Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Υπεράνθρωποι; 6 αλλαγές στο σώμα που θα αποτελούν συνήθεια σε μια δεκαετία

Γράφει η Macarena Fernández.

Εξωσκελετική ρομποτική, βιονικά μάτια, ακτινογραφίες οργάνων σε 3D και έμβρυα κατά παραγγελία: πρόκειται για μερικές από τις προχωρημένες τεχνολογικές επεμβάσεις που ήδη λαμβάνουν χώρα στον κόσμο και που στα επόμενα 10 χρόνια θα γίνονται μαζικά.

Χιλιάδες επιστήμονες, βιοχάκερς, γιατροί, μηχανικοί και πολλά ακόμα διαφορετικά επαγγέλματα ανά τον κόσμο δουλεύουν καθημερινά για την δημιουργία νέων τεχνολογιών με στόχο να επιφέρουν βελτιώσεις και διευκολύνσεις στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου.

Εμπνευσμένοι από τη λογοτεχνία, το ζωικό βασίλειο ή την επιστημονική φαντασία, όσοι αναπτύσσουν υψηλή τεχνολογία ενδιαφέρονται να δώσουν απαντήσεις στις αγγελικές φιλοδοξίες των ανθρώπων, πώς για παράδειγμα μπορεί κάποιος να γίνει ποιο έξυπνος, πιο δυνατός, να έχει μεγαλύτερες αντιστάσεις στις αρρώστιες, να καλυτερεύσει τη φυσική του κατάσταση, να αναπαράγει «τέλεια» παιδιά ή να αποκτήσει νέες δυνατότητες χωρίς να πρέπει απαραίτητα να περάσει χρόνια εκπαίδευσης ή πρακτικής άσκησης.

Το 2017 πολλοί άγγελοι με «υπερδυνατότητες» ήδη έχουν έτοιμο το πρωτότυπό τους και αναμένουν την κατάλληλη στιγμή αλλά και τις επενδύσεις εκατομμυρίων που είναι αναγκαίες για να το θέσουν στο εμπόδιο και να ικανοποιήσουν με αυτόν τον τρόπο όσους ονειρεύονται να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το μυαλό και το σώμα τους.

Και αρκετοί από την άλλη αναρωτιόμαστε, ειδικά έχοντας στο νου μερικά από αυτά τα επιτεύγματα: πότε θα έχουμε θεραπεία τελικά για τον καρκίνο και το HIV/AIDS; Η αλήθεια είναι ότι εκλπήσσουν πραγματικά τα βήματα που μας έχουν οδηγήσει μέχρι εδώ με τις σημερινές τεχνολογίες.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις «επενδύσεις» που σε δέκα χρόνια από τώρα [σ.τ.σ θέλουμε να πιστεύουμε] θα μας επιστραφούν μαζικά:

    Έξυπνη όραση, ενισχυμένη και νυχτερινή επίσης.
    Τσιπάκια για να μην πειράζει αν ξεχνάμε τα κλειδιά του σπιτιού μας.
    Τρισδιάστατες αναπλάσεις οργάνων.
    Μικρόφωνα που μεταφράζουν άλλες γλώσσες σε πραγματικό χρόνο.
    Μωρά κατά παραγγελία.
    Εξωσκελετική ρομποτική.

Αλήθεια ποια από τα παραπάνω θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε;

Για περισσότερες πληροφορίες για το κάθε τεχνολογικό επίτευγμα, διαβάστε το άρθρο του συνεργάτη μας στα ισπανικά, εδώ
pressenza.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου