Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Τα εμβόλια, o COVID-19 και το ADE

Τα εμβόλια COVID-19 βρίσκονταν ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και δεν είχαν ολοκληρώσει ακόμη την πλήρη διαδικασία κανονιστικής έγκρισης μέχρι το τέλος του 2020.
Προκειμένου να καταστούν τα εμβόλια διαθέσιμα το συντομότερο δυνατό, ρυθμιστικοί οργανισμοί όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων/EMA και ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων/FDA εξέδωσαν άδειες επείγουσας χρήσης/EUA για τα εμβόλια.
Η EUA είναι ένας ρυθμιστικός μηχανισμός που επιτρέπει τη χρήση ενός ιατρικού προϊόντος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως μια πανδημία, πριν αυτό ολοκληρώσει την πλήρη διαδικασία κανονιστικής έγκρισης.
Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα εμβόλια mRNA δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα στον γενικό πληθυσμό πριν από τον Δεκέμβριο του 2020 οφειλόταν στην Εξαρτώμενη από τα Αντισώματα Ενίσχυση/ADE.
Η ADE είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο μια προηγούμενη μόλυνση ή εμβολιασμός μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο σοβαρή μορφή της νόσου κατά την επακόλουθη έκθεση. 
Στην περίπτωση του COVID-19, υπήρχαν ανησυχίες ότι ο εμβολιασμός με εμβόλιο mRNA θα μπορούσε να προκαλέσει ADE και να επιδεινώσει τη νόσο σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί.
Ένα παράδειγμα ΑΔΕ συνέβη κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης ενός εμβολίου για τον δάγκειο πυρετό. 
Στις κλινικές δοκιμές, το εμβόλιο φάνηκε να παρέχει προστασία έναντι του ιού σε άτομα που δεν είχαν προηγουμένως μολυνθεί. 
Ωστόσο, σε άτομα που είχαν προηγουμένως μολυνθεί με διαφορετικό στέλεχος του ιού, το εμβόλιο φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσου.
Αυτό συνέβη σε πολλές μελέτες σε ζώα, με πιθανά "εμβόλια" να προκαλούν φλεγμονή των πνευμόνων ή άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες όταν τα ζώα εκτέθηκαν αργότερα στον ιό. 
Αυτό πιστεύεται ότι συμβαίνει επειδή η ανοσολογική απόκριση που προκαλείται από το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματική στην εξουδετέρωση του ιού και, αντίθετα, προκαλεί βλάβη στον πνευμονικό ιστό.
read more:  https://expose-news.com/2023/04/16/pfizer-kills-european-children-for-profit/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου