Μια υπέροχη πίτα, από τις πίτες της χώρας μας που έχουμε λατρέψει, όπως την μπαμπανέτσα, την μπατζίνα και τόσες άλλες!
και θα χρειαστούμε για ταψί 32cm:
Για τη γέμιση
800gr ανάμεικτα χόρτα, όπως σπανάκι,
Για τη γέμιση
800gr ανάμεικτα χόρτα, όπως σπανάκι,
πράσσα,
σέσκουλα,
άνηθο και ότι άλλο μας αρέσει, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
300gr φέτα, θρυμματισμένη
100 ml λάδι/ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300gr φέτα, θρυμματισμένη
100 ml λάδι/ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κουρκούμι σκόνη, όσο μας αρέσει*
τζίντζερ σκόνη, όσο μας αρέσει*
Για τον χυλό
200gr γιαούρτη παραδοσιακό,
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα,
400gr καλαμποκάλευρο,
100ml ελαιόλαδο,
400ml χλιαρό νερό,
αλάτι,
Για τον χυλό
200gr γιαούρτη παραδοσιακό,
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα,
400gr καλαμποκάλευρο,
100ml ελαιόλαδο,
400ml χλιαρό νερό,
αλάτι,
πιπέρι,
κουρκούμι σκόνη, όσο μας αρέσει*
τζίντζερ σκόνη, όσο μας αρέσει*
Διαδικασίαγια τη γέμιση εργαζόμαστε έτσι:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα ανάμεικτα χόρτα και τα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε αλάτι και τρίβουμε όλα τα χορταρικά με τα χέρια μας, για να "μαραθούν"
Τα αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά, τα ανακατεύουμε πάλι, αδειάζουμε τα υγρά και στύβουμε καλά τα χόρτα.
Προσθέτουμε τη φέτα και το ελαιόλαδο, ρίχνουμε άφθονο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και το αφήνουμε κατά μέρος.
για τον χυλό εργαζόμαστε έτσι:
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τη γιαούρτη με τα αυγά.
Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο,
το νερό,
αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
στρώνουμε την πίτα μας έτσι:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αδειάζουμε τον μισό χυλό στο λαδωμένο ταψί, απλώνοντάς τον σε όλο τον πυθμένα, σε λεπτή στρώση.
Αδειάζουμε από πάνω, ομοιόμορφα, το μείγμα των χορταρικών.
Ρίχνουμε τον χυλό που έχει απομείνει πάνω από τα χόρτα, καλύπτοντάς τα όσο περισσότερο μπορούμε.
Ψήνουμε τον πλαστό για 1 ώρα.
στρώνουμε την πίτα μας έτσι:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αδειάζουμε τον μισό χυλό στο λαδωμένο ταψί, απλώνοντάς τον σε όλο τον πυθμένα, σε λεπτή στρώση.
Αδειάζουμε από πάνω, ομοιόμορφα, το μείγμα των χορταρικών.
Ρίχνουμε τον χυλό που έχει απομείνει πάνω από τα χόρτα, καλύπτοντάς τα όσο περισσότερο μπορούμε.
Ψήνουμε τον πλαστό για 1 ώρα.
την πίτα έιχα πρωτοδεί εδώ
επιμέλεια κειμένου:ntina
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου