μια πανεύκολη,
πεντανόστιμη,
αρωματική τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά!
και θα χρειαστώ:
ένα φύλο σφολιάτας - πολλές φορές ανοίγω μόνη μου
200gr φέτα αρίστης ποιότητας
200gr κρεμώδες τυρί -συνήθως το ετοιμάζω μόνη μου
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
στη μύτη από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο και
ελάχιστο λάδι
και
-. προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 180°C και στον αέρα.
-. τοποθετώ τη σφολιάτα μου σε μία λαδόκολλα και την ανοίγω με τον πλάστη μου
-. σε ένα μπολ σπάζω με τα ακροδάκτυλά μου τη φέτα, προσθέτω ελάχιστο λάδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύω με ένα κουτάλι!
-. όπως είναι η σφολιάτα μου πάνω στη λαδόκολλα, απλώνω με το κουτάλι το κρεμώδες τυρί ΜΟΝΟ στο μισό της μέρος και πάνω προσθέτω το μείγμα με τη φέτα και τα μπαχάρια μου,
πεντανόστιμη,
αρωματική τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά!
και θα χρειαστώ:
ένα φύλο σφολιάτας - πολλές φορές ανοίγω μόνη μου
200gr φέτα αρίστης ποιότητας
200gr κρεμώδες τυρί -συνήθως το ετοιμάζω μόνη μου
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
στη μύτη από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο και
ελάχιστο λάδι
και
-. προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 180°C και στον αέρα.
-. τοποθετώ τη σφολιάτα μου σε μία λαδόκολλα και την ανοίγω με τον πλάστη μου
-. σε ένα μπολ σπάζω με τα ακροδάκτυλά μου τη φέτα, προσθέτω ελάχιστο λάδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύω με ένα κουτάλι!
-. όπως είναι η σφολιάτα μου πάνω στη λαδόκολλα, απλώνω με το κουτάλι το κρεμώδες τυρί ΜΟΝΟ στο μισό της μέρος και πάνω προσθέτω το μείγμα με τη φέτα και τα μπαχάρια μου,
-. ρίχνω στη χούφτα μου λίγο λάδι και ισιώνω το μείγμα μου να είναι ομοιόμορφο και
-. γυρνάω πάνω του το άλλο μισό της σφολιάτας μου, κλείνοντας έτσι την πίτα μου!
στη συνέχεια
-. γυρνάω πάνω του το άλλο μισό της σφολιάτας μου, κλείνοντας έτσι την πίτα μου!
στη συνέχεια
-. πατάω με τα δάκτυλά μου τις άκριες ώστε να κλείσω πολύ καλά το άνοιγμα, προσέχοντας να μην υπάρχουν ανοίγματα και ξεπεταχτεί από μέσα η γέμιση!
-. με ένα πιρούνι τρυπάω μαλακά το πάνω μέρος σε διάσπαρτα σημεία!
-. με τη βοήθεια της λαδόκολλας μεταφέρω την πίτα μου σε ένα ταψί
και
-. το τοποθετώ στον προθερμασμένο φούρνο,
-. ψήνω για 25-30 λεπτά στη μεσαία σχάρα!!!
-. σερβίρω με δροσιστική σαλάτα από τριμμένο καρότο και παντζάρι, αν είναι χειμώνας και
με αγγούρι σαλάτα αν είναι καλοκαίρι!
-. με ένα πιρούνι τρυπάω μαλακά το πάνω μέρος σε διάσπαρτα σημεία!
-. με τη βοήθεια της λαδόκολλας μεταφέρω την πίτα μου σε ένα ταψί
και
-. το τοποθετώ στον προθερμασμένο φούρνο,
-. ψήνω για 25-30 λεπτά στη μεσαία σχάρα!!!
-. σερβίρω με δροσιστική σαλάτα από τριμμένο καρότο και παντζάρι, αν είναι χειμώνας και
με αγγούρι σαλάτα αν είναι καλοκαίρι!
καλή όρεξη!
ntina
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου