Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Ένα Άρθρο Γνώμης Από Έναν Εμβολιασμένο Αυστραλό Συγγραφέα.

Ένα Άρθρο Γνώμης Από Έναν Εμβολιασμένο Αυστραλό Συγγραφέα.  
«Αν ο Κόβιντ ήταν πεδίο μάχης, θα ήταν ακόμα ζεστό από τα σώματα των ανεμβολίαστων. Ευτυχώς οι υποχρεωτικότητες υποχωρούν και οι δύο πλευρές του πολέμου επιστρέφουν παραπατώντας στη νέα κανονικότητα.
  Οι ανεμβολίαστοι είναι οι ήρωες των δύο τελευταίων ετών, καθώς μας επέτρεψαν να έχουμε μια ομάδα ελέγχου στο μεγάλο πείραμα και να αναδείξουμε την αδυναμία των εμβολίων κατά του κόβιντ.
  Οι ανεμβολίαστοι φέρουν πολλές ουλές μάχης και τραυματισμούς, καθώς είναι οι άνθρωποι που προσπαθήσαμε να τσακίσουμε ψυχολογικά.
Ωστόσο κανείς δεν θέλει να μιλήσει για το τι τους κάναμε και τι ανάγκασαν «Tην Επιστήμη» να αποκαλύψει.
  Γνωρίζαμε ότι η φθίνουσα ανοσία των πλήρως εμβολιασμένων είχε το ίδιο προφίλ με άλλους μέσα στην κοινωνία, όπως η μειοψηφία των ανεμβολίαστων, και όμως τους σημάδεψαμε για ειδική δίωξη.
  Βλέπετε, είπαμε ότι δεν είχαν «κάνει το σωστό για το ευρύτερο καλό», παραδίδοντας τα σώματά τους και την ιατρική αυτονομία τους στο κράτος.
  Πολλοί από τους λεγόμενους ειδικούς υγείας και πολιτικούς ηγέτες στην Αυστραλία παραδέχθηκαν ότι ο στόχος ήταν να κάνουν σχεδόν αβίωτη τη ζωή για τους ανεμβολίαστους, κάτι που πολλαπλασιάστηκε πολλές φορές από τον συλλογικό όχλο, με τον καυγά να μεταφέρεται στους χώρους εργασίας, στις φιλίες και στις οικογενειακές συγκεντρώσεις.
  Σήμερα, η σκληρή αλήθεια είναι ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν δικαιολογημένο, καθώς διολισθήσαμε γρήγορα από το αίσθημα δικαίου στην απόλυτη βαναυσότητα. 
  Μπορεί να απευθύνουμε το «κατηγορώ» μας στους ηγέτες μας και στους ειδικούς υγείας για την πίεση, αλλά κάθε άτομο μέσα στην κοινωνία πρέπει να καταστεί υπόλογο, γιατί έπεσε μέσα στην καλά τοποθετημένη παγίδα.
  Το κάναμε αυτό παρότι γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η αντίθεση σε ζητήματα αρχής είναι ανεκτίμητη όταν πρόκειται για το τι μπαίνει μέσα στα σώματα μας, και αφήσαμε τον εαυτό μας να εξαπατηθεί και να πιστέψει ότι το να πάμε σε ένα ακόμα αναποτελεσματικό λοκντάουν θα  ήταν λάθος των ανεμβολίαστων και όχι λάθος της τοξικής πολιτικής των αναποτελεσματικών εμβολίων.
  Πήραμε ικανοποίηση κάνοντας τους ανεμβολίαστους αποδιοπομπαίους τράγους, γιατί μετά από μήνες προκατασκευασμένων λοκντάουν από πολιτικούς ηγέτες τυφλωμένους από την εξουσία νιώθαμε καλά έχοντας κάποιον να κατηγορήσουμε και να ρίξουμε στην πυρά.
  Πιστέψαμε ότι είχαμε τη λογική, την αγάπη και την αλήθεια με το μέρος μας, οπότε ήταν εύκολο να ευχηθούμε θάνατο στους ανεμβολίαστους.
  Όσοι από μας γελοιοποιήσαμε και κοροϊδέψαμε τους μη συμμορφούμενους, το κάναμε επειδή νιώσαμε αμηχανία με το θάρρος και τις αρχές τους και δεν πιστέψαμε ότι οι ανεμβολίαστοι θα  κατάφερναν να μείνουν αλώβητοι, και μετατρέψαμε τους αντιρρησίες σε σάκους του μποξ.
  Ο Lambie, ο Carr, ο Chant, ο Andrews, ο McGowan, ο Gunner και το υπόλοιπο καστ εκατοντάδων άλλων σε εξέχοντες ρόλους πρέπει να λογοδοτήσουν για τη δημόσια δυσφήμιση των ανεμβολίαστων και την πυροδότηση των θυμωμένων όχλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  Οι όχλοι, οι Ναζί της μάσκας και οι πιστοί ακόλουθοι του εμβολίου έχουν έρθει σε δύσκολη θέση «ποντάροντας» εναντίον των ανεμβολίαστων, γιατί οι υποχρεωτικότητες είχαν μόνο τη δύναμη που τους δώσαμε.
  Δεν ήταν η συμμόρφωση που τερμάτισε την κυριαρχία των μεγάλων φαρμακευτικών, του Μπιλ Γκέιτς και των πολλών οργανώσεων του, και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ... Ήταν χάρη στους ανθρώπους που προσπαθήσαμε να ντροπιάσουμε να γελοιοποιήσουμε, να κοροϊδέψουμε και να κάνουμε να καταρρεύσουν.
  Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να βρούμε λίγη εσωτερική ευγνωμοσύνη για τους ανεμβολίαστους, καθώς τσιμπήσαμε το δόλωμα μισώντας τους, γιατί η επιμονή και το θάρρος τους μας έδωσαν το χρόνο να δούμε ότι κάναμε λάθος.» 
Από το φέισμπουκ... 

lifesitenews.com

Σωκράτης: η γη δεν έχει ανάγκη στηρίγματος για να μην πέσει...


από το χρονολόγιο του Savvas Hasikos - https://www.facebook.com/savvas.hasikos.5/posts/pfbid02PBv5xBPJDfr7sM7y8cEF3kpvmfwfSJHWmpny7K2YaCTT7L98oCDwRSh8mUK9uKGDl

Σωκράτης: η γη δεν έχει ανάγκη στηρίγματος για να μην πέσει...
Ο Σωκράτης είδε τη γη από το διάστημα και την περιγράφει με έναν καταπληκτικό τρόπο, όπως ακριβώς θα την περιέγραφε ένας σύγχρονος αστροναύτης.  Πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, σας παραπέμπω στον τελευταίο διάλογο του Σωκράτη, ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΦΑΙΔΩΝ Ή ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ.
 Καταθέτει ακόμη τον νόμο της Παγκόσμιας βαρύτητας τον οποίο 2.000 και πλέον  χρόνια αργότερα παρουσίασε ο Ισαάκ Νεύτων (1643-1727).
Πρόκειται για τον τελευταίο διάλογο του Σωκράτη, που είναι και ο πιο σημαντικός και ο οποίος διεξάγεται στο δεσμωτήριο κατά τις τελευταίες τραγικές στιγμές της κρατήσεώς του, πριν πάρει, με απέραντη ψυχραιμία, το ποτήρι με το κώνειο και εγκαταλείψει τα εγκόσμια, ανυπομονώντας να γνωρίσει το άγνωστο… 
‘’Πέπεισμαι’’, λέει, έχω πεισθεί, χωρίς να μας λέει από ποιον. Με πήραν και είδα τη γη από ψηλά… 
Αυτή είναι η γη  ‘’ει τις άνωθεν θεώτο’’, αν την έβλεπε δηλαδή κάποιος από ψηλά.  Η περιγραφή είναι καταπληκτική.  
Κατ’ αρχάς δηλώνει ότι η γη είναι σφαιρική, ότι έχει διάφορα χρώματα, πολύ έντονα χρώματα.  Είναι σαν μπάλα, από εκείνες που φτιάχνουμε με δώδεκα τεμάχια δέρματος.
Ότι αποτελείται από το χώμα και το νερό, γι’ αυτό και οι πρόγονοί μας την είπαν υδρόγειο.  Μιλά για την ατμόσφαιρα που περιστρέφεται μαζί με τη γη και τα νέφη γύρω από τον άξονά της…
Εάν μπορέσουμε, λέει, να ξεπεράσουμε την ‘’ασθένεια’’, δηλ. την αδυναμία και τη βαρύτητα και ανέλθουμε ψηλά θα αντιμετωπίσουμε την έλλειψη της βαρύτητας, θα περιέλθουμε σε μια κατάσταση που λέμε στα ξενικά ‘’slow motion’’ και που ο Σωκράτης την αποκαλεί με μια ελληνική λέξη ‘’βραδυτίς’’, έλλειψη τάχους.
Στη συνέχεια μας ξεκαθαρίζει ότι η γη δεν έχει ανάγκη στηρίγματος, για να μην πέσει, ‘’προς το μη πεσείν’’, επειδή κάθε τι που ισορροπεί εντός ομοιογενούς περιβάλλοντος δεν μπορεί να κλείνει προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Αυτή είναι και  η θεωρία της βαρύτητας την οποία διατύπωσε πρώτος ο Αναξίμανδρος και προφανώς όχι ο Νεύτων.
Σημ.  Στην ελληνική εκπαίδευση μαθαίνουν τα παιδιά ότι το ‘’κι όμως η γη κινείται’’ το είπε πρώτος ο Γαλιλαίος, το δε ηλιοκεντρικό σύστημα, την  περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο και από τον άξονά της, ότι  διατύπωσε πρώτος ο Κοπέρνικος, χωρίς να γίνεται αναφορά στους πρώτους, δηλ. στον Αρίσταρχο τον Σάμιο και στον Ίππαρχο.

Η «κρυμμένη τεχνολογία» στο σώμα μας που μας κάνει πιο ανθεκτικούς


Πώς μπορούμε τελικά να καλλιεργήσουμε την ανθεκτικότητά μας
“Αν το σώμα σου νιώσει ευχάριστα αυτό το λέμε υγεία, αν νιώσει πολύ ευχάριστα αυτό το ονομάζουμε απόλαυση.
Αν το μυαλό σου νιώσει ευχάριστα αυτό το ονομάζουμε γαλήνη, αν νιώσει πολύ ευχάριστα τότε το ονομάζουμε χαρά.
Αν τα συναισθήματά μας γίνουν ευχάριστα αυτό το λέμε αγάπη, αν γίνουν πολύ ευχάριστα τότε αυτό λέγεται συμπόνια.
Όταν η ίδια σου η ύπαρξη βιώσει ευχαρίστηση αυτό το λέμε ευλογία, όταν βιώσει πολύ ευχαρίστηση τότε αυτό λέγεται έκσταση.
Αν το περιβάλλον σου γίνει ευχάριστο, αυτό το λέμε επιτυχία.
Για την ευχαρίστηση του σώματος, του μυαλού και των συναισθημάτων είμαστε εμείς 100% υπεύθυνοι. Μόνο για την επιτυχία χρειαζόμαστε τη συνεργασία.” Sadhguru, Ινδός γιόγκι και συγγραφέας
Πώς θα ήταν η ζωή μας αν βιώναμε λιγότερο άγχος;
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι αρκετά στρεσογόνος και επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας και την υγεία μας.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που προκαλεί το άγχος είναι ότι όσο περισσότερο το βιώνουμε, τόσο εθιζόμαστε σε αυτό.
Κάθε φορά που αναπαράγουμε στρεσογόνες σκέψεις και βιώνουμε εξαντλητικά συναισθήματα, εκπαιδεύουμε τα νευρωνικά δίκτυα του εγκεφάλου μας να λειτουργούν σε συνθήκες στρες.
Καθώς αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται, το άγχος γίνεται μια συνήθεια που δύσκολα μπορεί κανείς να ελέγξει.
Ωστόσο έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τις σκέψεις μας, όταν μπαίνουμε σε μια στρεσογόνα κατάσταση.
Καθώς εξασκούμε το αυτί μας στους διάφορους εσωτερικούς διαλόγους που μπορεί να κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι πιθανό να διαπιστώσουμε ότι ο νους και η καρδιά είναι σαν δύο διαφορετικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.
Aς δούμε ένα παράδειγμα, ας φανταστούμε τον εαυτό μας την ώρα που οδηγούμε σε ώρα αιχμής.
Συνήθως ο εσωτερικός διάλογος που κάνουμε είναι κάπως έτσι «τι φρικτή αυτή η κίνηση και αυτός ο ηλίθιος οδηγός μπροστά μας, μας καθυστερεί όλους…».
Αυτός είναι ένας εσωτερικός διάλογος που ξεκινάει από το κεφάλι μας.
Ας δούμε τώρα τον εσωτερικό διάλογο που ξεκινάει από την καρδιά μας, «η κίνηση θα παραμείνει έτσι μέχρι να αλλάξει.
Δεν έχει νόημα να συγχυστώ και να στραγγίξω από ενέργεια.
Ας ανοίξω το ραδιόφωνο να ακούσω μουσική».
Όταν συντονιζόμαστε στο σταθμό της καρδιάς η στάση μας αλλάζει.
Αναζητάμε απαντήσεις που ταιριάζουν καλύτερα με την κατάσταση συνολικά. ‘Οταν ο νους ακούει την καρδιά γίνεται πιο λογικός.
Πώς όμως συντονιζόμαστε στο σταθμό της καρδιάς;
Το σώμα μας διαθέτει μια τεχνολογία που μας επιτρέπει να στέλνουμε τα συναισθήματα που γεννιούνται, στην καρδιά για να τα διαχειριστεί και όχι για να τα εγκλωβίσει.
Πλέον υπάρχουν φιλικά προς το χρήστη εργαλεία και πρακτικές που μας βοηθούν να μάθουμε αυτή την τεχνολογία και να ισορροπήσουμε το μυαλό την καρδιά και τα συναισθήματα και να βρούμε τρόπους να γίνουμε πιο ανθεκτικοί συναισθηματικά, νοητικά, πνευματικά, και σωματικά.
Η ανθεκτικότητα λοιπόν, συμβαίνει όταν μυαλό και καρδιά επικοινωνούν αμφίδρομα.
Είναι η ικανότητα να είμαστε προετοιμασμένοι, να ανακάμπτουμε και να προσαρμόζεστε στο στρες, τα προβλήματα ή τις αντιξοότητες.
Όταν διαθέτουμε ανθεκτικότητα, καταφέρνουμε να ανακάμψουμε πιο γρήγορα ύστερα από μια δύσκολη κατάσταση.
Αυτό βοηθά να αντισταθμίσουμε μεγάλο μέρος της παρατεταμένης φθοράς που επηρεάζει όχι μόνο εμάς, αλλά και την οικογένεια και τους συνεργάτες μας.
Καλλιεργώντας την ικανότητα της ανθεκτικότητας θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, με μεγαλύτερη ευελιξία. Θα παίρνουμε πιο έξυπνες αποφάσεις και θα διατηρούμε την ψυχραιμία μας σε δύσκολες καταστάσεις ή οτιδήποτε συμβαίνει.
Η ύπαρξη ανθεκτικότητας δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις.
Σημαίνει όμως ότι θα έχουμε μια εσωτερική ικανότητα που θα μας δίνει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να χειριστούμε ό,τι μας συμβαίνει.
Πώς μπορούμε τελικά να καλλιεργήσουμε την ανθεκτικότητά μας;
Ας δούμε τι λένε οι ειδικοί.
Oι Goleman & Davidson, στο βιβλίο τους altered traits, εξετάζουν όλα τα επιστημονικά στοιχεία γύρω από τo mindfulness (δηλαδή την ενσυνειδητότητα) και τον διαλογισμό.
Και εξηγούν πως οι διαλογιστικές τεχνικές μπορούν να επηρεάσουν θετικά τον ανθρώπινο εγκέφαλο και το σώμα.
Μας λένε λοιπόν πως το Mindfulness, μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη, και την ικανότητα μας για συγκέντρωση, ωστόσο χρειάζεται συστηματική πρακτική και υποστήριξη, τουλάχιστον στην αρχή από εξειδικευμένο δάσκαλο, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε στοχευμένη ανατροφοδότηση.
Το Ινστιτούτο HeartMath, εδώ και 30 χρόνια, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες έχει αναπτύξει ένα σύστημα από εργαλεία και τεχνολογίες, επιστημονικά τεκμηριωμένα, με σκοπό να παρέχει γνώση και εκπαίδευση στον τρόπο που το σώμα μας αντιδρά στο στρες, πως μπορούμε να ρυθμίζουμε το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα και να αναπτύσσουμε μια εσωτερική δύναμη αυτορρύθμισης και συναισθηματικής αυτογνωσίας.
Έχει αναπτύξει λοιπόν ένα σύστημα τεχνικών, μοντέλων και τεχνολογιών βιοανάδρασης για συναισθηματική αυτογνωσία και αυτορρύθμιση.
Πρόκειται για μια μέθοδο που μας βοηθάει να δημιουργήσουμε μια βέλτιστη κατάσταση Συνοχής.
Μας εκπαιδεύει πως να αποκτάμε την ικανότητα να φέρνουμε σε ισορροπία το μυαλό, την καρδιά και τα συναισθήματα.
Θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια δεξιότητα ζωής, μια όλοκληρη φιλοσοφία.
Είναι πρακτικό, γρήγορο, εξαιρετικά αποτελεσματικό – και μπορούμε εύκολα να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, αρκεί να έχουμε μια αρχική καλή καθοδήγηση.
Μάλιστα οι Goleman & Boyatzis μας λένε ότι οι άνθρωποι που αυτορυθμίζονται και καλλιεργούν συνειδητά την ανθεκτικότητά τους, βλέπουν το καλό στους άλλους ανθρώπους και είναι σε θέση να προσδιορίζουν ευκαιρίες σε διαφορετικές καταστάσεις.
Διατηρούν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας, κάνουν ξεκάθαρα τα κίνητρα και τις προθέσεις τους και ενεργούν σύμφωνα με τις αξίες τους.
Δουλεύουν επίσης στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και είναι σε θέση να συνεχίζουν όταν οι καιροί είναι δύσκολοι.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Μικροοργανισμοί, οι φίλοι μας - η διαμάχη του Luis Pasteur και του Antoine Bechamp

Luis pasteur(1822-1895)
"Oι μολυσματικές ασθένειες προκαλούνται από παθαγόνους μικροοργανισμούς"
Antoine bechamp(1816-1908).
"Τα μικρόβια είναι μέρος του εσωτερικού περιβάλλοντος του οργανισμού.
Τα μικρόβια βοηθούν στις μεταβολικές λειτουργίες στο σώμα
Τα μικρόβια συμπεριφέρονται ως παθογόνα, μόνο όταν ο οργανισμός είναι εκτός ισορροπίας."
#
Μικροοργανισμοί υπάρχουν παντού..
Στον αέρα που αναπνέουμε, στο νερό, στο χώμα, στην τροφή μας, υπάρχουν σε κάθε επιφάνεια,
ζουν μέσα και πάνω σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, υπάρχουν κυριολεκτικά όχι μόνο κάτω απ’ την μύτη μας αλλά και μέσα στην μύτη μας, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ​οπουδήποτε μπορούμε να φανταστούμε.​
Σύμφωνα με την κυρά Επιστήμη, οι διάφοροι μικροοργανισμοί αποτελούν περίπου το 60% της βιομάζας του πλανήτη, και ο ρόλος τους στη διατήρηση και συντήρηση, αλλά και στην φθορά και καταστροφή της φύσης, είναι απόλυτα ρυθμιστικός και καθοριστικός.
Ορισμένα είδη είναι μικροοργανισμοί που παράγουν ωφέλιμο έργο μέσα από τις ιδιότητες τους, προάγοντας την αναβίωση, 
την αναγέννηση και την υγεία και άλλα είδη είναι βλαβεροί, παθογόνοι μικροοργανισμοί με εκφυλιστικές ιδιότητες,
που προάγουν την σήψη, τις αρρώστιες και την εξαθλίωση.
Το είδος που επικρατεί σε κάθε περιβάλλον καθορίζει και τις συνθήκες που υπάρχουν σε αυτό..
Ο Pasteur και ο Bechamp είχαν μια μακρά και συχνά πικρή αντιπαλότητα σχετικά με το ποιος είχε δίκιο για την πραγματική αιτία της ασθένειας.  
Η πρακτική της δυτικής ιατρικής βασίζεται στη φυλετική φοβία του Pasteur, η οποία προκαλεί τη χρήση εμβολιασμών, αντιβιοτικών και άλλων αντιμικροβιακών ουσιών.
Η ειρωνεία είναι ότι προς το τέλος της ζωής του, ο Pasteur παραδέχτηκε ότι ο Bechamp ήταν σωστός καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του...
Πολικός 2017

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Bert Hellinger - Όχι κύματα χωρίς τον ωκεανό


Από το χρονολόγιο του Παναγιώτης Μαρκόπουλος - https://www.facebook.com/panos.markopoulos1/posts/pfbid0DDKaTCRHUDZss7nzHQrDVAG2tsSSYz65cT3q1ZZP9PpwNa81ukAug9PnBsY3U7Qnl
Ο καθηγητής, Bert Hellinger, για όσους δεν γνωρίζουν, απεβίωσε πρόσφατα στις 9/19/19.
Ο Γερμανός ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας ήταν 93 ετών, είναι γνωστός παγκοσμίως για τη δημιουργία της θεραπευτικής μεθόδου «Family Constellation».
Άφησε αυτό το υπέροχο κείμενο:
"Η ζωή σε απογοητεύει οπότε σταματάς να ζεις με ψευδαισθήσεις και βλέπεις την πραγματικότητα.
Η ζωή καταστρέφει τα πάντα περιττά μέχρι να μείνει μόνο το σημαντικό.
Η ζωή δεν σε αφήνει ήσυχο, οπότε σταματάς να κατηγορείς τον εαυτό σου και δέχεσαι τα πάντα ως "είναι".
Η ζωή θα πάρει ό,τι έχεις, μέχρι να σταματήσεις να παραπονιέσαι και να αρχίσεις να είσαι ευγνώμων.
Η ζωή στέλνει αντικρουόμενους ανθρώπους να σε θεραπεύσουν, έτσι ώστε να σταματήσεις να κοιτάς έξω και να αρχίσεις να αντανακλάς ποιος είσαι μέσα σου.
Η ζωή σου επιτρέπει να πέφτεις ξανά και ξανά, μέχρι να αποφασίσεις να πάρεις το μάθημα.
Η ζωή σε βγάζει από το μονοπάτι και σου παρουσιάζει σταυροδρόμι, μέχρι να σταματήσεις να θέλεις να ελέγχεις τα πάντα και να κυλάς σαν ποτάμι.
Η ζωή βάζει τους εχθρούς σου στο δρόμο, μέχρι να σταματήσεις να "αντιδράς".
Η ζωή σε τρομάζει και θα σε τρομάξει όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να χάσεις τον φόβο σου και να ανακτήσεις την πίστη σου.
Η ζωή σε απομακρύνει από τους ανθρώπους που αγαπάς, μέχρι να καταλάβεις ότι δεν είμαστε αυτό το σώμα, αλλά η ψυχή που περιέχει.
Η ζωή γελάει μαζί σου πολλές, πολλές φορές, μέχρι να σταματήσεις να παίρνεις τα πάντα τόσο σοβαρά και να γελάς με τον εαυτό σου.
Η ζωή σε σπάει σε όσα μέρη χρειάζεται, για να σε διαπεράσει το φως.
Η ζωή αντιμετωπίζει εσάς τους επαναστάτες, μέχρι να σταματήσετε να προσπαθείτε να ελέγξετε.
Η ζωή επαναλαμβάνει το ίδιο μήνυμα, αν χρειαστεί με φωνές και τάπας, μέχρι να το ακούσεις τελικά.
Η ζωή στέλνει αστραπές και καταιγίδες, για να ξυπνήσουν.
Η ζωή σε ταπεινώνει και μερικές φορές σε νικά ξανά και ξανά μέχρι να αποφασίσεις να αφήσεις τον εγωισμό σου να πεθάνει.
Η ζωή σου αρνείται αγαθά και μεγαλεία μέχρι να σταματήσεις να θέλεις αγαθά και μεγαλεία και να αρχίσεις να υπηρετείς.
Η ζωή κόβει τα φτερά σου και κλαδεύει τις ρίζες σου, μέχρι να μην χρειάζεσαι φτερά ή ρίζες, απλά εξαφανίσου στις μορφές και η ύπαρξη σου πετάει.
Η ζωή σου αρνείται θαύματα, μέχρι να καταλάβεις ότι όλα είναι ένα θαύμα.
Η ζωή μικραίνει τον χρόνο σου, γι' αυτό βιάζεσαι να μάθεις να ζεις.
Η ζωή σε γελοιοποιεί μέχρι να γίνεις ένα τίποτα, κανείς, ώστε τότε να γίνουν τα πάντα.
Η ζωή δεν σου δίνει αυτό που θέλεις, αλλά αυτό που χρειάζεσαι για να εξελιχθείς.
Η ζωή σε πονάει και σε βασανίζει μέχρι να αφήσεις τα καπρίτσια και τα ξεσπάσματα σου και να εκτιμήσεις την αναπνοή.
Η ζωή σου κρύβει θησαυρούς μέχρι να μάθεις να βγαίνεις έξω και να τους ψάχνεις..
Η ζωή σου αρνείται τον Θεό, μέχρι να Τον δεις σε όλους και σε όλα..
Η ζωή σε ξυπνάει, σε κλαδεύει, σε σπάει, σε απογοητεύει.. αλλά πιστέψτε με, αυτό είναι για τον καλύτερο εαυτό σας να εκδηλωθεί.. μέχρι να μείνει μόνο η αγάπη μέσα σου. ”
Bert Hellinger

Tα βότανα στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας

Βότανα – Aν ανατρέξουμε στο Αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης στο λήμμα “Βότανα” διαβάζουμε:
“βότανα είναι όλα τα χρήσιμα φυτά των οποίων, τα άνθη
τα φύλλα,
ο κορμός,
οι μίσχοι και
οι ρίζες χρησιμεύουν ως θεραπεία ή τροφή χάρη στο άρωμά τους ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο”
Έτσι λοιπόν πολλές φορές ανακαλύπτουμε πως πίσω από κάποια θαυματουργή θεραπεία κρύβεται ένα πολύτιμο βότανο.
Ένα βότανο που κάποιοι λίγοι γνώριζαν και κάποιος το χρησιμοποίησε.
Εξ άλλου στην αρχαιότητα δεν υπήρχε ο διαχωρισμός που υπάρχει σήμερα σε φρούτα,
λαχανικά,
χόρτα,
ζιζάνια.
Απλώς το κάθε βότανο είχε τις δικές του...
read more:https://botanologia.gr/ta-votana-sti-zoi-mas-kai-stin-kathimerinotita-mas/

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Τα πουλιά χρησιμοποιούν βότανα για να προστατεύσουν τις φωλιές τους από τα μικρόβια

Ερευνητές από το Ohio Wesleyan University προτείνουν ότι ορισμένα πτηνά μπορούν να επιλέξουν υλικά για την κατασκευή της φωλιάς τους με αντιμικροβιακούς παράγοντες για να προστατεύσουν τα μικρά τους από επιβλαβή βακτήρια.
Παρουσίασαν τα ευρήματά τους στην 104η Γενική Συνέλευση της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.
"Εάν τα φρέσκα βότανα και τα φυτικά υλικά που χρησιμοποιουν τα μητρικά πουλιά για την κατασκευή της φωλιά τους, έχουν επαρκή συγκέντρωση αντιμικροβιακών ενώσεων, μπορούν να προστατεύσουν τα φωλιά από επιβλαβή βακτήρια", λέει η επίκουρος καθηγήτρια Βοτανικής και Μικροβιολογίας Jann Ichida.
Για να μάθουν εάν τα φυτά που εισάγονται στη φωλιά θα μπορούσαν να αποτρέψουν ασθένειες, η Ichida και οι συνεργάτες της εξέτασαν δώδεκα διαφορετικά πτητικά φυτικά υλικά έναντι βακτηρίων που βλάπτουν τα φτερά.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αρκετοί τύποι φυτικών υλικών και εκχυλισμάτων, όπως το
usnic acid
η αχιλλεία/Achillea millefolium και δύο είδη βελανιδιάς ανέστειλαν την ανάπτυξη ενός αριθμού επιβλαβών βακτηρίων.
"Εάν τα φρέσκα βότανα έχουν επαρκή συγκέντρωση αυτών των χημικών ουσιών, μπορούν να προστατεύσουν τα φωλιά από επιβλαβή βακτήρια.
Με την εξάσκηση της ιατρικής βοτανικής, τα γονικά πτηνά ασκούν αποτελεσματική ασφάλεια στις φωλιές τους και προστατεύουν τους απογόνους τους από επιλεγμένα βιοαποικοδομητικά μικρόβια που επηρεάζουν την υγεία των μικρών τους" αναφέρει χαρακτηριστικά η dr. Ichida.

το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου του 2004 στο https://www.sciencedaily.com/releases/2004/05/040527080935.htm

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Φως στη βασιλεία του Αγαμέμνονα. Τα τρία αρχαία ξίφη που ανακαλύφθηκαν στην Τράπεζα του Αιγίου επιβεβαιώνουν τον Ομήρο

Ο μυκηναϊκός πολιτισμός θα μπορούσε να επανεξεταστεί υπό το πρίσμα μιας συγκλονιστικής ανακάλυψης, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στον επαναπροσδιορισμό των ορίων της βασιλείας του Αγαμέμνονα στην ύστερη Εποχή του Χαλκού στην Πελοπόννησο.
Μια ανακάλυψη που θα επιβεβαιώσει την ιστορία της Ιλιάδας του Ομήρου
Είναι η ανακάλυψη τριών σπαθιών, χαρακτηριστικών σχημάτων των μυκηναϊκών ανακτορικών παραγωγών, που χρονολογούνται στον δέκατο τέταρτο αιώνα π.Χ. ή στην περίοδο της πλήρους λαμπρότητας των μυκηναϊκών ανακτόρων των Μυκηνών, της Τίρυνθας και της Πύλου.
Τα σπαθιά έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου του Udine, με επικεφαλής την Elisabetta Borgna, τον Αύγουστο του 2015, κατά τη δέκατη ετήσια ανασκαφή της νεκρόπολης, στην Τράπεζα του Αιγίου,
στη δυτική Πελοπόννησο, όπου η ομάδα του πανεπιστημίου του Udine συνεργάζεται από το 2010 σε ένα μεγάλο έργο του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.
Μυκηναϊκός πολιτισμός, συγκλονιστική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Τράπεζα Αιγίου στην Πελοπόννησο
Τα ξίφη που βρέθηκαν κατά την έρευνα ενός από τους φαινομενικά απλούστερους και πιο λιτούς τάφους, πιθανότατα ανήκαν σε ισάριθμους πολεμιστές που κατοικούσαν σε μια κοινότητα που βρίσκεται στις ορεινές παραφυάδες της ανατολικής Αχαΐας, από την οποία ήλεγχαν το κέντρο του Αιγίου, την παραλιακή πεδιάδα και τον Κορινθιακό κόλπο.
Οι φετινές ανακαλύψεις προστίθενται σε αυτές των προηγούμενων εκσκαφών, όταν η έρευνα ενός άλλου τάφου -του τάφου 6, πολύ ευρύτερου και βαθύτερου- έφερε στο φως πλούσια σετ κεραμικών και κοσμημάτων, καθώς και μια σειρά χάλκινων αντικειμένων, που προκαταρκτικά ερμηνεύεται ως προικοδότηση μιας συγκεκριμένης μορφής - ενός αξιωματικού, επιθεωρητή ή τοπικού κυβερνήτη - που συνδέεται με την κεντρική εξουσία των Μυκηνών.
Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει την αφήγηση του Ομήρου
Τον Αύγουστο του 2015, οι αρχαιολόγοι διεξήγαγαν επίσης έρευνες στο αρχαίο χωριό που εντοπίστηκε το 2015, μερικές εκατοντάδες μέτρα νότια της νεκρόπολης, η οποία ιδρύθηκε στην προμυκηναϊκή εποχή, στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας π.Χ..
Επίσης στην πόλη, η οποία ήταν μακραίωνη, αποκαλύφθηκε ένα επιβλητικό κτίριο με κεντρική εστία τύπου "μέγαρου", χαρακτηριστικό της μυκηναϊκής αρχιτεκτονικής.
Στην επιτόπια έρευνα στην Τράπεζα του Αιγίου, η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Udine συνεργάστηκε με τον διευθυντή του μουσείου Αιγίου, Ανδρέα Βόρδο, στο πλαίσιο ενός μεγάλου έργου της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης την ονομαζόμενη ύπαι"
Το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα των μυκηναϊκών βασιλείων ήταν άκαμπτα συγκεντρωτικό και επομένως ορισμένα στρατηγικά αγαθά, όπως τα όπλα, είχαν ελεγχόμενη κυκλοφορία και περιορισμένη πρόσβαση.
"Κατασκευάστηκαν στα κεντρικά εργαστήρια - εξηγεί η Elisabetta Borgna - φυλάσσονταν στις ανακτορικές αποθήκες και διανέμονταν, ως επί το πλείστον, ανάλογα με τις ανάγκες, σε άνδρες που κλήθηκαν στα όπλα ή κρατήθηκαν από πολεμιστές και αξιωματικούς με συγκεκριμένους ρόλους στη διοίκηση του Παλατιού.
Είναι επομένως σπάνιο κατά τη διάρκεια της πλήρους ανακτορικής εποχής, δηλαδή όταν το σύστημα ελέγχου των ανακτόρων ήταν πιο αποτελεσματικό και αυστηρό, στους τάφους, και ιδιαίτερα σε αυτούς που ανήκαν σε περιφερειακές νεκροπόλεις, να τοποθετήθηκαν όπλα.
Όταν το έκαναν, οι υπεύθυνοι γνώριζαν το ρόλο του θανόντος και όλες τις σχετικές πληροφορίες για αυτόν"
Οι ανασκαφές που ξεκίνησαν το 2010 και επικεντρώθηκαν από το 2012 σε μια σειρά τάφων - ενός πυρήνα θαλαμωτών τάφων σκαμμένων στη συνεκτική άμμο του υποστρώματος μιας πλαγιάς- και υποστηρίζονται από το Πανεπιστήμιο του Udine, από το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών και από το Institute for Aegean Prehistory di Philadelphia.
Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από: qui.uniud.it, qui.uniud.it, telefriuli.it, secoloditalia.it
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina

Δημιουργία μωρών χωρίς ωάριο;

https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2014/01/08/17133849_sperm.jpg 
Η μία μετά την άλλη οι παραδεδεγμένες «σοφίες» των αιώνων ανατρέπονται από νέα επιστημονικά πειράματα.
Αυτή τη φορά, ερευνητές στη Βρετανία κατάφεραν, για πρώτη φορά, να φέρουν στη ζωή έμβρυα ποντικιών, χρησιμοποιώντας σπερματοζωάρια, αλλά παρακάμπτοντας την -υποτίθεται απαραίτητη- διαδικασία γονιμοποίησης του ωαρίου από το σπέρμα.
Στο παρελθόν οι επιστήμονες είχαν «ξεγελάσει» ωάρια να αναπτυχθούν σε έμβρυα, χωρίς προηγουμένως να έχουν γονιμοποιηθεί (παρθενογένεση).
Όμως όλα τα έμβρυα που είχαν προκύψει, πέθαναν σε λίγες μέρες, επειδή δεν έλαβαν χώρα σημαντικές αναπτυξιακές διαδικασίες, για τις οποίες χρειαζόταν η παρουσία του σπερματοζωάριου.
Τώρα οι επιστήμονες πήραν παρόμοια έμβρυα από παρθενογένεση και εισήγαγαν σπερματοζωάρια σε αυτά, αποδεικνύοντας ότι σε αυτή την περίπτωση το έμβρυο μπορεί να μην πεθάνει και να αναπτυχθεί κανονικά.
Η μέθοδος
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον μοριακό εμβρυολόγο δρα Τόνι Περί, του Τμήματος Βιολογίας & Βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Μπαθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Nature Communications», εισήγαγαν σπέρμα αρσενικού ποντικού σε εμβρυικά κύτταρα αρχικού σταδίου.
Με την κατάλληλη χημική «χειραγώγηση», το έμβρυο -παρότι δεν είχε προηγηθεί γονιμοποίηση ωαρίου- αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε σε κανονικό, υγιές ποντίκι.
Η τεχνική αποδεικνύει ότι είναι δυνατό να συμβεί ωρίμανση του σπέρματος, όχι μόνο μέσα στο ωάριο.
Υπό κανονικές συνθήκες, το ωάριο και το σπερματοζωάριο από κοινού, μεταμορφώνονται σε έμβρυο.
Κατά τη γονιμοποίηση του ωαρίου, συμβαίνουν μια σειρά από βιολογικές διαδικασίες αναπρογραμματισμού, που επιτρέπουν στο σπερματοζωάριο να ωριμάσει, έτσι ώστε να διαιρεθεί και να παραγάγει όλα τα διαφοροποιημένα (εξειδικευμένα) κύτταρα ενός οργανισμού.
Υποτίθεται ότι αυτός ο αναπρογραμαμτισμός και η ωρίμανση δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνο μέσα στο ωάριο.
Όμως το νέο πείραμα ανατρέπει αυτή την πεποίθηση, δείχνοντας ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και από έναν εναλλακτικό δρόμο (αν και ακόμη δεν είναι σαφές ποιοι είναι οι βιολογικοί μηχανισμοί).
Οι ερευνητές εισήγαγαν το σπερματοζωάριο σε εμβρυικό κύτταρο, προτού αυτό διαιρεθεί σε δύο κύτταρα.
Τα εμβρυικά κύτταρα είχαν προηγουμένως υποστεί χημική επεξεργασία, ώστε να περιέχουν μόνο μια σειρά χρωμοσωμάτων και όχι τη συνήθη διπλή σειρά που προκύπτει μετά τη συγχώνευση του σπερματοζωάριου με το ωάριο.
Τα ποσοστά
Το ποσοστό επιτυχίας της νέας μεθόδου (δηλαδή πόσες φορές γεννήθηκαν υγιείς απόγονοι από την εισαγωγή αλλεπάλληλων σπερματοζωάριων σε εμβρυικά κύτταρα, χωρίς προηγούμενη γονιμοποίηση) ήταν 24%, δηλαδή η μέθοδος είχε επιτυχία περίπου μία φορές στις τέσσερις.
Αν και το νέο πείραμα δείχνει ότι είναι δυνατό να παρακαμφθεί η γονιμοποίηση του ωαρίου, η νέα μέθοδος πολύ απέχει από το να θεωρηθεί εφαρμόσιμη και στους ανθρώπους.
Κατ’ αρχάς, η επιβίωση (24%) των εμβρύων θεωρείται χαμηλή. Επίσης, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτό που κατέστη εφικτό στα ποντίκια, θα είναι και στα ανθρώπινα έμβρυα.
«Η εργασία μας ανατρέπει το δόγμα των πρώτων εμβρυολόγων, από το 1827, όταν παρατήρησαν τα πρώτα ωάρια θηλαστικών και 50 χρόνια αργότερα, όταν παρατήρησαν τη διαδικασία γονιμοποίησης, πιστεύοντας από τότε ότι μόνο ένα ωοκύτταρο, γονιμοποιημένο από ένα σπερματοζωάριο, είναι δυνατό να οδηγήσει στη γέννηση ενός ζωντανού θηλαστικού», δήλωσε ο Περί.
Οι ερευνητές δήλωσαν αισιόδοξοι ότι εν καιρώ πιθανώς θα καταστεί εφικτό να γεννιούνται ζώα χωρίς κανονική γονιμοποίηση, ενώ δεν απέκλεισαν ότι η μέθοδός τους ίσως αξιοποιηθεί και στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στους ανθρώπους, αν και πιθανότατα για κάτι τέτοιο θα χρειασθεί ακόμη πολύς χρόνος.
     Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2016 στο tovima.gr

Γιώργος Καρυστινός “Έχω στα χέρια μου 178 μελέτες που υποστηρίζουν οτι τα “φίμωτρα” κάνουν κακό στην υγεία”

Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας χαρακτήρισε ο κος Γιώργος Καρυστινός, την υποχρέωση των επαναλαμβανόμενων δόσεων των εμβολίων.
Ο γνωστός καρδιολόγος, μιλώντας στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη, ανέφερε ότι με τόσες δόσεις, πρέπει πλέον οι εμβολιασμένοι να μετονομαστούν σε χρήστες.

“Για όλα τα φάρμακα υπάρχουν δύο βασικές αρχές.
Πρέπει να ξέρεις τη δόση τη θεραπευτική και να γνωρίζεις το εάν έχει σοβαρές παρενέργειες.
Τα συγκεκριμένα σκευάσματα, έχουν αποτύχει και στις δύο.
Για ποια δόση μιλάμε;
Εναντίον ενός στελέχους που είχαμε πριν δυόμιση χρόνια;
Μιλάμε για απάτη. 
“Στη Γαλλία, λειτουργούν ακόμα κάποιοι θεσμοί”, τόνισε ο κος Καρυστινός αναφορικά με την κατάργηση του green pass από την γαλλική βουλή.

“Εδώ εφαρμόζονται ναζιστικά συστήματα.
Στην Ελλάδα τα έχουν καταρρακώσει όλα με τη συνενοχή των δικαστών.
Η απόφαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του προστίμου εναντίον των ανεμβολίαστων, είναι απλά μια ανακοίνωση, μία ενημέρωση για το κοινό και τίποτα παραπάνω.
Ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσημα, ούτε έχει νομική ισχύ.
Θα πρέπει πρώτα η απόφαση να εκδοθεί επισήμως.
Αυτά είναι κομπίνες, απάτες που διαπράττουν οι δικαστικοί.
“Οι αποζημιώσεις για τυχον παρενέργειες του εμβολιασμού, δεν θα πρέπει να πληρωθούν από τον δημόσιο κορβανά, αλλά από τις τσέπες των πολιτικάντηδων και των εταιριών. όλων όσοι συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα.

“Έχω στα χέρια μου 178 μελέτες που υποστηρίζουν οτι τα “φίμωτρα” κάνουν κακό στην υγεία. Δεν ενδιαφέρεται κανείς, προμοτάρουν μάσκες και εμβόλια γιατί θέλουν να τρομοκρατούν και να εξαπατούν τον κόσμο.
Ας κλείσουν τις τηλεοράσεις και ας βάλει ο καθένας το μυαλό του να δουλέψει”.

 https://focusfm.gr/giorgos-karystinos-quot-echo-sta-cheria-moy-178-meletes-poy-ypostirizoyn-oti-ta-quot-fimotra-quot-kanoyn-kako-stin-ygeia-quot/

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Η περίεργη και πολύτιμη βιταμίνη Β12 ή Κοβαλαμίνη

Οι  άνθρωποι χρειάζονται  κοβάλτιο, που αφομοιώνεται μόνο με τη μορφή βιταμίνης Β12.
Η Βιταμίνη Β12 είναι η μόνη βιταμίνη που περιέχει το ιχνοστοιχείο κοβάλτιο, που της δίνει και το χημικό της όνομα Κοβαλαμίνη. 
Παράγεται από μικροοργανισμούς και η σύνθεσή της γίνεται στον ειλεό, όπου και απορροφάται.
Το λεπτό έντερο μοιάζει με ένα μακρυ σωλήνα με υγρό στο εσωτερικό του.
Η λειτουργία του στην καθημερινότητα λέγεται χώνευση.
Το λεπτό έντερο ελέγχεται νευρικά από τον εγκέφαλο. 
Ωστόσο, όπως και όλο το πεπτικό σύστημα, μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα.
Αποτελείται από τρία μέρη:
Το Δωδεκαδάκτυλο, 
Την Νηστίδα Και Τον Ειλεό.
Ξεκινά από το στομάχι με τον πυλωρό .
 Τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται από το λεπτό έντερο, και έχει μήκος 4,5 – 6 μέτρα.
Το δωδεκαδάκτυλο είναι το πρώτο τμήμα του λεπτού εντέρου, όπου η τροφή αναμιγνύεται με τη χολή που παράγει το ήπαρ και τα πεπτικά υγρά του παγκρέατος. 
Εδώ συντελείται μεγάλη απορρόφηση σιδήρου και ασβεστίου.
Η νήστιδα είναι το μεσαίο τμήμα του λεπτού εντέρου που ευθύνεται για την πέψη.
Το τελευταίο τμήμα του λεπτού εντέρου είναι ο ειλεός.
Εδώ απορροφώνται οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, Ε και Κ, καθώς και η βιταμίνη Β12.
Η ειλεο-τυφλική βαλβίδα χωρίζει το λεπτό από το παχύ έντερο (κόλον) προκειμένου να απο­τρέψει την επιστροφή του βακτηριδιακού περιεχομένου του παχέος εντέρου μέσα στο λεπτό έντερο.
Η τροφή που δεν έχει υποστεί πέψη κατευθύνεται στο κόλον όπου αποθηκεύεται προσωρινά και συγκεντρώνεται μέσω της επαναπορρόφησης αλάτων και νερού. 
Τέλος, αποβάλλονται τα  κόπρανα από τον οργανισμό.
Εφόσον τα βακτηρίδια των εντέρων μας έχουν κοβάλτιο παράγουν βιταμίνη Β12 .
Η σπουδαία αυτή βιταμίνη.
Δρα κυρίως στο μεταβολισμό των λιπιδίων και των πρωτεϊνών.
Αυξάνει την ενεργητικότητα.
Διατηρεί γερό το νευρικό σύστημα,
Βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση, την πνευματική ισορροπία,την ασθενή μνήμη, την ευερεθιστότητα και βοηθά στη μελαγχολία.
Αυξάνει την ενεργητικότητα.
Προστατεύει από τοξικές ουσίες, όπως το κυάνιο που βρίσκεται σε τροφές και στον καπνό του τσιγάρου.
Διεγείρει την όρεξη και βοηθά στο σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης.
Είναι η βιταμίνη κατά της κούρασης.
Βοηθά σημαντικά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Η έλλειψή της, από μητέρες που θηλάζουν και τρέφονται με φυτικά τρόφιμα, μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του βρέφους προλαμβάνει την απώλεια της μνήμης εμπεριέχεται στο κρέας, τα ψάρια και το γάλα μπορεί να αποτρέψει την απώλεια μνήμης στην τρίτη ηλικία.
 Οι ηλικιωμένοι, με χαμηλότερα του φυσιολογικού, επίπεδα βιταμίνης Β12, έχουν εξαπλάσιες πιθανότητες να υποστούν μιαν εγκεφαλική συρρίκνωση, με ό,τι αυτή συνεπάγεται.
Δύο Στα Πέντε Άτομα, έχουν ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12. και πρόσφατες προσπάθειες ενίσχυσης των σκευασμάτων άρτου με συμπληρώματα φυλλικού οξέος, έχουν προκαλέσει ανησυχίες, καθώς μπορεί να καλύψουν τα συμπτώματα της.. ανεπάρκειας Β12 στην συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα.
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β μειώνουν την ομοκυστεΐνη, το υψηλό επίπεδο της οποίας έχει συσχετιστεί με αυξημένη πιθανότητα άνοιας, εγκεφαλικού και εμφράγματος.
Πριν την εγκυμοσύνη οι γυναίκες μαζί με το φυλλικό οξύ θα πρέπει να παίρνουν και συμπλήρωμα βιταμίνης Β12.
Η βιταμίνη Β12 είναι σημαντική για την διατήρηση της υγείας των νευρικών κυττάρων και των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Εμπεριέχεται στο κρέας, αλλά κυρίως στο συκώτι των ζώων, γι αυτό θα πρέπει αυτός που έχει έλλειψη της Β12, μια φορά το μήνα τουλάχιστον να τρώει συκώτι αρνίσιο.
(Το μοσχαρίσιο,  είναι γεμάτο ορμόνες κι αντιβιοτικά),
αλλά και γαλακτοκομικά, 
αβγά, 
ψάρια και οστρακοειδή.
Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 είναι μια σοβαρή διαταραχή, είναι δύσκολο να εμφανιστεί καθαρή μορφή αβιταμίνωσης Β12, συνήθως συνοδεύεται  και με έλλειψη φυλλικού οξέος.  
Στους ενήλικες η έλλειψή της, μπορεί να προκαλέσει ζάλη, 
χλωμάδα, 
ανορεξία, 
απώλεια βάρους, 
μερική διανοητική σύγχυση, 
εριστικότητα ή σε πιο σοβαρές περιπτώσεις παραισθήσεις, 
αυταπάτες,
κατάθλιψη, 
απώλεια μνήμης και παράνοια.
Η έλλειψη της βιταμίνης Β12 μπορεί να προέλθει από τα αντιβιοτικά, 
το οινόπνευμα, 
το κάπνισμα και το στρες, 
από αποκλειστική χορτοφαγία,
από ασθένειες του εντέρου, που επιδρούν στην απορροφητική ικανότητά του.
Το οινόπνευμα προκαλεί ζημιά στο συκώτι κι έτσι οι πότες χρειάζονται περισσότερη Β12. 
Το κάπνισμα και όλα τα μαγειρεμένα τρόφιμα σε υψηλή θερμοκρασία 
Είναι η μόνη βιταμίνη της ομάδας Β που αποθηκεύεται στον οργανισμό μας. 
Η χορήγησή της αποτελεί την πιο αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή της κακοήθους αναιμίας και άλλων παθολογικών καταστάσεων.
Η ζάχαρη, 
το αλκοόλ,
τα οιστρογόνα και το ηλιακό φως καταστρέφουν τη βιταμίνη Β12.
Σκεφτείτε όλα τα παραπάνω, την επομένη φορά που θα ζητήσετε απ τον γιατρό σας να σας γράψει εξετάσεις. 
Αμάν πια μ αυτά τα λιπίδια
Υ.Γ.
Συμπληρώνει η Ε.Β. πως σε μακροχρόνια λήψη ρυθμιστικών- γαστροπροστατευτικών ειδικά σε ηλικιωμένους, οπου η γαστρική ατροφία πιθανολογείται η Β12 σίγουρα ¨ταπεινώνεται¨ ανησυχητικά και ατυχώς ¨πονάει η ενέσιμη μορφή της.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Δημήτρης Μητρόπουλος: O μαέστρος που μάγευε όλη τη Γη


Ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους μαέστρους της ιστορίας, άγγιζε τον Θεό με το έργο του.
«Να σου ειπώ τη μαύρη αλήθεια, αν αφαιρέσεις το ότι έχω μία καλή ορχήστρα στα χέρια μου, ως ζωή εδώ μου είναι απολύτως αφόρητη, και αν μείνω κάμποσο καιρό, έστω και ασχολούμενος, θα πάθω από μαρασμό. 
Παρ’ όλο μου τον θαυμασμό που έχω στον τόπο αυτό, δεν μπορώ να πω πως κατόρθωσα να συνδεθώ ψυχικά και αυτό μου κάνει τη ζωή μου αφόρητα μονήρη. Διερωτώμαι μόνο αν αξίζει τον κόπο να υποφέρω τόσο στη ζωή μου για να έχω μερικές καλές εκτελέσεις στην ορχήστρα… 
Έχω τόσα χρόνια στο εξωτερικό και έκανα ό,τι μπορούσα για να προοδεύσω στην τέχνη μου και νομίζω πως έφθασα σε ένα αρκετά καλό σημείο ωριμότητας, ακόμη και φήμης. 
Πρέπει λοιπόν γι’ αυτό να καταδικασθώ να πεθάνω και να μαραζώσω μακριά από τον τόπο μου; 
Εάν το μέλλον μου είναι να φθάσω να είμαι επικεφαλής της Συμφωνικής της Βοστώνης ή της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, όταν φθάσω εκεί, αν φθάσω, δεν θα έχει πια μείνει σταλαματιά αίμα στις φλέβες μου».
Από το βιβλίο «Δημήτρης Μητρόπουλος. 
Η αλληλογραφία του με την Καίτη Κατσογιάννη». Εκδόσεις Ίκαρος, 1966. 
Διαβάζουμε ότι ο συνθέτης Δημήτρης Μητρόπουλος ήταν βέβαιος από μικρός ότι θα γίνει κάποια ημέρα μοναχός. 
Για την ακρίβεια, αυτό που ήθελε, ήταν να γίνει ιεραπόστολος. 
Αυτό ήταν το ιδανικό του. Τελικά για κάποιο περίεργο λόγο, τον κέρδισε η μουσική (απόσπασμα από συνέντευξή του στον σταθμό NDR Hamburg το 1959).
Έκανε πρόβα χωρίς παρτιτούρα. Γιατί; Γιατί κάθε νότα ήταν στο κεφάλι του. Μια μουσική ιδιοφυΐα εις τους αιώνες των αιώνων!
Σύμφωνα όμως με τη φίλη του Καίτη Κατσογιάννη, ο συνθέτης υπήρξε περισσότερο χριστιανός παρά καθ’ αυτό θρησκευόμενος, ουδέποτε φυσικά είχε σκεφθεί να γίνει καλόγηρος, όπως το είπαν! 
Είναι και αυτό ένας από τους μύθους που γεννήθηκαν στην Αμερική και που ποτέ δεν έκανε τον κόπο να διαψεύσει. Σπάνια άνθρωπος προσπάθησε όσον αυτός να κάνει πράξη ζωής τη διδασκαλία του Χριστού, ιδιαίτερα την αγάπη του πλησίον. 
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος θαύμαζε τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης και πίστευε ότι αυτός χάραξε τον δρόμο της ζωής του.
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος γεννήθηκε το 1896 στην Αθήνα, σε μία ιερατική οικογένεια. 
Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητές στο πιάνο τον πιανίστα Λούντβιχ Βάσενχοβεν και τον Βέλγο συνθέτη και βιολονίστα Αρμάνδο Μαρσίκ στα ανώτερα θεωρητικά και στη σύνθεση. 
Αργότερα έκανε ιδιαίτερα μαθήματα επάνω στη σύνθεση με τον σπουδαίο συνθέτη Πολ Ζιλσόν, ενώ ο Φερούτσιο Μπουζόνι τον επηρέασε σημαντικά στην καλλιτεχνική εξέλιξή του.
Ήταν συνθέτης και πιανίστας. 
Κυρίως όμως ήταν Διευθυντής Ορχήστρας. 
Ξεκίνησε την εντυπωσιακή σταδιοδρομία του στην Κρατική Όπερα του Βερολίνου ως βοηθός μαέστρου (1921-1924).  Από το 1924 έως το 1925 διευθύνει την Ορχήστρα του Ελληνικού Ωδείου και για μία διετία -μέχρι το 1927- την ορχήστρα του Συλλόγου Συναυλιών. 
Κατόπιν, διευθύνει την ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών μέχρι το  1939, που εγκαθίσταται μόνιμα πλέον στην Αμερική.
Toν Φεβρουάριο του 1930 κάνει την πρώτη του εμφάνιση και συμμετέχει ως σολίστ στο 3ο Κονσέρτο για πιάνο του Σεργκέι Προκόφιεφ. 
Περιοδεύει δίνοντας κονσέρτα στο Παρίσι και στο Λονδίνο, στην Ιταλία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Πολωνία και στη Ρωσία.
Εμφανίζεται κατόπιν πρόσκλησης του Σερζ Κουσεβίτσκι με την Ορχήστρα της Βοστώνης το 1936. Η επιτυχία είναι τεράστια. 
Τον επόμενο χρόνο χρήζεται επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Μινεάπολης. 
Έχει ανοιχτά τα αυτιά του στα νέα μουσικά ρεύματα και δίνει χώρο σε νεότερους και ερασιτέχνες. Παραμένει για 12 χρόνια -από το 1938- μόνιμος διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Μινεάπολης. 
Η πόλη γνωρίζει πρωτοφανή άνθηση και αποκτά, σιγά σιγά, το πιο μουσικόφιλο κοινό σε όλη την Αμερική, σύμφωνα με τη βιογραφία του αρχιμαέστρου.
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος γίνεται Αμερικανός υπήκοος το 1946. 
Το 1949 και μέχρι το 1957 αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης. 
Κάπου εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. 
Όσο παρέμεινε σε αυτή τη θέση, φίλοι και εχθροί ενώθηκαν εναντίον του με πίστη. 
Λίγο η «σεμνά» εκπεφρασμένη ομοφυλοφιλία του, λίγο ο ταπεινός χαρακτήρας του και το «αντιπολεμικό» και ήρεμο ταμπεραμέντο του, βοήθησαν ώστε να γίνει η τέλεια επίθεση σε έναν ευγενή αντίπαλο, μέχρι την εξόντωσή του.
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος είχε πάθος με τη μουσική! 
Ήταν ιδιοφυής και νεωτεριστής και ταπεινός και μοναχικός. 
Συνδύαζε μοναδικά τη θρησκευτική πίστη και την πνευματικότητα με έναν γήινο ρεαλισμό! 
Είχε εκπληκτική μνήμη και μπορούσε να διευθύνει την ορχήστρα χωρίς παρτιτούρα. 
Ήταν αγαπητός στα μέλη της ορχήστρας του. 
Στήριζε τους συνεργάτες του. 
Ήταν μορφωμένος. 
Ήταν έμφυτα ευγενής. 
Ήξερε ποιος ήταν και μπορούσε να συγχωρεί και να είναι επιεικής με τους εχθρούς του.  
Το ταλέντο του στην απομνημόνευση των έργων δεν ήταν αποτέλεσμα μιας φωτογραφικής μνήμης αλλά μάλλον η τρανή απόδειξη πως ο μαέστρος είχε την πολύτιμη ικανότητα της αντίληψης και της κατανόησης ενός έργου, πετυχαίνοντας έτσι να του προσδώσει περισσότερη ελευθερία και να πάρει το ρίσκο μιας διαφορετικής εκτέλεσής του.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, ο Δημήτρης Μητρόπουλος έδωσε πολλές συναυλίες στην Αμερική, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος «αισθανόταν» τη μουσική, που κυλούσε στις φλέβες του. 
Είχε αυτή την τύχη… να συνομιλεί με τις νότες και να μπορεί να μεταδίδει την ευτυχία που αισθανόταν και στο ακροατήριό του. 
Γι’ αυτό και ο κόσμος τον αγάπησε. 
Γιατί ήταν αληθινός. 
Και ο ίδιος και ο έρωτάς του με τη μουσική.
Με τη φράση του «Ούτε ο Χριστός ούτε η Ενάτη Συμφωνία (του Μπετόβεν) κατόρθωσαν να κάνουν την ανθρωπότητα καλύτερη» δείχνει τον θαυμασμό του για τα θεία και τη μουσική, τα εξομοιώνει ουσιαστικά, και απορεί με την αδυναμία και την τραχιά φύση του ανθρώπου, που τον εμποδίζει να γίνει καλύτερος μετά τη «γνωριμία» του με αυτά. 
Είτε ακουστικά είτε πνευματικά.
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος έχει τιμηθεί με το Αριστείο Γραμμάτων και Τεχνών και είναι επίτιμος εταίρος της Ακαδημίας Αθηνών. Υπήρξε Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής, Διδάκτωρ των Καλών Τεχνών του Syracuse University, Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Διδάκτωρ της Μουσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο. 
Έχει λάβει πολλά τιμητικά διπλώματα, μετάλλια και διακρίσεις.
Όταν έφυγε από τη ζωή αυτή το 1960, σε μία πρόβα έργου του Μάλερ, στη σκάλα του Μιλάνου, ίσως και να ένιωσε ευτυχισμένος! 
Τόσο γιατί ήταν επάνω στο πόντιουμ όσο και για το ότι η πρόβα ήταν επάνω στο τρίτο κονσέρτο του συνθέτη που θαύμαζε.
Τον πρόδωσε η καρδιά του, όπως και πολλοί… απλοί αλλά και «σύνθετοι» άνθρωποι που πέρασαν από τη ζωή του.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σαν στυγνοί εγκληματίες οι υγειονομικοί που συνελήφθησαν έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού για ειρηνική διαμαρτυρία.

Με χειροπέδες, αν είναι δυνατόν, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα σαν στυγνοί εγκληματίες οι υγειονομικοί που συνελήφθησαν έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού για ειρηνική διαμαρτυρία.
Αφού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής οι εντελώς αναίτια συλληφθέντες 37  υγειονομικοί, οι οποίοι το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού, αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος για Οκτώβριο. 
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου των υγειονομικών:
Μία μισάωρη επίσκεψη έξω από την οικία του πρωθυπουργού το απόγευμα της Πέμπτης 7/7, στάθηκε ικανή αφορμή ώστε να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ, στο τμήμα προστασίας κράτους και δημοκρατικού πολιτεύματος, περί τους 40 συναδέλφους υγειονομικούς, μέλη του δικτύου των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας από 30 νοσοκομεία και ΕΚΑΒ Αθήνας και μέλη του σωματείου των υγειονομικών υπέρ δημοκρατίας και ελευθερίας (ΣΥΔΕ).
Οι συνάδελφοι για άλλη μια φορά, στο διάστημα των δέκα μηνών που τελούν σε αναστολή επειδή είχαν το σθένος να αντιταχθούν στον ολοκληρωτισμό που επιβάλλεται με εργαλείο την ιατρική, θέλησαν με αυτή την ακτιβιστική δράση, απολύτως ειρηνικά να επιστήσουν την προσοχή στους πολίτες, ότι το “επιτελείο” του κυρίου Μητσοτάκη εργάζεται μεθοδικά μεταξύ άλλων επάνω στο σχέδιο της πλήρους διάλυσης και της καθολικής ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων μας.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προβαίνει σε συλλήψεις για παρακώλυση κυκλοφορίας και για απείθεια κατά της αρχής. 
Και οι δύο κατηγορίες είναι ανυπόστατες. 
Οι υγειονομικοί που διαμαρτύρονται εδώ και δέκα μήνες έχοντας στο δυναμικό τους αμέτρητες πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας, δεν έχουν κλείσει ποτέ δρόμους χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές. 
Οι απειλές της αστυνομίας για συλλήψεις έξω από την οικία του πρωθυπουργού, απαντήθηκαν από τους υγειονομικούς με καθιστική διαμαρτυρία στις παρυφές του οδοστρώματος, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στα πολυάριθμα βίντεο που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο.
Για το θέμα της απείθειας περιμένουμε διευκρινίσεις από την αστυνομία, εφόσον οι υγειονομικοί μετά τη λήξη της ειρηνικής συγκέντρωσης, το μόνο που έκαναν ήταν να επιβιβαστούν σε πούλμαν για την επιστροφή τους, το οποίο πούλμαν όμως ποτέ δεν έφτασε στον προορισμό του, αλλά αφού  συνοδεύτηκε για ένα τμήμα της πορείας του από αστυνομικές δυνάμεις, ακινητοποιήθηκε τελικά μπροστά από την αστυνομική διεύθυνση Αττικής… Στάση ΓΑΔΑ.
Εναντίον των συναδέλφων κινήθηκε η αυτόφορη διαδικασία και θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.
    Η μαζική απαγωγή και οι αυθαίρετες συλλήψεις πολιτών που αντιστέκονται με όλα τα νόμιμα μέσα εναντίον της κρατικής ασυδοσίας και της ωμής καταστολής, πόσο μάλλον όταν αφορούν στην αφρόκρεμα του επαγγελματικού κόσμου- τους υγειονομικούς, σε μία προεκλογική περίοδο, καθόλου δεν ευνοούν την εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
     Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τραγικό λάθος αν θεωρεί ότι με τέτοιες πρακτικές που παραπέμπουν ευθέως σε κράτος μαφιόζων, μπορεί να κάμψει το ηθικό ανθρώπων που έχουν ταχθεί πλέον υπέρ της αέναης αντίστασης, όχι επειδή αυτή η κατάπτυστη κυβέρνηση τους τα έχει στερήσει ήδη όλα και δεν έχουν κάτι να χάσουν, αλλά επειδή διαχρονικά υπήρχαν και πάντοτε θα βρίσκονται άνθρωποι μιας κοπής που δεν την κατανοεί το σύστημα, οι οποίοι θα πολεμούν την αδικία μέχρις εσχάτων.
    Αναμένουμε άμεσα τη σαφή τοποθέτηση όλων των κομματικών ηγεσιών επί της ενέργειας του τρομο-κράτους Μητσοτάκη εναντίον των συναδέλφων υγειονομικών και την καταδίκη της ενέργειας αυτής χωρίς περιστροφές.
 
Μετά τιμής
Οι υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας
Δίκτυο 30 νοσοκομείων/δομών υγείας και ΕΚΑΒ Αθήνας
Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας

η φωτό από το χρονολόγιο της 

Μαρια Μπανια