Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Η μακροχρόνια χρήση μάσκας αναπαράγει μικρόβια που διεισδύουν στους πνεύμονες και συμβάλλουν στον καρκίνο του πνεύμονα

Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι η καλλιέργεια και ο εμπλουτισμός μικροβίων στο πρόσωπο μπορούν να διεισδύσουν στους πνεύμονες και να προκαλέσουν φλεγμονώδεις αντιδράσεις και καρκίνο του πνεύμονα σε προχωρημένο στάδιο,
Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι η καλλιέργεια και ο εμπλουτισμός μικροβίων στο πρόσωπο μπορούν να διεισδύσουν στους πνεύμονες  και να προκαλέσουν φλεγμονώδεις απαντήσεις και καρκίνο του πνεύμονα σε προχωρημένο στάδιο. 
Η μύτη και το στόμα σχεδιάστηκαν για να λαμβάνουν οξυγόνο χωρίς πίεση, ανεμπόδιστα.
Το οξυγόνο ταξιδεύει κάτω από την τραχεία και χωρίζεται σε δύο σωλήνες που ονομάζονται βρόγχοι.
Από εκεί, το οξυγόνο ταξιδεύει έως ότου φτάσει στις κυψελίδες, που είναι μικροσκοπικοί αερόσακοι που καλύπτονται με αιμοφόρα αγγεία. Αυτοί οι αερόσακοι μεταφέρουν το οξυγόνο απευθείας στην καρδιά, όπου διασκορπίζεται σε όλο το σώμα .
Όταν ένα άτομο εκπνέει, η διαδικασία αναστρέφεται και οι πνεύμονες εκπνέουν διοξείδιο του άνθρακα.

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το όχημα που επιτρέπει στα οργανικά μας συστήματα να απαλλάξουν το σώμα από απόβλητα.
Όταν αυτή η διαδικασία παρεμποδίζεται ή συγκρατείται για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, οι πνεύμονες και η καρδιά αγωνίζονται να διατηρήσουν υγιές τον υπόλοιπο οργανισμό.
Η μακροχρόνια χρήση μάσκας εμποδίζει επίσης τη φυσική ικανότητα του σώματος να αποτοξινώνεται, και δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον και επιβαρύνει αργά αλλά σταθερά όλα τα οργανικά μας συστήματα.
Οι μάσκες προετοιμάζουν τους πνεύμονες για φλεγμονές με επακόλουθο τον καρκίνο του πνεύμονα
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Discovery διαπιστώνει ότι ο καρκίνος του πνεύμονα εξελίσσεται όταν τα μικρόβια παλινδομούν στους πνεύμονες.
Η παρατεταμένη χρήση μάσκας δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον που καλλιεργεί μικρόβια.
Αυτό το τοξικό περιβάλλον όχι μόνο αναγκάζει το άτομο να "αναμασά" τα απόβλητά του, αλλά και να κατακλύζονται οι πνεύμονες με μικρόβια που προκαλούν τοξικό περιβάλλον που τροφοδοτεί τον καρκίνο του πνεύμονα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πνεύμονες δεν είναι απλώς ένα αποστειρωμένο περιβάλλον.
Όταν τα μικρόβια κατακλύζουν τους πνεύμονες, μπορούν να ενεργοποιήσουν μια ανοσοαπόκριση. Αυτό προκαλεί την εμφάνιση φλεγμονωδών πρωτεϊνών όπως η κυτοκίνη IL-17.
Τα μικρόβια που βρίσκονται συνήθως στο στόμα μπορούν να εισέλθουν στους πνεύμονες.
«Δεδομένης της γνωστής επίδρασης της IL-17 και της φλεγμονής στον καρκίνο του πνεύμονα, ενδιαφερόμαστε να προσδιορίσουμε εάν ο πολαπλασιασμός των πνευμόνων με τα στοματικά αντιγόνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε φλεγμονή τύπου IL-17 και να επηρεάσει την πρόοδο και την πρόγνωση του καρκίνου του πνεύμονα», δήλωσε ο Leopoldo Segal , Διευθυντής του προγράμματος Lung Microbiome και Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Grossman School of Medicine.

 (Σχετικά: Οι μαθητές που φορούν μάσκα τραυματίζονται σωματικά, ψυχολογικά, συμπεριφορικά και υποφέρουν από 24 διαφορετικά θέματα υγείας.)

Οι μάσκες καλλιεργούν και εμπλουτίζουν μικρόβια που διεισδύουν στους πνεύμονες και προκαλούν ανοσοκαταστολή
Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε διαγνωστικά κλινικά βρογχοσκόπια για την ανάλυση των μικροβίων των πνευμόνων 83 μη ενήλικων ασθενών που δεν είχαν υποβληθεί σε θεραπεία και είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα.
Προσδιόρισαν τη σύνθεση κάθε μικροβιακού περιβάλλοντος και τεκμηρίωσαν ποια γονίδια εκφράστηκαν ως αποτέλεσμα.
Διαπίστωσαν ότι ο πνευμονικός ιστός από ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα (στάδια 3b-4) ήταν πιο εμπλουτισμένος με μικρόβια από τον πνευμονικό ιστό ασθενών που είχαν πρώιμο στάδιο ασθένειας.
Αυτός ο αυξημένος εμπλουτισμός των πνευμόνων με στοματικά βακτήρια συσχετίστηκε επίσης με μειωμένη πιθανότητα επιβίωσης, ανεξάρτητα από το στάδιο των όγκων.
Οι αποικίες βακτηρίων που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ζημιά ήταν τα βακτήρια Veillonella, Prevotella και Streptococcus, τα οποία καλλιεργούνται πιο εύκολα σε μάσκα.
Η εξέλιξη του όγκου συσχετίστηκε με τον εμπλουτισμό των Veillonella, Prevotella, Streptococcus, και βακτήρια Rothia.
Τα καλλιεργημένα μικρόβια διεισδύουν στους πνεύμονες και επηρεάζουν τη γενετική έκφραση, δηλαδή τις οδούς σηματοδότησης p53, PI3K / PTEN, ERK και IL-6 / IL-8.
«Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της μελέτης μας, είναι πιθανό ότι οι αλλαγές στο μικρόβιο του πνεύμονα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βιοδείκτης για την πρόβλεψη της πρόγνωσης ή για τη διαστρωμάτωση των ασθενών για θεραπεία», δήλωσε ο Segal. Η παρατεταμένη μάσκα που φοράμε όχι μόνο επιβαρύνει την καρδιά και τους πνεύμονες, αλλά επίσης καλλιεργεί ένα μικροβιακό περιβάλλον που είναι πιο πιθανό να διεισδύσει στους πνεύμονες και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον καρκίνου”
«Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της μελέτης μας, είναι πιθανό ότι οι αλλαγές στο μικρόβιο του πνεύμονα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βιοδείκτης για την πρόβλεψη της πρόγνωσης ή για τη διαστρωμάτωση των ασθενών για θεραπεία», δήλωσε ο Segal.
Η παρατεταμένη μάσκα που φοράει όχι μόνο επιβαρύνει την καρδιά και τους πνεύμονες, αλλά επίσης καλλιεργεί ένα μικροβιακό περιβάλλον που είναι πιο πιθανό να διεισδύσει στους πνεύμονες και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον καρκίνου.
Για περισσότερα σχετικά με την έρευνα για τον καρκίνο, ρίξτε μια ματιά στο Cancer.news
Οι πηγές περιλαμβάνουν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου