Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Πως το κακάο επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου μας

 
Το κακάο , οι φλαβονόλες του και οι ανώτερες γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου μας ή πως μια κούπα κακάο την ημέρα επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου μας
Από σειρά μελετών γνωρίζουμε ότι η πρόσληψη αντιοξειδωτικών από τα λαχανικά , 
τα φρούτα και τα βότανα έχει τεράστια οφέλη για τον οργανισμό μας.
Ένα από αυτά τα αντιοξειδωτικά είναι και οι φλαβανόλες.
οι φλαβονόλες βρίσκονται σε διάφορα λαχανικά ,
φρούτα ,
βότανα και
σπόρους.
Οι επιστημονικές μελέτες έχουν εστιαστεί στις φλαβονόλες των διάφορων πηγών μεταξύ των οποίων και
οι φλαβονόλες που βρίσκονται σε αφθονία στο κακάο.
– ο θησαυρός των θρεπτικών συστατικών και ιδιοτήτων του κακάο είναι μεγάλος  και έχει επισημανθεί ότι
«η τακτική κατανάλωση φλαβανολών του κακάο βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες των ηλικιωμένων ατόμων , τα οποία έχουν ήπια γνωστική εξασθένηση και κατ επέκταση επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου»
Στη Νέα Υόρκη , η επιστημονική έρευνα και η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Appetite συγκρίνοντας τους αριθμούς και τα στατιστικά στοιχεία
επισήμανε ότι:
Σε χώρες όπου οι άνθρωποι τρώνε περισσότερη σοκολάτα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που έχουν πάρει βραβεία Νόμπελ…
Το συμπέρασμα της μελέτης σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία – η οποία πραγματοποιήθηκε από το νοσοκομείο dal San Luke’s Roosevelt σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Columbia –
είναι ότι ο αριθμός των βραβείων Νόμπελ συνδέεται στενά με....
read more:https://botanologia.gr/pos-to-kakao-epivradynei-ti-giransi-toy-egkefaloy-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου