συντάκτης:thalia
πέντε μικρά ολόφρεσκα κολοκυθάκια,
ελιές -κατά προτίμηση-χωρίς το κουκούτσι κομμένες στα δύο,
λίγα κοπανισμένα αμύγδαλα,
ένα φλιτζανάκι τριμμένη φέτα,
δυό κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο,
μιά κουταλιά της σούπας-κοφτή-βασιλικό ψιλοκομμένο,
μία με δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι,
τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας λάδι,
μία κουταλιά της σούπας-κοφτή-μέλι,
αλάτι,
πιπέρι μαύρο,
στη μύτι από το κουταλάκι πάπρικα γλυκιά και
άλλο τόσο μοσχοκάρυδο,
και
πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια.
τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε.
σε ένα ποτήρι ή μπολάκι ανακατεύουμε πολύ καλά,ώστε να ομογενοποιηθούν,
το λεμόνι,
το ελαιόλαδο,
το βασιλικό,
το μισό άνηθο και τα μπαχάρια μας
και
περιλούζουμε τα κολοκυθάκια μας!
τα στολίζουμε με τις ελιές,
τα σπασμένα αμύγδαλα,
τον υπόλοιπο άνηθο και
τη φέτα!!!
σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε για δέκα λεπτάκια ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρουμε!!!
καλή όρεξη!!!
galatsinews:togalatsi.blogspot.gr
photos:pixabay.com, pixabay.com/el
μιά από τις ωραιότερες σαλάτες-κολοκυθάκια Carpaccio
πως μπορούμε να κάνουμε μιά θεσπέσια σαλάτα με φρεσκότατα,ωμά κολοκυθάκια και γλυκόξινη σάλτσα!!
θα χρειαστούμε:πέντε μικρά ολόφρεσκα κολοκυθάκια,
ελιές -κατά προτίμηση-χωρίς το κουκούτσι κομμένες στα δύο,
λίγα κοπανισμένα αμύγδαλα,
ένα φλιτζανάκι τριμμένη φέτα,
δυό κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο,
μιά κουταλιά της σούπας-κοφτή-βασιλικό ψιλοκομμένο,
μία με δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι,
τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας λάδι,
μία κουταλιά της σούπας-κοφτή-μέλι,
αλάτι,
πιπέρι μαύρο,
στη μύτι από το κουταλάκι πάπρικα γλυκιά και
άλλο τόσο μοσχοκάρυδο,
και
πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια.
τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε.
σε ένα ποτήρι ή μπολάκι ανακατεύουμε πολύ καλά,ώστε να ομογενοποιηθούν,
το λεμόνι,
το ελαιόλαδο,
το βασιλικό,
το μισό άνηθο και τα μπαχάρια μας
και
περιλούζουμε τα κολοκυθάκια μας!
τα στολίζουμε με τις ελιές,
τα σπασμένα αμύγδαλα,
τον υπόλοιπο άνηθο και
τη φέτα!!!
σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε για δέκα λεπτάκια ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρουμε!!!
καλή όρεξη!!!
galatsinews:togalatsi.blogspot.gr
photos:pixabay.com, pixabay.com/el
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου