενέργειας.
Για να αξιοποιήσετε αυτή την ενέργεια υψηλής τάσης πρέπει να κάνετε δύο πράγματα - να φτιάξετε έναν αποροφητήρα ενέργειας και στη συνέχεια να επινοήσετε έναν τρόπο να κάνετε τον "απορροφητήρα" να ταλαντώνεται...΄
Αυτά και πολλά-πολλά έλεγε ο μεγάλος επιστήμονας και εφευρέτης Nikola Tesla εκείνα τα μακρινά χρόνια, τα οποία κάθε μέρα που περνάει γίνεται επιτακτική η ανάγκη να μπορούσαν να γίνουν "κτήμα" της ανθρωπότητας αλλά όπως έλεγε και ένας άλλος μεγάλος επιστήμονας,
φιλόσοφος και εφευρέτης, άγνωστος και αυτός στο ευρύ κοινό, ο Mihajlo Pupin στην αυτοβιογραφία του:
"...οι υπεύθυνοι της βιομηχανίας...
οι υπεύθυνοι της βιομηχανίας, οι οποίοι φοβόντουσαν ότι θα έπρεπε να καταργήσουν ορισμένες από τις συσκευές συνεχούς ρεύματος και τα εργοστάσια κατασκευής τους, αν το σύστημα εναλλασσόμενου ρεύματος λάμβανε οποιαδήποτε υποστήριξη.
Μια πολύ αντιαμερικανική στάση...
αλλά η άγνοια και οι λανθασμένες αντιλήψεις επικρατούσαν στις αρχές της δεκαετίας του '90, επειδή οι κεφαλαιούχοι των ηλεκτρικών βιομηχανιών έδιναν μικρή σημασία στους άρτια εκπαιδευμένους επιστήμονες."
Κάνοντας λοιπόν ακόμα και μια πολύ μικρή ιστορική αναδρομή καταλαβαίνουμε γιατί ορισμένες εφευρέσεις δεν προωθήθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν...
και ναι, η οικονομία και όχι η επιστήμη ήταν και είναι ο κύριος παράγοντας.
Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το εναλλασσόμενο ρεύμα καταπολεμήθηκε σφόδρα από σχεδόν όλους - βιομήχανους και επιστήμονες, οι οποίοι και στήριξαν τον Thomas Edison...
και ναι, η οικονομία και όχι η επιστήμη ήταν και είναι ο κύριος παράγοντας.
Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το εναλλασσόμενο ρεύμα καταπολεμήθηκε σφόδρα από σχεδόν όλους - βιομήχανους και επιστήμονες, οι οποίοι και στήριξαν τον Thomas Edison...
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου