Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Mark Bittman -Αλήθεια,τι συμβαίνει με αυτό που τρώμε;

Ο Mark Bittman είναι  δημοσιογράφος, κριτικός γεύσης, συγγραφέας συνταγών και συγγραφέας 14 βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου του Bestselling How to Cook Everything .
Το πιο πρόσφατο από τα βιβλία μαγειρικής του είναι το πώς να μαγειρέψουμε τα πάντα γρήγορα.
Η φιλική και ανεπίσημη προσέγγιση του στο “πως μαγειρεύουμε στο σπίτι” έχει δείξει ότι εκατομμύρια από τις φανταχτερές συνταγές δεν υποκαθιστούν τη γεύση και την ψυχή ενός νόστιμου σπιτικού πιάτου
Το πιο πρόσφατο βιβλίο του Mark Bittman ” Πώς να μαγειρέψουμε τα πάντα γρήγορα” , κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου 2014.
Είναι επίσης ο συγγραφέας του Vegan Before 6 P.M. και του The VB6 Cookbook , όπου παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει, κάποιος που θέλει, να μεταβεί σε μια πιό ευέλικτη διατροφή.
Η διατροφή του VB6 έχει περιγραφεί ως περίπου 75% vegan.
Το 2009 δημοσίευσε το βιβλίο Food Matters , το οποίο καλύπτει θέματα σχετικά με τα τρόφιμα και την πολιτική τροφίμων όπως περιβαλλοντικές προκλήσεις, ασθένειες του σύγχρονου τρόπου ζωής, υπερπαραγωγή και υπερκατανάλωση κρέατος και απλοί υδατάνθρακες.
Διερευνά τη σχέση μεταξύ των διατροφικών μας συνηθειών και του περιβάλλοντος, προσφέροντας ένα προσβάσιμο σχέδιο για μια δίαιτα φιλική προς τον πλανήτη.
Ο Bittman έχει γράψει επίσης τα βιβλία  The Minimalist Cooks at Home, The Minimalist Cooks Dinner και The Minimalist Entertains.
Κάθε μενού των βιβλίων αυτών βασίζεται στα κορυφαία συστατικά της κάθε εποχής καθώς και σε τρόφιμα που είναι πάντα άμεσα διαθέσιμα.
Ο Bittman δεν πιστεύει σε δύσκολες τεχνικές, σε μεγάλους καταλόγους συστατικών και ακόμα περισσότερο σε ώρες μέσα στην κουζίνα. Αντ ‘αυτών,προτιμά λίγα υλικά επιλογής και εύκολα βήματα μαγειρικής, που αποτέλεσμα έχουν γρήγορα, εύκολα και νόστιμα πιάτα.
Του έχει απονεμηθεί το βραβείο για τη συγγραφή του έργου από το International Association of Culinary Professionals, Julia Child, and James Beard 
Επί του παρόντος, είναι μέλος της ένωσης ανησυχούντων επιστημόνων-Union of Concerned Scientists

Ας τον ακούσουμε:

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου