Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Σπιτικό ζεστό ρόφημα για προστασία και ενέργεια τις μέρες του χειμώνα

Η βρογχίτιδα είναι φλεγμονή των βρόγχων. 
Τα συμπτώματά της διαρκούν αρκετές μέρες έως εβδομάδες και μπορεί να γίνουν και χρόνια επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής μας, αν δεν προσέξουμε, για αυτό είναι
σημαντικό να λαμβάνουμε εξατομικευμένη θεραπεία για την κατάστασή μας, μαζί με την ξεκούραση και τα ζεστά ροφήματα!!!
ζεστό ρόφημα για πρόληψη, προστασία και ανακούφιση
χρειαζόμαστε:
1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης: 
-. η κανέλα είναι γνωστή για τη βελτίωση της πέψης και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. - ας θυμηθούμε και: Κανέλα, ένα πανάρχαιο γιατρικό, το κιννάμωμον των αρχαίων Ελλήνων
1 κομμάτι τζίντζερ:
-. το τζίντζερ προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, όπως την πρόληψη και προστασία από το κρυολόγημα με τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές του ιδιότητες.  ας θυμηθούμε και:Ρόφημα με τζίντζερ και κανέλα για τα κρύα του χειμώνα!
2 γαρύφαλλα: 
-. γεμάτα αντιοξειδωτικά, τα γαρύφαλλα υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορούν να βοηθήσουν σε θέματα στοματικής υγείας.
1 λεμόνι:
-. η φλούδα και ο χυμός λεμονιού είναι εξαιρετικοί ενισχυτές του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορούν επίσης να ανακουφίσουν τον πονόλαιμο. ας θυμηθούμε και: Λεμόνι, ας γνωρίσουμε τον πολύτιμο “ιατρικό καρπό” των Αρχαίων γιατρών.
1 λίτρο νερό: 
-. αυτό αποτελεί τη βάση του θεραπευτικού ποτού.
μέλι: 
-. αν θέλουμε μια δόση γλυκύτητας, μπορούμε να προσθέσουμε μέλι, το οποίο όχι μόνο λειτουργεί ως φυσικό γλυκαντικό αλλά έχει επίσης θεραπευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. - ας θυμηθούμε: Το μέλι και 40 από τις πιο ισχυρές και πολύτιμες δράσεις του και ιδιότητες.
και
-. ρίχνουμε το νερό σε μιά αναλόγου μεγέθους κατσαρόλα και φέρνουμε το νερό μέχρι το σημείο βρασμού
-. προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας, 
το τζίντζερ και τα γαρύφαλλα στο νερό που βράζει.
-. μειώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
-. αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε το ρόφημά μας!
-. μόλις η θερμοκρασία του ροφήματός μας πέσει λίγο προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε!
-. προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί!
και...
-. σερβίρουμε σε πορσελάνινο φλυτζάνι και απολαμβάνουμε!!!
     -. καθιερώνουμε το ρόφημά μας αυτό στην εβδομαδιαία διατροφή μας τις περιόδους λοιμώξεων του αναπνευστικού μας συστήματος ως συμπληρωματικό ελιξίριο για ανακούφιση από το βήχα και για να βελτιώσουμε τη συνολική υγεία των πνευμόνων μας. 
-. φυσικά συστατικά όπως η κανέλα, 
το τζίντζερ, 
το γαρύφαλλο, 
το λεμόνι και το μέλι χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για την καταπολέμηση αναπνευστικών προβλημάτων και την ενίσχυση της ανοσίας...
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina/thalia - botanologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου