Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τρόφιμα που μπορεί να σώσουν την καρδιά σας

Φρέσκα βότανα
Τα Φρέσκα βότανα μπορούν να βοηθήσουν την καρδιά, όταν αντικαθιστούν το αλάτι, την ζάχαρη, και τα τρανς λιπαρά.

Αυτά μαζί με ξηρούς καρπούς, τα μούρα,το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, η ρίγανη, το θυμάρι και περιέχουν αντιοξειδωτικά.
Μαύρα φασόλια
Τα ήπια, μαύρα φασόλια γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων το φυλλικό οξύ, τα αντιοξειδωτικά, το μαγνήσιο, βοηθούν στον έλεγχο τόσο της χοληστερόλης αλλά και στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα κονσερβοποιημένα μαύρα φασόλια να τα ξεπλύνετε για να καταργήσετε το επιπλέον νάτριο.
Κόκκινο κρασί και η ρεσβερατρόλη
Αν πίνετε αλκοόλ, το λίγο κόκκινο κρασί μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Η ρεσβερατρόλη και οι κατεχίνες, δύο αντιοξειδωτικά στο κόκκινο κρασί, μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία των αρτηριακών τοιχωμάτων. Το αλκοόλ μπορεί επίσης να ενισχύσει την HDL, την «καλή» χοληστερόλη. Μέχρι 1 ποτήρι την ημέρα για τις γυναίκες και 1-2 για τους άνδρες. Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για ανθρώπους που παίρνουν ασπιρίνη και άλλα φάρμακα. Το πολύ αλκοόλ είναι κακό για την καρδιά σας.
Σολομός
Ένα κορυφαίο τρόφιμο για την υγεία της καρδιάς, είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα EPA και DHA.Το Ωμέγα-3 μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των ανωμαλιών του καρδιακού ρυθμού και την μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ο σολομός μειώνει επίσης τα τριγλυκερίδια του αίματος και βοηθά στην συγκράτηση της φλεγμονής . Η American Heart Association συνιστά δύο μερίδες σολομού ή άλλα φυσικά λιπαρά ψάρια την εβδομάδα.
Τα ψήνουμε σε αλουμινόχαρτο με βότανα και λαχανικά.
Τόνος για Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Ο τόνος είναι μια άλλη καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τόνοι λευκοί (λευκό τόνο) έχουν περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τις άλλες ποικιλίες του τόνου. Άλλες πηγές των ωμέγα-3 λιπαρά οξέα το σκουμπρί, η ρέγγα, πέστροφα λίμνης, σαρδέλες, αντσούγιες Επιλέξτε συσκευασμένο τόνου ΣΕ νερο, όχι σε λάδι.
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αυτό το έλαιο, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων σας .. Είναι επίσης μια καλή πηγή μονοακόρεστων λιπών, που είναι μια καλύτερη επιλογή από τα κορεσμένα λίπη (όπως το βούτυρο) για τη χοληστερόλη σας.  Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά για σαλάτες, σε μαγειρεμένα λαχανικά, ή με ψωμί. Ψάξτε για ψυχρής πίεσης εντός 6 μηνών.
Καρύδια
Μια μικρή χούφτα καρύδια την ημέρα μπορεί να μειώσει την χοληστερόλη σας και την φλεγμονή Τα καρύδια γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα μονοακόρεστα λίπη και φυτικές ίνες. Τα οφέλη απο τα καρύδια αντικαθιστούν τα κακά λίπη, όπως εκείνα στα τσιπς και τα μπισκότα.
Αμύγδαλα
Πάνε καλά με τα λαχανικά, ψάρι, κοτόπουλο, και τα επιδόρπια. Είναι γεμάτα από φυτικές στερόλες, φυτικές ίνες, και τα υγιή λίπη. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης LDL. Μια μικρή χούφτα την ημέρα.
Φασόλια σόγιας
Είναι γεμάτα με πρωτεΐνη σόγιας, και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων στα τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Γλυκοπατάτες
Ανταλλάξτε τις άσπρες πατάτες με γλυκοπατάτες. έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, και δεν θα προκαλέσουν αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Έχουν επίσης φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, και λυκοπένιο.
Πορτοκάλια
Αυτό το γλυκό, ζουμερό φρούτο περιέχει ίνες πηκτίνης – καθώς και κάλιο, το οποίο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Η ιατρική έρευνα δείχνει ότι μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και την μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Σέσκλουλο
Το σκούρο αυτό πράσινο, φυλλώδη λαχανικό είναι πλούσιο σε κάλιο και μαγνήσιο, τα ανόργανα συστατικά που βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Θα πάρετε επίσης φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, και η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικά από αυτά τα χόρτα.
Καρότα
Αυτά τα γλυκά, τραγανά λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να απομακρύνουν τον διαβήτη Μπορούν επίσης να βοηθήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης σας, δεδομένου ότι είναι μια πηγή διαλυτών φυτικών ινών – το είδος της ίνας βρίσκονται επίσης στη βρώμη.
Κριθάρι
Δοκιμάστε το ολικής αλέσεως με το γεύμα ή σε σούπες και μαγειρευτά. Η ίνα στο κριθάρι μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Πλιγούρι βρώμης
Βρώμη σε όλες τις μορφές μπορούν να βοηθήσει την καρδιά σας, την μείωση της LDL Ένα ζεστό μπολ με πλιγούρι βρώμης βοηθά να κρατήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά με την πάροδο του χρόνου – και χρήσιμο για τα άτομα με διαβήτη.
Λιναρόσπορος
Αυτός ο σπόρος έχει τρία πράγματα που είναι καλό για την καρδιά σας: ίνες, φυτοχημικά που ονομάζονται λιγνάνες, και ALA, ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ. Λιναρόσπορο για την καλύτερη διατροφή. Προσθέστε το στα δημητριακά, αρτοσκευάσματα, γιαούρτι, μουστάρδα ή ένα σάντουιτς.
Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Μπορει ΝΑ βοηθήσει ΣΤΟΝ έλεγχο Της υψηλής αρτηριακής πίεσης ΕΙΝΑΙ ΣΕ υψηλό Ασβέστιο ΚΑΙ κάλιο, ελέγξτε την ετικέτα για να δείτε πόση ζάχαρη έχει
Καφές
Καφές και το τσάι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της καρδιάς σας. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που πίνουν 3-4 ποτήρια την ημέρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη. Αλλά εάν έχετε ήδη υψηλή αρτηριακή πίεση, να είστε προσεκτικοί, καθώς η καφεΐνη μπορεί να την επιδεινώσει.
Επιλέξτε μαύρο καφέ για να περιορίσετε τα λιπαρά και τις θερμίδες.
Κεράσια
Τα κεράσια έχουν ανθοκυανίνες, που πιστεύεται ότι βοηθούν στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων. Κεράσια σε οποιαδήποτε μορφή έχουν αυτό το αντιοξειδωτικό
Μύρτιλα
Τα βακκίνια είναι εξαιρετικά, όταν πρόκειται για την διατροφή. Οι ανθοκυανίνες τους δίνουν το βαθύ μπλε χρώμα τους και υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς. Έχουν επίσης βήτα-καροτένιο, λουτεΐνη, βιταμίνη C, φολικό οξύ, μαγνήσιο, κάλιο, και φυτικές ίνες.
bioathens.com
webmd.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου