κωπηλατώντας, ταξιδεύω μαζί με τη γαλέρα μου σε αχαρτογράφητα νερά, προσαράζω σε ξεχασμένα λιμάνια και συλλέγω θησαυρούς... βλέπω πολλά, διαβάζω άλλα τόσα, καταγράφω ότι μου κεντρίζει το ενδιαφέρον και έχω μότο μου πως - το μονοπάτι της ζωής σ’ ένα γκρεμό τελειώνει Κι οπού ‘χει στην ψυχή φτερά, τ’ ανοίγει και γλιτώνει!!! τα νέα της γαλέρας λοιπόν...
Ετικέτες
- Άκου Ανθρωπάκο
- Αντωνόπουλος Γιώργος -photographer-photoreporter
- αυτάρκεια
- αυτοβελτίωση
- Δημήτρης Κούβελας
- ευ ζην
- η ζωή στον πλανήτη Γη
- θόρυβος
- κλιματική αλλαγή
- μαθαίνω
- νερό
- όταν με ρώτησαν...
- συνταγές υγείας
- υγεία-ευεξία
- φωτιές
- φωτογραφίες και μία λέξεις
- botanologia.gr
- covid-19
- MUDr Vassaras Alexandros
- ntina writes
- ntinas photo
- Robert Lanza
Σάββατο 19 Ιουνίου 2021
Στην Υεμένη η ανθρωπότητα ψυχορραγεί...
Υπάρχει μια γωνιά του πλανήτη όπου παιδιά σαν την Amal δεν θα μεγαλώσουν ποτέ...
Υεμένη…
Ανάμεσα τους 11 εκατομμύρια παιδιά… 400.000 παιδιά κινδυνεύουν άμεσα με υποσιτισμό, 5.000 παιδιά έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους ενώ 2 εκατομμύρια βρίσκονται εκτός σχολείου λόγω της καταστροφής ως τώρα 2.500 σχολείων από τους συνεχείς βομβαρδισμούς από τη Σαουδική Αραβία.
3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει ως τον σκληρό δρόμο της προσφυγιάς, την ώρα που σχεδόν 15 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα δεν έχουν πρόσβαση σε υγιεινή και καθαρό πόσιμο νερό.
Κι όμως…
Η αιτία της αδιαφορίας της Δύσης αλλά και του Αραβικού κόσμου;
Η αφορμή για το δράμα της Υεμένης δεν είναι άλλη από τα γνωστά παιχνίδια εξουσίας. Από το 2015 μέχρι σήμερα ένας από τους πιο άγριους εμφυλίους πολέμους διεξάγεται στη χώρα λόγω της αποτυχημένης μετάβασης της εξουσίας από τον επί 33 χρόνια Πρόεδρο της χώρας Σάλεχ στον νέο Πρόεδρο Μανσούρ Χάντι, γεγονός που οδήγησε στην εξορία σε Σαουδαραβικό έδαφος τον δεύτερο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία που ζητούσε η Σαουδική Αραβία για να επέμβει στην Υεμένη. Από την άλλη πλευρά τον απερχόμενο Πρόεδρο υποστηρίζει ανοιχτά το Ιράν με αποτέλεσμα να μετατραπεί η Υεμένη σε Κρανίου Τόπο...
Πραγματική όμως αιτία του εγκλήματος που συντελείται στην Υεμένη δεν είναι άλλη από τον κόλπο του Άντεν και κατ’ επέκταση τα στενά Μπαμπ ΕΛ Μαντέμπ που ενώνουν τη Μεσόγειο και τη Διώρυγα του Σουέζ με τον Ιδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό αντίστοιχα. Στενά που αποτελούν στρατηγικό σημείο για το διεθνές εμπόριο καθώς σχεδόν όλο το εμπόριο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ινδία περνάει από το σημείο αυτό… 4,8 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου μετακινούνται, ακόμα, καθημερινά μέσω των στενών, γεγονός που κάνει ακόμα μεγαλύτερη τη λύσσα για επικράτηση στην περιοχή της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να σβήνει με μαρτυρικό τρόπο ένας ολόκληρος λαός.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου